ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 021
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Гледам, че купешките пюрета са много гладко смлени, също и този уред на Авент ги прави такива гладки... Така ли трябва задължително? Защото аз ги мачкам с вилица и не стават така, доста по- едро и твърдо стои. Но Ю ги яде така и няма възражения.  Thinking

Щом ги яде, по-добре така ги давай  Peace . След 7м по-принцип се дава по-едро смляно, да свикват да дъвчат(дори и без зъби). Много деца като свикнат на много фино и после до големи си искат всичко така...

По повод мандарината - и аз съм давала 2 пъти в мрежичката, не е имало реакция, но е по-добре по-късно да се дават цитруси.

Днес се обаждах да питам в една конкретна лаборатория дали работят с бебета, че и ние трябва да ходим. Кръвта е от пръстчето нали? Казаха, че венозна не взимат...

# 676
Пине, от 6-ти до 8-ми м. трябвало така да е  - гладко. Проф. Трифонова даже казва да се дават купешки месни през този период, а после да се готвят вкъщи. Това е нейното мнение, само цитирам.

# 677
Bemol, все се каня да те питам от кой сайт беше взела пюретата? Аз поръчвам от Амазон с програмата Subscribe&Save с -15% от цената.

Книгата на проф. Трифонова ми я дадоха, издание от преди 10г. Има ли обновен вариант? Там все още се споменава за ранно даване на сокове, попара от 6м и др.

# 678
Здравейте,
много благодаря за обобщението Simple Smile  Hug
За бурканчетата за стерилизиране - аз тъкмо си мислех как ще си купя поне 3 готови пюрета за да си имам бурканчета.... нищо, когато се приберем в БГ, тук сигурно не са и чували даси затварят сами зимнината, кому ли бурканчета празни да се продават някъде Simple Smile
greenorchid - уреда, за който се говори е този
на мен ми е скъпичък и си взех пасатор. Но след това да му се невиди се оказа, че в тая пуста Германия кошничките за варене на пара са супер скъпи и сега като тегля чертата се оказва, че беше по-добре да си взема направо уреда.
Ще се изям, че не поръчах от Англия този уред на Авент....сега като видях линка и сравних с немския амазон ..... Close Close Close

Ники - предполагам какво ви е в този студ. Аз съм живяла в Украйна няколко години като малка и си спомням, че сълзичките на очите ми замръзваха като излезем навън с наште...

Мисти - за съня - когато ме вкъщи и Емито почти отказва да спи, затова се научих - приспивам я в нейната стая и не влизам там изобщо. Държа супер тихичко навсякъде, гледам да не правя нищо шумно (в тези мигове уча немски) и я слушам на бебефона. Ако вляза при нея веднага ме усеща и се събужда. Пробвай и това, дано да помогне.

Момичета липсва ми вече всичко в България. Като ви слушам и ми се приисква да се прибираме вече....дано да е скоро. Днес даже си помечтах как няма да казвам на майка ми и ще отида направо с бебка в тях и ще я изненада Simple Smile

# 679
Бемол, всяка вечер в микровълновата за 1 мин. Слагам я в паничка, понеже е много гореща след това. Времетраенето зависи от мощността на печката.
(Възглавниците са второто нещо, купувайте перящи се).

Мисти, от това, което чета - можеш да влезнеш в стаята на 35 мин и да гушнеш преди да се е събудила напълно. Това е фаза на съня - 40 мин- леко събуждане, бебетата не знаят как да заспят сами. Ако не е заспала гледам да сложа бързо след събуждането отново. Например спала е само 30 мин, следващото спане е след 1 - 1.5 часа.  Влизам в стаята, давам и играчката, успокоявам. Отнема ми по 15 мин понякога, но увеличи времето до 2 часа (с едно бързо събуждане и заспиване от минута-две) на едно спане - обикновено сутрин. Другите до час и половина. 45 мин е минимума за спане на децата. Знам, че не всичко е книга, но гледам да правя всички възможно да спят повече. Последиците от недоспиване са ми пред очите.

# 680
  • varna
Момичета, в голяма депресия изпаднах  Cry
Още вчера като ходихме из мола и за пореден път нищо не ми стана, а на всяко пробване гледах ужасния си провиснал корем със стрии и увисналите цици, се депресирах, ама днес е върхът. Confused Отидох на невролог заради световъртежа, кръвното и шума в ушите с главобола, които ми се явиха баш преди празниците, защото предният път тя успешно ми излекува зверската мигрена, и диагнозата не е добра. Имало някаква енцефална жлеза, дето контролирала всички други, съответно било често млади жени след раждане да почнат да дебелеят така неконтролируемо като мен, можело да стане необратимо, ако не се вземели мерки. Изписа ми два вида хапчета и ме прати пак при ендокриноложката с диагноза затлъстяване, съответно аз успях да се вмъкна при нея и тя ми каза, да ама лечението пак е диета и хормон някакъв. Е, писна ми беее, пак диети, хапчета, всичко отначало, като преди 5 г. с щитовидната, не може ли и аз да съм като нормалните хорааа Cry Освен това невроложката каза, че проблема с главата бил от недоспиване, умора и нерви, трябвало да си почивам и да не се тормозя, е как да стане, нали Ема гледам, значи никога няма да ми мине, докато не порастне, и това съвсем ме подтиска. Добре, че поне ММ още не се е отказал от грозната си, дебела и болна половинка  Embarassed И сега съм като пенсионерите с четири вида хапчета и сто оплаквания - защооооо бееее smile3511

# 681
Хм, Ники аз събудя ли я така тя почва да се хили. Как да я приспя обратно.

Момичета ако пия валериан, глог и мента докато кърмя дали ще навреди на бебка

# 682
http://sporta.bg/?load=Common%3A%3AArticle&id=1077227

Е толкова не съм ревала незнам от кога  Embarassed Embarassed Embarassed

# 683
  • София
За цитрусите и бананите педиатърката ми каза след 6ия месец, в Спок пише след първата година. ЗЗа авокадото също пише след годинка. То заедно с бананите се дава сурово, другите плодове до 6-8ия месец термично обработени.,Една мама ми каза, че някои от пюретата на Ганчев стават за стерилизиране.
Мисля, че в Кауфланд съм виждала бурканчета и капачки.
Аз също не правя пюретат гладки, като купените. Мачкам с пресичката /с дупки/ за картофи, но винаги има и по-големи бучки.

# 684
За много години, момичета! Бъдете здрави, търпеливи и се грижете за себе си, за да продължавате да сте най- добрите мами на най- прекрасните бебоци !

Изписали сте цяла тема докато ме няма. Започнах да чета, но докато наваксам ще изпишете още една, за това реших да се включа, пък докъдето прочета.
Силни прегръдки за Гърлчето, Весето, Пина, абе за всички  Hug
Ние изкарахме не много добре... абе... направо зле! Спалните бяха на 2рия етаж. Хората хапват и пийват, ние с мм по стълбите през 10 мин да проверяваме Ева. Разходките свършваха към 13ч, писваше й да я носим и започваше да се криви, прибирахме се и висяхме в къщата. Наблегнахме на прашлясали къщи - музеи и не до там красиви селски площади, природните забележителности бяха недостъпни за хора, носещи бебе.
Отделно не само, че не си починах, ами се съдрах да слагам и вдигам маса, да мия чинии, да режа салати, мезета, баници, питки, късмети... Sick Кумата е бременна, беше ми неудобно да я оставя да се оправя сама, за това на пресекулки гледах Ева и шетах.
Кумовете дръпнали едната вечер мм да му говорят, че то не било толкова трудно да се гледа бебе, аз съм се вземала много насериозно, защо не съм я оставяла да реве, то това им била работата на бебетата, да ми свиел малко сърмите ! Много ме нараниха! Не смея да го изрека на глас, но на ум им пожелавам най-ревливото и криво бебе!!
Стигнах до там, където Гърлчето казва, че държи света в ръцете си... Еми държа го и аз. Даже днес си мислех, че колкото и голяма да става, винаги ще има място за нея в ръцете ми( ако разбирате какво искам да кажа).
Скрит текст:
Но от както сме се прибрали вкъщи е ад. По цял ден реве или мрънка, мрънка или реве!! Имам чувството, че непрестанно я приспивам, а тя се буди след 30 мин и всичко започва на ново. Времето ми стига само да отида до тоалетната и да пия вода. Багажа още е по чантите. Пак започнах да я мъча да заспи сама. В резултат всяка вечер казвам на мм, че аз повече деца не искам. Не владея ситуацията, не се справям добре, явно нещо не правя както трябва. Не може моето бебе да не иска да прави ни едно от нещата , които другите бебета правят с удоволствие - не иска да пие от шише, не иска биба, не иска да се вози в кола, в количка също, не иска да заспива, после иска, но не може! Мислех, че след раждането ще стана по - добра, по -спокойна, а съм крива, гадна и зла. ММ уж и той страда като реве Ева, но в мига щом заспи тя и той се надупва и заспива, а аз оставам да се терзая. Писна ми!

# 685
Прочетооооох, че ще мога и да се запиша днес с писане тук  Laughing

Спане: К. също спи по 45 мин. Понякога му се услажда съня и спи 1.5-2 часа. Да не чува дяволът, но вечер си свикна баня, цокане и заспива докато го кърмя. Днес бяхме на рожден ден, в следствие на което се изнерви #Cussing out знаех си аз, че така ще стане..., но не и ние да сме сред цялата рода, крясъци писъци и вируси... дано не съм го разболяла нещо. Забелязвам, че май почвам да се вманиячавам на тази тема Embarassed От друга страна пък му е много интересно да наблюдава с любопитни очи братовчедчетата си  Heart Eyes

Ядене: Пак да не ме чува дяволът, но започна да оценява гурме удоволствията  chef и 2 дни изяжда по 1/2 Хипско бурканче с пюре. Така сладко си отваря сам устенцата и ме подканва да му дам Heart Eyes няма и следа от чумеренето, стискането на устните, сълзи и блъскане на лъжицата. Пу-пу-пу.

Гладене: спрях да гладя, освен чаршафи, пелени и нещо ако ходим на гости  Embarassed Ами не смогвам, грохвам и се отказах. Обичам да ми е изгладено сгънато и подредено, но нямам 2 детегледачки, имам само 2 ръце Tired

Тегло: bad-words: мразя празници от Коледа до днес +2 кг #Cussing out аз за какво въртя като изоглавена колелото...  Outta Joint е вярно, че никой не ми е слагал в устенцата насила, но на мен пък са ми слаби ангелите по отношение на чревоугодничеството без едно мога, но вкуся ли - нямам спирка.

Облекло: функция на теглото - нищо не ми става, от 38-ми/40-ти номер преди раждането съм 50-ти сега #2gunfire

Диета: докато кърмя не мога да си позволя драстично гладуване Sad

Спорт: МРАЗЯ, но чинно въртя велоергометъра - поне на тонуса ми помага, а и целулита ми се подобри - малко омекна, че бяха едни твърди буци по бедрата ми. Ох как лесно се отслабваше с плуване и гмуркане (само това обичам от спортуването), мога само да си помечтая и да се върна в спомените си назад.

Колички: До кога ще ползвате кошчето за новородено? К. вече изпълва 95% от него Rolling Eyes

И да завърша: Всчики болни бързо да оздравяват, повече спокойни и сладки сънища за бебоците ни, а за мамите почивка, успех във вталяването и разхубавяването  Hug Praynig

# 686
greenorchid- видях, че Гемавер вече ти е пратила линкче за уреда, на мен ми е много удобен и става бързичко. В комплекта има и кницка с рецепти-не са много, но все пак е нещо. Намерих тема за домашни пюренца и ще вземам идеи и от там http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0.
Bemol , в темичката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0 е описано и начина за приготвяне на домашни каши.
Весе - за мандарината, предполагам че имат предвид да се избягва защото ги обработват с доста препарати. Скоро лекарка ми обяснява, че вече СЗО препоръчвала даването на алергени преди годинка още, така че си по новите препоръки  Hug
lucky_charm
Скрит текст:
и кумицата ми се оплака (нейната принцеса е от априлчетата), че от както бяха на почивка си е сменила режима и е много крива на заспиване. А за това, че не искаш друго дете и си мислиш, че твоето не е като другите - само ще ти кажа, че големия ми син беше без никакви режими, цокаше през нощите по 5-6-8 пъти, биберони никаки, спеше при нас на леглото, количка в началото не искаше, а за първите 40 дни с него си мислех, че най-лошото бебе се е паднало на мен, но.....детето се промени, не помня точно кога и как стана. Спомням си, че към годинката беше супер спокойно, весело и щасливо дете, а и аз също. Та не помня точно кога се промени всичко, но първото ми майчинство беше страхотно, най-добре прекараните ми 2 години. Няма да усетиш как Ева ще промени и ти пожелавам да стане по-скоро, за да не се тормозиш.
wwwaz, аз кошчето вече го изпрах и пробрах, седи си в стол и му е доста по-добре - е стола има и една по-легнала позиция, не е от тези за над 9 месеца.

# 687
wwwaz, ние вече минахме на летния кош, че в зимния му беше съвсем тясно на героя, пък и скучно - лежеше с вирнати ръце нагоре, че навлечен с "мечето" (едно рошаво космонавтче), нямаше място за ръцете до него. Пък и той вече иска да се оглежда, не само едно небе да зяпа или още по-зле - гюрука на коша. Последните му няколко излизания са с летния кош, ама с тая мъгла навън...можем само да си мечтаем дружно за разходка. Иначе сме му купили и чувалче, като е много студено, да го слагаме вътре, но за сега сме го използвали само веднъж и то със зимния кош.
Браво за папкането и спинкането на детето, дано все така продължава.
Аз вече гладя само на мъж ми ризите, че имаме дрес код в работата и няма как (не че той не би отишъл с удоволствие с намачкана тениска).
Ох, тез пусти килограми  Cry Cry Cry не ми се мисли как ще ги свалям и аз. Явно, колкото и да се оплаквам от детето, че само иска внимание, не е чак толкова обсебващо, щом ми оставя време да правя прибежки до хладилника. (Интересното е, че всички ни разправят колко кротко бебе имаме (стига да го държиш на ръце, де) - явно аз не знам какво е да имаш изискващо бебе. Кристиян си хапва стриктно 6 пъти дневно (в редки случаи и 5), спинка си хубаво през ноща, само дето не иска да се забавлява сам, ама няма пълно щастие).

lucky_charm, добре си дошла следновогодишно. Хич не им се връзвай на кумовете ти, особено пък ако това ще им е първото бебе - ще почакат, ще видят и те колко е лесно на теория да разправяш да оставиш бебето да плаче и дали ще им даде сърце да го направят на практика. Пък и да им даде - това ще си е тяхното бебе. Ти твоето ще си го гледаш както ти си решиш - това си е твоето сладко бебче все пак.

hera, Hug. Аз на времето бях чела, че всяка пета жена има проблеми с щитовидната, просто не всеки с проблеми знае за тях. Нали и аз пия хормони за нея, знам че е гадно, ама няма как.  Hug  Не се депресирай излишно, гледай да балансираш между диета и похапване, пий хормони, щом трябва, пък се наслаждавай на детето и гледай да си почиваш когато можеш, че къщната работа край няма, ама твоето здраве не е безкрайно. Hug

# 688
Пуууууу аз ли съм първа тази сутрин?Ами след като си играхме снощи от 23 до 1 през нощта сега дамата спи,а аз станах да си изпратя ученика на училище и си пия кафето.

Днес за спането ще пробвам да смъкна щорите,може ако и е тъмно да продължи да спи Praynig

За цитрусите ми казаха да не бързам,но банан пасиран за десерт след пюрето можело да давам.Незнам за банана,но снощи ММ яде кисело мляко със захар за десерт(поради липса на друг) и тя го гледа и се облизва.Е докато се обърна и гледам устата и бяла в мляко и я отваря за още.Може след някоя друга седмица да и дам за десерт,но тази захар newsm78

Месните пюрета ги купувам,а зеленчуковите ги приготвям аз.Нещо не ми се рискува с това месо.

# 689
  kaffeetrmker_2

И ние изпратихме каката на училище. В таз мъгла за малко да не видя училищното бусче.

От както спрях кашата вечер на Боценко,  не ще да заспива. Мисля, че е гладен. Беше свикнал да си хапва солидно кашичка вечер и да заспива. А сега хем се налага да дохранвам и да го тъпча с повече мляко, хем не спи и огладнява. освен пак да си му давам, пък колкото е дебел толкова. да гладува ли детето?

Дами, за килограмите спокойно. И аз се нареждам. Уж всички казват, че като проходели ще ги свалим. Е, аз не вярвам ама  да видим....Аз колелото го въртя рядко, някак ме мързи сякаш  Blush

Имаме пълен до ушите памперс. И смърди. До после.  wavey

Общи условия

Активация на акаунт