ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 018
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
gemavar как за завиждане, аз мисля, че близначето само има някаква тайна с 3ч спане ама не казва, при вас проблема явно е в това, че спи до късно.
Снощи след дежурното баня, масаж, храна взе че се наака и дотам бях с режима, диването снощи се хилеше с глас на баща си в 23ч, та едва към 23:30 я успах, и за пръв път станах преди нея, още спи диването, но обикновено по това време става, та нямам много време явно. Затова ме хваща яд, като някой ми каже, сложи го на режим, а не като теб. Абе хора мислите ли, че не съм се опитвала, не винаги нещата се развиват по план, да е на 5години, да я тръшна в кревата, и да й се накарам ОК, ама на 5 месеца Tired
Жалина тя принцеса Виктория по принцип не спи никъде другаде освен в кревата си, сигурно на друго място има трънчета нещо, и не спи на шум, е ако включи климатика или съм оставила радиото няма проблеми, но от резки шумове се събужда, та обикновено се изнизвам на пръсти и пазя тишина.
Ники това ми е дошло на ум, обаче като се събуди, ако хвана момента де, ако е сънена почва да реве, гушкам, люлея, и кърмене съм опитвала и не и не, стандартните методи не помагат, последно бях решила, че ще я държа гладна преди да си легне, и като стане храня и тя ще се унесе, както прави през нощта, и това не стана. Вчера бях решила да клатя кревата от 37минута до поне 45-а, обаче не можах да го приложа, защото се наака и ми се хилеше, като зелка, та днес ще опитам отново дали пък това няма да помогне. Всеки ден опитвам нови методи, засега нито един не помага за успиване отново, все едно се е наспала, а според мен това е невъзможно за 40мин.
Хера
Скрит текст:
това за огромният корем и цици и тем подобни, не че ще те успокоя, но съм същата, не отслабвам, и ме хваща понякога мисълта, дали пък да не спра кърменето и дали от това няма да сваля излишните килограми, после ме хваща срам от мене си, че изобщо мисля такова нещо, защото си викам, за детето аз не съм дебела , а съм мама, тази на която разчита за успокоение, за хранене и т.н. Един ден ще се сложа на диета и ще отслабна, а ММ и той си ме търпи такава, обясних му, че няма как в момента, хормоните явно не са ми в ред, и се примири човека, я когато се запознахме бях 25кг по-слаба. Embarassed
portokalcho и аз.
lucky_charm не се притеснявай всички сме така, децата все им е криво, сигурно са зъбки, спят по малко, но не си чела назад, проблема не е в теб. А за кумовете ти, хора които нямат деца, не знаят за какво става въпрос, също и такива, които ги раждат и ги гледат бабите.
Хайде събуди се

# 691
Момичета, толкова искам да съм в час какво става с вас обаче не мога да ви смогна с четенето. Явно защото не ползвам тел за да влизам в темата. Как смогвате да пишете толкова много?
Сутрин малката ме оставя за около час но успявам да прочета само 2 - 3 странички, а вие вчера например сте изписали 6- 7. Е, отказвам се. Не мога да чета по диалгонал.
Ние иначе сме добре. Излизаме ако няма мъгла. Другия уикенд май ще пътуваме за София, но мисля Петър да не ми оставя колата и ще съм трудно подвижна

# 692
Мисти,умирам от смях с тази принцеса Виктория  Joy Всеки ден я изненадваш с нещо и пак тя е победител ,как става това  ooooh! Но си права ,че всяко дете е различно и режим не може да се направи .Аз затова не се и мъча - акому се яде - да яде,яко му се спи - да спи.Без значение час и честота на храненията.Аз това с трите часа сън у дома Близначето сигурно си има тайна ,убедена съм и аз  Crazy МОйто Тони повече от 30 минути у нас трудно спи ,да не кажа досега 3 ,4 пъти е спал по-дълго.Предала съм се и като по часовник го чакам да стане  Laughing
Днес ще водя баткото на лекар и Тони за ваксина.Докторката вика пак пентаксим само да слагам.Ние сме май най-назад ,само един Пентаксим има.Не знам дали да слагам синфлорикса ,доки каза ,че тя на нейното дете не би я сложила.Явно ми намекна ,че може да се избегне,ама после за ДГ каква бележка ще ми дава не знам Whistling
ММ днес отива на лов за последно този сезон ,та се надявам да се заседява повечеко у дома през уикендите и да поема поне баткото ,че ще се гръмна вечв Crossing Arms
Хера ,дано скоро всичко  е наред с теб!МНого мъчно ми става Sad
Да те успокоя пък ,че аз уж съм слаба (65 кг съм ,175 см),но на определени места си имам поражения от бременността - корема ,паласки ,но пък много слаби крака.Да не говорим ,че имам и бузи,изцяло лицето ми не е същото ,което е потресаващо #Crazy Но това е ,ще търпим Whistling

# 693
Аз, пък, чета всичко, имам време да пиша тук, следя и други теми  Simple Smile  Не знам какво правите, че не ви стига времето  Joy  Е, нямам друго дете, не работя, не уча. А и не чистя, мъжа ми вчера изчисти. Пералня все забравям да пусна, обаче пазарувам и готвя. Но и разхождам всеки ден по 2 часа. Обаче Юлия спи следобяд, а и предиобяд дремва за половин- един час. Следобеда варира между час и половина и 3 часа. Но вече съм го писала. Аз никога не съм я обучавала в нищо. Не съм намалявала хранения, не съм увеличавала, не съм приспивала. Каквото и когато сама реши - това е.

# 694
Няма тайна бе Simple Smile Просто ми е мързеливо бебето. И мега спокойно. Само се хили по цял ден. А да спи е любимото му занимание. Баща му е същия. През деня и Боци почна да спи по 45 минути. На мен обаче явно ми се струват повече, защото като се събуди си блее в тавана и се хили на нещо си. И аз не разбирам, че е буден. И като отида, той вече е буден от бая време. Важното е, че се занимава сам и си е достатъчен  hahaha Оставям го в проходилката например и не го търсИ. През това време с ММ имаме достатъчно време за себе си, ако мЪ разбирате  Blush
Надявам се да си остане  все така кротък, за сега 6 месеца никак не можем да се оплачем.

Данче, ко се праиш  #Cussing out Много си красива даже, къде пък видя паласки. Нали те видях, ей с тия две очи  Shocked те видях. И искрено завидях на циците ти,шЪ знайш. Аз такива нямам  Tired

Сега като се замисля, Боценко май спи най-много като го гушна и ме усеща  Thinking Гушва се и не мърда, докато не мръдна аз. Ама както казах, той си е просто мързелив по природа.

Пине, и аз така  Peace

# 695
  • София
Буенос диас, мучачас!

Аз тази нощ бях в Мексико, на плаж, беше прекрасно и затова съм и на испанска вълна тази сутрин! Simple Smile

Пина, честно, не съм ти дочела фамилията. Все си въобразявах, че е с още едно "и" и си ми звучеше съвсем по нашенски! Много е руска, да! Нашата също е стара фамилия, с история. За щастие все още има кой да ни разказва и да поддържа семейната история!

Бемол, не съм я чела, но си записах да я потърся, благодаря ти!

Луиза,
Скрит текст:
същата работа. Въпросният ми дядо е с такова потекло, най-големият син в семейството е бил и при други обстоятелства... Ееееех, ми нямаше да е лошо да съм графиня, нали?
Хера,  Hug

Пина, ами щом ги яде така пюретата,така й ги давай, тъкмо по-натам ще ти е по-лесно да я храниш с нормална храна.

Верабел, много ми стана инетересно защо пък банана и авкадото да са след годинка, при положение, че са едни от най-благите плодове за бебешкото стомахче. И не дразнят, и дават полезности разни. Обясни ли ти докторката защо?

Лъки, почти всички бебета са така сега. Никнат им зъби и са кисели. Моете бебе, от спящо по цяла нощ на месец и малко, сега има нощи, в които се буди на 15 минути, в други (като тази) на 2 часа точно, в най-добрите нощи се буди по 2-3 пъти. Ми гадно ми е, ама имам ли избор? А кумовете ви са типичен пример за многознайковци-теоретици. Тук има една потребителка с подпис " Преди имах поне 4 теории как се гледат деца, сега имам 4 деца и нито една теория"- много точно описание. Просто гледай да си по-дзен и да караш по-леко, поне аз така оцелявам. И , вярвай ми, забравя се как не си спал, иначе никой нямаше да има повече от едно дете Simple Smile  Hug

wwwaz, аз още се напъвам с кошчето за новородено, защото много ми харесва, много е закътано и прекрасно, но вече и Адриан едвам се свира в него. Пробвах веднъж да го изведа в седящия кош и не беше възхитен, но някой ден, когато мъглата се махне и заизлизаме нормално, ще го пробвам пак. Даже мисля да си вкарам в употреба количката от голямото дете, която е с много широк и удобен (вероятно) седящ кош, който има пълно легнало  и така да го разхождам, ще видим.

За диети, дрехи и кила- аз не мога да стигна до диета, но пък понякога по цял ден не стигам до ядене и по мъничко отслабвам от самосебе си. Като проходят наистина се смъкват бързо килограми.
Когато Алехандро беше на около 2 имах огромно желание на ходя в парка да тичам сутрин. И докато се чудех как да се организирам, си дадох сметка, че аз като съм с него сутрин навън, тичам почти без почивка по 2- 3 часа и просто няма смисъл допълнително да тичам. Та в тези моменти килограмите летят, че даже и почваш да чуваш как трябва да качиш някое килце Simple Smile

Гладене!? Какво беше това?!? Без майтап, не гладя нищо. Зимните ми дрехи са от материи, които не искат гладене,децата гледам да ги обличам също в такива дрехи, мъжът ми ходи по дънки на работа. Гладя само ако е крайно наложително, ако трябва някой да облече риза или нещо такова. Лятото ми е по-трудно, повече дрехи са ми от мачкащи се материи и ми е досадно.

Айдееее, свърви междучасието

# 696
  • varna
Лъки, същата съм и аз  Hug
Мисти, добре е да, че остана и ММ да ме зареже и ще капитулирам.
Близначе, де тоз късмет Ема да се метне на мен, аз обожавам да спя, преди спях по 12 часа на нощ, че понякога и следобеда, ама на, пада ми се сега.
Оф, кошмарът продължава. От снощи, зъби ли е, какво е, не знам, ама Ема реве по цял час без да млъква, чак се дави, независимо носим ли я на ръце, дундуркаме ли я или е в леглото с играчките. Отделно откак заспа в 8 ми се буди точно на 2 часа и иска да я гушкам и люлям, че да заспива - пълен кошмар. И днес сутринта се принудих да я взема между нас сутринта, че поне два часа да поспим -ще се гръмна  #Crazy

# 697
Вижте на каква хубава статия попаднах, докато се ровех из форумите  Thinking

http://www.peter.and.bilyana.net/2013/03/14/nay-dobrite-peleni-z … sravnitelen-test/

Много ги хвалят нещо тези Бейби лов памперси.....

# 698
  • София
Не, не! Изпусна ли ви от поглед за час и съм изтървала нишката. Confused
Еми, не успявам. Не ми стига времето.
Само аз ли съм толкова смотана, нямам представа.

Бърз отчет да дам след консултацията.
Тежи 8 кг. , висок е 69 см. ( hahahaтози ще е като майка си, висок и строен).
Взеха кръв, занесох урина. Резултати в понеделник.
Ваксина отложена, заради вируса.
Обрив от мандарината няма, само мъмрене за мен от докторката.
Платих си и за изследване на кръвната група, така и така му взимат кръв, поне да знам с каква  кръвна група е.
Дадоха и ми и направление за преглед с рентген на вътрешни органи, някъде на Ами Буе. Някоя от вас ходила ли е?

Момичета това са ми най-бързо миналите 6 месеца през живота. Кога го родих, кога стана на половин година. А аз още не съм успяла да му се нарадвам Heart Eyes. Малко ми е, искам още и още да го мачкам и гушкам, а как бързо расте.
С Калин повече се притеснявах, първо дете, стараех се да правя всичко по книга и не се отпусках така както с този малкия. С Калин всичко ми беше под час, под конец, всичко перфектно и по-малко го мачкотих. А Лазар много го мачкам и сме без график, когато-тогава.

Джине, как сте?

п.п. Вчера ми стана смешно, като Пина обясняваше как е преливала в две чаши вода, за да се изпишка Ю. Представих си я как се е съсредоточила в чашите и ме напуши смях. Е днес сложих (какво му се викаше на това)... пликчето на Лазар на пишлето в 7.30, до 9 без 15 резултат нямаше. Та и аз хванах чашите да преливам. Казала съм си аз да не се присмивам на никой за нищо освен на поп, ама айде де. Вече само на поп ще се смея, защото попадия със сигурност няма да стана.

# 699
И аз изчитам всичко плюс още десетина теми  Embarassed Аз съм установила, че единствения начин Кирил да спи повече от 15 минути е ако някой го държи на ръце (това ми се е случвало само един или два пъти, когато не сме вкъщи и сме без количка) или ако лежа до него. Така не се буди от зверските крясъци на кака си, а аз се чудя какво още да прочета. ММ не си пада по домакинската работа, но много гледа каката, така че не мога да искам нищо повече. Имам си пералня, сушилня, миялна, и робот, да работят вместо мен  Grinning

Да не ви разочаровам много, но каката ми беше изключително подвижно бебе. Не свалих нито грам с нея  Blush

Пина, тази дето роди на поляната имаше късмет, че живеем в малък град. Линейката дойде с акушерка, то при нас спешното, болницата, поликлиника, всичко е на едно място. Но аз не знам дали бяха отрязали пъпната връв. Бебето го бяха сложили на носилката при майката.

Аз не се дразня на такива експерти като кумовете на Лъки. Те са млади, ентусиасти, имат време да видят истината. По са ми странни разни разбирачи, които са гледали деца преди 10-15 години и изведнъж рязко са забравили за какво става дума.

Да ви кажа моята баба е родена в колиба на един връх, а дядо ми в колиба на отсрещния връх. При мен развитието е, че съм слязла малко по-надолу, да не се катерим до върха. Иначе ми е приятно в тази компания от графини, аристократи и т.н  Crazy

Весела, истината е, че трябва да се присмиваш само на стар човек и на пиян, та да ги стигнеш  Wink

# 700
Еее, връщах назад, връщах, но не можах да намеря къде Пина е преливала чаши с вода  Laughing Ева я измих, сложих я на еднократна подложка и я завардих с шишето. След 10тина мин се изпиша. Кръв и взех аз вкъщи, мм не посмя да я боцне, че аз като по-смела... Хб е 123, в урината нищо няма. Пуснахме й и желязо да видим, че нали беше набедена за потенциално анемична предвид, че е недоносена. Ми 10.3 й е желязото - в норма. Остана само ехото да направим.
Започнах да захранвам. Дадох картоф- потвърди инфото от вас, че не се харесва. Броколи хареса или поне не го повърна както картофа. Голяма мацаница, ама няма да бързам, тя ще се научи.

Благодаря за успокоението на всички ви !  bouquet Много е трудно да получиш разбиране, а тук го получавам винаги ! Успокоява ме и факта, че мм не е на мнението на кумовете, разбира колко е трудно да наложиш режим и до тук подкрепя решенията ми.

Хера, съжалявам, че ти е разклатено здравето! Не се отчайвай и направи каквото трябва - диета, хормони.. Всичко ще бъде наред  Hug

Ние минахме на диета с мм - нисковъглехидратна. Много се отпуснахме на почивката и ни се отрази с + килограми. Надявам се напролет да мога да започна да ходя на аеробика, че това вкъщи не е работа.

И нещо много важно да питам. Има ли мами, които купуват домашни животни от хора, които гледат, за готвене - зайци, пилета? Раздвоена съм дали да заложа на контрол и хормони или на липса на контрол и хормони ooooh! Искам да й приготвям храна сама, телешко ще купувам от магазина, риба също, но пилешкото ми се иска да е домашно. Скоро опитах и конско, много хубаво, немазно месо. Какво мислите по въпроса? 

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 12:15 от lucky_charm

# 701
  • София
Лъки, сега те прочетох Hug. Я си сложи кумовете в задния джоб. И на мен като на Мисти ми е любимо хора без опит акъл да ми дават. Живи и здрави след година ще видиш те как ще се справят. Със сигурност не така както са си го представяли, че ще го правят.

Добре де, това за преливането в чашите не го ли писа вчера Пина newsm78. Пина, не беше ли ти? Дето каза, че Ю. е по голо дупе и чакаш, пък ти си направила локва пред кошарката от преливане.

Аз като проходи Калин, успях да си запазя килограмите. Нищо не свалих. Толкова труд и средства съм вложила във фигурата си, че не ми се ще ей така да си я развалям. Mr. Green

# 702
Лъки, аз домашно пиле не бих дала, на мен са ми много мазни, камо ли на бебето.
Ние гледаме зайци, та поне заешкото ще дам със сигурност домашно. Лично Марти ги е хранил и съм сигурна в чистотата на месото Simple Smile

# 703
  • София
Марина е на антибиотик вече. Гадна работа.
Хера, ще се оправиш. Гледай си здравето, нека паласките и сланините да са последна грижа Peace

# 704
  • Бургас
Лъки и при нас положението е същото, иска си внимание детето, никъде не мога да я оставя, нон стоп е залепена за мен, дори и в момента. Преди да забременея въобще, винаги съм си мислела че няма да позволя бебето да ми се качва на главата и то да движи парада, че ще го оставя да се нареве понякога ако много мрънка, че няма да позволя да спи в нашето легло, дори се чудех още от началото дали да не го изведа в друга стая, но реално след като се роди малката всичките ми планове отидоха по ягодите и всичко е наопаки... Така че най-обичам съвети и заричания от хора които нямат деца....

Хера и аз съм го закъсала с килограмите надявам се в даден момент да мога да ги сваля...

Общи условия

Активация на акаунт