ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 018
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Да доложа, люлях от мин 37 не само се събуди ми получи още 10 мин клатене на кревата и още 10 на ръце, освен че беше на далавера някой безцелно да я държи в ръцете, за мен друго нямаше  Sad будна и бръмчаща на пода, а аз отново съм с 40мин сутрешно/обедно спане, остават ми още 40 след 15ч и тогава пак ще опитам, дано имам повече късмет.
Джине е това вече е лошо. Бързо ви оздравяваване  Praynig
Първият път свалих килограмите набързо, явно ЕГН-то си казва думата, но имах много проблеми и сесия и изобщо ми беше дошло нанагорно. Сега няма сесии, уж този път пък помощ нямам, и първият път детето си спеше като пън, за разлика от това, но явно недоспиването ми действа обратно. Та не знам дали е от кърменето, от ЕГН-то или що.
Весе не се смей на детето, много си е екстра, то моето, че е момиче вече сигурно е 7,5кг, но надали е пораснала много на височина, не са й умалели дрехите, което е странно, защото всичките са й окъсели на ръкавите но й стават на дължина  newsm78

# 706
Здравейте,

и на мен всички, абсолютно всички теории за гледане на деца крашнаха още при първият тест ( среднощно будене и опити за отказване от нощно хранене) ...сега съм оставила тя да ме учи, аз само да й помагам да се развива и да расте щастлива и обичана Simple Smile
Единственото нещо, което спазих е да я оставям самичка....оставям я често да си играе самичка, просто не съм около нея и тя вече е свикнала, че може и сама да си прави купона. Това нещо го наложих още от началото и сега е добре ( в момента тя си е в леглото в другата стая, а аз пиша тук в кухнята)

Килата - ами момичета всичко ще си дойде по мястото. В крайна сметка лекарите са го казали - колкото време е била бременна жената, толкова време ще се възстановява. То не може 9 месеца нищо и изведнъж да сме пак старите фиданки. Това да е проблема Simple Smile

# 707
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Леле много сте изписали...........
Джине дано се оправи бързо малката Hug
Хера не го мисли толко с тези кила гледай си здравето пък и килата ще си отидат рано или късно!
Мисти тихичко да ти издам една тайна.......от два дни Кирил спи по 2 часа Praynigето одеве заспа в10.00 и се събуди в 12.00.Та да ти кажа разхождах го както обикновено из апартамента и го сложих на спалнята когато вече видях че е така да се каже заспал,но този път не хукнах да върша домакинските задължения ами си останах до него с лаптопа.Дали по някакъв начин усеща,че съм до него не знам,но в момента в който отидох в кухнята той се събуди! newsm78
Аз да ви кажа вчера бях на работа за 3 часа следобед,а майка гледаше детето.Беше много голям кеф за мен Whistling.Разнообразих се малко и се видях с много мои близки лекари.Всеки ми казваше,че съм се била "затрила"и много съм отслабнала.После като се прибрах имах чувството,че не съм виждала Кирето цял ден Heart Eyes.Да ви кажа снощи това дете като заспа и сигурно 2 часа след това като писна........леле е няма такъв рев,а си спеше.......милия едвам го успокоих,а после проплакваше насън.Та се чудя дали не се стреснал от нещо и така да плаче насън?

# 708
  • София
Много мило ме посрещат повторно някои от вас, благодаря! Simple Smile Лелеее, и аз се плаша вече, как ще смогвам да чета всичко, че и да пиша? Мислех си, че като се родят децата ще сме по-мълчаливи, а то...  hahaha

Данче, твоята педиатърка май се води по най-най модерните схеми - както беше казал някой, алергени да се въвеждат по-рано, яйца, глутен и пр. По тази причина, днеска ваксинираха дребчо, чакам няколко дена да му размине и почвам да му давам глутенести храни, няма да чакам 7 -ми месец.

Бебоо, аз правя домашни каши, ама от зърна, не брашно - варя овесени ядки, ориз и пасирам.

Елица79, това с банана за десерт на мен пък ми звучи неправилно, нали даже от възрастен плодовете трябва да се ядат самостоятелно, или ПРЕДИ основната храна, а не за десерт, че иначе ферментирали в стомаха и натоварвали храносмилането и им изчезвали витамините  newsm78

Бемол, Lucky
, аз днес попитах педиатъра ни за купешко месо, откога мога да давам. Каза -от Коледа. Ама другата  Shocked То ясно, че пилетата и телешкото са пълни с хормони и пр., но се надявах поне агнешка супа да мога да му варя сама вкъщи. Попариха ми ентусиазма обаче, явно ще поизчакам още няколко месеца. Но да отлагам нормалната (в смисъл, това което ядем семейно) храна за след годинка - абсурд! Абе, все повече се убеждавам, че тая работа с това се яде сега, онова - после, е вятър и мъгла. Един ти казва едно нещо, друг - друго. Ще си карам по майчин инстинкт и това е Crossing Arms

Портокалчо, хубава реклама, и аз си поревах (от първата секунда натам  Mr. Green). Тъкмо се чудех дали да пускаме дъщерята от тази зима на ски училище, че може би е малка, и ти ме убеди. Сега оставя и мъжо да уговоря.

Luckycharm, и аз да подкрепя забравих вече кой го каза - и моята дъщеря като малка не спеше никак, ама никак, биберон не искаше да смуче и ревеше непрекъснато, освен в кола (е, поне в кола спеше). Само четях разни таблици, как бебе на тая възраст трябвало да спи по 12 часа на ден минимум и се депресирах, щото нашата я спеше 9 часа, я не...  Като попорасна малко (преди годинка е било) стана най-доброто и послушно дете и всички ми завиждаха. Може и твоето да се очовечи след някой ден, не се отчайвай Wink А кумовете - ще видим след една година какви ще ги говорят.

За мачкането на пюрето - хубаво е да се свикват децата на бучици, ама с мярка, щото Ясен така ми повръщаше веднъж от един недобре пасиран ориз, че....  Sick В този ред на мисли, Жалина - моят съвет за захранването е, първите няколко пъти да пасираш всичко много гладко и да правиш много течно пюре. Като разбере какво трябва да се прави с храната, тогава вече може да сгъстиш и уедриш парченцата Wink

За вкарването на режим - хубаво е, ама.. не е за нас. То аз себе си не мога да вкарам в режим, камо ли бебе! Пък си има и отрицателни страни - ще дойде лято, ще почнем да киснем в парковете целодневно и какво - събота е, седнали сме на маса с приятели, пийваме бира и ни е супер готино и изведнъж трябва супер спешно да събираш дисагите и да тичаш вкъщи, че е 12 часа и детето ТРЯБВА да си яде пюрето и да си спи в легълцето. Има родители, които карат по тая схема, но на нас с първото не ни се получи, като гледам как си изкарахме и Коледната ваканция, с второто пък съвсем няма да го бъде. С каката, дето си иска своето време и няма как да я затвориш в стаята от 2 до 4, щото малкия трябва да спи. Както беше казал някой, при първо дете, всички се съобразяват с бебето, при второ - бебето се съобразява с всички останали Simple Smile

Пина, Сандалка, Агнес, отново за осиновяването - сега пък не можело да си избираш дете! Ама какви са тези абсурди, то така осиновителите намаляват драстично и накрая вместо да е добре за децата, става обратното.  Дано нещата се понагласят в правно отношение в близко време, защото според мен това е недомислено положение...

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:58 от karlie

# 709
  • София
Мисти, и аз така знам, че от недоспиване всъщност се пълнее. Я стига си гладила и дремвай повече Wink

Днес Ясето има месечинка.  Simple Smile  И на мен ми мина страшно бързо това време, ще трябва да го гушкам и целувам още повече явно, толкова бързо растат  Heart Eyes Cry Heart Eyes

# 710
Да, аз преливах чаши!  Simple Smile  Някъде тук трябва да е, не знам къде съм го написала.

Джине, аз как съм изтървала, че Марина е болна, та и на антибиотик в момента?!  Thinking

Месо чак на година и половина...  Thinking  или щото е купешко? Аз ще давам купешко, друго няма от къде. Понякога и на мен ми иде да зарежа всякакви схеми и да захранвам като баба ми на село.

# 711
Мисти, докато чаках диването да пикае и ходих до нея с две чаши вода, та преливах от едната в другата звучно, ама нейсе... Само направих локва пред кошарата. Но и детето ме гледаше изумено, такова нещо не беше виждало.

Ей го.

# 712
Аз се сдобих със заек и пиле домашно производство. Направих 15 различни бурканчета със месо. Заварих ги и така ще готвя през ден. Добре, че ги яде дребното, че иначе отиде ми подготовката на кино.
Джине да се оправя Маринчето. Лежи ми на сърцето това име, баба ми се казва така и като малка исках така да се прекръщавам. Даже се бях зарекла като стана пълнолетна да го направя ама на една неусъществена мечта  Laughing
Аааа четох аз за пинето дето налива вода, че и много се хилих. Аз пък тихичко му шепнех пиш-пиш  Laughing ама не ми се върза детето.
Килата няма да ги коментирам колкото излязох от болницата толкова са си  Crossing Arms

Ох звъннаха ми от градината да отида да взема баткото, че не се чувствал добре. Милото снощи го чух да покашля един-два пъти ама само толкова, притесних се за първи път от 4 години ми звънят да го вземам, изстрелях майка ми и чакам да дойдат, а личната беше първа смяна, ужас. Дано да не е нещо сериозно, че и да опазим бебока.

# 713
Мисти, още нещо за пробване за съня на Вики - Крис днес ми спа два часа - в люлката, облечен като за навън и на отворен прозорец. Обикновено го слагаме така в леглото, но там не е искал да заспи и баба го е преместила в люлката. Така се беше унесъл, че и часа си за хранене просрочи яко.
Джине, стискам палци Марина да оздравява бързо. Praynig
Да не ви разочаровам много, но каката ми беше изключително подвижно бебе. Не свалих нито грам с нея  Blush
Дейзи, недей така - нас тук само тази мисъл ни крепи. Mr. Green

# 714
Аз си знам, че няма да отслабна, когато проходи детето. Тренирала съм като за олимпиада - 8-9 тренировки седмично, по час и половина, тежки тренировки, не аеробики... и нищо не съм сваляла, нито грам.

# 715
Като сте заговорили за килограми и аз да се оплача . Бях 59 , станах 77 , сега закотвих на 66 и не мръдвам. Купих си прехваленото зелено кафе на капсули и пия по 2 на ден. Странното е че вече ми стават малките размери дрехи и се чувствам по мобилна, но килцата си стоят на 66 кг . Пия го от седмица.

# 716
Аз продължавам да не знам колко килограма съм, защото кантара няма батерия и не го знам къде е, но и не искам да научавам. Дрехите не ми стават, това е достатъчен признак. Пък и огледало имаме  Confused

# 717
Здравейте,момичета!Доста сте активни и едвам успявам да ви изчета.
Не искам да товаря темата,а само да споделя.Който не иска да се разстройва да не чете!
Скрит текст:
.Баба ми почина.Любимата ми баба.Беше болна жена и всъщност всички очаквахме смъртта й,но въпреки това ни изненада.От 5-6 години насам все ми повтаряше:"Ее баба,няма да съм жива да те видя омъжена"Казвах й "ще ме видиш бабо и правнучето си ще видиш."Сякаш наистина това е чакала.Едва навърши малката 6 месеца и тя си отиде.Едно нещо няма да си простя никога.На 29-ти декември ни беше поканила всички,мен и съпътстващите ме(мм и беба),брат ми,братовчедите ми и техните семейства.Аз не отидох. CryМм беше на работа и нямаше с какво да отида(не шофирам)Да бях си хванала такси.Да бях намерила някой приятел да ме закара.Да бях...Но не бях.. CryИскала е да ни събере.Сякаш е знаела...Видя беба само 3 пъти и така и не я държа,защото първо беше много мъничка,а после тя нямаше сили и се страхуваше...Никога няма да си простя,че не отидох на 29-ти  Cry

За бурканчетата вече споделих.За килограмите да кажа-вече съм дори по-малко отколкото когато забременях.Не знам как стана.Диети не спазвам,хапвам си всичко и по много.

Беба вчера и днес цял ден повтаря ба-ба-ма-ма-ба-ба-ма-ма... Heart Eyes

Пине,благодаря за табличката,която сподели!

Момичета твърде много четох и в главата ми стана една каша.Ще прочета отново по-късно и ще се включа.
А сега прочетох за Маринчето.Милото Confused Джине,бързо да се оправя!

# 718
За протокола: К. е наддал 520г и е пораснал с 2.5 см. Сложиха му хепатитната ваксина, даде кръв, успях и урина да взема сутринта с колекторчето Laughing  Горните му венци са подути и скоро зъбки ще очакваме. Нашето доки препоръча да разнообразя с плодови пюрета и да започваме месото - заешко, пуешко, пилешко. Забравих да го питам за жълтък  Thinking За каши нищо не спомена Thinking и май няма да давам този месец.

Давате ли още витамин Д? Аз съм толкова разсеяна..., тази една капка докато я капна... трудно става директно в устата, а ако е на лъжацита ми се струва, че там си остава.

Получихме направление за ехография на вътрешни органи. Софийски мами, вие къде ще ходите?

Подаръче, съболезноваия Hug

# 719
Руме,

Скрит текст:
Съболезнования ! Да почива в мир милата жена Sad Знам какво е, и аз го преживях преди точно 10 години. Тя беше за мен моя майка.....И моля те, не се обвинявай ! няма за какво. не си могла  да отидеш. Тя не би одобрила това, че се обвиняваш. Прегръдки  Hug Hug Hug

Джине, "честито" ви антибиотик  Sad Бързо да минава туй гадно заболяване  #2gunfire

А пък ние със Бемол,
бяхме днес на МОЛ  Mr. Green

Помотахме се, потроших малко парички, видяхме се и така. Хубаво е човек да излезе някъде. Боценко за щастие обича да скитори и не създаде проблеми. даже вече му викаме МОЛец, защото все по молове го влачим  Laughing

За зла беда моята лекарка е болна и няма кой да ми изпише антибиотик за гадната бактерия.А вечер болките и паренето стават особено силни  Confused Та се обадих на един колега да идва по спешност с рецептите и печата и да ми пише рецепта. Е, от онколог ще е , ама не ми пука. Искам само да се лекувам.

Купих на Боценко каша с глутен. На мнение съм, че колкото повече го предпазвам от алергии, толкова по-зле. И почвам да въвеждам алергени. Да свиква.

А Пина с чашите....е не бях се смяла така скоро  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт