ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 018
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Пина, Сандалка, Агнес, отново за осиновяването - сега пък не можело да си избираш дете! Ама какви са тези абсурди, то така осиновителите намаляват драстично и накрая вместо да е добре за децата, става обратното.  Дано нещата се понагласят в правно отношение в близко време, защото според мен това е недомислено положение...

Не е така. Осиновителите ходят на свиждане на децата. Избират си някоко и ги посещават да видят дали аджаба ще има любов от пръв поглед. Едва когато харесат дете го осиновяват. При приемните родители не е точно така. Мисля, че има опция да си избере само колко да е голямо детето. Може и да няма такава опция. Запознах се случайно с една майка, която каза, че имала две дъщери, но буташе бебе в количката, което каза, че е момче  Shocked Явно ми видя погледа учуден и ми обясни, че е приемен родител. Минали с мъжа си курса за такива и чакали да им звъннат. Е, звъннали им днес, че утре изписват бебе и да ходят да го вземат от родилното. Жената каза, че се видяла в чудо. Нямала никаква подготовка за бебе. Дрехи, легла и т.н. всичко било по таваните, нищо нямало изпрано и подготвено. Виждам я сега от време на време из квартала с детето.

За килата  Rolling Eyes Бях 75. Бях 85. Сега съм 105  ooooh! Добре поне, че съм висока, че иначе щях да изглеждам като тапицирана табуретка  Whistling Както казах на лекарката от физиотерапията, където ходя "Още търся вълшебното хапче". Директно ми каза, че трябва да отслабна и беше поредната, която се учуди, че съм над 100кг  newsm78

Джина дано бързо се оправя Марина  Praynig

Ого днес изяде цяла чаена лъжица пюре  hahaha после рева за цици и се наплющя и заспа  Mr. Green

# 721
Подаръче, не се обвинявай!  Hug  Няма никакъв смисъл. Тя не ти се сърди, сигурна съм!

За глутена наскоро четох, че не било толкова важно кога се въвежда, но започне ли се веднъж, трябвало да се дава всеки ден в продължение на месец, за да привикнел организма. Аз кога ще давам - не знам. Нито под каква форма. Каши не ми се правят.

Агнес, аз знам, че приемните родители могат да си избират децата. Познавам жена, която си избра детето - тя го познаваше от година от посещения. Не може да го осинови.

# 722
  • София
Джине ,бързо да минава на Марина. Представям си какво ви е. Hug

Руми моите съболезнования. Не се измъчвай, не си имала възможност, а и не си знаела, че талка ще стане. Hug

# 723
Агнес, това, което разказваш ме радва. Колкото по- малко деца по институциите, толкова по- добре.

Подаръче, моята философия за смъртта на любим човек е, че и на 105 да си отиде все ще боли. Изживей си болката и дръж здраво хубавите спомени!

Предимството на суденото време- развали ни се фризера, с цялата кърма в него. На терасата в кашон оставихме всички храни, млякото за няколко часа. Добър съсед ни услужи с място в неговия.

# 724
Златозар се разхожда из нас карайки скутера си и пее "мамо не плачиИ, Ого имаш тиИ".
Детето си прави кавър  на моя кавър "Ого не плачиИ, батко имаш тиИ". Весело е. Ого се дере, аз пиша тука, а Зар бърка в камината  ooooh! Ма ко ли ми пука, я да си гледма кефа  Mr. Green

Ники ,много неприятно за фризера.

гифтче не се обвинявай за нищо. Тя жената си те е обичала и се ерадвала според силите си. Пази си спомена за нея.

Скрит текст:
Аз днес ходих да видя моята баба в поликлиниката. Сестра ми звънна, че я намерила в тях тотално неадекватна и объркана. Не помнеше дори кои сме, а по принцип си е с акъла още. Леля ми я завела при ЛЛ, вместо да извика бърза помощ, но по принцип тя си се занимава с нея и здравето и така че тя си знае. Опитах се да помогна, но пак ми теглиха шута. За себе си съм спокойна, че съм се опитава да помогна с каквото мога. Баба ми е на почти 90г, но както каза Ники, дали е на 20 или 105 пак си боли. Не ми се иска още да се сбогуваме с моята баба. Тя ми остана последна. Няма повече баби покрай мен  Tired Преди 2г почина и на ММ баба му, а беше много съвременна жена, макар че си беше от село. Обичах си я като своя баба.

# 725
  • varna
Гифтче, не се коси, имало да става, станало. Моят дядо също си отиде скоро, сякаш си знаеше човекът и отказа болница. Ама изчака беба да се роди, видя я точно два пъти и дотам.
Ема днес сама си въведе месото и плода - омоцка и пуешкото бурканче наобед и бананешкото следобед и никакво мляко не признава. Ми като иска детето, да яде, хич няма се и занимавам да търся меса, да пасирам бляяяя бурканчето на Хип и айде.

# 726
  • София
wwaz, да ти кажа аз как давам вигантол, за да съм сигурна, че всичко отива на местоназначението си - капвам си върху пръста идавам на бебо да го всмукне  Simple Smile Иначе давам, че с тея мъгли, ни разходки, нито слънце вижда, само събота и неделя  като го изведем извън София  Sad Пък и моят е от шишковците, този месец е качил още 800 гр и ... минус 1 см  Joy Станал е 70 см, а декември го измериха 71. А бързо наддаващите бебоци имат повече нужда от вигантол.

Пине, за купешко месо ставашедума, да. Иначе месо вече давам, на Хипп. Те имат и някакви пюрета, които са САМО месо и ориз и идеята е да добавяш по половин бурканче в приготвенаот тебе манджа. Мисля и този вариант да ползвам.

# 727
  • София
И Ясен е болен запушен му е носа и кашля. Слагам му Стери мар в носа и Проспан на капки 3 пъти по 7 капки разтворени във вода ми каза педито, но аз му ги давам в лъжичка в кърма. Първия път в две лъжички, а сега в три.

# 728
  • София
Момичета, без да съм чела, искам да питам. Какво става с кърмата, ако някоя изпърдяла майка (като мен) я забрави при подгряването и я свари? Може ли после да се дава или поне да се готви бебешко пюре с нея?

# 729
Най-сетне заспаха !!!!Сипах си чаша вино ,даже може би чаша и половина да изпия ,защото толкова горчилка ми се събра,че имам нужда.
Тази вечер ми разказаха играта двете деца.Бяхме у майка ми и още там започнаха да мрънкат.В колата Тони като ревна ,та половин час не спря.Баткото и той .У нас като ми падна пердето ,само крещях в продължение на час сигурно.ММ отиде да закрива лова и ме остави сама с тези двамката.Ще му го върна аз #Cussing out #Cussing out
Следващото е поредното мрънкане затова ще го скрия
Скрит текст:
Скрит текст:
Майка ми за пореден път ме разочарова много.Отидохме у тях с децата ,уж на вечеря.Взеха да се карат с татко ,искали на гости да ходят после ,но заради нас нямало  ooooh! Нахраних малкият и казвам ,че ще отида да взема оборота от магазина ,а майка ми веднага направи една физиономия. Sick SickНе иска да гледа децата и това е ! За 20 минути исках да го оставя,не за повече/И отивам по работа ,не на козметик ,кафе ,фитнес и все такива неща ,които според мен ми се полагат  #Cussing outТолкова болно ми стана Sad Тръгнахме да си ходим и я питам утре ако е хубаво времето дали ще излиза,а тя веднага побърза да ме отреже ,че изобщо не знае дали ще излиза и т.н. глупости.Другите баби отлгеждат по 2 ,3 внучета наведнъж ,а тя с един Петьо не може да се оправи и то за час.МНого ми е гадно ,защото точно тя най-много напираше за внуци ,а сега дава назад.Знам ,че никой с нищо не ми е длъжен ,но нима не вижда ,че затъвам ,че съм на ръба на силите си?Нима не усеща newsm78 Трябва да се моля ли,не разбирам...

# 730
Ето едно филмче "Hungry for change", което си струва да се глед - ако имате възможност го вижте, около час и половина е и е без субтитри това свързано с темата за килограмите. Аз така и не успях да започна 90 дневната диета, на плодовия ден ми намалява кърмата. Мисля след като заместя едно или две хранения за започна, а и като се пооправи времето ще наваксаме с разходките.

Днес една съседка (с по-малко бебче) ме пита от къде да си купува  изгодно пюренца и аз като в небрано лозе й казах, че сигурно в метро са по-евтини. Моля споделете за цените, ако имате набюдения? Не ми пречи да й поръчам заедно с тези за М., но вече повечето познати прекаляват с личните поръчки и ми идва в повече, то не е спорт директ, амазон, ибей(направила съм си табличка, че да следя на кой какво се чака #2gunfire). Повечето хора си мислят, че като си в майчинство и явно няма какво да правиш през деня Crossing Arms
И още да питам за памерсите Хъджис - от къде си ги купувате, обикалям по магазините и никъде не ги намирам.

Мъхче - никога не съм попадала на информация за сварена кърма, но за по-сигурно може да питаш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758877.0

# 731
Mило Данче, искрено ти съчувствам! Наздраве, пък да става квот' ще.

Хаха, Близначе, не се бях сетила за тази асоциация. Уверявам те, друга е етимологията на прозвището ми.

Къде има най-голям избор на Хипарски манджи?

Какви бяха правилата за размразяване на храна за бебе?

# 732
Bebooooo, памперси Huggies има в Кауфланд, може би и в Хит но за там не съм сигурна. Пюрета купувам от двете места. Предполагам в Метро да излизат по-евтино, но пък там може ли да се купи единична бройка или трябва да купувам цял стек?

# 733
Руми, моите съболезнования!  Hug  Една такава загуба, колкото и да е очаквана, винаги е тежка. Но не се обвинявай, че не си отишла сега, мисли за хубавите моменти, когато сте били заедно и че баба ти е видяла правнучка си, видяла е внучка си женена - не всеки успява да дочака правнучета, мисли за радостта, с която си я дарила приживе!  Hug

wwwaz, доколкото си спомням, бяха на стекчета от по 3 или 4 бурканчета, но пък на Хип имаше доста голямо разнообразие. Не помня какво друго имаше, че още не ни беше на дневен ред.

# 734
Данче, наздраве.
Мама беше също така като трябваше след годинката да гледа Марти по половин ден. Няма такава апатия и мъка. Детето се мъчеше защото тя нямаше желание да се занимава с него.  Другите баба и дядо чак сега предлагаат да го гледат, той пък не иска, ние също. Факт е че без децата никъде не ходим, но изобщо не ми пречи. Предпочитам да са с баща си отколкото с някоя баба. Не се ядосвай.
Абе Ками следобяд какъв хубав сън си направи. 2 часа. Някъде на 15-20 мин тръгна на се буди, влезнахме с Марти при нея и излезнахме слез 30 сек че му се пишкаше. Докато се върнем беше заспала натъртена и спа час и половина. После се събуди мрънкаща, сложих я на леглото и я накърмих и заспа за още 30 мин.
Джине, да се оправя бързо Маринка.
Катее, пак те викам. Покажи се, как сте?
Подаръче, моите съболезнования

Общи условия

Активация на акаунт