БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 681
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 12 696
Търся интересна рецепта за солено/тестено предястие, което може да бъде приготвено от предния ден.
Имам си рожденик, който ще черпи колегите си съм приготвила меденки, линцери и локумки. Искаше ми се и нещо солено. Досега съм им правила палачинки и папачинкова торта (солена), бутерки с различни солени пълнежи и кифлички със сирене.

ПИЛЕШКИ ПИРОГ

# 136
  • Мнения: 8 429
Честита Нова година! Благодаря за темата и че ви има, много сте ми полезни.   bouquet

# 137
  • Мнения: 1 884
Естел Бързоход баклавата да не ти е препечена и затова да е твърда? Моята понеже остана недопечена и е супер мека. Mr. Green
Ако позволява торбата срежи за според накрайника който си  си харесала/ имаш. Иначе да намериш точните накрайници е трудно.

Аз ще чакам отзиви за Кауфландския пош, че и на мен ми трябва. Последно правих тулумби с един електрически шприц, голяма мъка беше. Иначе и у нас като направя тулумби и еклери не остават, бързо се изяждат. Само липсата на пош ме спира да ги правя по често.

# 138
  • Там, където ме обичат
  • Мнения: 3 681
Честита Нова Година на всички момчета и момичета!
Специални благодарности за рецептата на Джемма за пълнена пуйка.
Аз не я пълних моята пуйка, понеже беше голяма, а и имаше много други ястия, но завиването на месото със зелеви листа е страхотен номер. Освен това я пекох 5 часа, нонеье месото беше около 5-6 кг, та реших, че е добра идея да увелича времето.
Много съм доволна от резултата и пак ще повторя.

# 139
  • Мнения: 4 560
Естел Бързоход баклавата да не ти е препечена и затова да е твърда? Моята понеже остана недопечена и е супер мека. Mr. Green
Ако позволява торбата срежи за според накрайника който си  си харесала/ имаш. Иначе да намериш точните накрайници е трудно.

Аз ще чакам отзиви за Кауфландския пош, че и на мен ми трябва. Последно правих тулумби с един електрически шприц, голяма мъка беше. Иначе и у нас като направя тулумби и еклери не остават, бързо се изяждат. Само липсата на пош ме спира да ги правя по често.
Не, не е препечена.
Не става с  рязане на торбата. Тя е по-голяма, накрайниците са от малки пластмасови шприцове /имам още два - жълт и червен + изпуснатия прозрачен, той е малко по-голям/.
Какво е електрически шприц? Кое е на ток?  Rolling Eyes

# 140
  • Мнения: 3 020
ЧЕСТИТА НОВА 2014 ГОДИНА !!!

Капамата стана страхотна /въпреки, че аз не съм голям фен на месото, освен пилешкото  Wink и киселото зеле/, но мъжът ми мноооого я хареса.
Погачата пък стана великолепна, на конци. Само че ми идва доста "хлебна", иска ми се да опитам изпробвана рецепта на вкусна и по-сладка/по-солена питка.

Благодаря на всички за добрите съвети, които давате. Страхотни сте.   bouquet

# 141
  • Мнения: 1 884
Шприца е на ток. На принципа на пасатора. Включваш в мрежата и като искаш да излиза тестото натискаш едно копче.И точно като пасатора трябва да го държиш непрекъснато натиснато ако искаш постоянно да излиза тестото. Купуван е от бившите ТСМ за 5 лв.

# 142
  • Мнения: 4 560
Благодаря за отговора, Вела!
Не ми звучи удобно.  Rolling Eyes

# 143
  • Мнения: 1 884
Благодаря за отговора, Вела!
Не ми звучи удобно.  Rolling Eyes

Ами то не е! Laughing Ама е купуван преди 10 год. и аз тогава бях начинаещ сладкар и толкова ми е разбирала главата. Не ,че сега разбирам повече де. Но определено не е много  удобен този шприц.

# 144
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Само че ми идва доста "хлебна", иска ми се да опитам изпробвана рецепта на вкусна и по-сладка/по-солена питка.
Не знам коя питка си правила, но тази, която предлагах тези дни, е това, което искаш.

# 145
  • Sofia
  • Мнения: 29 122
Колко часа се готви капама...аз преварих доста моята,месото се изгуби направо Tired но беше вкусна

# 146
  • Мнения: 1 884
Колко часа се готви капама...аз преварих доста моята,месото се изгуби направо Tired но беше вкусна

Зависи от количеството и месото. Аз правих миналата година и варих 3 , но можеше и на 2,5 да я извадя. Ориза беше доста преварен.

# 147
  • Sofia
  • Мнения: 29 122
отдавна не бях готвила капама,моята я държах на котлона около 5ч....ни ориз,ни зеле се различаваше....

# 148
  • Мнения: 818
Как се ползва и мели кардамон само ядката или и шушулката се мели?

# 149
  • Мнения: 6 791
Здравейте,
преди време ми попадна рецепта за салата от някакъв блог - зелена салата с печени чери домати. Търся я, но не мога да я намеря, някой дали е попадал скоро време на такава рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт