БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 618
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Мишенце аз слагам магданоз. По много, да има Simple Smile Майка слага пък много чубрица, пак не е лошо. Може и двете.

Onna-bugeisha, вярно, че мълчи, но ми излиза като червена леща, но май не е леща.

Скрит текст:
PaulaSS, с цялото ми уважение, имам чувството, че като се поява в темата и дебнеш за да започнеш със спама. Като следена от ЦРУ се чувствам. И т. 2. тук има толкова големи кулинарки, че ако се налага ще ме коригират! И трето това не е тема кой - по- по най!!!!! А тема за взаимопощ! И много полезна, и много неща съм научила от тук, но четейки!!!!!!! Само!

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 10:57 от Билян@

# 301
  bouquet Благодаря ви. Точно пресичане искам да избегна, че имам и такъв злополучен опит  Embarassed

А, подправки какви?  newsm78

Малко чубричка и много магданоз! Peace

# 302
  • Sofia
При мен само малко черен пипер.
Да, само с жълтък и кис. мляко няма пресичане. Simple Smile

# 303
При мен само малко черен пипер.
Да, само с жълтък и кис. мляко няма пресичане. Simple Smile

У нас - всеки слага черния пипер в купичката си - според вкуса си.

За малки деца не е препоръчително!

Лимоновият сок го слагам точно против пресичане.

# 304
  • София
  bouquet благодаря ви за съветите. Довечера ще видим резултата    Wink

# 305
И с варена застройка става добре. Брашно слагам различно - 1, 2 или 3 с.л зависи от количеството супа. Понякога наливам и малко прясно мляко, ако имам препечено брашно слагам от него или препичам, време да има само, но и с обикновено си е добре. Peace

# 306
  • София
И с варена застройка става добре. Брашно слагам различно - 1, 2 или 3 с.л зависи от количеството супа. Понякога наливам и малко прясно мляко, ако имам препечено брашно слагам от него или препичам, време да има само, но и с обикновено си е добре. Peace

Точно с това кипване на котлон ми се пресече предния път. Вероятно не изравних температурите  newsm78

# 307
Точно с това кипване на котлон ми се пресече предния път. Вероятно не изравних температурите  newsm78

Не ми се е случвало, бъркам с тел през цялото време, докато застройката е на газта. Като се посгъсти, наливам от супата и пак бъркам. При претопляне супата също не ми става на парцали, а ми се струва, че е някак по-плътна, с една дума така ми е по-вкусна, но на вкус и цвят......известно е. Peace

# 308
  bouquet Благодаря ви. Точно пресичане искам да избегна, че имам и такъв злополучен опит  Embarassed

А, подправки какви?  newsm78

подкрепям Лабрекс
научи се да си правиш топла застройка и няма да ти се пресича никога супата. Не е сложно  Peace http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/8-12.html  става плътна. Не чакаш чак да кипне, само да се подгрее, но и котлона ти да бъде на съвсем слабо. Или ако бъркаш по-чевръсто - достатъчно е да наливаш от врящия  бульон в застройката и прибавиш количество около 3 пъти повече от застройката.  
А за пилешка супа откакто открих естрагона слагам редовно  по щипка. (освен магданоза за милото)

# 309
  • София
Точно с това кипване на котлон ми се пресече предния път. Вероятно не изравних температурите  newsm78

Не ми се е случвало, бъркам с тел през цялото време, докато застройката е на газта. Като се посгъсти, наливам от супата и пак бъркам. При претопляне супата също не ми става на парцали, а ми се струва, че е някак по-плътна, с една дума така ми е по-вкусна, но на вкус и цвят......известно е. Peace

Ами...утре ще споделя резултата  Simple Smile

пеп-4o  Peace

# 310
Хайде спрете се! Опорочавате хубавата тема!

Вчера в магазина видях тетрапак кутии с пастьоризиран жълтък, белтък и цели яйца. Не съм наясно, но по този начин мога да ги ползвам сурови, в разни кремове и салати или бъркам?
  Shocked И такова ли продават вече?
Къде го видя? На кутията няма ли рецепта?

# 311
Мислите ли, че от тази рецепта ще излезе нещо http://ladyzone.bg/gallery/neshto-po-taka/retsepta-za-marinovani … ndzhifil.html?p=5 В къщи хапваме доста яйца, но чак мариновани в буркани  Rolling Eyes А като чета така ги приготвяли в САЩ Simple Smile

# 312
Аз супата я застройвам със сметана, жълтък и лимон. Но не знаех, че като е само с жълтък не се пресича Grinning Та почвам едно преливане лъжичка по лъжичка, докато поизравня темепратурите на застройката и супата Simple Smile Голяма  разправия. Вече ще си го сипвам направо в тенджерата.
Като подправки слагам целина и много магданоз.
Слагам и фиде и ориз. Харесва ми комбинацията в супата. А и картофче Simple Smile И морков и лук. Само тези неща.
А понякога и по едно бульонче (телешко) на Галина Бланка. Вкусно ми е с него.. толкова ли е вредно??? И с какво мога да го заменя?

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 15:21 от -True Blue-

# 313
Момичета, за много години! Да сте живи и здрави и да давате идеи и съвети на такива като мен!  Laughing

За утре ще правя една рецепта на Пеп-чо с рибица или някакво друго свинско/коментирахте ги рецептите 10-тина страници напред/.
Дайте идея каква гарнитура към порцията и каква салата върви добре на свинското?  newsm78

И за десерт ако някой подскаже - менюто ми за именячката ще е сглобено само от тази тема.
Благодаря предварително!   bouquet

И девойката дето се сърди /PaulaSS/ да има предвид, че тонът и още преди няколко дни си звучеше доста заядлив! Може пък да не се усеща, но някак гневно и е тръгнала годината!!!

# 314
  • София
Момичета,

трябва ми изпитана рецепта за пилешка супа и най-вече ме интересува застройката  Praynig

Застройка, обикновено правя без яйце. Забърквам брашно с топло прясно мляко и внимателно добавям към супата. Към пилешката супа добавям магданоз, целина и кимион.

Общи условия

Активация на акаунт