БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 599
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Морена, искам нещо по-различно, да се усъвършенствам един вид.  Laughing Къпаната питка е първата питка, която правя (преди това бях правила само содена питка и питка тип хляб - само брашно, вода и мая, струваше ми се много трудно, че има повече продукти, как ще втаса, как ще я оформя, а къпаната стана от раз).

виж питките на Катето https://www.facebook.com/katq.georgieva.18/media_set?set=a.14200 … 888039&type=3 - погледни и в другите и албуми, достъпни са. Уникална е и тя, и питките и
Тези погачи са уникални. Но те са за професионалисти. Не бих могла да се справя, колкото и да обичам да се занимавам с тесто и меся, това ми е много сложно. Никога не бих могла така да я оформя. Жалко.

eee как за професиналисти, просто търпение си трябва и 2-3 опита. Във ФБ в групата, където Катя показа доста дами правиха и продължават да правят.  Има и постъпкови снимки, не се отказвайте така. И си спомнете от форума на мамата колко майсторки на торти излязоха, които отвориха собствени ателиета и правят торти по поръчка   Peace а не са учили нищо сходно с готтвене или изобразителни изкуства. Едната дама, която познавам е юрист  Laughing

Фортуна, виж в темата за питките тук - също има много интересни.

# 331
  • Sofia
какво да сготвя от нахут/без хумус/

# 332
# 333
какво да сготвя от нахут/без хумус/
фалафели Peace

# 334
  • Sofia
за фалафели и аз се сетих,но искам да са печени,не пържени...и какво се слагаше друго Thinking кимион,чесън...

# 335
  • гр. София
На фалафелите слагам черен пипер, кимион, кориандър, куркума и гарам масала. Но аз обичам ястия с много подправки. Пека в тавичка, в която предварително съм сложила хартия за печене. Поръсвам ги с малко зехтин, за да не са много сухи.
Тази супа от червена леща и нахут е много вкусна.

# 336
  • Пловдив
Реших да правя чийзкейк и го направих,ама като опитах крема-заскв.сметана и сирене крема ми се стори леееко солен Rolling Eyes Явно от крема сиренето.Отгоре го залях с боровинки.Да видим дали при ядене ще се неутрализира соления привкус newsm78

# 337
  • Sofia
Реших да правя чийзкейк и го направих,ама като опитах крема-заскв.сметана и сирене крема ми се стори леееко солен ...
Няма ли и захар в крема?!

# 338
  • Пловдив
Майка ми готвеше нахут така:
Накисва го 1 вечер във вода с чайна лъжичка сода.
Сварява го в тенджера под налягане или обикновена, както се вари боб и му се хвърля водата. Готви се с домати, моркови, сол, олио, червен пипер и магданоз,почти като боб, но няма джоджен, а подправката е магданоз.
Предполагам така са го правили майката и лелята на майка ми и е някаква турска или арменска рецепта.

# 339
Момичета, ето ви една много вкусна рецепта за запечени картофки - обелваме картофите и както са си цели ги цепваме  по хоризонталната им част /напряко/ на няколко места. Приготвя се следното сосче,  което сипваме в разрезите на картофките - 1 с.л. балсамов оцет, 1 с.л. зехтин, 1 с.л. соеф сос и 1 ч.л. мед, малко чесън на прах, малко копър, щипка босилек. Преди да ги залеем със соса ги посоляваме леко. Печем ги в загрята на 200 градуса фурна около 50 мин. За препоръчване поставете картофите в тава, покрита с алуминиево фолио. Да ви е вкусно.  chef

# 340
  • Sofia
Майка ми готвеше нахут така: ...
Това ми хареса, определено ще пробвам, благодаря!  Simple Smile

# 341
ама нали темата е за бързи въпроси и отговори  newsm78
за рецепти си има отделна тема. също така и отговори след 2-3 дни вече не са бързи-  може на лични да отговорите. авторката на темата преди няколко дни призова за това , да се придържаме към темата.   bouquet

# 342
  • София
здравейте момичета,

влизам да ви кажа, че пилешката супа ми се получи чудесно и застройката НЕ се пресече  newsm44

Благодаря на всички   bouquet Позволих си да си "открадна" от всеки съвет по малко  Peace

п.с. пеп-4o, сложих и малко естрагон. Стана чудна  Peace

# 343
здравейте момичета,  чат пат и момчета  Laughing
....

# 344
  • София

Извинявам се за пропуска   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт