БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 611
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 11 607
виж питките на Катето https://www.facebook.com/katq.georgieva.18/media_set?set=a.14200 … 888039&type=3 - погледни и в другите и албуми, достъпни са. Уникална е и тя, и питките и

А коя е групата, Пепи?

Иначе по питка от този линк, точно ми втасваше тестото, си оформих питката, благодаря! -
Скрит текст:
- ех да имаше сега една пилешка супа........

Тайната на подобни плетеници е в по-малкото мая в тестото...За тази цел е добро и хладилното тесто, рисунъка се запазва.....

# 346
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
Невероятни са погачите на Катето,направо уникални   bouquet

# 347
  • София
  • Мнения: 31 402
.....- ех да имаше сега една пилешка супа........

...

Веднага те черпя една  Hug Още е топла и е по рецепта/и от темата  Wink

Вие ще ме накарате скоро и питка да замеся  Wink

# 348
  • Мнения: 3 428
Да попитам какво разбирате под ''хладилно тесто''?

# 349
  • Мнения: 7 779
най-вероятно стояло в хладилник , а не във фризер.  на хлад , а не на мраз.  Laughing

# 350
  • Мнения: 11 607
Да попитам какво разбирате под ''хладилно тесто''?

http://trydiani.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html

Скрит текст:
Последната ми питка с това тесто, за нова година

# 351
  • Мнения: 9 458

А коя е групата, Пепи?

Тайната на подобни плетеници е в по-малкото мая в тестото...За тази цел е добро и хладилното тесто, рисунъка се запазва.....

съвсем вярно, много от изпечените губеха леко формата, но пак си личи красивата "плетка". Кактои на твоите, Диде, признат майстор си им на питките    bouquet

Скрит текст:
Групата е Нашите вкусотийки, някой покани Катя, тя сподели доста питки и там, но там бързо се превъртат снимките.


Извинявам се за пропуска   bouquet

за всеки пропуск на момчето, по една порция в колетче  Wink предлагам. Бонго, търси си ги като завещани.

Мишенце, видя ли, че не е страшна топлата застройка? И от тук-от там - сега вече имаш твоя си пилешка супа   bouquet

# 352
  • Мнения: 14
Хайде спрете се! Опорочавате хубавата тема!



Вчера в магазина видях тетрапак кутии с пастьоризиран жълтък, белтък и цели яйца. Не съм наясно, но по този начин мога да ги ползвам сурови, в разни кремове и салати или бъркам?
 Shocked И такова ли продават вече?
Къде го видя? На кутията няма ли рецепта?
в "метро" съм виждала,  мисля, че бяха по около 15-ина белтъка (жълтъка) в кутия.

# 353
  • Мнения: 3 020
Молбата ми е: дайте идея (с обяснения) как да оформя красиво питката, в средата ще оставя топка, върху която ще направя крачета. А тях как да направя? Тестото само вода и брашно ли трябва да бъде? И с какво да ги залепя върху кръга? Благодаря!  Hug

И аз скоро май ще правя.  Grinning Малката ми мома проходи точно на НГ. От 1.01 вече прави свободно ходене дълги разстояния  Grinning
Малко по-назад бях писала за питка Слънце, която правих на прощъпулника на голямата ми мома. Тогава в средата на слънцето отпечатах крачетата й - измих й ги и тя "стъпи". Давам само идейка да отпечаташ нейните си крачета, а не да лепиш.
Живот и здраве, сега за малката пак мисля така да направя.  Peace

# 354
  • Пловдив
  • Мнения: 44 304
Реших да правя чийзкейк и го направих,ама като опитах крема-заскв.сметана и сирене крема ми се стори леееко солен ...
Няма ли и захар в крема?!
Не  Rolling Eyes

# 355
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
какво крем сирене ползва

# 356
  • Пловдив
  • Мнения: 44 304
какво крем сирене ползва
Натурално от Кауфланд на тяхната марка.

Не знам дали като престои с боровинките ще придобие вкус и дали ще става за ядене Thinking Rolling Eyes

# 357
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
то по принцип чийз кейка не е много сладък,сладоста идва от бисквитения блат и заливката

# 358
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Трябвало е да сложиш малко (на вкус) захар, защото сиренето е солено (различните марки различно, за сладкиши ползвам само вносните), та поне да се тушира малко соления вкус.
 Колкото и да са сладки заливката и блата, соленото си е солено, там - посредата.  Wink

# 359
  • Мнения: 2 872
Morena, преди няколко странички си показала питка с охлювчета, как се правят?

В чийзкейка, който правя се слага пудра захар и не се усеща да е солен, но пък не е и толкова сладък.

Общи условия

Активация на акаунт