БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 593
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Morena, преди няколко странички си показала питка с охлювчета, как се правят?
...................................
В чийзкейка, който правя се слага пудра захар и не се усеща да е солен, но пък не е и толкова сладък.
Sea lights, кроасани са, не охлювчета. Simple Smile

Ето навиването им:

Срязват се малко в средата на основата на триъгълника, за да стане по голям и се навива.

А охлювчетата - тестото се разточва на кора, навива се на руло и се режат парчета 4-5см, които се пекат с разреза нагоре.
......................
Точно това е идеята - соленото да се тушира и блата и заливката да не са убийствено сладки. Simple Smile
Аз затова не обичам със сладко/конфитюр като заливка - много ми е сладко, ама мнооого.

# 361
  • Мнения: 2 872
На мен крайните парчета ми заприличаха на охлювчета, тип рапани  Grinning Благодаря за отговора  Hug

# 362
  • В една Дупка.
  • Мнения: 630
Малко помощ - как да оправя ронливо тесто? Направих вчера тестото на линцеровите сладки на Наталина... но днес няма омесване, то не че вчера беше ок. Мачкам, меся...нищо, все тъй ронещо се.
Три пъти препрочитам рецептата, спазила съм я...

# 363
  • Пловдив
  • Мнения: 44 293
Трябвало е да сложиш малко (на вкус) захар, защото сиренето е солено (различните марки различно, за сладкиши ползвам само вносните), та поне да се тушира малко соления вкус.
 Колкото и да са сладки заливката и блата, соленото си е солено, там - посредата.  Wink
Да,но хич не ми мина през ум,а и като не го пишеше в рецептата...Дано да става за ядене Confused

# 364
  • Мнения: 22 867
Малко помощ - как да оправя ронливо тесто? Направих вчера тестото на линцеровите сладки на Наталина... но днес няма омесване, то не че вчера беше ок. Мачкам, меся...нищо, все тъй ронещо се.
Три пъти препрочитам рецептата, спазила съм я...

Съвет от Наталина в рецептата: "Ако ви се стори, че тестото е по-сухо (ронливо), прибавете още един жълтък."

# 365
  • Мнения: 2 895
Кисело мляко на руски йогурт ли се казва?

# 366
  • Мнения: 22 867
Кисело мляко на руски йогурт ли се казва?

По принцип, да. Peace

# 367
  • Мнения: 1 679
честита ви Нова Година, живот и здраве и много успехи пожелавам на всеки  bouquet
Някой знае ли при приготвянето на калмари на грил тиган как точно се режат (не до край било) за да се получат като на спирали и да се обърнат при слагането на тиганчето? майка ми била гледала рецепта по тв но търсихме из нета-нищо не намерихме, само маринатата си спомня,че беше със зехтин, чесън, лимонов сок и копърче..  Thinking

# 368
  • Варна
  • Мнения: 11 349
Много ли ще се промени вкуса на тирамисуто, ако не сложа яйца?  newsm78

# 369
  • Мнения: 3 020
Може ли да ми препоръчате десерт с извара - стои една неотворена още от НГ и искам да я ползвам за нещо. /може и да не е десерт, но предпочитам/

# 370
  • Мнения: 22 867
Много ли ще се промени вкуса на тирамисуто, ако не сложа яйца?  newsm78

На мен лично ми харесва с яйца повече, но правих фалшивото тирамису на Танита и неочаквано за мен беше много приятно на вкус. Peace

# 371
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Да,но хич не ми мина през ум,а и като не го пишеше в рецептата...Дано да става за ядене Confused
През лятото купих 500 г краве масло от една мандра, което според мен беше  солено. Но бях много на зор-трябваше да правя сладкиш, а друго масло-от никъде. Използвах соленото. Беше много вкусен крема. Хареса се на всички, но така и не разбрах дали защото всички в това село купуваха от същия продавач и са си свикнали на вкуса, или защото отдавна никой не беше ял такъв вид десерт. Азпродължавам да твърдя, че маслото е солено, всички други-отричат. Но кремът беше вкусен.
И твоят ще се хареса.

# 372
  • София
  • Мнения: 10 825
Може ли да ми препоръчате десерт с извара - стои една неотворена още от НГ и искам да я ползвам за нещо. /може и да не е десерт, но предпочитам/
АЗ мога да ти предложа сладкиш Ангелски сълзи, Ванилово шоколадов чийзкейк, Пиня колада щрудел или Торта Сшбриколата.
Разгледай и рецептите на лабрекс, тя има много неща с извара и с все вкусни (поне тези които съм пробвала аз)

# 373
  • Мнения: 168
Здравейте, от известно време търся рецепта за Добуш торта. В интернет има доста рецепти, но аз търся една, която е доста стара, домашна, баба я правеше с много блатове и крема беше бял, а не шоколадов. Някакъв крем, който се прави от яйца и брашно, домашен. Моля, ако някой е правил или има подобна рецепта да я сподели, много искам да я направя. Благодаря.

# 374
  • Пловдив
  • Мнения: 44 293
Да,но хич не ми мина през ум,а и като не го пишеше в рецептата...Дано да става за ядене Confused
През лятото купих 500 г краве масло от една мандра, което според мен беше  солено. Но бях много на зор-трябваше да правя сладкиш, а друго масло-от никъде. Използвах соленото. Беше много вкусен крема. Хареса се на всички, но така и не разбрах дали защото всички в това село купуваха от същия продавач и са си свикнали на вкуса, или защото отдавна никой не беше ял такъв вид десерт. Азпродължавам да твърдя, че маслото е солено, всички други-отричат. Но кремът беше вкусен.
И твоят ще се хареса.
Peace

Мислих утре да черпя на работа с него,ама...дано,щот ще има излагация Blush Laughing
Освен да опитам тая вечер и ако не става да бягам утре за торта Confused Crazy

Общи условия

Активация на акаунт