БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 323
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 7 779
Някой знае ли изпитана рецепта за супа от кисело зеле? Яла съм преди време и ми хареса, но никога не съм готвила такава, а в нета намирам много различни рецепти newsm78
по някога супа е = на чорба.  така ,че ако потърсиш чорба с кис.зеле ще ти излезнат различни варианти  Laughing

# 616
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Супа с кисело зеле. У дома се правеше интерпретация на борш. Месо,кисело зеле, грах,картоф, морков, лук или праз. Сварява се. Като се сервира му се добавя заквасена сметана или кисело мляко.

# 617
  • Мнения: 7 849
Някой знае ли изпитана рецепта за супа от кисело зеле? Яла съм преди време и ми хареса, но никога не съм готвила такава, а в нета намирам много различни рецепти newsm78
по някога супа е = на чорба.  така ,че ако потърсиш чорба с кис.зеле ще ти излезнат различни варианти  Laughing
Борш, става и без месен бульон.  Но основата е зеле, няма зн. кисело или прясно. Позапържи и добави по твои вкус за супа подправки и добавки.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 15:28 от Билян@

# 618
  • Мнения: 7 849

По темата: купих си за проба два сладки картофа... някоя лесна рецепта за кулинар с две леви като мен?
[/quote}


Venetta и пак венета, ако имаш достъп до блога й.  тя ги и и отглежда. Блога и затворен и дам линк - нищо, няма да видите, на лични, и тя ще се зарадва.

# 619
  • Мнения: 311
Някой знае ли изпитана рецепта за супа от кисело зеле? Яла съм преди време и ми хареса, но никога не съм готвила такава, а в нета намирам много различни рецепти newsm78

Днес я правих, много я харесваме. Запържвам бекон или по-мазничко месо, прибавям нарязаното кисело зеле, лук, малко червен пипер, заливам със зелева чорба. Прибавям картофи и трябва да поври доста. Накрая фиде и сушен девисил. Страхотна е!

# 620
  • Мнения: 21
Момичета и момче, някой от вас знае ли как да съхраня кисело зеле в буркан? На листа или нарязано без значение. Имам 6-7 кисели зелки, но нямат течност.

# 621
  • София
  • Мнения: 31 393
...
  Към пловдивчанки - виждали ли сте по магазините в Пловдив ориз Ризарон ( похвалиха ми го) ?

В Кауфланд (СФ) има, предполагам във всички магазини от веригата ще го има Peace

# 622
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Момичета и момче, някой от вас знае ли как да съхраня кисело зеле в буркан? На листа или нарязано без значение. Имам 6-7 кисели зелки, но нямат течност.
Аз слагам в буркан зелето-на листа или нарязано, и затварям с капачка. Бурканите нареждам в тава на котлона, сипвам вода колкото да покрие шийката на буркана. Водата в тавата като заври-5-10 минути, и ги махам, но ги оставям пак с дъното нагоре, на земята, докато изстинат. Така си изчакват чак  следващото кисело зеле. Преди години ги стерилизирах целите буркани, но откакто ме светнаха за този начин-все така си го правя.

# 623
  • Мнения: X
 Кисело зеле се съхранява добре и във фризер /даже ми по-харесва от буркан ,там или получава дъх или като се завари вкуса е друг вече/. Като ми донесат от село няма къде да го съхранявам /а и мирише все пак/ Отделям си хубавите листа за сърми ,нареждам по 5-6 в плик ,не ги сгъвам/целта е да са малко и да се размразят по-бързо и да имат по-компактна форма за прибиране /защото аз имам само 3 малки кошнички във фризерната част/. Другото зеле си нарязвам като за готвене и ми е много лесно и удобно. Даже го запържвам недоразмразено.
 

# 624
  • пак там
  • Мнения: 2 892

По темата: купих си за проба два сладки картофа... някоя лесна рецепта за кулинар с две леви като мен?
[/quote}


Venetta и пак венета, ако имаш достъп до блога й.  тя ги и и отглежда. Блога и затворен и дам линк - нищо, няма да видите, на лични, и тя ще се зарадва.

  bouquet

# 625
  • Мнения: 337
Добър вечер на всички   bouquet

Току-що забърках плънка за баница със сирене (1 кисело мляко, 1 бакпулвер, 1 кафеена чаша прясно мляко, 1/2 кг сирене, 5 яйца и 15 с. л. олио).
Правя я с кори "Сърбиянка" и става превъзходна....., но - отворих пакета и корите са мухлясали, а нямам други под ръка.

Въпрос - ако добавя брашно и във фурната (нещо като тутманик) - дали ще става за ядене?  Thinking

Помогнете и с някоя идея, пък каквото стане  Crazy

# 626
  • Sofia
  • Мнения: 29 024
И аз държа останало кисело зеле в пликчета и във фризера

# 627
  • Мнения: 140
Благодаря за рецептите за зелевата супа, утре ще се пробвам да направя. toni_ls, прибави брашно за средномеко тесто и смело в печката в намаслена тавичка.

# 628
  • Мнения: 1 672
Добър вечер на всички   bouquet

Току-що забърках плънка за баница със сирене (1 кисело мляко, 1 бакпулвер, 1 кафеена чаша прясно мляко, 1/2 кг сирене, 5 яйца и 15 с. л. олио).
Правя я с кори "Сърбиянка" и става превъзходна....., но - отворих пакета и корите са мухлясали, а нямам други под ръка.

Въпрос - ако добавя брашно и във фурната (нещо като тутманик) - дали ще става за ядене?  Thinking

Помогнете и с някоя идея, пък каквото стане  Crazy
ако измесиш средно меко тесто може да си направиш питка или милинка.

# 629
  • Мнения: 9 445
Да вземете да минете на лични, що ли...  newsm78

По темата: купих си за проба два сладки картофа... някоя лесна рецепта за кулинар с две леви като мен?

батата -   http://pep-4o.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html  Ето такова задушено. Много приятно е на вкус  леко сладни батата, може да се направи с всяко червено месо

toni_ls,  ще стане. слагай брашно и го изпечи  като солен кекс. Но можеш да подбереш хубавата част от корите и да сложиш вътре, ще стане като баница-мъфините, но в голям формят http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_8.html

Общи условия

Активация на акаунт