НВ-ВМХ, част 71

• 38 168
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Танче, браво на половинката! Simple Smile

Аз купувам от най-масовата канела в пакетчета Embarassed Ще се поогледам за някаква по-хубава, че доста бързо върви. Всъщност точно това беше причината да мина на по-обикновена и евтина - че върви бързо Embarassed Не знам, не ми се ще да се впрягам прекалено много за кумарина, защото четох, че за да навреди върху черния дроб, трябва да се консумира поне по лъжичка на ден, а дори и тогава опасността била само за по-дребните хора, т.е. вероятно защото лъжичката се разпределя върху по-малък брой килограми. Вярно, че аз съм от дребните, но абсолютно не мисля, че стигам до повече от половин лъжичка на ден, и то само в част от дните, а не всеки ден (харесва ми да слагам канела в кокосовата палачинка - тогава количеството е малко по-голямо, а когато сложа само в кафето, е някаква малка част от лъжичката). Така че няма да я мисля и канелата.

# 616
  • Vildbjerg,DK
Радвам се, че и аз допринасям с нещо Simple Smile , но не съм открила аз топлата вода. Преди около три години мисля го гледах в една серия на Двама мъже и половина - Бърта беше напуснала мисля и Чарли много се жалваше за кафето, което Алан му правеше. На Бърта имало Коледен вкус. Та така , после когато Алан ходи да и се моли тя да се върне, той я пита и тя му каза, че винаги слага по малко при кафето. Иначе и моята половинка е стриктен, но за сметка на това май доста му харесва режимното Баунти. Правя веднъж седмично - с една консерва кокосово мляко ( само сметаната или както се казва това гъстото ) и 200 гр. кокос. Без подсладител и без шоколад. Получават се май около 11 или 12 парчета, от които аз само едно изяждам, докато те са със щерката за седмица си ги изяждат. Половинката ги хапва чисти, а щерката добавя чаена лъжичка фъстъчено масло - намазва го отгоре. Мисля , че е по-добре така, от колкото купените боклуци.

# 617
И аз мерси за идеята за канелата във филтъра на кафето

Иначе отдавна знам за цейлонската канела, но тук не съм виждала
А и моите количества са малки и се надявам да не са толкова опасни
Но пак ще се огледам из дрогериите
Иска ми се поне да я пробвам на вкус

Танче, поздравления на твоя половин
Само така

Ние имаме в момента поне 5 бутилки вино, купени от шопинг-круизите ни
Така си стоят, най-много да станат на сос някой хубав ден, въпреки че са скъпи и уж луксозни
Аз нали пия много, по цели 100 гр на месец ми се събират  Grinning

Анидени, смесваш само гъстата кокосова сметана с кокосови стърготини и нищо друго ли?

Облаче, много ти се радвам
Мога да ти препоръчам еко фъст.масло, дано има в БГ
То е без захар, само с морска сол, много вкусно (заради което и не купувам)
Но съм чела, че фустъците е добре да са еко
Защото били култура, която се използвала за почистване на замърсени почви, не знам колко е вярно
Но поне вкусът е съвсем друг
Иначе аз все се глася да си направя сама, но тук не продават сурови, само печени в черупки намерих

# 618
  • Vildbjerg,DK
W'A'S'P' значи една консерва кокосово мляко, но пълномаслено слагам в хладилник от предната вечер или ако забравя поне за 4 часа. Като се отвори отгоре има твърдо вещество, което не знам как се нарича ( тук по форумите го наричат сметана ). Обираш с лъжицата и поставяш в касеролка, а утаената вода изхвърляш. Добавям 2 супени лъжици кокосово олио, но като грамаж не знам колко е точно - гребвам с лъжицата, но не са с връх в никакъв случай. На котлона леко разтапям - става за две минутки, просто да се стопи кокосовото мляко и да се смеси с олиото и добавяш 150 гр. кокосови стърготини. Разбъркваш и разпределяш по формички. По рецепта се изсипва в една форма и се притиска и после се реже, но така фира много дава, защото се троши. Аз слагам в силиконови форми за мъфини. Това е. Лесно и вкусно. По оригинал се разтапя и 85 % шоколад с лъжица кокосово олио и се поливат или потапят парчетата и после овалват в кокос. Но на щерката и горчи така и затова не слагаме. А и шоколад така не се яде. Това е от книгата на Jane Faerber където прочетох за проблемите и с корема, болките и как глутенът се оказва проблемът. Тя също е на този режим ( може би малко по либерална версия ) , включително и семейството и. Ето линк, ти поне нямаш проблеми с датския http://www.madbanditten.dk/, както аз с шведския Laughing Сега ще излиза друга книга и ще купя и нея. Много неща правя от сайта - получават се винаги и в къщи се харесват много. Снощи готвих пиле със сос от кокосово мляко и фъстъчено масло. Не е за честа употреба заради въглените, но за разнообразие от свинското и телешкото е чудесно.
Редактирах грамажа на 150гр., не е 200. Извинете ме за грешката Peace

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 10:42 от anideni

# 619
мерси за линка и обясненията
със сигурност ще намеря какво да си харесам
 Mr. Green

# 620
Четейки вашите коментари за фъстъченото масло се сетих, че имам около 200 гр печени фъстъци останали от коледните празници, които никой не яде. И току що си направих домашно фъстъчено масло   chef . Ама то наистина било много вкусно, бе  Heart Eyes Ще гледам да си правя по рядко, че половината отиде само в опитване как е на вкус  Embarassed . А сега трябва да измисля за другата половина върху какво да го мажа  Thinking

# 621

Облаче, много ти се радвам

Flutter newsm68  Hug Благодаря, Уасп, Юлинда!

Дани, аз лично ще си го ям фъстъченото масло с лъжицата. И смятам да си го мажа на кокосова палачинка.  Peace

# 622
Относно фъстъците - всичките ми треньори до момента са ми казвали въобще да не ям фъстъци, защото са трудноусвояеми, водят до подуване на корема и т.н. Идеята им е, че фъстъците са всъщност боб  Mr. Green

# 623
Марк Сисън е на същото мнение като треньорите - че фъстъците са бобови и никак не са препоръчителни. Разбира се, и аз си хапвам от време на време фъстъчено масло Embarassed И също от време на време правя десерти с него вместо с тахан. Просто гледам да ми е минимална част от общия хранителен прием.

# 624
Относно фъстъците - всичките ми треньори до момента са ми казвали въобще да не ям фъстъци, защото са трудноусвояеми, водят до подуване на корема и т.н. Идеята им е, че фъстъците са всъщност боб  Mr. Green

принципно е така
но все пак да не забравяме, че ядейки боб, омитаме по една чиния
а в една лъжица фъст. масло я има я не 15 бр

ани, ще цитирам поста ти в темата с рецептите, да не се изгуби по трасето
надявам се нямаш против
ако има, само кажи и трия

и днешното ми откритие
лъжица маскарпоне с 5гр настърган 85% шоколад
и още по-идейно - вместо стъргалка ползвам картофобелачка
стават едни малки завъртени люспи шоколад

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 11:29 от Анонимен

# 625
Да, за фъстъченото масло и аз съм на същото мнение - ако не се прекалява, т.е. не повече от лъжица на ден, и то не всеки ден, не е проблем. За тахана важи същото. Всъщност всеки си преценява неговата "доза" Wink

# 626
  • Vildbjerg,DK
Разбира се, че нямам нищо против. Даже ми се занимава с такива неща и мога да пиша като пробвам нова рецепта от книгата. Ако има интерес естествено Peace

# 627
При мен се надявам да изиграе роля за излекуване на желанието ми за шоколад. Но щом е така, ще внимавам с количествата, благодаря за информацията.

# 628
Разбира се, че нямам нищо против. Даже ми се занимава с такива неща и мога да пиша като пробвам нова рецепта от книгата. Ако има интерес естествено Peace

това си е направо задължително
малко датски полъх ще ни дойде добре

# 629
  • SA
anideni , страхотни идеи - и за канелата с кафе , и за кокосовия десерт! Задължително ще бъдат пробвани.  Simple Smile Макар че аз режимни десерти почти не правя, защото мъжът ми не яде нито кокосови продукти, нито черен шоколад, нито фъстъчено масло, а на мен ако ми се яде нещо сладко, по-лесно ми идва да хапна малко шоколад, фъстъчено масло, или някой плод.
Облаче, и на мен фъстъченото масло ми е много любимо. Намерила съм тук една марка, дето е без сол и захар и само такова си купувам, има даже и вариант с хрупкави частици в него. Събрала съм един шкаф с празни бурканчета вече  Embarassed.
Танче, браво на мъжа ти! Мисля си, че проблемът при нашия режим е веднъж човек да се реши да го пробва за повече време. Оттам нататък сам ще види и оцени ползите.
А за алкохола... вече 120% се убедих, че на мен лично ми влияе зле на теглото и това си е. Е, уви не съм като W'A'S'P' да мина със 100 мл вино на месец.  Embarassed То има ли отворена бутилка с хубаво вино в къщи, ме влече като магнит  hahaha И съответно пак си го пия само аз и... От нова година съм решила хич и да не купувам вино и бира за в къщи. Ще пийвам само по заведения, или ако сме на гости от време на време и това е.

Общи условия

Активация на акаунт