Парфюмни размисли и страсти - 177

• 61 545
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
  • Отвъд алеята зад шкафа
Така, днес пробвах няколко парфюма на Hermes и съм  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes с всичките, с изключение на Елексира. Определено Амбровото Мерве ми харесва много повече и не намирам прилика между тях, много различни са. Радвам се, че не го поръчах на сляпо, а изчаках за проба.

Днес си поръчах Средиземноморските градини и ги чакам с нетърпение. Следващите ще са Нилските, невероятни са. Мъжът ми също много хареса Средиземноморските, не спря да си души китката в продължение на 2 часа, което не му се е случвало с никой парфюм и каза, че той също ще се пръска с него. Интересното е, че при него избиваше повече на цитрус, а при мен се появява по-силно смокинята. На едната ми китка в момента е Кели Калеш, днес пробвах и двете версии, едната беше по-лека, а другата мирише много силно на телешка кожа и сол. Jour също ми харесва. Памплемус Роз също. Изобщо май няма нещо, което да съм пробвала на бранда и да не ми хареса много.

Ароматния елексир на Клиник - хммммммм.....трябва ми повече време за коментар.
Gadamer, радвам се че си на моята вълна що се отнася до Ерме, и аз съм на същото мнение, като от градините предпочитам нилските пред всички останали, средиземноморските звучат много мъжко на моята кожа.
Имам един въпрос, понеже и на мен ми се случи горе долу същото с Мерветата - какво не ти допадна в Еликсира? Аз на друг човек го харесах неимоверно, на блотер също, но на мен.... изобщо не е моя парфюм. За сметка на това се влюбих в първото Мерве и се поглезих с такова.

Всъщост не го отписвам толкова бързо Елексира, на втора проба ми хареса повече, но е по-труден парфюм. По-остър, с ясен цитрус в началото, с нещо горчиво, много ретро. Трябва добре да улегне върху кожата, за да е носим за мен. Разбирам защо се казва, че е подходящ за мъже повече. Докато Амбровото Мерве е сладко, освен миризмата на бръснарица има и силен аромат на ванилия, което го прави по-мек и по-гушкав за жени.
От двете градини като че ли и аз предпочитам повече Нилските, макар че ми е трудно да отдавам предпочитания след като обожавам и двете. Нилските градини е по-лесен за харесване, ако се пръсне за проба, вероятно 9 от 10 човека ще кажат, че е хубав парфюм. За Средиземноморските няма да е така, макар че около мен 4 човека от 4 запитани го харесаха, което много ме учуди. Особено пък мъжът ми да хареса и двете градини е супер необичайно. Досега в последната една година е сбърчил нос с ужас на всички парфюми, които съм му поднасяла, в това число Черната орхидея, Нинфео мио, всички Шанели и куп други.

Досега не бях намерила бранд, за който да кажа, че ми харесват всички парфюми, но Hermes ще се окаже такъв за мен. Тествах и Voyage, без изненада - хареса ми. Кели Калеш също, пробвах двете му версии.

# 496

Установих, че преподреждането на гардеробчето ми във фрагрантика има отличен терапевтичен ефект при мен против стрес, зимна депресия и дори главоболие. Пренареждам ги ту тематично, ту хронологично, ту по олфактивни групи. Смейте ми се малко  Blush

Йоан Владимир, това  е любимо занимание на повечето от нас в темата. Поне на мен със сигурност.  Blush

Познава ли някой този сладур? Флаконът е очарователен и състава не е лош.
http://www.fragrantica.com/perfume/Illamasqua/Freak-13568.html

# 497
На мен ми е много интересно какво имат в гардеробчетата си пишещите в темата дами  Blush,та ако някоя постне линк към своето,ще ме зарадва много  Hug ако не е много лично и тайно,разбира се  Flutter

# 498
  • Germany
Всъщост не го отписвам толкова бързо Елексира, на втора проба ми хареса повече, но е по-труден парфюм. По-остър, с ясен цитрус в началото, с нещо горчиво, много ретро. Трябва добре да улегне върху кожата, за да е носим за мен. Разбирам защо се казва, че е подходящ за мъже повече. Докато Амбровото Мерве е сладко, освен миризмата на бръснарица има и силен аромат на ванилия, което го прави по-мек и по-гушкав за жени.
Леле, леле, като прочета такива описания и сърцето ме стяга smile3518
Горчивото в ЕлИксира е смолата, но в никакъв случай не бих го определила на ретро. Пробва ли го самостоятелно, с хубаво напръскване и да проследиш развитието? При еликсира дозата е много важна, трябва да се улучи точното количество Peace Опитай само с две пръсвания или минаване през облак Peace
Странна ми е и бръснарницата в Амбровото Мерве. Не бих се съгласила никога с такова определение, но всеки си знае какво разбира точно Thinking Аз например под бръснарница разбирам смесен аромат на крем Каро, евтин аромат на О де колон и аромат на напечена коса  Mr. Green
Днес пробвах няколко от творенията на Анди Тауър и направо съм потресена. Хич не е моя дизайнер, направо ме измъчи с творенията си. Интересно ми е Калина какво мисли за Incense Rose Thinking Тамянът е от този, като в КдГ, розата също е много странна - кисела, бодлива, намусена и нестандартна. Чудя се в какво настроение трябва да съм изпаднала, че да нося толкова мрачен парфюм Thinking newsm78. И тъй като го отрекох тотално, предполагам, че Калина ще го хареса.
Влюбих се в Пачули Империал на Диор и смятам, че е много близък до Коромандел, носи невероятно усещане за лукс. Едно от най-красивите пачулита, които съм срещала до момента. Тихо, но присъствено, меко, пригрушено, пак се усеща землистото, но голите охлюви ги няма Twisted Evil. На моменти го усещах и като Шанелско пачули, по-скоро като в Шанс, но бързо минава и това усещане. В базата се разкри цялата му красота и излезе мнооого шоколад Heart Eyes Определено ще го разучавам. Прекрасен!

# 499
  • София
Влюбих се в Пачули Империал на Диор и смятам, че е много близък до Коромандел, носи невероятно усещане за лукс. Едно от най-красивите пачулита, които съм срещала до момента. Тихо, но присъствено, меко, пригрушено, пак се усеща землистото, но голите охлюви ги няма Twisted Evil. На моменти го усещах и като Шанелско пачули, по-скоро като в Шанс, но бързо минава и това усещане. В базата се разкри цялата му красота и излезе мнооого шоколад Heart Eyes Определено ще го разучавам. Прекрасен!

Ах, Ковачева, това за Пачули Империал не трябваше за го казваш, защото ми е тръпка. Някой беше споменал в темата, че е по-добър от Коромандел, а за мен Коромандел е връх, който признавам.
Бях готова да стрелям насляпо преди време, после размислих и се отказах. Сега пак ще го мисля.

# 500
EAU DEODORANTE - какво означава това според вас ?

# 501
Горчивото в ЕлИксира е смолата, но в никакъв случай не бих го определила на ретро. Пробва ли го самостоятелно, с хубаво напръскване и да проследиш развитието? При еликсира дозата е много важна, трябва да се улучи точното количество Peace Опитай само с две пръсвания или минаване през облак Peace

За съжаление, дори и дозата, и минаването през облак и каквото и да било друго не помага, когато парфюмът просто не е твоят... Rolling Eyes Еликсирът е труден аромат и определено не се харесва на всеки и това не може да се промени.
Да не говорим колко е обсебващ и дотягащ, ако си прекалил, т.е. носил си го прекалено дълго... ooooh! След такова прекаляване тази зима, сега не искам и да го виждам даже.... Stop

# 502
  • Пловдив
Нямам търпение да го тествам  Heart Eyes http://www.fragrantica.com/news/Aqua-Allegoria-Limon-Verde-by-Guerlain-5084.html

И аз много харесвах Еликсира, докато не получих 10мл. отливка и не можах да я изпръскам, адски много ми горчеше този парфюм, чувствах се много зле,  подарих така желаната отливка на приятелка , която много му се зарадва и забравих за красивото шише, което бях планирала да купувам.

# 503
  • Там, където ме обичат
Момичета, дали някоя от вас би написала добра дума за тези СЛ или да не си губя времето да се запознавам с тях:
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Ambre-Sultan-2760.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Sa-Majeste-la-Rose-943.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Vitriol-d-illet-12537.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Nuit-de-Cellophane-5748.html

# 504
  • Отвъд алеята зад шкафа

За съжаление, дори и дозата, и минаването през облак и каквото и да било друго не помага, когато парфюмът просто не е твоят... Rolling Eyes Еликсирът е труден аромат и определено не се харесва на всеки и това не може да се промени.
Да не говорим колко е обсебващ и дотягащ, ако си прекалил, т.е. носил си го прекалено дълго... ooooh! След такова прекаляване тази зима, сега не искам и да го виждам даже.... Stop

Да, труден е, а Амбровото Мерве е по-лесно за мен, затова ще остана с него. Може би някога ще дойде редът и на Елексира.

# 505
За Еликсир дьо Мервей на Ермес ли говорим? Тежък и труден, ретро? Simple Smile Не разбирам. Това е един от любимите ми парфюми, когато време е по-топло. При мен специално дори не е тежък, с не особено нахален шлейф. За мен обаче си е с ясна "мъжка" нотка, като гледам и в много ревюта така го определят, а и щом дори и баща ми го носи с такова удоволствие. Grinning

ПС: При мен вариант с "2 пръскания" няма, такъв самоконтрол ми липсва.

Ах, Ковачева, това за Пачули Империал не трябваше за го казваш, защото ми е тръпка. Някой беше споменал в темата, че е по-добър от Коромандел, а за мен Коромандел е връх, който признавам.

Бях готова да стрелям насляпо преди време, после размислих и се отказах. Сега пак ще го мисля.

Да, това бях аз. Simple Smile Пачули Ампериал е страхотен, много по-добър от Коромандел! Обожавам и Leather Oud и Eau Noire.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 15:32 от alchemist

# 506
Мили дами, които угаждате на всеки мой каприз с коментари и отговори - обожавам ви, всичките!!!
Сега да питам пак - може ли някой да каже две три думи (или повече) за серията SENSUOUS  на Estee Lauder. Интересува ме най-вече SENSUOUS NOIR.
Kovatcheva,   bouquet, много ме заинтригува с този Диор.
Къде може да се душне? 

# 507
  • Отвъд алеята зад шкафа
За съжаление Средиземноморските не са никак трайни  Confused Ама като казвам, че не са, говоря за 1-2 часа максимум.

Елексирът си е мъжки, с много уговорки може да мине за унисекс. На мен ми е ретро, заради острата, нахална миризма, но като поизветрее е добре.

# 508

Ако ги има около тебе, не е губене на време. Нито един не е за "сляпо".

Ambre Sultan е обожаван от много хора. За мен е твърд, много твърд, и ретро амбър. Дори върху мъж не го искам. Без проба не препоръчвам!!

Nuit de Cellophane: ако обичаш сравнително нежни цветя, ще ти хареса. Има приятна, "светла" нота в него, почти "crisp", но не толкова колкото целофанът в името може да подсказва.

Sa Majeste la Rose: Според някои, най-естествената роза. Ами има много роза в него, но има и нещо, което ме дразни непоносимо. Розова роза, силно напомняща на розово масло.

Vitriol d'oeillet: комплексен и подправков, интригуващ. С характер. Харесва ми. Не е за всеки ден.

Нищо ново не искам.

# 509
  • Варна

................. Пачули Ампериал ..............

Да бе! Няма такова правило. По-скоро е Емпериал, доколкото може да се имитира звук, който няма точен аналог в българския език. И нямаше да се хвана, ако не беше нарочно натъртено.
Иначе съм любопитна за парфюма след описанието на Ковачева.
Егати грозната подредба в тоз форум. Никак не се чудя защо спрях да влизам.

Общи условия

Активация на акаунт