Парфюмни размисли и страсти - 177

• 61 439
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Обичам ретро! Ще намина утре, дали е останала Grand Amour? Денси? Praynig

# 631
  • София
Цитат
Днес скокнах до парфюмерията и си набелязах 2 аромата:
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Divine- … rgamote-4218.html и
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Eau-d-Hadrien-756.html
Много ще съм благодарна, ако някой може да сподели мнение за тях, трайни ли са какви аромати се разкриват, защото на 1 поглед само цитруси усещам

Те са си само цитруси. Затова и не особено трайни. (Казват че само Acqua Viva на Profumum Roma е траен лимон). Иначе са хладни, разбира се свежи и леки. Бергамота има леко метален привкус, а Водата на Адриан - леко дървесна подложка. Като цяло са прибрани и бледи, като че ли за една по-стерилна среда от нашенската.
Аз ги харесвам - по принцип обичам бергамот и лимон. Някои други също интересени подобни са Limon de Cordoza на The Different Company, Bergamotto di Calabria на Acqua di Parma, Via Camerelle на Carthusia, и този съвсем истински, макар и много кратък бергамот https://shipka.bg/product/30-organichen-parfyum-s-maslo-ot-bergamot

# 632
Момичета, можете ли да ми предложите нещо, което да мирише на виолетки, но на сладки виолетки, ама как го обясних Embarassed И да е трайно.Предпочитам да Не е нишова парфюмерия

# 633
  • София
Момичета, можете ли да ми предложите нещо, което да мирише на виолетки, но на сладки виолетки, ама как го обясних Embarassed И да е трайно.Предпочитам да Не е нишова парфюмерия

Може би L'Instant Magic Guerlain, Style Jil Sander или April Violets Yardley(въпреки че на моята кожа последния не се развива като много сладки виолетки.

# 634
  • Sofia
Ако имаш предвид "НЕ" сладки виолетки - пробвай Dsquared2 She Wood, Balenciaga Paris , Tom Ford Violet Blonde.

# 635
Инсоленс Герлен ЕДТ и особено ЕДП вариант. Peace

# 636
Ако имаш предвид "НЕ" сладки виолетки - пробвай Dsquared2 She Wood, Balenciaga Paris , Tom Ford Violet Blonde.
Искам да са сладки, като едни бонбонки Виолетка или Теменужка май бяха newsm78 Така си го представям аромата, захарен

Благодаря , Scintillia, densi !

# 637
Искам да са сладки, като едни бонбонки Виолетка или Теменужка май бяха newsm78 Така си го представям аромата, захарен

Благодаря , Scintillia, densi !

Ароматът, който описваш, така и не го открих в парфюм. Единствено в един ексфолиант на Cottage
Скрит текст:
         Мисля, че и една пудра на Л'ерболарио имаше същия аромат.                                         Нямам представа дали се намира за продажба, но все си мисля, че май това отговаря най-точно на търсенето.

# 638
Благодаря, unterdenlinden,
Да, предполагам, че едва ли ще намеря точно такъв аромат Embarassed Не знам защо реших да мириша на виолетки, досега винаги съм търсила ванилия и канела в парфюмите, подправки. Сега пак не искам да съм далеч от гурме ароматите, но и да е някак различно, с виолетки  Laughing

П.П. В Ultraviolet Paco Rabanne  дали преобладават виолетките ?

# 639
Метеоритите не са продават от много години, освен това са несладка и силно пудрена виолетка. Peace
Не не преобладават.

# 640
П.П. В Ultraviolet Paco Rabanne  дали преобладават виолетките ?
Не точно и не е това, което търсиш.
От това, което аз съм пробвала като виолетки, най-бонбонено виолетков ми е http://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempicka-456.html
Дори в момента е пред мен и като помирисах от шишето, почти като отворено пакетче от онези хрускави бонбонки от детството ми мирише.

# 641
  • Козлодуй
Здравейте,момичета и момчета Hug
Така както парфюманията ми беше в латентно състояние за повече от година,сега отново се разрази с пълна сила.Надали се дължи само на факта,че наваксах с любимата темичка,която бях поизоставила в последно време Grinning Снощи издумках цели 3 парфюма от фрагрансекс Embarassed При това 2 от тях не познавам.За единият със сигурност Атти е виновна.Дори да съм го тествала някога,не помня - старост-нерадост Mr. Green Ама с тия описания и сравнението с L`Instant Magic,което ми попадна с търсачката,не можах да устоя.Другият ми е интересен отдавна,а твърде малко е споменаван в тези среди.Помислих си,че е време да се запозная с него лично.Някой с впечатления?
Третият е мъжкият Encre Noire,който имах,но подарих на братлето и се оказа,че ми липсва.

# 642
 Здравейте!
Знае ли някоя от вас дали има разлика в аромата на Terre D'Hermes EDT и EDP освен в трайността му?Мисля да го поръчам от parfumi-shop.net ,но не мога да се реша. Мъжът ми си хареса мострата, а тя е на тоал.вода, но ако няма разлика в аромата ,предпочита по/трайният вариант.

# 643
  • Germany
VeTray, има разлика! За мен ЕДТ е най-добрия от всички варианти. Прави невероятен шлейф и развитие, седи супер секси на мъж. Щом е пробвал него и харесал, не виждам причина да взимаш нещо, което не познаваш Peace
Живанка, за мен най-реалистичната бонбонка Теменужка е в http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Love-in-Black-4261.html. Има го в салон Олфактив на ул. Раковски. Ако търсиш бюджетен вариант, определено бих заложила на She Wood, даже сега се напръсках с него, и смело казвам, че си е чиста виолетка Peace, но не накъртва от сладост.
Сънчеее,  Hug Hug, добре дошла Hug Крайно време беше да се появиш!
Честит Encre Noir! Със здраве да си го изпръскаш! Наскоро и аз се сдобих отново с него, че ми липсваше Heart Eyes. Това Версаче и мен ме заинтересува, още повече, че е ориентал-фужер, и то от старата школа Thinking. Ще чакам отзивите ти. За розата няма да се изказвам Mr. Green Липсваше ми, както и момичетата, които не пишат вече, но се надявам скоро да се появят, особено представителките от морския бряг Heart Eyes

# 644
Здравейте!
Преди петнайсетина години имах един парфюм- Noa Noa на Otto Kern.
http://www.fragrantica.com/perfume/Otto-Kern/Noa-Noa-7282.html
Много ми харесваше, но вече не се произвежда и го няма по магазините.
Ако някой е запознат с аромата му, може ли да ми препоръча някакъв подобен парфюм?

Общи условия

Активация на акаунт