Бюджет 2500 лв - екзотична дестинация :идеи ?

• 33 663
  • 226
  •   1
Отговори
# 165
Да вметна, ако на някой е полезно:

В момента Qatar има промоция "2 билета на цената на 1", но важи само за бизнес класата:
http://www.qatarairways.com/bg/bg/offers/oneworld-global-promotion.page

(В първия момент помислих, че е за всички билети и щях да се гризна от яд -- тъкмо миналата седмица взехме билети от турците Laughing)

PS: AirAsia явно имат същата, но не съм разцъквала по-подробно.

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 14:38 от Меичка

# 166
Много интересна тема, изчетох я цялата. Запис от мен.
П.с. Какво стана с пътуването до Коста Рика ?

# 167
  • Сф
Ходихме, върнахме се и беше страхотно. Първи декември посрещнахме на плажа на 32 градуса Simple Smile

# 168
Мираж, страхотно, сподели подробности, сами ли го организирахте, колко ви излезе, там какво посетихте?

Имам един въпрос към запознатите. Предлагат ми 2 варианта за хотел в Шри Ланка, едното е само със закуска, другият е оул инклузив, като разликата за 4 нощувки е 500 евро за двама. Та питането ми е, скъпа ли е храната там, виното? Кое ще ми е по - изгодно?

# 169
  • тук-там
Мираж, страхотно, сподели подробности, сами ли го организирахте, колко ви излезе, там какво посетихте?
Имам един въпрос към запознатите. Предлагат ми 2 варианта за хотел в Шри Ланка, едното е само със закуска, другият е оул инклузив, като разликата за 4 нощувки е 500 евро за двама. Та питането ми е, скъпа ли е храната там, виното? Кое ще ми е по - изгодно?

Храната е евтина, но зависи и къде сте, ако сте в изолиран курорт-хотел и може да се храните само в техните ресторанти.... newsm78
На мен ми е интересно пък от къде идва тази огромна разлика - това са си около 130 евро на ден за обяд и вечеря. Пък и такава дестинация не предполага нон-стоп седене в хотела.
Интересно ми е и питам. Беше ми във вариантите за януарската почивка...Още не е отпаднала, де.
От Истанбул ли ще летите с Флай Дубай?

# 170
  • Сф
Сами се организирахме за КР. Попаднах на евтини билети Барселона- Сан Хосе- Барселона (с прикачване в Мадрид) - 360 евро на човек ДВУпосочно  Whistling ДАдохме още около 360 лв (лв, не евро) за СФ-Барса- СФ, та тотал билети около 500 евро на човек. Там изхарчихме около 500 ДОЛАРА, та крайната рекапитулация с вкл джобни в Барса беше около 2000 лв всичко на човек. Мисля, че доста добре се получи, имайки предвид, че местни агенции ни искаха около 900 долара на човек за да ни организират престоя (с вкл нощувки, трансфери, екскурзии), като се има в предвид, че програмата им не беше мн добра и щяхме да видим доста по-малко места.

Бяхме за 6 нощувки- Сан Хосе, 1 в Ла Фортуна (до вулкана Аренал), 2 в Санта Елена (парка Монтеверде), 2 в Мануел Антонио, 1 Сан Хосе. За съжаление не можахме да видим много характерната птица кецал, нито пък големите папагали и тукани, но се презадоволихме от ленивци, игуани, коати, жабчета и какво ли не.  Mr. Green Беше много изморително, тъй като пътувахме с автобус, не посмяхме да си вземем кола под наем (на места няма асфалт, само черни пътища и ако ще е кола, трябва да е 4х4).
Туризмът яко вдига стандарта, обикновените магнити бяха над 5-6 щ.д., нещо по-така не падаше под 10 щ.д., което за такава бедна страна ми се вижда много.

Още не съм имала да кача всички снимки, надявам се скоро да ми се отвори възможност и да покажа

# 171
Мираж, страхотно, оф ако моя мъж не беше толкова страхлив и ние щяхме да си организираме, а сега ще даваме луди пари на туроператори.

По въпроса за Шри Ланка. Организирана екскурзия е: http://www.adventurestory.bg/Ekzotika/shri-lanka-programa-s-obik … -tur-tip-superior
Почивка и обиколка. За хотела разбрах защо е чак толкова голяма разликата. Всъщност ние ще платим 5 нощувки /защото толкова им е мин.престой/ а на практика ще сме 4, и съответно оул инклузива е за 5 нощувки, което пък съвсем няма смисъл. И накрая тотала 3200 евро за двама, хотела само със закуски, обиколен тур 5 дена, с включени закуски и вечери. Абе да сме здрави, пари по може да се изкарат.

# 172
Здравейте, как мислите тия които са били в Шри Ланка, за 8 нощувки, 4 от които само със закуска, 4 със закуска и вечеря, колко горе долу пари ни трябват за 2-ма /алкохол 1 бутилка вино на вечер, 3 4 бири на ден Simple Smile , айде малко повече Simple Smile

# 173
Направо съм сразена от Roje 22 -супер си - да убедиш някой който не е ходил в чужбина сам да си организира пътуването до Дубай -браво.
С удоволствие прочетох цялата тема както и блога ти Roje 22
Може ли само една молба - да те запозная с половинката да го убедиш колко е хубаво малко да се поразмърда нанякъде -всички средства са позволени Simple Smile)

# 174
Мираж, завидях ти за разходката. Аз от много време също се оглеждам за тази страна, но обикновено е скъп полета. Има и изключения, както си намерил или за малко повече наистина. Иначе имам приятели, които са ходили и казват същото относно цените, не е евтино, дори отива към скъпо всичко там.
Напоследък ходя по разни непопулярни местенца, където няма народ. За тази година съм набелязал сериозно малкия остров La Gomera, доста интересен ми се вижда, зелен, гори, плаж и много малко туристи. Най-лесно се стига до него с ферибот за 40мин от Тенерифе, а до там е ясно как.  Та мога да го предложа на търсещите нещо различно. Има много малко хотели, но има много хубави къщи под наем, аз този път смятам да гледам за такава. От там, се стига пак с ферибот до последния малък остров от канарските, El Hierro, там е много подходящо за гмуркане и наблюдаване на подводния свят.

# 175
  • София
Направо съм сразена от Roje 22 -супер си - да убедиш някой който не е ходил в чужбина сам да си организира пътуването до Дубай -браво.
С удоволствие прочетох цялата тема както и блога ти Roje 22
Може ли само една молба - да те запозная с половинката да го убедиш колко е хубаво малко да се поразмърда нанякъде -всички средства са позволени Simple Smile)
alisa, Simple Smile нали това е ползата от форума. Да помогнем на другите да се организират сами и да пътуват спокойно по света Peace
Колкото до запознанството с половинката ти няма проблем да го направим. Но си мисля, че и сама ще се справиш с тази задача. А за подготовката на пътуването Ви може да разчиташ напълно на мен Grinning Аз и без това в момента подготвям пътуването ни до Дубай и Абу Даби през март...

# 176
Голямо удоволствие ми е да чета тая тема. Аз през септември имам рожден ден, ще ми се да отида някъде тогава, средата на септември, обаче къде да е това нямам идея, къде ще са подходящи температурите, да не е много горещо /над 30 градуса/. Мислех си обиколка в Андалусия но и там си е жега, някакви идеи, с ограничен бюджет ще бъдем 5000 лв за двама.

# 177
Grinning Аз и без това в момента подготвям пътуването ни до Дубай и Абу Даби през март...

Успешна година и с пожелания за много здраве и пътешествия до близки и далечни дестинации и през настоящата 2015-та година.
Имам някакъв спомен, че беше споменал нещо за Тел Авив за НГ - осъществи ли се това пътуване, че чакам разказа с нетърпение....

# 178
Голямо удоволствие ми е да чета тая тема. Аз през септември имам рожден ден, ще ми се да отида някъде тогава, средата на септември, обаче къде да е това нямам идея, къде ще са подходящи температурите, да не е много горещо /над 30 градуса/. Мислех си обиколка в Андалусия но и там си е жега, някакви идеи, с ограничен бюджет ще бъдем 5000 лв за двама.
Канарските острови, няма горещини, вчера дадох идея за там

# 179
2500лв на човек хем не са малко, хем не са и много. Привидно има разни варианти за Азия за по 2000-2400лв на човек, но къде без храна или със закуска само, отделно там си трябват пари, ако ще се седи само пред хотела е друга работа. Та при максимален бюджет от 5000лв, единствено може да се съберете, ако си организирате всичко вие. От друга страна, след като нямате опит, това не е лесна работа. Потърсете дестинация, където пътя с хотела и храната да ви излезе да речем 4000лв макс и да имате 1000лв поне за харчене там.
Някой вметна как ще организира за двама екскурзия до Тайланд или островите за 2400лв общо!!! Много искам да видя, как ще стане това! Ако целта е само да се отиде е друга тема, има хора спят на плажа и в палатки, та все пак зависи и от претенциите

Общи условия

Активация на акаунт