Йоркширски териер тема 5

• 95 917
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Аз давам само гранули и от време на време краставица,морков,ябълка,домат без люспата, и т.н,но не съм давала храна която е приготвена с подправки,защото ми казаха,че ако почна после няма да си яде гранулите Simple Smile

# 631
Моето е такъв чешит,не кусва гранули.Съпруга ми го разлегави ,почна да му дава от нашата храна и сега не докосва гранулите.Честно  казано няма никакво време и нерви да готвя само за него,стигат ми моите три каприза мъж и две деца всеки с претенции.Когато не му даваме нищо друго стои гладен по 2 дена и в краен случай хапва гранули,тъкмо се зарадвам и мъжа ми пак решава да му даде нещо друго и пак от начало.Притеснява ме ,че ще развалим хубавото кученце,дори само варено пиле да хапне и край отказ от гранули.В чудо се видях с това животинче,знам че трябва строг режим на хранене,но тук се провалям. #Cussing out
Когато си ядеше само гранули ,нямах никакви притеснения,пакета е купен преди две седмици,една гранула не е кусал.

# 632
  • В най - голямото село
Леле каква беля си направих тогава. Прибирам се след обяд  - не си е изял даже закуската гранули, а аз ходих даже да му купувам Артемис. Е от толкова малко ли - снощи само близна от другата храна,

# 633
cikoni , не вярвам от едно даване да откаже гранулите. НО имай предвид, че ако това стане тенденциозно, кучето все по-малко ще иска гранулите. Ако си решила да храниш само с гранули, не давай нищо друго. Особено на малката възраст, в която сте. Ще си спестиш доста главоболия, едно от тях е да се храните спокойно, без куче да лае или скимти под масата.
Ако се изкушаваш да дадеш нещо, то нека не е по време на вашето хранене или приготвяне на храна. Нека да е като награда след изпълнена команда или поощрение на добро поведение, като слагаш късчето което си приготвила в чинийката му. Да не свързва хапката с вашата храна.
Аз на Холи до сега съм дала броени пъти колелце морков, след като е направила една добра серия от сядане, лягане, лапа и танцувай  Grinning. Мноооого и харесва, разбира се, но за сега нейната храна си и е достатъчна.
Друго нищо! Когато седнем да се храним, тя прави един тегел под масата за някоя троха  Laughing, и отива и си ляга в креватчето и чака, докато не стана готова и не я извикам да играем! Вечер ядем в хола на метър от леглото и, и никога до сега не е правила и опит да "иска" нещо даже с поглед. Онзи ден на 8-ми имахме гости и тя почти цяла вечер се търкаляше по дивана до нас на пълна маса, изобщо не се впечатли че ям и ми лежи в скута /пу-пу-пу/.
Но от маса нищо не и е давано и може би не свързва утоляването на глада с храната на масата  newsm78.

Иначе причините за неяденето може да са много, за ден-два няма да умре от глад. И тя до скоро ми правеше някакви въртели, но вече си хапва, все едно не е било. Но при нас съм сигурна че е от зъбите, защото отпред оградата доста е оредяла  Laughing.

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 22:14 от 3ори

# 634
И нашето куче спря да яде само гранулите (освен ако не е супер гладно). Затова му добавям някакво месо в минимално количество (около сантиметър), нарязано на много дребно и хубаво объркано с гранулите, колкото да им промени миризмата и така си ги яде без проблем. Wink

# 635
  • София
Moята Холи яде всичко и по много. Яде клечки, яде опадалите през есента листа от дърветата, яде хартийки, само ла*на не яде Mr. Green
Когато готвя, е плътно до краката ми и чака да падне нещо.

Тази вечер я къпах. Рошлата вече знае, че има наградка след банята и си я поиска веднага Mr. Green
Не съм вярвала, че едно 2-килограмово бижу може да е толкова лакомо. Mr. Green

# 636
http://prikachi.com/images/156/7151156A.jpg

June ви изпраща поздрави от Франция !!  Hug

# 637
Привет,
и ние от няколко дни имаме проблем с гранулите.Мики си хапваше без проблем Роял Канина...доста лакомо и едва се удържаше и въпреки ,че бяхме предупредени да не му даваме от нашата храна, когато се храним ние...за съжаление не издържахме и го "захранихме" с пишека кавърмичка, на другият ден малко дробчета...после самоооо едно топче от супа топчета...и вече край с гранулите.Въпреки, че аз лично смятам да прекратя този филм и упорито спрях да му давам храна различна от гранулите последните два дни, ще видим, кой ще излезе по голям инат.
Трудно ни е със създаването на навици, горе долу се оправяме с пишкането в 50% от случаите уцелва банята, но в останалите случаи е където свари.Изпрах килима ( много съм доволна от фирмата, преат целогодишно с безплатен транспорт), някой ако иска кординати да пише на лични Simple Smile, но не смея да го постеля отново.
Яде и хапе всичко наред, без да подбира клечки, играчки пантофи....не че не го очаквах...ама на моменти ми идва в повече.Вчера е прегризал едната каишка на раницата на дъщеря ми, голям щурак е.Като чета и вашите не са по-различни, моля за съвет, усещам че ще го или вече сме го разлигавили...но как да се оправя...?

# 638
Здравейте,
явно хубавото време се отразява добре на разходките  и времето за компютъра намалява  Grinning. Което никак не е лошо.
Аз имам молба, тези които са водили косматковците на море, да споделят как е минавало ежедневието им.
 Ние сме в голям шах и мат какво да правим. По това време вече предните години резервацията ни е била на лице, а сега се чудим какво да я правим Холи.
Имам вариант да я оставим на майка ми, но тя никога до сега не е гледала куче /което не  е чак такъв проблем, че не е кой знае каква философия за 10-15 дни/. Мен по ме тревожи раздялата и как ще се отрази тя на животинката.
Ако я вземем с нас ме притеснява първо дългия път /9-10 часа в кола/, после там цял ден сама в хотелска стая....на плажа да не прегрее, да не лае по хората  Mr. Green ....и още куп въпроси..

Споделяйте моля, тези с по-голям стаж  Praynig.

# 639
  • София
Същите въпроси ме интересуват и мен. Ние обаче със сигурност ще я вземем с нас.

Днес водих рошлата да я тестват за дирофилария. След работа ще мина за резултата. Дано е отрицателен. Докторката каза, че ако е "-", ще взима някакво хапче по веднъц месечно, докато има комари. Излизало по 3 лева на месец.
Ако е положителен, се провежда лечение, което не било особено приятно.

# 640
Хапчето най-вероятно е Празимек Д съдейки от цената. За резултата не се притеснявай, още е малка за да има такива проблеми, тъй като зимния период и да я ухапе комар, въпросните ларви не могат да се развият под 14 градуса постоянна Т. /. Пък и не всеки комар пренася въпросния паразит. Поне от това което успях да се образовам по въпроса, но ви стискам палци все пак  Simple Smile. Пиши после как е.
На нас вчера ни накапаха Адвантикс, питах за вътрешно дали е подходящо да го комбинирам с Празимек, каза ми да продължавам с Дронтал-а.
За морето и аз клоня най-вече да я вземем, но ми е малко детето и иска по цял ден на басейни и аква паркове. Жал ми е за животинката, че ще трябва да стои сама по цял ден в стаята... Confused. Ще трябва да и търся кучешка забавачка за през деня  Laughing.
Дано се включат минали вече по този път.

# 641
  • София
Докторката каза, че в София има много случаи на дирофилария. И ще става още по-зле заради уличните кучета.
Довечера ще пиша какво са казали.

# 642
Да, София, Пловдив и Русе за сега са с най-много случаи. За Видин няма данни, въпреки че сме на Дунава и комарите са кошмар от април до октомври, защото хората тук нямат необходимата култура да предпазват и тестват кучетата си. По невероятната случайност разбрах за ветеринар, който преди повече от 10 год. беше личен лекар на котарака ми  Grinning и дълго време живееше в София и чужбина, сега отново се е върнал и има клиника. Дава и дежурства в софийска клиника, ама не запомних коя беше....Каза ми че в лекарската си практика тук, аз съм първият човек, който идва с молба за профилактика на дирофилария  Close. Хортата тук са с доходи доста под средния минимум, и на повечето и през ум не им минава, че един комар може да нанесе подобни щети, затова и не считат за нужно да дават пари за тестове. Затова и няма данни за заболели кучета  Confused.

# 643
Момичета имам питане.С мъжа ми вече живеем в Англия и искам да си взема Сиско лятото(за сега майка ми го гледа)Тук познати ми казват ,че се правели някакви изследвания,не им зачитали паспортите на кученцата и го държали изолирано поне 4 месеца.Да не говорим ,че трябвало да се плаща и излизало към 4000 паунда.Някой знае ли нещо по въпроса,че вече много ми е мъчно за мъничето ми.

# 644
Ние нямаме проблеми с Тери на морето. Като правите резервация задължително трябва да кажете, че сте с куче. В повечето хотели, които по принцип не пускат кучета, като им кажете, че сте с йорки ще ви пуснат. Ако е нужно повторете няколко пъти, че породата е дребна, не се скубе и не причинява алергии! Grinning
Ако по принцип кучето седи само вкъщи без проблем, не мисля, че ще има такъв и в хотела. На плажа ние взимаме втори чадър специално за кучо, връзваме го за него и му изкопаваме една голяма дупка, за да му е хладно и му даваме вода много често. Пускаме го в морето от време на време, но той не обича и затова избягваме. Mr. Green

anetadimova, не съм наясно как стоят нещата в Англия, но едва ли ще правят кой знае какви изследвания. Съмнявам се, че няма да ви признаят паспорта и че ще ви излезе 4000 паунда, доста преувеличено ми звучи. Вероятно ще трябва да плащате такса за кучето, но едва ли ще е някаква огромна сума.

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 20:08 от DennyD

Общи условия

Активация на акаунт