Йоркширски териер тема 5

• 95 913
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте на всички !

Имам въпрос към всички притежатели на кученца териери.
Бях ви споменала,че осинових кученце, женско, преди почти месец.
Когато се подписах жената в приюта ми каза, че трябва на всяка цена да се кастрира.
Това е тяхната практика при всички кучета, които излизат от приюта, било то мъжко или женско.
Датата ни за кастрация наближава - 20.3.
След дълго ровене из интернет реших, че не искам да я кастрирам.
Не искам да и го причинявам, искам да си я запазя така, дори да не роди.
Не съм я осиновила за разплод и не възнамерявам да я оплождам.
Притеснявам се, че могат да ме притиснат от приюта за кастрацията.
Моля ви давайте съвети, че съм се побъркала покрай кастрацията.

П.С : Не живея в България, във Франция съм, от тук е осиновена.
Благодаря предварително на всички отзовали се и дали своето мнение по не толкова лекото решение, което съм на път да направя.

# 616
# 617
# 618
Момичета,имам спешна нужда от съвет! Оказа се,че дъщеря ми има алергия към храната на кучето. В момента е на РК,но проблема не е в марката,а в гранулираните храни. Някой имал ли е такъв проблем и има ли друг вариант освен домашно приготвената,която ми е краен вариант?

# 619
# 620
# 621
  • софия
http://desiii.snimka.bg/family/shagi.807965.32757662
Да се покажем и ние:)Това е Шаги,на 7 месеца!

# 622
# 623
Разкошни рошльовци и рошли  Hug.

Natalie Velcheva, кое те притеснява в кастрацията? Какво си прочела, че те е разколебало? Аз доколкото съм чела, точно обратното, с кастрацията на женско куче, можеш да му спестиш доста проблеми с половата система - фалшиви бременности, рак, пиометра и други такива ужасии.
Единственото което ме притеснява е самата операция и упойката. Иначе съм решила да кастрирам, само да стане на 6 месеца.

Ейнджъл, как разбрахте че детето е алергично към храната?
Алтернатива на сухата храна е домашно приготвената. Консервите не са удачен вариант за постоянно хранене с тях, защото са основно водно съдържание с разни млени нискокачествени продукти. В един форум се разискваше, че са правили експеримент да подгреят консерва в тенджера и "месните късчета" са се стопили и изчезнали  Simple Smile, останала само супа с мазнина.

# 624
На какви сладурчета се нагледах  Heart Eyes Ние (по-точно аз) съм нощна смяна, гледам бебка, че нещо ми е болничка  Sad Днес не обърнах внимание през деня и сега няма да спя и ако се налага ще ходим на вет по нощите. Сутринта повърна гранулите, после беше много гладна и й дадох малко бяло месо от пиле, повърна и него. Дадох веднага Нутри плюс гел, тя скача и игра цял ден и доста огладня, дадох няколко гранули и отново повърна  Sad Гледам да не я мъкна по доктори за всичко, но ако сутринта не е ок това ни е първата работа. Мисля, че вчера й подразних стомаха с едни бисквити с мента, но ще видим.

Ейнджъл Към коя съставка от храната, правихте ли тест? Трябва това да се установи, ако не сте. Всички кучешки храни са на базата на почти идентични съставки(месо, субпродукти, плодове, зеленчуци, въглехидратни храни). А и нали нещата, които са вложени в тях са човешки храни, като изключим витамините, минералите и другите добавки. Пробвай с друга марка храна, която да е обозначена като годна за човешка консумация. Голяма мъка ще ти е ако искаш да папате само човешка храна, йоркширите са с капризни стомаси, ще трябва да готвиш като за бебе, да изчисляваш дажби, да купуваш добавки... Изобщо дълга и широка. По-добре пробвай със смяна на храна, а и винаги можеш да занесеш списък със съставките на храната и на детето да му се направи тест към коя прави реакция.

Natalie Velcheva При осиновяването предполагам си подписала договор, а ако е така силно се съмнявам да липсва клауза за кастрацията. Не знам къде и какво си чела, но кастрацията е акт на отговорност към кучето. Да си кастрираш кучето не означава да го осакатиш, да го мъчиш, да го лишиш от емоционалност, характер, а да го спасиш от редица заболявания, които са характерни и често срещани при некастрирани кучки. Никои не иска кучето ми да стане на 10-12 години и да се наложи да му правят животоспасяващи операции, защото не е взел правилно решение докато е било младо. Щом едно куче няма да се развъжда се кастрира. Освен, ако не искаш да изживееш и ужаса на фалшивите бременности в някои момент от живота му, които са предпоставка за развитие на тумори на млечните жлези и водят до редица хормонални проблеми, които тормозят кучето. Не казвам, че некастрирано куче не може да бъде здраво и дълголетно, а само че не бих си играла на руска ролетка с живота на кучето ми. Кастрираното(особено преди полова зрялост) куче е едно щастливо, нормално и лишено от мъченията при разгонване куче. Няма риск от развитие на тумори, няма фалшиви бременности, няма пиометра. Конкретно твоето кученце имаш ли идея от къде е дошло? Ако е било собственост на някоя ферма за развъждане на кучета, най-вероятно е заплождано на всяко разгонване, което ти гарантира фалшива бременност още след първото разгонване, в което няма да заплодиш. В нета има толкова много информация за кастрацията и специално при женските кучета 95% от тази информация е за ползите от кастрацията  Peace

# 625
  • София
И моята рошла повръща в събота вечерта. Преди това бяхме на гости и там успя да ми се измъкне и да се добере до обелките от картофи. Предполагам, че това е довело до повръщането.
Вчера нямаше проблеми.

# 626
  • В най - голямото село
Темата се напълни с красавици и красавци. Радост за очите ми.
Дано болничките оздравяват и без намесата на доктор.
Успешна седмица!

# 627
Благодаря,Elfadora! Така ще направя.И без това мислех да минаваме на Артемис и макар,че проблема май е  в гранулираната храна като цяло пак ще опитам.Бързо оздравяване на малката сладуранка!

# 628
Elfadora, нямам представа откъде е дошла моята принцеса, казаха ми само, че е намера на улицата.
Не мисля, че е от развъдник, има навици, които според мен не се създават толкова лесно в развъдник. Също така не е раждала преди, в това ме увериха.
Благодаря на всички за съветите ви.
Наистина ще си отидем на датата и ще си я кастрирам щом това ще бъде по добре за нея.

Благодаря още веднъж.

Ето една забавна снимка на малката как се опитва да се добере до ягодите, за жалост немога да и дам, а ме гледаше тоооолкова мъчно  #Crazy

http://prikachi.com/images.php?images/814/7147814O.jpg

# 629
  • В най - голямото село
Здравейте, влизам с едно въпросче.  Давате ли и други храни на кученцата си и какви? След това ядат ли си гранулките.
Снощи Тери близна мако картофено пюре и  лъжичка таратор (само краставица и мляко) - полудя от кеф.
Сутринта гледам им се мръщи на гранулите.
Как процедирате вие.
Аз навремето (преди 15 години) имах пекинез, но той не ядеше гранули, варях му пиле, рибка и др. такива неща. Сега нещата са доста различни.

Общи условия

Активация на акаунт