Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 880
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,

включвам се при вас, тъй като съм доста притеснена...

По отношение на цикъла ми- винаги съм била много точна и след като имаше 4 дни закъснение се усъмних...въпреки че, имах типичните симптоми на пмс... взех си тест- отрицателен. След още 2 дни, втори тест- отрицателен и реших да отида на гинеколог (имам срязвания ниско от дясната страна). Прегледа ме и каза че имам доста удебелена лигавица- 12мм, но не вижда нищо. Пусна ми кръвен тест, защото изрази съмение за извънматочна бременност. Стойностите показаха 156 при референтни до 10. След като излезнаха резултатите и звъннах, каза ми, вторник пак да си направя кръвен тест, защото сега се съмнявала и за кух плод  Thinking и в сряда при нея да "търси". Попитах я каква е вероятността всичко да е ок- отговори ми- ще видим, което не ме устройва като отговор.
Забравих да спомена, че веднага след прегледа си купих 3ти тест- отчетливи 2 чертички...

Искам съвет- да изчакам ли с прегледа още малко време, да сменя лекаря, да се шашкам ли... ?! Не е ли прекалено рано док да се съмнява за кух плод и извънматочна...  За капак на всичко съм и настинала...

Бременност в матката може да се види при ЧХГ над 1000. Така че е твърде рано да се види нещо там при ЧХГ 156.
Направи втори кръвен и ако има удвояване значи би трябвало всичко да е наред.

Днес направих 2ро чхг- резултата е 516. Док каза, че при такива стойности трябва да се види поне сак, но няма нищо Sad нищо не ми остава, освен чакане до сряда за потретване на теста... Tired

Не бързай да отписваш.  Има покачване на стойността и то повече от два пъти.
На коя дата ти беше първия ЧХГ тест?
Ако в сряда е над 1000 ЧХГ-то значи би трябвало всичко да е наред.
Стискам палци.

Първият беше в петък, вторият в понеделник. Утре пак съм на преглед. Най- много ме притеснява вероятността да е извънматочна  Cry

# 76
  • Пловдив
Докато ЧХГ не стигне 1000, в матката няма да се види нищо.
Твоето си нараства съвсем регулярно.
Не се пренавивай за лоши сценарии!
Всичко ще е наред!

# 77
Здравейте момичета,

включвам се при вас, тъй като съм доста притеснена...

По отношение на цикъла ми- винаги съм била много точна и след като имаше 4 дни закъснение се усъмних...въпреки че, имах типичните симптоми на пмс... взех си тест- отрицателен. След още 2 дни, втори тест- отрицателен и реших да отида на гинеколог (имам срязвания ниско от дясната страна). Прегледа ме и каза че имам доста удебелена лигавица- 12мм, но не вижда нищо. Пусна ми кръвен тест, защото изрази съмение за извънматочна бременност. Стойностите показаха 156 при референтни до 10. След като излезнаха резултатите и звъннах, каза ми, вторник пак да си направя кръвен тест, защото сега се съмнявала и за кух плод  Thinking и в сряда при нея да "търси". Попитах я каква е вероятността всичко да е ок- отговори ми- ще видим, което не ме устройва като отговор.
Забравих да спомена, че веднага след прегледа си купих 3ти тест- отчетливи 2 чертички...

Искам съвет- да изчакам ли с прегледа още малко време, да сменя лекаря, да се шашкам ли... ?! Не е ли прекалено рано док да се съмнява за кух плод и извънматочна...  За капак на всичко съм и настинала...

Бременност в матката може да се види при ЧХГ над 1000. Така че е твърде рано да се види нещо там при ЧХГ 156.
Направи втори кръвен и ако има удвояване значи би трябвало всичко да е наред.

Днес направих 2ро чхг- резултата е 516. Док каза, че при такива стойности трябва да се види поне сак, но няма нищо Sad нищо не ми остава, освен чакане до сряда за потретване на теста... Tired

Не бързай да отписваш.  Има покачване на стойността и то повече от два пъти.
На коя дата ти беше първия ЧХГ тест?
Ако в сряда е над 1000 ЧХГ-то значи би трябвало всичко да е наред.
Стискам палци.

Първият беше в петък, вторият в понеделник. Утре пак съм на преглед. Най- много ме притеснява вероятността да е извънматочна  Cry

ЧХГ-то си се покачва съвсем добре. Според мен нямаш повод за притеснения.
Също дали ще се види нещо в матката толкова рано зависи и много от апарата, също и от доктора, който гледа.

# 78
  • София
Моята бебка пак се обърна с дупето на долу.Тъкмо се бях успокоила и сега пак ще я мисля  Sad
Доки каза ,че имало време още до края,но да видим.Май ще се наложи да изчистя пода на четири крака Crossing Arms
И моят бебо беше с главата надолу преди 3 седмици,а сега е напречно, дано се обърне Sad Синът ми се обърна с главата надолу в 7-ми месец и така си остана докрая.
Ще се обърнат, не се вкарвайте във филми. Моята беба беше от 28-ма седмица надолу и след това точно 31-2 седмица се беше завъртяла седалищно и аз се притеснявах много. На следващия преглед - 33-4та пак си беше надолу с главата. Много малък процент бебета остават седалищно или напречно, просто анатомията ни е такава, че като расте и му отеснява пространството, най-удобно да му бъде надолу с главата.

# 79
  • Шумен
Надявам се, че няма да ми е много тъп въпроса ама съм виждала и по-тъпи да се задават  Laughing Та - нормално ли е да ми прилошава от време на време в средата на 8ми месец? При положение, че хапвам не стоя гладна да кажеш, нямам други кой знае какви оплаквания, кръвното си го поддържам на 100 на 60 като ми го мерят като ходя на жк. Дали може да ми пада от време на време или евентуално е друга причината  newsm78

# 80
  • София
Да не ти е нисък хемоглобина?

# 81
  • Шумен
На последните изследвания беше 107 (преди почти месец, като преди това пих Ферофолгама 10 дни), а 2 седмици преди това пак си правих беше 101. Напоследък взе да ми става лошо и започнах да си правя салата с цвекло,моркови и зеле от време на време, защото предположих, че ако не е ниско кръвно е нисък хемоглобин  Thinking Утре съм на док ще видим какво ще каже newsm78

# 82
Мами да ви попитам преди малко ми стана лошо диария , повръщане  болки в кръста  и както и да застана си ме боли аз съм в седмият месец та можели някой да каже опасно ли е и какво ми се случи изведнъж благодаря

# 83
Мами да ви попитам преди малко ми стана лошо диария , повръщане  болки в кръста  и както и да застана си ме боли аз съм в седмият месец та можели някой да каже опасно ли е и какво ми се случи изведнъж благодаря

Според мен веднага се свържи с лекаря си. Това може да са симптоми и на раждане!

На последните изследвания беше 107 (преди почти месец, като преди това пих Ферофолгама 10 дни), а 2 седмици преди това пак си правих беше 101. Напоследък взе да ми става лошо и започнах да си правя салата с цвекло,моркови и зеле от време на време, защото предположих, че ако не е ниско кръвно е нисък хемоглобин  Thinking Утре съм на док ще видим какво ще каже newsm78

Мен така ми прилошаваше от ниския хемоглобин. Най-вероятно това е причината при теб.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 19:54 от AnMary

# 84
  • София
А желязо изписали ли са ти? На мен при 120 хемоглобин ми изписаха по 1 таблетка през ден, за да не падне.

# 85
Здравейте мами и бъдещи мами!!
Аз съм нова тук прочетох доста от темите. Та искам да ви попитам от 2 дена ми закъснява и реших да си направя тест за бременност,който показа две чертички, но втората беше много бледа.На следващия ден нов тест със същия резултат EFP за по сигурно отидох и на кръвен тест и резултатът е   16.24  mIU/ml. Въпросът ми е да се радвам ли че ще има бебче или още е рано?   

# 86
Кристина, при два положителни теста за бременност и щом тя е желана определено имаш повод за радост Simple Smile

# 87
  • Пловдив
Моята бебка пак се обърна с дупето на долу.Тъкмо се бях успокоила и сега пак ще я мисля  Sad
Доки каза ,че имало време още до края,но да видим.Май ще се наложи да изчистя пода на четири крака Crossing Arms
И моят бебо беше с главата надолу преди 3 седмици,а сега е напречно, дано се обърне Sad Синът ми се обърна с главата надолу в 7-ми месец и така си остана докрая.
Ще се обърнат, не се вкарвайте във филми. Моята беба беше от 28-ма седмица надолу и след това точно 31-2 седмица се беше завъртяла седалищно и аз се притеснявах много. На следващия преглед - 33-4та пак си беше надолу с главата. Много малък процент бебета остават седалищно или напречно, просто анатомията ни е такава, че като расте и му отеснява пространството, най-удобно да му бъде надолу с главата.

И двете ми деца след 6-тия месец са само в седалищно положение.
Второто не се обърна нито веднъж с главата надолу за последните три, и до момента.

# 88
  • София
Кристина,освен това втората чертичка при тестовете за бременност винаги е по-бледа!
Честито!  bouquet

# 89
Благодаря дано настина да е станало чудото.  Praynig В другата седмица ще повторя кръвния тест, за да видим как върви ЧХГ та да мога да се зарадвам напълно. Наистина  явно по Коледа стават чудеса Simple Smile Пожелавам успех на всички който искат да стана мами !!!

Общи условия

Активация на акаунт