Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 884
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте мили дами и мами.
Това е първият ми коментар, но що се отнася до съвет...първо в този сайт поглеждам....за бебета, за фризьори, за курсове, та дори и за печки  Mr. Green

В 17 г.с съм и бих се похвалила със сравнително спокойна бременност /да чукна на дръвце/.
Обаче един дискомфорт не ми дава мира! Rolling Eyes
Явно съм от жените, които нямат особено желание за секс в този период /което е ужасно, защото го правя едва ли не за да се задоволим...само/ и на всичкото отгоре ме мъчи това бяло течение...направо ме изтормози...само заради него направо се и вкисвам като "стане време за секс".
Моята АГ е ужасна женица  #2gunfire ... щях да я сменям, ама това е друга тема...като и казах за течението - тя абсолютно нищо не ми отвърна. В понеделник пак ще я попитам, ама малко странично инфо няма да е излишно. Нормално ли е, не е ли, донякъде? Първоначалните ми изследвания бяха добри.

bouquet

Пусни си една микробиология, по време на бременност гъбичките са често явление.

# 631
Благодаря за отговорите.

Не съм имала гъбички, но ще си пусна микробиология...трябва да сме изрядни!

Честит 8 март!  bouquet

# 632
И аз никога преди не бях имала гъбички, но през бременността се появиха. Отначало мислех, че е бяло течение. Казах на докторката, а тя ми отговори, че през бременността е нормално по обилното бяло течение, но след преглед се установи, че са гъбички и то доста напреднали. Бяха придружени с парене и сърбеж-не знам ти имаш ли тези симптоми. Дано всичко е наред. Хубав ден!   bouquet

# 633
Благодаря за отговорите.

Не съм имала гъбички, но ще си пусна микробиология...трябва да сме изрядни!

Като написа, че първоначалните ти изследвания са били добри, останах с впечатление, че говориш за микробиология?

# 634
  • Berlin
И при мен в началото имаше неприятно течение, но изследванията не показаха нищо, така че може и да няма, но е задължително да се вземе секрет. Всъщност проследяващия лекар не го ли забеляза, ти не си ли му казвала?

# 635
Sega se pochuvstvah malko neveja... Embarassed Sekretyt, koito ti vzinat v nachaloto e mikrobiologiq, no si misleh, che e za opredeleni infekcii...ne za gynibchki...no iavno i gybichki vkliuchva. Kakto i da e...v ponedelak shte i kaja na AGto pyk shte vidim kvo shte izmisli tozi pyt...tq e luda .
Otnovo mersi za komentarite..i az sym chuvala, che uj bilo normalno...

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 21:07 от AnMary

# 636
Здравейте, момичета! Честит 8-ми март на всички с пожелание скоро всяка от нас да гушка здраво бебче Simple Smile
Аз съм нова във форума и моля да ме извините ако на въпрос подобен на моя вече е отговорено. Та историята е следната : При закъснение от 8 дни с два положителни теста, Аг -то ме определи в 4 г.с.(датата беше 5 март)  Знам, че е рано за преглед по принцип и нямаше да отида, но ме притесняваше слабо кафеникяво, понякога розово зацапване почти през целия ден всеки ден, та дори и след прегледа (до 7 март). Прегледа беше с вагинален видеозон (пак се извинявам ако греша точното наименование) , но тъй като по него нямаше видими следи от този секрет, лекарката не можа да го определи с точност. Изписа ми терапия за задържане - 4х 1 дуфастон +но шпа, 2 таблетки фолиева киселина и Биозин мама дневно. До тук добре, но вчера ( 7 март)  докато си взимах душ едно... "съсирече " (не ми идва друго като обяснение)  с големина колкото 2 оризови зрънца и кафеникаво на цвят ..изпадна от мен и от тогава всичкото това прицапване приключи. Та въпросът ми най - накрая е.. да се притеснявам ли или е дошло време да спре след 11 таблетки дневно.  Знам, че ще ме посъветвате да се консултирам с гинеколога си, но това може да се случи най -рано в сряда, а до тогава някоя от вас би могла да сподели опит или информация. Благодаря ви предварително Simple Smile

# 637
Sega se pochuvstvah malko neveja... Embarassed Sekretyt, koito ti vzinat v nachaloto e mikrobiologiq, no si misleh, che e za opredeleni infekcii...ne za gynibchki...no iavno i gybichki vkliuchva. Kakto i da e...v ponedelak shte i kaja na AGto pyk shte vidim kvo shte izmisli tozi pyt...tq e luda .
Otnovo mersi za komentarite..i az sym chuvala, che uj bilo normalno...

Лекарите казват, че няма нормално бяло течение, дори и при бременност или по скоро най вече при бременност! Ако имаш гъбки искай да ти назначи адекватно лечение и си направи още една микробиология след като лечението приключи!

# 638
Цитат
Лекарите казват, че няма нормално бяло течение, дори и при бременност или по скоро най вече при бременност!
Някои лекари може и да го твърдят, това не значи, че е вярно.

# 639
Здравейте, момичета! Честит 8-ми март на всички с пожелание скоро всяка от нас да гушка здраво бебче Simple Smile
Аз съм нова във форума и моля да ме извините ако на въпрос подобен на моя вече е отговорено. Та историята е следната : При закъснение от 8 дни с два положителни теста, Аг -то ме определи в 4 г.с.(датата беше 5 март)  Знам, че е рано за преглед по принцип и нямаше да отида, но ме притесняваше слабо кафеникяво, понякога розово зацапване почти през целия ден всеки ден, та дори и след прегледа (до 7 март). Прегледа беше с вагинален видеозон (пак се извинявам ако греша точното наименование) , но тъй като по него нямаше видими следи от този секрет, лекарката не можа да го определи с точност. Изписа ми терапия за задържане - 4х 1 дуфастон +но шпа, 2 таблетки фолиева киселина и Биозин мама дневно. До тук добре, но вчера ( 7 март)  докато си взимах душ едно... "съсирече " (не ми идва друго като обяснение)  с големина колкото 2 оризови зрънца и кафеникаво на цвят ..изпадна от мен и от тогава всичкото това прицапване приключи. Та въпросът ми най - накрая е.. да се притеснявам ли или е дошло време да спре след 11 таблетки дневно.  Знам, че ще ме посъветвате да се консултирам с гинеколога си, но това може да се случи най -рано в сряда, а до тогава някоя от вас би могла да сподели опит или информация. Благодаря ви предварително Simple Smile

Много сложно, едва ли някоя от нас може да ти даде съвет....по добре се успокой и изчакай прегледа в сряда, дано всичко да е наред.

# 640
Цитат
Лекарите казват, че няма нормално бяло течение, дори и при бременност или по скоро най вече при бременност!

Абсолютно  Peace.

Аз винаги съм била със засилено вагинално течение от момиче, правени са ми през годините многократни изледвания и винаги всичко е било наред, лекувана съм много пъти и резултат няма. Докато една гинеколожка най-после ми каза, че това го има при много жени, ако няма неприятна миризма, сърбеж и цвят всичко си е нормално. А през бременността точно от хормоните се засилва вагиналното течение. Това не значи, че не трябва да се пусне микробиология и да се провери, но не и да се заявява, че задължително всяко течение е ненормално и има гъби Peace

# 641
Цитат

Абсолютно  Peace.

Аз винаги съм била със засилено вагинално течение от момиче, правени са ми през годините многократни изледвания и винаги всичко е било наред, лекувана съм много пъти и резултат няма. Докато една гинеколожка най-после ми каза, че това го има при много жени, ако няма неприятна миризма, сърбеж и цвят всичко си е нормално. А през бременността точно от хормоните се засилва вагиналното течение. Това не значи, че не трябва да се пусне микробиология и да се провери, но не и да се заявява, че задължително всяко течение е ненормално и има гъби Peace

Причина за бяло течение винаги има. Може да е от елементарна настинка, може да е инфекция, може да е ако щете от прекалено влажното време и това че повечето си течем бременни или не, не го прави нормално. Simple Smile Съжалявам, но не намирам за нормално да течем или капем от където и да било. Simple Smile

# 642
Моята докторка твърди, че през бременността вагиналния секрет е увеличен и че такова нещо като бяло течение от настинка не съществувало.  Peace

# 643
Вземи се ограмоти малко за физиологията на собственото си влагалище, че е срамота.

# 644
Вземи се ограмоти малко за физиологията на собственото си влагалище, че е срамота.

Lеxie защо ставаш лоша ? Simple Smile Овлажняването на влагалището няма нищо общо с т.н. бяло течение. За мен лично не е нормално. Аз не съм имала течение преди да забременея, след това се появи и се оказа че е бактериална вагиноза, което по думите на док се дължи на пробив в имунитета, който е нормален по време на бременност. Оправихме течението с локално лечение и от тогава съм чиста. Simple Smile
А и когато става дума за течение при бременни по-добре да се притеснят малко и да се изследват и лекуват, отколкото да ги успокояваме с думите, че е нормално.  Peace Мир! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт