Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 901
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София
.......
Марче намини към вкъщи да спретнеш някоя торта, пък нека си гадна
После пак, че роман стана
Да, аз съм обещала, че и други работи ще правим, нали?? Онези с парцалчето.... Simple Smile и ще врътнем торта.
Обичам да чета романчета.  Пиши, пиши!
.......
Аз пък не ща да гледам внуци, да си ги гледат, аз ще си гледам кучета  Mr. Green, те слушат и не ти се отговарят  Joy

Тъй де...не сме за един ден. Искам да си играя карти с карето, да си мързелувам, да нямам ангажименти, и да си гледам котка.  Mr. Green
Дадох ви идея за коментар, а тук никой няма тази вечер.  Crossing Arms
Ще отида да си гледам филм, но първо ще се опитам да снимам тортата и после как ще я кача  newsm78 Тя , Смърфи беше така добра да ми обясни, ама къде са ми бележките, как ставаше  ..не помня.
Къде са другите красавици??

# 526
  • при късмета
Баба Яка подсети ме, че и аз едва го намерих. Ново е лекарството и повечето травматолози и хирурзи още не го изписват масово и затова не го зареждат.Повечето доктори, като запънат на нещо и само него си знаят. Поръчай го и мойто така беше. Даже в повечето аптеки изобщо не ми дадоха оферта да ми го доставят. Поръчах го в първата която ми предложиха.
Всички тия бабин рецепти които предлагате при какъв случай вършат работа? Ако кашлицата слиза към дробовете, ако е от сливици или изобщо? Щото не ми се връзва да действа и при двата случая  newsm78
При моя в повечето случаи се дължи на хрема кашлицата, там пък съвсем не вярвам да помогне  newsm78
Марче, нали знаеш, че у нас се пуши. Е, детето като е вкъщи в кухнята, но лятото и като го няма и в хола се пуши. Идвай
А снимката трябва да я качиш първо някъде в интернет. Спомни си как си ги качила в snimka.bg.
Може направо в албума. Като отидеш в snimka.bg  влез с потр. име и паролата и ще видиш "качи снимка" от там ще се оправиш

# 527
  • София
Батерията на апарата е страшно намаляла и не иска да прави снимки. Вероятно М още от Италия я е издухал. Този човек така ме дразни понякога, че ми идва сега пак да го събудя и да питам къде е зареждачката на апарата.  Crossing Arms Нали веднъж го будих да го питам как се наричат калцуни на анг. ез. Може и да си изям караницата. Хайде утре ще се боря.
Отивам да гледам нещо.

# 528
Ние бяхме на шопинг за храна и козметика и тъкмо наредих всичко по местата, подредих, извадих съдините от съдомиялната и ще започвам зеленчуковата супичка .ММ ще ходи да взема детето и ще сваляме филм за довечера . Пуканки ще правя -кино вечер е всяка вечер у нас Wink)
До скоро и чакам снимки ,Марчева  Hug

# 529
  • Fort Worth, TX
Добър вечер приятелки.Искам да благодаря на всички ви за милите думи.Цял ден бях с баба ми.Погребението е утре.Вдигнах кръвно.Мерих на баба и реших и моето да видя.УЖас.Пих хапче и се оправу.За утре се чудя дали да не пия едно предварително.
Имаме нова мацка.Прочетох малко на диагонал, но нямам сили да коментирам.Друг път ще си приказвам с нея за гледането на деца .Направи ми впечетление едно изречение.
Целувки на всички.
Марче кво правиш пак ли пафкаш:-)
Коконче, щом искат да изпишат Теа значи вс е наред.
Вио, кажи как е Ванко?
Славе, къде си

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 00:37 от Kremi Kremi

# 530
  • София
Ние бяхме на шопинг за храна и козметика и тъкмо наредих всичко по местата, подредих, извадих съдините от съдомиялната и ще започвам зеленчуковата супичка .ММ ще ходи да взема детето и ще сваляме филм за довечера . Пуканки ще правя -кино вечер е всяка вечер у нас Wink)
До скоро и чакам снимки ,Марчева  Hug
Да, Контеска ще направя всичко което мога, защото и аз искам. Приятна вечер ти пожелавам.  Hug
Кремке, как си мила?? Да се надяваме, че това кръвно е от нервно напрежение. Следи го тези дни и най-вече сутрин, но ако в продължение на седмици не се оправи искам да ми се обадиш на ЛС. Не бива така да се оставят нещата!!!!

# 531
  • София
........
Марче, подхвърли рецептата за шоколадова торта, моля!
Вале, извинявай че се забавих, чак сега видях че искаш рецепта. Веднага!!!!!
Торта Гараш
Скрит текст:
250 захар
250 масло
6 жълтъка
2 1/2 с.л. какао размито с една малка каф.ч. гореща вода
2 с.л. ром
300 г смлени орехи
белтъците на твърд сняг
Разбива се мекото масло + захар, прибавят се един по един жълтъците , какаото размито в гореща водичка. От тази смес се отделя една чаша за заливка по-късно. В останалата смес се прибавят орехите и белтъците на твърд сняг. Внимателно се разбърква да не спаднат белтъците.
Пече се в намаслена тортена форма с подвижни стени  по дълго време около 50 мин на 150-160 градуса. Повечето време трябва да се суши!!!! Студена са намазва с отделения крем. Може по края да се поръсят филирани бадеми леко запечени на тиган или да се посипе малко кокос за разкош.
Това е , Вале. Много е добра, фина, ухаеща добре. Брашно няма, то е заместено от орехите. Имам една машинка за мелене на орехи, която ги прави на пух. Сега може и с друга , но ще бъдат малко по едро смлени, но не е фатално, но предпочитам силно смлени.
Ако не ти хареса, казвай започвам да търся друга. Вале, това не е истински Гараш, както разбираш, но е чудна!!! Препоръчвам с две ръце!

# 532
Марче  Laughing караш ме да се смея тука с тебе.Аз казах още тогава ,че те признавам.Посреднощ го събуди човека за тея калцуни. Hug
Гадна била от къде го измисли това.Смятам ,че снаха ти ще ти уважи мнението за внуците ако и кажеш директно.Ама ти си добра душа.Щом гледаш на мъжа ти внуците и твойте ще гледаш някой ден.Така си мисля поне.

# 533
  • София
Марче  Laughing караш ме да се смея тука с тебе.Аз казах още тогава ,че те признавам.Посреднощ го събуди човека за тея калцуни. Hug
Гадна била от къде го измисли това.Смятам ,че снаха ти ще ти уважи мнението за внуците ако и кажеш директно.Ама ти си добра душа.Щом гледаш на мъжа ти внуците и твойте ще гледаш някой ден.Така си мисля поне.

Със снахата сме на едно мнение, няма проблем. А внуците на М ги гледам ама мноооооого рядко, не е за мен тази работа. Гадна съм и заядлива бабичка  Mr. Green Не съм толерантна и съм злопаметна жестоко. Ти, що не спиш вече, късно е при мен. Лягам си , сладурче.  Hug

# 534
И аз лягам.Не успях да кача кекса .Нещо не мога да се оправя от таблета утре ще погледна от компютъра.
Той почти се изяде lol:

# 535
  • в сърцата на децата <3
Добро утро, красотни  Hug Пак сте изписали сума страници по нощите  Crazy
Марчева, надявам се да ме разбереш правилно - всеки усеща кога му е дошло времето за деца. Има хора (аз лично познавам такива), на които времето не идва никога. Което според мен е тъжно и жалко. Ти представяш ли си живота си без сина ти? Най-лошо е да създадеш дете, което не искаш. Т.е. да ти се живее, а да си "направиш" бебе, защото "така трябва" или "няма време". И такива хора познавам.... Направиха си бебе и сега бабите го гледат, а те си ходят по барове и почивки. Не, това не го разбирам и не го одобрявам. Дори в определени моменти, колкото и да ми е трудно да си гледам детето сама, мисля, че е по-добре да са ми далече бабите. На моя приятелка сестричката роди преди няколко месеца и редовно си оставя бебето ту при едната баба, ту при другата. Да си починела. Мне, не одобрявам и не разбирам. И аз съм имала нужда да се наспя, но пък никой не е умрял от няколко нощи неспане. И в тоя ред на мисли - по-добре да няма дете, отколкото само да се чуди на кой да го пробута да го гледа. Да имаш дете не значи да спреш да "живееш". Ние не сме се спрели - на почивки ходим, на спа процедури бяхме миналата седмица, по басейни лятото... А също така това е много добър "филтър" за приятели. Става ти кристално ясно кои са истинските и кои са се въртели около теб само за да излизате.
Темата е прекалено обширна, а и доста се разпрострях, наистина се надявам да не се засегнеш от нещо  Hug Това са мои си разсъждения, никого нямам за цел да упрекна, да размахам пръст или да давам акъл.

Коконке, не се тревожи за Теичка! Като я изпишат ще я гушкаш непрекъснато, ще си я кърмиш и тя ще започне да яде и да наддава. Моята мишка отказваше в родилното да яде от шише и акушерките се бяха шашнали. Но ми я дадоха, накърмих си я и... всичко си беше наред. И при Теичка ще се оправят нещата  Hug Ще настигне Стефито, хич не го мисли! Те в тази възраст толкова бързо качват, че съвсем скоро само ще си спомняш и със смях ще разказваш как си се притеснявала за нищо  Hug

Тити, ще взема от майка ми нейната рецепта за хляб, защото моята хлебопекарна има рецепти само за 1250 и 1400 гр. Ама честно казано хич не съм си и мислела, че ще ми излиза толкова изгодно да си взема такъв уред... Правих хляб в неделя като я купихме - бял, и в понеделник - един черен. Още има... А ние по принцип си унищожаваме по един магазински на ден...

И да се изтипосам каква съм муня  Joy Ще правя аз в понеделника черен хляб. Слагам си всичко в машината, пускам я... всичко е точно - втасва, меси, пак втасва... Понеже кухнята ми още не е готова и съм сложила машината върху пералнята. В един прекрасен момент вече ми остава около час и половина до края на програмата за хляба, аз решавам да пусна и една пералня - тъкмо ще метна дрехите докато изписука машината. Всичко точно, ноооооо.... Тъкмо ми е бухнал едно хубаво хляба и е започнал да се запича и.... пералнята тръгна да центрофугира... на 1000 оборота  Joy Joy Joy Joy Ама на мен упорито НЕ ми пада стотинката, че нещо може да ми прецака хляба! Понеже центрофугата ми е 7 минути, вече бяха останали 2 когато надникнах да видя хляба  hahaha hahaha hahaha Ужас направо - в средата точно беше се вдлъбнал  Joy Пак става за ядене де, но определено не е толкова пухкав, колкото щеше да е, ако не бях такава патка  Joy

Хайде чао за сега, че мишката се събужда  Hug
На всички ви изпращам много  Hug Hug Hug

# 536
Добро утро Hug
Слагам кафето

Валенце И мойта мама стана баба на 41  Laughing.Тъй като сме много далече едни от други тя сега живее,дискотеки,народни танци абе каза,че живота и сега започнал Blush
Марчева Ние те обичаме такава какввато си Heart Eyes
Баба Яка Мерси за рецептата,но ще почака,реших тези дни да купя първо хлебопекарна и тя да меси Whistling
Коконке мила не се притенсявай,малката ще е подобре вкъщи при мама и тати Wink
Вио пробва ли с йод?
Титии аз си мечтая за двва големи плота,но знаеш как е унас,сега трбва тая хлебопекарна да я качвам върху шкафовете всеки път. Crossing Arms А за йодта се прави мрежа на гърдите и на гърба без да се прави на сърцето,също така се прави и на вратлето,прави се с леко топла йод и клечка за уши.Гледам Огледален свят ooooh! Embarassed
КремиБъди силна Praynig
Сноу Ангел ще ме умориш с тоя хляб Laughing
ММ снощи се прибра в 00:00 и днес пак е на работа.Харесали са го на новата работа,иначе на новите им дават по 1-2 дена на седмица работни за първия месец.Ази вчера падна по сълбите с главата надолу ooooh! 6-7 стъпала,изкара ми акъла,сега уж нищо му няма,ама ми е много притеснено.Днес имам много задачи за върше + трябва да заведа децата на някой клуб да поиграят,та тежък ден се очертава.ММ замина а аз сипия кафето,ама е време да ставам.После пак ще мина.Приятен уикенд Hug Hug Hug Hug

# 537
  • Fort Worth, TX
 marcheva14,това,че не те разбирам , не те разбирам! Но това не означава,че не уважавам мнението ти по този въпрос. Ние,по-възрастните, като че ли сме възпитавани да бъдем по-толерантни към останалите,което не винаги обаче е положително качество.
.......
По възрастните....ти не знаеш, че съм на 105 години. Достатъчно възрастна съм. Те девойките знаят от много време.
Контеска, така е, но  не искам да усложнявам живота на сина си. Постигна много, гордост ми е и с основание,  дадох му много, нека да е безгрижен и да прави каквото си иска от тук нататък. А и като го гледам изобщо не го вълнува този проблем. Шапка на тояга е. Ходи където си иска, може да се прибира когато си иска, не се съобразява с някои така сложни неща,.. дете например. И в това отношение го подкрепям силно. Егоист съм тотален. Нали ви казах, че съм с нестандартно мнение по много въпроси. Давам ви тема за тази вечер. Молим, да се появите и да ме започнете с упреците, колко съм гадна.  Mr. Green  Ама аз си знам, но е друго когато го чуеш от друг човек.  wavey
Вале, работя една торта. Ако стане, и ми хареса ще ти я кажа.
Добро утро момичета.Тежък ден ме чака.Поне сега кръвното е ок.
По тоя въпрос съм съгласна с теб.Има хора, които не искат деца или отлагат .Право на избор.
Обаче след като го направят трябва да си го гледат.След като искат да си играят на семейство да се оправя.
Такива да ми го тръснат по цели седмици , за да си веят анатомиите щото им било скучно и дотегнало няма да стане.Да са мислили.
Имам трима сина.Големите след десет години може и баба да ме направавят.Малкия ще е на 13.Тъкмо ще се отърва малко и пак наново.Нема да им стане номера.Веднъж седмично при нужда.Това е положението.Много пъти съм го казвала.И аз се чудя на баби дето си заробват живота , за да гледат внуци.
Приятен ден и до довечера.

# 538
Добро утро! Пропуснах нощната смяна, заспала съм с децата. Сега ми е криво от толкоз много спане. Ма Ко, ти ме питаше дали изобщо спя. Ето, виж, случва се понякога:-). Не обичам и това е!
Креми, тежък ден ти се очертава.Sad
Само аз още не съм си взела хлебопекарна май. Скоро ще стане.
Ставам, имам работа. ММ е на 24-часово дежурство  и съм сама с децата.

# 539
Привет, красотни!  Hug Пак по диагонал прочетох, извинявайте, но Катрин проходи преди Нова година и нямам време.
Първо: честито РД на детенцето на ма_ко!  Hug Да ти е жив и здрав!
Второ: добре дошла на Валюша!  Hug Ти си от моя край. Аз съм от Сливен, сега живея на североизток.  Grinning

Времето е прекрасно, ще има разходка.
Хубав ден на всички!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт