***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 116 283
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
По моя случай, ако някого го интересува развитието на сценария, трябва да ви кажа, че въобще не стана филмът. Подателят беше обявил стойност 50$ на костюма, което естествено не съвпадаше нито най-малко с 550-те долара, които бяха видими от разпечатката на плащането, съответно ме ужилиха с мито 12% и ДДС, всичко 270.09 лв. без таксите...

...Майко мила...

Единствено се надявам BlackLapel.com, както бяха безкрайно отзивчиви за всичко досега, включително и готовността им да помогнат, когато по същия този митнически въпрос се допитах до тях, да не си зарежат клиента и да ме компенсират поне за 12% мито.

Е, това е засега от мен, отивам да плача в някой ъгъл.

# 406
Здравйте, момичета. Имала съм вземане, даване с митница 2-3 пъти, и определено не е било най-приятното изживяване. Имам следното въпросче, ако някой е наясно и отговори, ще бъда безкайно благодарна.
Та на въпроса, искам да си взема шапка от американски сайт на стойност $195, при чек аута имам опция да предплатя митнически такси за $40, като ако те се окажат по-мако да ми върнат остатъка. Моят въпрос е следният, това означава ли, че куриерът директно ще донесе пратката пред вратата ми, без да се налага да я освобождавам аз или мой упълномощен представител или ще се наложи да мина през цялата процедура въпреки, че съм предплатила всичко предварително?

И още едно питане - ако избера доставка с Български пощи, вместо куриер ще се облекчи ли процедурата по освобождаване (доколкото ми е известно пратки с български пощи отиват на митницата при Централна гара, а не на летище София)?

Благодаря предварително.

# 407
  • София
green_sky
Писали сме по този въпрос на предната страница, също и по-назад в темата. Аз мисля, че няма да ти признаят предплатените такси.
Лично на мен ми е по-бързо и лесно освобождаването на пратки с БГ пощи. По-опростена е процедурата, когато са до 300 лв. Те пристигат на Столична митница при Централна гара, да.

# 408
  • Sofia
   И аз не бих рискувала с предварително заплащане на таксите. Peace

# 409
Благодаря ви момичета   bouquet , няма да рискувам с предплащането, че златна ще излезе тази шапка  #Crazy

Имате ли идея на какъв принцип решават на коя митница да пристигне стоката - идвали са ми неща на и на благоевградска, и на софийска митница, а адресът ми е в Дупница?

Митническите практики и порядки са си цяла наука  newsm78

# 410
  • София
Пратките трябва да пристигат в най-близката митница според адреса на получаване. Ако е даден адрес в Дупница и ако там няма митница, тогава сигурно ще отидат в Благоевград.

Simple Smile Да, наука си е един вид, доста сложнотии има.

# 411
Здравейте,

Дали някой би могъл да ми отговори дали при поръчана стока от страна, която е членка на ЕС, е възможно да бъде спряна на митницата? Обмислях поръчка от Германия на техника за лично ползване (пакетът си е голям), но ме притеснява дали няма да бъде спряна? Как мислите?  Thinking

# 412
  • Sofia
   Не, няма начин да бъде спряна. Peace

# 413
Благодаря!  bouquet
Знам, че няма логика.
Става дума за голяма сума и макар че е в ЕС все ме притесняваше да не се наложи да се плаща допълнително.
Още веднъж благодаря!

# 414
  • Sofia
   Няма начин да има такси за ДДС; единствено шипингът ще е скъпичък, щом казваш, че пратката е обемна. Sunglasses

# 415
Здравейте,имам пратка от Fragrancex , която от 3 дни стои в София за освобождаване.Свързах се с ДЧЛ - казаха ,че са ми пратили на мейл -необходимите документи за освобождаване,но нямам нищо на мейла .Звънях и повторно,отново потвърдиха че ще ми изпратят мейл .
   Сега ви чета ,че е необходим  ЕОРИ  номер от Митницата - той трябва да бъде написан в/у документите  които ще ми изпратят от ДЧЛ ,или е необходимо Митницата да ми издаде документ с този номер и заедно да ги изпратя на ДЧЛ. ooooh! Sick

# 416
  • София
silvanapei

ЕОРИ номер могат да ти извадят и DHL след като ги упълномощиш. Те ще ти изпратят на имейл пълномощно, което да завериш пред нотариус. В него трябва да има и текст, че могат да извадят ЕОРИ на твое име. Обаче съм чувала от хора конкретно за DHL, че много време се бавят с еорито. Около седмица. Може да са единични случаи, но все пак да предупредя.
Другият вариант е да отидеш лично на митницата и да си го извадиш сама и тогава да го пратиш на DHL.

# 417
Здравейте и от мен имам и аз едно питане към вас.
Направих една поръчка от Али Експрес на един телефон,това беше на 3.07.2014. продавача ми прати тракинг номер но като проверявам,няма все още никакво развитие на нещата,незнам да му пиша ли или да изчакам още малко.
ето го трак номера  RQ260281825SG
Мерси

# 418
Здравейте и от мен имам и аз едно питане към вас.
Направих една поръчка от Али Експрес на един телефон,това беше на 3.07.2014. продавача ми прати тракинг номер но като проверявам,няма все още никакво развитие на нещата,незнам да му пиша ли или да изчакам още малко.
ето го трак номера  RQ260281825SG
Мерси

Ми излиза, че е със статус TRANSPORTING....като стане статуса PICK UP, значи е дошъл в БГ, провери пак след една седмица. Ако искаш може да му драснеш някой ред, но щом ти е дал номер значи го е изпратил. След 20-ина дена проверявай в пощенския си клон или проверявай в сайта на БГ пощи
http://www.bgpost.bg/?cid=176

ето и за проследяване

http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RQ260281825SG

# 419
ОК благодаря много ,този последния линк който си дал не го знаех. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт