***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 116 282
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,
Пратка с парфюми на стойност под 50лв , плучена от извън ЕС, подлежи ли на минически контрол?
(От ягодката е пазарено)

# 421
  • София
Здравейте,
Пратка с парфюми на стойност под 50лв , плучена от извън ЕС, подлежи ли на минически контрол?
(От ягодката е пазарено)

Трябва да е под 30 лв за да не подлежи.

# 422
Розалинда, много благодаря!

# 423
  • София

Чакай, че се сетих друго. Парфюмите и тоалетните води не са освободени от плащане на мито, ДДС и акциз, независимо на каква сума са.
За всякаква друга козметика, ако е до 30 лв не се дължи нищо, но парфюмите са специфични.

# 424

Чакай, че се сетих друго. Парфюмите и тоалетните води не са освободени от плащане на мито, ДДС и акциз, независимо на каква сума са.
За всякаква друга козметика, ако е до 30 лв не се дължи нищо, но парфюмите са специфични.

В дадения случай все си минава митница,това е същественото.

# 425
А защо пазарувате от ягодката, няма ли в европа тия парфюми???

# 426
  • Sofia

Е, ти какъв въпрос зададе, не е истина. Laughing

Аз лично, парфюми пазарувам само онлайн от един американски сайт – първо, защото са много по-евтини, от който и да е европейски сайт; и второ, защото редица парфюми наистина са труднооткриваеми и няма как да бъдат намерени на друго място.

# 427
Преди 2 години купувах от там, парфюмите бяха оригинални, идваха от склад в Холандия.И така 4-5 пратки, но на 6-тата ме привикаха за митница.Голяма галимация, съответно ягодката не ми възстновиха ДДС, въпреки, че така твърдят.ДДС-то беше към 50лв.
И днес една приятелка ми се обади със същия проблем, хем я бях предупредила...Може би сайта се харчи, защото има БГ версия.

# 428
Преди 2 години купувах от там, парфюмите бяха оригинални, идваха от склад в Холандия.И така 4-5 пратки, но на 6-тата ме привикаха за митница.Голяма галимация, съответно ягодката не ми възстновиха ДДС, въпреки, че така твърдят.ДДС-то беше към 50лв.
И днес една приятелка ми се обади със същия проблем, хем я бях предупредила...Може би сайта се харчи, защото има БГ версия.

Имено и аз затова питам. Няма парфюм, който го няма в Европа... на поносима цена. Разликата да е няколко долара, а като си слозиш всички тия проблеми с митницата...не мерси.

Дайте един пример за такъв парфюм дето го няма в ЕС от ягодката.....

# 429
  • Sofia
Няма парфюм, който го няма в Европа... на поносима цена. Разликата да е няколко долара, а като си слозиш всички тия проблеми с митницата...не мерси.

Разликата е минимум 20, 30 и нагоре лв. Peace И дори и с митническите такси си заслужава. Peace

# 430
Вие си знаете, аз само давам един пример дето последно го купувах от немския Амазон

в ягодката 50 мл...без доставка

http://us.strawberrynet.com/perfume/tom-ford/black-orchid-eau-de … ray/85439/#DETAIL

и в амазона 50 мл без доставка

http://www.amazon.de/Tom-Ford-Black-Orchid-Spray/dp/B002XITZLW/r … 6ZZ2XP4PAXVF3VAHT

+ 4 лв на Габко за доставка

Пей сърце Simple Smile

# 431
  • Sofia
   Досега не съм пазарувала от Ягодката, а само от Fragrancex.com. Не бих си купила парфюм от Amazon или Ebay. Точно затова казах толкова категорично, че няма европейски реномиран и проверен сайт, чиито цени да са по-достъпни от тези на въпросния американски. Peace Но всеки сам за себе си си преценява, разбира се.

# 432
Bobo,
благодаря ти  за инфото.Аз за 2-3 месеца назад имам над 20 ордера от амазон.Но светът е широк и не се ограничавам само от 1 място  Laughing.

# 433
Местя питането си от:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=764818.240 ,  за да можем да доразискаме нещата, с две думи:
 Преди десетина дни поръчах телефон от Minideal и вече е в България
Тази сутрин ми звънна един от митница и ми разправя, че съм имала пратка пишело подарък стойност 20$, но вътре имало телефон и ме пита колко пари съм го била платила  Shocked Е казах му по-ниска стойност от реалната. Интересно, че тази митница не е в моя град, а е в един по-малък град от нашия. И като чета  как са процедирали при вас - не мога да разбера защо ми звъняха по телефона, а не получих направо някакво известие да ходя да си го взема и плащам каквото трябва??!
Второ - не мога ли да им занеса някакви измислени фактури и извлечения от банката?Как ще разберат дали са реални. Доколкото разбирам там нещата в  митница са някак може така и така - т.е. стоката може да иде там,  а може и да не , а и с това устно питане кое колко реално струва, хептен се гръмнах?!!

Съвети? Peace

# 434
Може би след като е в малък град, така да са предпочели от митницата Simple Smile

Скрит текст:
Да не е в Горна?

Относно фактурата и банковото извлечение трябва да са на една стойност. Как ще го направиш си е твоя работа....И трябва да си сигурна, че изпращача не е пуснал и фактура в пратката и в митниците вече да я имат

Общи условия

Активация на акаунт