***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 523
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Чудесна темичка. ^^

Аз за първи път ще пазарувам от чужбина и за това имам нужда от помощ.
Искам да си поръчам ето това от сайта им
- http://www.kikki-k.com/notebooks-journals/notebook/pink-textured … ather-a5-notebook

Чудя се, някой може ли да ми каже колко е митото ли как може да се изчисли?
Благодаря ви предварително!

Ето тук се гледа митото http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultati … ;SimDate=20141027
Намирате си стоката и като кликнете на тарифния код излиза % мито.

# 601
  • Sofia
   Алисън Василева, правиш разлика между мито и ДДС, нали? Wink

# 602
.....
Искам да си поръчам ето това от сайта им
- http://www.kikki-k.com/notebooks-journals/notebook/pink-textured … ather-a5-notebook
Чудя се, някой може ли да ми каже колко е митото ли как може да се изчисли?
Митото за този вид стоки от Австралия е 0 %.  Сиреч - няма мито. Остава ти 20% ДДС.

# 603
  • Абсурдистан
Здравейте, някой може ли да помогне с телефони за контакт на митницата и евентуално какви са условията за доставка до вкъщи на пратката.

# 604
Имам проблем с една пратка реално струва 72 лв. Спряна е или върната на митница. Бях се разбрала с продавача да пише, че е под 30 лв.

Local Date and Time   Country   Location   Event Type   Extra Information
02 Nov 2014 10:23:47   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция      
02 Nov 2014 13:10:18   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал      
02 Nov 2014 15:32:39   BULGARIA   RPSM - MITNITZA SOFIA   Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница      

Някакви съвети да си искам ли парите или да чакам. Ще ми искат ли пари още от митницата ако китаеца е забравил да свали цената на пратката? Има ли шанс да си я получа все пак без да плащам още? Какво да правя?

# 605
  • Beyond the stars
Имам проблем с една пратка реално струва 72 лв. Спряна е или върната на митница. Бях се разбрала с продавача да пише, че е под 30 лв.

Local Date and Time   Country   Location   Event Type   Extra Information
02 Nov 2014 10:23:47   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция      
02 Nov 2014 13:10:18   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал      
02 Nov 2014 15:32:39   BULGARIA   RPSM - MITNITZA SOFIA   Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница      

Някакви съвети да си искам ли парите или да чакам. Ще ми искат ли пари още от митницата ако китаеца е забравил да свали цената на пратката? Има ли шанс да си я получа все пак без да плащам още? Какво да правя?

Не можеш да си искаш парите за това,че пратката е на митница . Продавачът не носи вина.
На митница ще платиш ДДС, няма шанс да я освободиш без да плащаш.  Peace

# 606
При положение, че сме се разбрали предварително с тъпия китаец да я пиеше по малко мисля, че ще отворя дискусия  ooooh!

А 20% ли ще платя отгоре на тези 71лв те бяха в евро де 36 нещо такова.Как ще стигна до пратката и къде се плащат тези мита? Някой ще ме потърси ли все пак или аз трябва да ходя да я търся  #Cussing out 

# 607
  • Sofia
   Голямата сложнотия – да ти платиш едното ДДС... ooooh! А и мисля, че е адекватно, щом поръчвате от страни извън ЕС, да очаквате, че пратката ви ще бъде задържана на митница; гаранции никой не може да ви даде, че това няма да се случи, ако ще и $1 да е написано върху пакета.

# 608
  • Beyond the stars
При положение, че сме се разбрали предварително с тъпия китаец да я пиеше по малко мисля, че ще отворя дискусия  ooooh!

А 20% ли ще платя отгоре на тези 71лв те бяха в евро де 36 нещо такова.Как ще стигна до пратката и къде се плащат тези мита? Някой ще ме потърси ли все пак или аз трябва да ходя да я търся  #Cussing out  

Китаецът може да е писал това, което е казал и пак да е заддържана. Не виждам как точно ще отворите диспут за това,че китаеца е написал реалната стойност на стоката, която е пратил?  Whistling
Прочетете първи пост от темата за това къде и как. Ще получите известие по принцип.
20% на 71 лв. Не е мито, а ДДС  Peace

# 609
  • София
При положение, че сме се разбрали предварително с тъпия китаец да я пиеше по малко мисля, че ще отворя дискусия  ooooh!

А 20% ли ще платя отгоре на тези 71лв те бяха в евро де 36 нещо такова.Как ще стигна до пратката и къде се плащат тези мита? Някой ще ме потърси ли все пак или аз трябва да ходя да я търся  #Cussing out  

Китаеца дори да е написал 1$  и подарък няма никакво значение. Преди месец пак се бях разбрал с китаеца да пише подарък и 15$ но пратката ми отиде на митницата и си платих ДДС-то като пич. Човека действително беше го написал, но митничарите трева не пасат. Така, че успокой топката, китаеца /може би/ не е виновен та да отваряш диспут, пък и няма защо да го отваряш.

# 610
  • София
А каква е стоката?

Права е Black Cat 13, че не може да обвиняваш продавача за нищо. Освен това още не се знае каква сума е написал на пакета. Той може да си е написал ниска стойност, но предвид вида на стоката в митницата да са решили, че струва повече. Пакетите се гледат и на скенер, така че никога не е гаранция, че нещата, които са деклариране евтино винаги ще минават без проверка.

# 611
Душ - пита за таван 30см на 30см и 2 ММ дебелина ако вообще има значение размера

Сега ще избера информацията как и къде се плаща мито.
И как се определя колко пари е това мито това имах впредвид с въпроса си за 20те%

Мерси

# 612
  • Beyond the stars
Душ - пита за таван 30см на 30см и 2 ММ дебелина ако вообще има значение размера

Сега ще избера информацията как и къде се плаща мито.
И как се определя колко пари е това мито това имах впредвид с въпроса си за 20те%

Мерси

Писах вече .. Няма да платиш мито, а ДДС. ДДС е винаги в определен размер - 20% на стойността на пратката.

# 613
А има ли някакъв срок за получаване на известие отмитницата, че пратката ми е задържана и. Колко време обикновенно отнема това? Мога ли да отида да си я търся без да чакам известие и как да разбера къде е точно?

# 614
  • София
Известието ще дойде утре най-вероятно. Срокът за престой на пратките, преди да бъдат върнати обратно е 20 дни.
Предполагам, че може и без известието, не ми се е налагало.
Ако си от София се отива на 13-то гише в Столична митница. Пада се точно насреща като влизаш през главния вход.

Общи условия

Активация на акаунт