***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 116 310
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • София
моята пратка е за 23 евро - много тъпо нали  Tired дано да мина само с поща
благодаря Ros@linda
Малка е разликата и при теб, надявам се да не ти я задържат. А защо в евро? Ако е от европейски сайт няма да има митница, без значение колко струва.

# 361
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
моята пратка е за 23 евро - много тъпо нали  Tired дано да мина само с поща
благодаря Ros@linda
Малка е разликата и при теб, надявам се да не ти я задържат. А защо в евро? Ако е от европейски сайт няма да има митница, без значение колко струва.
да от английски сайт е, имаше опция да се изчислява сумата в евро
това, че от европейски сайтове не минават през митница не го знаех, благодаря!  Hug

# 362
  • София
 Laughing Споко тогава. Нямаш митница.

# 363
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Laughing Споко тогава. Нямаш митница.

много благодаря!, беше ми много полезна  Hug

# 364
Здравейте, имам нужда от помощ.
Поръчах 3 телефона от Алиекспрес на стойност 15о долара за телефон, общо - 450 долара като се разбрахме с китаеца да ги пусне всеки с отделна поръчка и на по-ниска стойност заради митницата. Вчера обаче получих известие от митницата, че имам две пратки и да отида да ги освободя. Обадих се и ми дадоха номера - по тях да съм се ориентирала кои са ми пратките, защото аз реално не знам за кои две пратки става въпрос. Моля ви кажете къде да ги проверя - номерата са RF228061376 i RF228062577. Освен това ми искат разпечатка от сайта или от картата за да видят цената и ще разберат реалната стойност. Моля дайте ми съвет как да процедирам. В първата страница на темата прочетох, че не се дължи мито за телефони. Това къде го пише в документи, кооито мога да цитирам пред митническите служители. Благодаря ви предварително.

# 365
  • София
Здравей.
За проверяването на пратките не мога да ти помогна, защото номерата са непълни. Трябват още две букви накрая.
Не е нужно да им се цитира нищо, няма опасност да ти начислят мито, но се заплаща 20% ДДС.

# 366
Ros@linda,
да, номерата, които са ми дали са грешни. Проверих моите номера и според тях пратките ми са в пощенския клон в кварта;(, много се обърках вече. Там ли ще ми искат ДДС-то и все пак за сума от 450 долара няма ли да ми начислят мито за телефоните?

# 367
  • София
Не се безпокой за мито, няма значение колко е голяма сумата, не се начислява мито за телефони, а само ДДС.
Но не знам къде ще искат ДДС-то. Ако си от София не ги изпращат по кварталите, а се отива на Столична митница и там се плаща и се получава пратката. За другите градове може да е различно.
Ако мислиш, че не са на митница, а в твоя пощенски клон най-добре отиди до там и си ги поискай. Те ще ти кажат дали дължиш нещо.

# 368
  • Sofia
Моята пратка стигна, изненадващо, особено след като прочетох какво са писали на етикета и стойност е избягнала митница. Късмет не, ами незнам. Very Happy

Ето и как се е движила, друг ако търси колко време отнема доставката. Тук не влизат още 10 дни, 2 дни подготовка и още 8 явно докато стигне до вписване и обекта за спедиция. Реално покупката бе на 7 май, дойде на 4 юни.

2014-05-25 06:27:43     
   BGSOF       
Despatched to ATC
   2014-05-24 23:43:00     

Shipment ready
   2014-05-17 14:18:36     
   SINGAPORE       
-
   2014-05-17 14:16:13     
   HONGKONG       
-
   2014-05-17 14:13:47     
   HONGKONG       
-
   2014-05-17 14:06:47     
   HONGKONG       
-
   2014-05-15 17:14:32     
   Guangzhou,China       
The shipment arrived at operation center
   2014-05-13 11:43:24     

23 May 2014 02:00:00    SINGAPORE    SINGAPORE SO5    Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина       
03 Jun 2014 10:58:34    BULGARIA    SOFIA LC/AO    Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция       
03 Jun 2014 13:15:33    BULGARIA    SOFIA LC/AO    Send item to domestic location (Inb) Изпращане на Вх.пратка в РСЦ/ОВ       
03 Jun 2014 15:44:00    БЪЛГАРИЯ    СОФИЯ    Пратката e получена       
03 Jun 2014 15:44:00    БЪЛГАРИЯ    СОФИЯ    Пратката е приета       
04 Jun 2014 07:11:00    BULGARIA    DOSTAVKA SOFIA    Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка       
04 Jun 2014 08:36:00    БЪЛГАРИЯ    СОФИЯ Клон Пратката е в добро състояние       
04 Jun 2014 11:20:00    BULGARIA    DOSTAVKA SOFIA    Deliver item (Inb) Доставена пратка       
04 Jun 2014 12:47:00    БЪЛГАРИЯ    СОФИЯ Клон Доставена

# 369
Здравейте, имам нужда от помощ.
Поръчах 3 телефона от Алиекспрес на стойност 15о долара за телефон, общо - 450 долара като се разбрахме с китаеца да ги пусне всеки с отделна поръчка и на по-ниска стойност заради митницата. Вчера обаче получих известие от митницата, че имам две пратки и да отида да ги освободя. Обадих се и ми дадоха номера - по тях да съм се ориентирала кои са ми пратките, защото аз реално не знам за кои две пратки става въпрос. Моля ви кажете къде да ги проверя - номерата са RF228061376 i RF228062577. Освен това ми искат разпечатка от сайта или от картата за да видят цената и ще разберат реалната стойност. Моля дайте ми съвет как да процедирам. В първата страница на темата прочетох, че не се дължи мито за телефони. Това къде го пише в документи, кооито мога да цитирам пред митническите служители. Благодаря ви предварително.
Здравей,и аз имах сходен проблем като твоя само че с един телефон отново закупен от алиекспрес ,получих известие че телефона е на митницата и аз като теб много се притесних ,обаче да ти кажа хич не беше страшно днес ходих да си го освобождавам и цялата процедура беше следната :извадих си банково извлечение за стойността на покупката и разпечатка от самият сайт като помолих и китайчето да ми изпрати неговата фактура за това какво той е декларирал(като си мислех да предоставя неговия документ)обаче когато отидох и видях че пратката ми е била отваряна и реших да не се правя на много умна и да си дам истинските извлечения митничарят ги огледа пита ме какво има вътре аз естествено си казах и ми обясни че понеже тел. е до 150 евро няма да попълвам мит.декларация ще си платя само 20%ддс и 3.50 за някаква квитанция ,това беше всичко дано да съм ти от полза Wink

# 370
Здравейте, ходих до пощата, където се оказа, че са 2 от телефоните. Другите два обаче са на митница. Освен това китаеца е написал, че са МП3 за по 25 долара. И на всичкото отгоре аз имам 1 плащане за 3 телефона и 1 плащане за един телефон - незнам как да постъпя сега като отида в митницата.

# 371
  • София
Здравейте, ходих до пощата, където се оказа, че са 2 от телефоните. Другите два обаче са на митница. Освен това китаеца е написал, че са МП3 за по 25 долара. И на всичкото отгоре аз имам 1 плащане за 3 телефона и 1 плащане за един телефон - незнам как да постъпя сега като отида в митницата.
Най-добре с разпечатка на поръчките за всички телефони, така че да се види за кои от тях става въпрос.

# 372
Не знам дали е мястото тук, но реших да питам. Ако внеса посребрени бижута от Китай трябва ли да се регистрирам по закона за търговия с благородни метали? И ако трябва , ако не афиширам, че са посребрени , а пиша че са от обикновен метал може ли да ме глобят или конфискуват

# 373
  • София
На известията за получена стока на митницата /до 150 евро/ има телефон с опция те да ти доставят стоката в удобно време. Да разбирам ли, че мога да ги овластя те да ми платят всичките митнически задължения и после с куриер да ми изпратят стоката и да ми връчат сметката? Някой пробвал ли го е и как протича, ако става така? Утре ще им звънна, сега май не работят вече.

# 374
  • София
Не знам дали е мястото тук, но реших да питам. Ако внеса посребрени бижута от Китай трябва ли да се регистрирам по закона за търговия с благородни метали? И ако трябва , ако не афиширам, че са посребрени , а пиша че са от обикновен метал може ли да ме глобят или конфискуват
Не съм сигурна за регистрацията. За единични бройки няма нужда, получавам много често подобни бижута. За втория въпрос да, могат да ви глобят, защото излиза, че декларирате невярно.

Общи условия

Активация на акаунт