***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 623
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Трябва да даде пълномощно на някой друг.
На гърба на пощенското известие има такова пълномощно, той трябва само да го попълни и подпише.

1 - Ще плаща ли ддс?
2 - какво ще бъде ако той няма да отива на Митница да го взема пратката?

# 511
  • София
1. Ще плаща ДДС, да.
2. Нали казах, че ако няма той да отива, трябва да даде пълномощно на някой друг, който да ходи на митницата вместо него.

# 512
Въпрос е различен от отговор.

Какво ще бъде ако никой отива да го взема пратката?
Ще плаща ли глоба?
Пратката ще връща ли на продавача?

# 513
  • София
Ако никой не отиде да я потърси няма да плаща нищо.
Пратката ще се върне на продавача, да.

# 514
Ако никой не отиде да я потърси няма да плаща нищо.
Пратката ще се върне на продавача, да.

Има ли срок? Ако да знаете ли колко дни?
За пълномощното трябва ли да нотариус го завери?

# 515
  • София
Срокът е 20 дни.
Не трябва нотариус. Пълномощното е на гърба на пощенското известие, което той най-вероятно вече е получил. Само се попълва и подписва.

# 516
Срокът е 20 дни.
Не трябва нотариус. Пълномощното е на гърба на пощенското известие, което той най-вероятно вече е получил. Само се попълва и подписва.

Много благодая за всички отговори.

# 517
Здравейте имам следното питане,трябва да ми изпратят пратка от Китай-едни обувки,рокля и очила-предполагам около 1кг/1,200кг-и стойността съответно е повече от 30$.досега винаги съм получавала с Кит.пощи или Сингапурски в местния пощенски клон.Но понеже нещата ми трябват за повод на 28.09-се чудя дали да ми ги пуснад с DHL ili EMS.Досега не съм получавала по този начин.Живея на 70км от Бургас и предполагам пратката ще приситигне на митница Бургас,или бъркам.Ако на пакета не напишат по малка сума от 30лв- дълга ли ще е процедурата по освобождаването и дали си струва да плащам толкова големи суми за доставка,ако не успея да ги взема преди 28.09.
Благодаря предварително.

# 518
Здравейте преди известно време пак тук във форума ви питах по един въпрос на който ми отговорихте и останах много доволен.Сега пак имам един въпрос към вас,направих една поръчка от китайски сайт изпратиха ми Трак номер но вече трети ден никаква информация.Пише ми Not Found, и нещо друго ме озадачава по номера пише че се изпраща от Холандия а аз поръчах от Китайски сайт много пъти преди от този сайт съм пазарувал но от Холандия никога не са го изпращали сайта е Tiny Deal. Има ли нещо нередно според вас
Ето и номера  RS141455199NL

# 519
Здравейте преди известно време пак тук във форума ви питах по един въпрос на който ми отговорихте и останах много доволен.Сега пак имам един въпрос към вас,направих една поръчка от китайски сайт изпратиха ми Трак номер но вече трети ден никаква информация.Пише ми Not Found, и нещо друго ме озадачава по номера пише че се изпраща от Холандия а аз поръчах от Китайски сайт много пъти преди от този сайт съм пазарувал но от Холандия никога не са го изпращали сайта е Tiny Deal. Има ли нещо нередно според вас
Ето и номера  RS141455199NL

Изчакай, минали са само 3 дни. Понякога китайците изпращат стоката до седмица - 10 дни.
Иначе тук не е темата, има специална тема ето тук :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=788123.0;topicrefid=4

# 520
ОК Благодаря ще изчакам.

# 521
Не знам какво точно ще рече "разпечатка от плащането" ... В банката могат да ми изкарат само нещо подобно:

25.08.2014 COVENTRY          00000  LIGHT MINI  ПЛАЩАНЕ НА ПОС -15.69

Нищо повече няма като информация .... Това и лична карта ще бъде ли достатъчно?

# 522
Здравейте,
Поръчах телефон и с китаеца се разбрахме да обяви пълната сума за да нямаме проблеми. Ясно ми е че ще отиде на митница и ще се плаща ДДС така или иначе. От първия пост разбрах, че ДДС-то се налага и на доставката. Поръчах телефона с DHL по настояване на мъж ми. До колкото разбрах, митото за телефони е 0%, тъй като заради доставката надвишаваме 300 лв. DHL още ли предлагат услугата за освобождаване на пратка? Ако трябва сама да си освобождавам пратката какви документи трябва да подготвя - банково извлечение за платената сума, копие от поръчката в сайта, лична карта......
ЕОРИ номера може ли да се извади редварително и поименен ли е? След като се доставя с DHL, те ли ще ме уведомят, че поръчката ми е пристигнала или от митницата? Колко време отнема освебождаването на пратка от митницата в София /питам защото съм с новородено бебе и дете на 3 г и да знам как да се организирам, че няма на кой да ги оставя/.
Извинявам се за многото и объркани въпроси, но покрай децата не ми остава много време за форума.
Много благодаря предварително за отзивчивостта и отделеното време.

# 523
  • Sofia
DHL още ли предлагат услугата за освобождаване на пратка?
  Да, разбира се, предлагат. Peace И моят съвет е да ги оставиш именно те да свършат цялата работа, защото, ако решиш да се занимаваш лично, ще се разкарваш излишно. DHL ще те представляват безплатно, само трябва да им изпратиш нотариално заверено пълномощно. Peace

Ето един коментар на потребител от преди няколко странички в тази връзка, който е решил да си освободи лично пратката, вместо да остави това на DHL:
Ето как протече при мен всичко.
Отидох до ДЧЛ, взех си документите, от там отидох в митницата, извадих си ЕОРИ, попълниха ми митническа декларация, платих си ДДС, освободиха ми стоката, върнах се ДЧЛ и си взех пакета. Отне ми около 2 часа цялата работа  Peace Но за друг път ще си знам - щом е през ДЧЛ, нося им пълномощно за 6 лв. и ги оставяма да се оправят Wink Вчера си платих 6лв.паркинг на летището + 15лв. за попълване на митническата декларация, а това щях да го избегна, ако ДЧЛ ме бяха представлявали. Тяхната услуга е безплатна  Peace

# 524
И аз пак да попитам,ако ми изпратят пакета с DHL,независимо че съм от Бургас,той ще отиде на Митницата на летището в София нали?Аз съответно трябва да изпратя пълномощно на ДЧЛ и те ще ми освободят пратката.След това ще ми я доставят в моя роден град и там ще си заплатя останалата сума за ДДС.DHL ли ще ме уведомят, че имам пратка при тях?
.Ако понеделник ми я изпратят от Китай ще пристигне ли до 28.09.Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт