***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 499
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря много за инфото

Столична митница на Раковски 47 или направо на летището ?
Плащам там и после я получавам или направо си я взимам  newsm78

# 616
  • София
Не, на Раковска е Агенция Митници, на летището не пристигат пощенски пратки.
Ходи се на Столична Митница на ул. Веслец под автогарата.
Плащаш и си я взимаш там.

# 617
Ще получите в пощенската кутия известие - сумата която трябва да платите е 14,20 лева и може би 3,50 лв такса . Не е болка за умиране , нямате никакъв повод за повдигане на диспут  Wink

# 618
Мерси

Ясно е , че ако цифрата за мито е някаква поносима  няма проблем, но в друга тема ми казаха 150 евро и затова мислех да споря с продавача сега разбирам, че няма вина и няма значение коло пише на пратката като цена.

# 619
  • Beyond the stars
Мерси

Ясно е , че ако цифрата за мито е някаква поносима  няма проблем, но в друга тема ми казаха 150 евро и затова мислех да споря с продавача сега разбирам, че няма вина и няма значение коло пише на пратката като цена.

150 евро е стойността на получената пратката над която се дължи мито.
В твоя случай за 36 евро МИТО НЯМА, ИМА ДДСPeace

# 620
 Hug

Off topic

Странна държава сме. Да ми бяха пратили кокаин нямаше да има проблем, но моя скромен душ им е станал интересен  Joy и ми искат 20те лева отгоре  Crazy

# 621
  • София
Е не знам какво странно има. Напротив, нормално си е, когато някоя пратка им се стори по-скъпа от декларираното да поискат да я проверят и да се плати дължимото за нея. И в другите държави е така. Доста китайски пратки съм поръчвала до английски адрес, начинът на подбор е същият. Повечето минават, но някои се задържат.
А пък като наблюдавам коментарите в Алиекспрес на купувачите от Бразилия, оставам с впечатление, че там щяло и нещяло се задържа на митница. Вероятно контролът на тамошните митници е по-засилен заради наркотиците.

За митото няколко пъти ти казаха, че няма да има. ДДС има 20%

В другата тема пък ти казаха, че над 150 евро се дължи мито, а не че ще платиш 150 евро мито.

# 622
Ми то в нашта държава проблем с наркотици - няма  Joy Joy видя се в новините , що ! Ми поне с наште пратки да пълнят хазната  Mr. Green Аз и този път минах метър обаче  Peace

# 623
Здравейте, имам пратка задържана на митницата на стойност 7$. Защо ми я задържат при положение, че е за такава ниска сума? Не е обемиста дори.... И другият ми въпрос е какви документи трябва да им нося?

# 624
И аз да питам за документите какви да нося, че ще ходя вече да си искам душа  #Cussing out
Оказа се , че китаеца вместо да пише 15$ е писал 25$ объркал се бил олигофрена та може все пак и затова да са го задържали на митница

# 625
  • София
Носи се известието, лична карта и копие от поръчката или извлечение от плащането, може и двете заедно.
Към известието трябва да имате един бял лист Писмо-покана, на който пише за документите.

# 626
Взех си писмото покана от пощата днес  #2gunfire трябваше и до пощата да ме разходят
Искат освен изброените горе неща и някаква EORI регистрация  newsm78
Каква е тази глупост и може ли да отида без нея

# 627
  • София
Може без нея в твоят случай Simple Smile

# 628
Здравейте. Аз искам да попитам защо пратки изпратени от NL Холандия и SE Швеция са ми задържани на митница, като са в ЕС?

# 629
  • София
Здравейте. Аз искам да попитам защо пратки изпратени от NL Холандия и SE Швеция са ми задържани на митница, като са в ЕС?

Предполагам, че си поръчал неща от Китай, които са изпратени с холандски и шведски пощи. Това не променя произхода на стоките и те си остават китайски. Само преминават транзитно през други държави от ЕС. На пакетите се вижда първоначалната страна изпращач.

Общи условия

Активация на акаунт