Отговори
# 135
Crazy Май ми е време... Бебка за Иванов ден?  Flutter Лекарката ме заюрка да съм грабвала багажа с контракциите които съм имала... ако до два часа са със същия или завишен интензитет.

Проблема е, че нищо не ме боли, води не са изтекли още и този път никъде не ми се бърза пък. Пък. ooooh!

Засега оставам тук, да видим...

# 136
С Лизи все пак стигнахме до Комсед. Купихме подарък на кака й за р.д., който е лятото.  Mr. Green Това се казва далновидност!  newsm53 Иначе се разходихме прекрасно, на това време просто няма как да му устоим.  Grinning

Pepelyashka, много благодря за отговора (както и за комплимента за името  Heart Eyes )   bouquet  Само това с притискането на зърното не го разбрах добре, но нищо. Като цяло да, опитваме да я държим изправена за по-дълго време след кърмене. Единствено през нощта, когато заспивам права, това ми е мноооого трудно.  Tired И таткото помага, но пак явно не е достатъчно, защото Лизи просто често си (по)връща. Sad Сега ми напомни какво НЕ СМЕ направили, а именно да надигнем матрака в леглото. Това ни посъветва и педиатъра. Ще видя какво мога да сложа отдолу.  Thinking Ще следя какво се случва до 23-ти и ще докладвам на педиатъра.

Еуфория, екстра си го измислила, браво!  Hug

Sunflower, май за да се презастраховат, педиатрите понякога са малко крайни. Чак 2 месеца не бих спряла детето. Нашият (нов) педиатър ни съветва да я спираме за по една седмица преди всяка ваксина. Ние мислим не да я спираме, а в този период да я пращаме при баба и дядо. Ще ми е мъчно, но за самата нея е по-добре така.  Simple Smile

Възкресителнице, ехааа, вярно ли???  fingerscrossed  Praynig fingerscrossed sun  Praynig

His Princess, ауу ам днес ли още ще предизвикват раждането?? Ако правилно съм разбрала, кураж, мила! Чакаме прекрасната новина!!!  Hug Hug

Мария Тодорова, Мария13, и за вас палчета, момичета!!  Hug  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Тонини, в Комсед има сутиени за кърмене. До 10-ти можеш да си вземеш с -40%. Simple Smile

# 137
Здравейте Simple Smile бях на преглед, 3200 сме, а има още 3 седмици реално до термин Simple Smile И каката си вървеше едричка. Не се е обърнала, и най-вероятно има причина, например да се е заплела в пъпната връв. Ако е нещо подобно едно обръщане си е риск, та вече и не искам да се обръща..а и нормалното раждане на едро седалищно бебе било риск, а нямам никакви признаци да е скоро, гледаха ми шийката.Имам вече два варианта за дата за секцио. Ще се ходи тея дни на 3-4 дена на тонове и така. Дадох материал за мб, като за последно и това е. Иначе, всичко е ок. Имам отвратителни киселини, но и завиден апетит и се въртя в този порочен кръг.
кайлис, ужасно отношение, но не се съмнявам. Помня с каката понеже седяхме 1 седмица заради зелени води и й биеха два вида аб и като ги питах какво е що е, редовния отговор беше-1вите дни са кричини, нищо не се знае!?! откачалки..
елг, дано ви изпишат скоро.
Принцесо, колко преносваш вече?
Ивче, споко, всичко се нарежда Hug
мария13, уфф и аз взех 2 сутиена , дето май не изчислих че може и да не станат, ако случайно се налея с кърма...

# 138
Пандич, класьор  newsm78?!
Перо, айде стискаме палци!

# 139
Възкресителнице, супееер!!!! Всички чакаме с нетърпение!!

Хис Принсес, хайде и ти кажи какво става - ще има ли бебче скоро! Чакаме и мама Тодорова...

Панди, страхотно е, че успявате да се наслаждавате и възползвате от хубавото време. Дано да се задържи така. Иначе за предварителното купуване - с две ръце съм ЗА. Аз също нямам никаква нужда от пазаруване в Комсед точно сега /освен за сутиена - за което благодаря/, но смятах да го посетя, за да накупя подаръци за племенницата - всяко посещение на нея при мен или мое при нея е съпътствано от подаръци и ми се къса сърцето като ме погледне разочарована когато отида без.
Въпросът ти за сученето и връщането и консултацията с ЛЛЛ ми бяха много полезни - дано само да запомня, че има толкова много чалъми и инфо - направо съм се хванала за главата. То ти с второ дете се чудиш как да постъпваш, пък камо ли първескините като мен....

Еуфория, точно такъв тип сутиени ползвам през почти цялата бременност - с банели не ми понасяше. Смятах да си остана и с тях, но ако в Комсед са изгодни сутиените за кърмачки - взимам един. Малко са ми гадни честно казано - видът им е малко бляяяя  Joy

Никито, пъпната връв не се ли вижда на ехографа, за да не се люшкаш от излишни притеснения???

Елг, трябва да се е прибрала май май  newsm78 Чакаме включване и от Ив!

А мен от разширяването на гръдния кош май по ме е страх да не ми се увеличи номера на крака - и без това съм 40, ако стана 41 ще се гръмна!!!! Краката ми започнаха да се подуват още от 5 месец. В момента ходя с едни топузи, да не ви обяснявам на какво приличат долу, а горе са целите на дупки - отврат!!! Имам чувството, че всичките ми кг са там и в корема. Ще трябва доста да походя след раждането, за да ги вкарам във форма - аз си и знаех де, затова си взех добра количка за дивата част на Борисовата градина, да обикалям там като лудите с часове!

Обаче скоростното ми дебелеене тия дни ме навежда на мисълта, че до раждането няма да успея тогава да вляза в еднократните гащи - то не е едно братче!!!

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 18:13 от tonniny

# 140
Ние сме си вкъщи.

Кайлис, в коя болница сте? В Шейново майките с бебенца в интензивното гипускат нон стоп. Дават кърма. Моля се за вас да се оправяте бързо.

Ние сме ок. Само дето вчера ме изнервиха. Ще си направим консултация за сърчицето. Но ни изписват 3360гр, при родени 3450гр. Той е спокоен, аз доволна, тати ошашкат и опикан  Joy след смяна на памперс, каката на 7 небе. Веднага пойска да го гушка.
Аз имам кърма, но той не захапва правилно и го мързи. Та се цедя. До сега на ръка, а преди малко с помпа и изкарах 60 мл.

Днес ще се поопознаем вкъщи. Довечера мисля да ви изчета от предната тема, за да пиша по конкретно.

Перо стискам палци мила леко да мине всичко.

Много  Hug

# 141
Перооо, най-накрая! Айде всиччки дружно стискаме палци!

Панди, браво за разходката. Аз стигнах само до кварталния магазин, за да си купя тесто за пица. И аз като Тонини само се чудя какво да набутам в устата. Няма такова плюскане. Айде да раждам вече, та да се спирам. За повдигането на матрачето съм чувала да слагат някоя по дебела книга или класьор както ти е предложила Вебо.

Никито, то и при теб не остана. Надявам се се чувстваш по-спокойна относно секциото. А пък ще си и в хубава болница. Няма да имаш проблеми с неонатолозите в ТК.

Принцеске, май и твоя ден настъпи, а? Стискам ти палци и да се похвалиш! Hug

Мария, да знаеш следя те изкъсо! Joy Тъкмо си помислих че си се запътила да ти вадят бебето.

Елг, колко е хубаво че сте си у дома!  Hug Пожелавам ви много щастливи мигове от тук нататък. А това с опикаването как да се справяме? newsm78

# 142
Елг, добре дошли у дома!   bouquet Лека адаптация и да сте много щастливи! А за сърчицето - стискам палци!!!  Praynig Praynig

Веб, редактирам се, срам, не срам, не знам какъв класьор имаш предвид.  Embarassed

Тонини, ох смях се с невлизането в еднократните гащи.  Joy Споко бе, те са бая разтегливи. Радвам се, че въпросите ми към ЛЛЛ са ти от полза. С последния ми въпрос относно повръщането - ами с каката не съм имала точно такива изпитания, пък имах дружки, чиито деца имаха рефлукс или алергия към белтъка на кр.мляко и за това сега се чудя нормално количество ли повръща Луиза или имаме проблем.  

Никито, признавам си, не знаех, че въобще съществува опция за нормално раждане при седалищно предлежание...  newsm78

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 18:12 от ♥Пандичка♥

# 143
Панди -  мислех си, защо не подложиш класьор под матрачето - нали си има наклон и може би ще е лесно хем да се повдигне матрака, хем да не се получават бубуни.

# 144
  • Русе
Здравейте, момичета   bouquet
Така както са тръгнали да пишат всички бъдещи мами, които не са писали досега, а само са гледали, реших и аз да се включа. Да се разпиша на финала  Simple Smile Аз бях се включила в първите теми, ама после нещо бях откачила ( сигурно от бременните хормони) и бях спряла да ви следя.
Много ви се радвам на всичките, и в поста на всяка една намирам по нещо полезно или съвпадащо с моите усещания.
Аз в 6 месец бях в болница за задържане и все си мислех, че няма да докарам до 9 месец, ами по-рано ще родя. Ама то със сигурност е Божа работа всичко и ето ме мен в средата на 9 месец и нон-стоп ослушваща се като другите неродили мами за сигнали за започнало раждане.
Много  Hug на всички!
П.С.: Огледах се за други активни мами от Русе, ама нещо не видях...

# 145
Някой може ли да ми каже колко е допустимото отклонение между г.с., в която се намираш, и разстоянието меду срамната кост и височината на корема? Нали по принцип трябва да си отговорят, но предполагам, че има някаква норма на отклонение. Аз днес бях на консултация, взех си направлението и всички необходими документи за раждането, но ме притесни факта, че като ме мери, докторът каза, че това разстоние е 33 см, а аз съм 39 г.с.  #Crazy Но както винаги беше ужасно лаконичен (особено пък от предния път, откакто разбра, че няма да раждам при него), гледа бебка и на ехограф и каза: "Бебето е добре,всичко е наред". Много ми е притеснено, моля който знае нещо по въпроса  да помага ....

# 146
Никито, признавам си, не знаех, че въобще съществува опция за нормално раждане при седалищно предлежание...  newsm78

само че никой лекар няма да си сложи главата в торбата да изроди по този начин Whistling

Елг, при бебенцата е в рамките на нормалното да има понякога шум, до 6-я месец отшумява, не се стряскай. Честито изписване  bouquet

# 147
Елг, добре дошла вкъщи! Пожелавам ви много безценни мигове с малкия и много щастие!  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
На останалите мами, стискам палци на неродилите да родят без усложнения, а на родилите много лакоми и спящи през нощта бебчовци Simple Smile Целувки от мен и болничките-оправяйте се!

# 148
Ето и разказ за раждането.
Отидох за тонове и родих, вече за втори път и то в петък. Желязна съм.
Сега сериозно.
Прегледаха ме и се оказа 5см разкритие. Почна се с едно попълване на документи. Да кажа, че всички бяха много мили. Моите хора леко ошашкани ги пуснах да си ходят. Илия щеше да дойде след 3 часа. Качиха ме в предродил а да запишат тоновете. Контракции през 5,6 мин, които аз не усещам де. Само много ме болеше кръста. Пускаха ме да се разхождам, коетоми беше ок. Към 19ч ми вклчиха система с глюкоза и 19.15 ми спукаха мехура. Нищо не усетих. А с каката беше гадно.
После пак се разхождах, като почнах и да ги усещам контракциите. Понеже имаше разкритие, а матката не се беше изгладила или нещо подобно, та ми сложиха нещо венозно. Бях като дрогирана 10 мин. После пак разходки. И така на следващия преглед в 24 ч имах 9 см разкритие, но никакви пориви за напън. Биха ми нещо друго и след малко усетих нещо. Акушерката видя, че сме тръгнали и доктора реши да бие упойка. И това чудо ми разказа играта. Качиха ме на магарето и казват да напъвам. Да де ама като не усещам? Побърках се. Само казвах, че нищо не усещам. Накрая им креснах да ми кажат какво точно искат от мен и да се свършва. Да кажа само, че не чух нито една лоша дума. Всички ми казваха колко добре се справям. И така, реших да слушам и с 2 напъна се родихме. Голям, изплака и после се кротна. И сега е така.
После се почна една ревизия след плацентата, едно шиене, едно кърпене, не е истина. Хем бях с упойка, хем беше кофти. Сложиха ми 3 или 4 вътрешни и 7,8 външни шева. Но към днешно време не ме боли, придърпва или друго. Екипа си свърши работата перфектно.
После ми сложиха лед и пясък на корема. Не знам от това ли, но нямам кървене и корема ми е почти прибран.
В другото отделение също се държаха мило. На сутринта дойде санитарка, закара ме до банята, предложи да ми помогне да се измия. После всеки ден за тоалет, акушерките бяха мили, докторите на визитация също. Като цяло всички се държаха доста мило и добре с всички.

Сега ще чета да наваксам

# 149
Елг ти ме ошашка понеже и мен сега на тоновете ме хванаха и ми казват да тръгвам, ама аз нямам такива болки менструални само като че ли ще се наа...ам и ми опира долу и боли ниско долу някак , но не кръста точно..засега де. Не знам какво да правя. Празни разходки не ми се правят , ММ е зверски уморен, детето и то първи учебен ден...Поне до сутринта да устискам ми се иска или пак ще ме размине като миналия път. То добре, че не тръгнах тогава.   А като твоето раждане мога само да пожелая на всички, щом не те е боляло и е било само нерва , пък и готин екип...ехеее Heart Eyes
Хайде да е здравичък Илето... Peace

Общи условия

Активация на акаунт