Отговори
# 120
кайлис много терсене ми стана като те прочетох  spoko  Hug Hug Hug Heart Eyes

Моля се детенце бързо да се оправи и да изчезваш от този ад и да сте заедно всички. Държанието в невидение може да разболее и здрав човек.

Фейс вземи клеева тинтура от аптеката. Отпушва носа на мига с клечка за уши слагам малко. Почва се едно кихане. За два дена съм пич.  Peace

За сутиените - няма такъв размер, та даже да коментирам не смея...Това, което измислих за себе си - купувам хубав колан за кръста и го дигам горе. Държи ги стегнати. Тези, които взех за кърмачки най големите - 2 броя дори не мога да ги наместя... newsm78 Embarassed

Елг в твоя чест, че те мисля ходя тези дни с едни плетени обички, сещаш се  Mr. Green thumbsup  remybussi

Ивче усмивче пиши какво стана

Панди случихте на време. Ние все още чакаме лошата зима и не знам дали ще имаме шанса за такива разходки.Възползвайте се всички , които можете.

# 121
Панди, Зелено човече, аз взех че го оставих от днес у дома! Ще го позадържа две седмици! Той хич и не драпа за градината Laughing Много му е добре у дома. Аз и навън трудно го изкарвам, дете домошарче е. Всеки ден му пишем задачки в една тетрадка да решава, говорих и с учителката да му дават домашно и така, мисля че няма много да загубим.  Peace
И Панди благодаря, дано раждането мине гладко и бебе е добре, че не спя от притеснения вече  Praynig

tonniny,за сутиените. Аз си взех такъв. Мисля че ще ми е доста удобен, поне така изглежда!  Peace Hug

Прекрасен ден ви желая!  bouquet

# 122
Честит празник на всички, които празнуват днес!   bouquet

Елг, дано днес ви изпишат и се гушкате вече вкъщи на спокойствие. За шума на сърцето, дано няма нищо такова! И мен с баткото ме стреснаха така - единия лекар каза, че чува нещо, другия отрече. Хем ние бяхме след операция на 34 дена бебе, беше страшно, но слава Богу всичко е наред. Стискам палци и при вас да се окаже фалшива тревога!  Hug

Кайлис, много мъчно ми стана и на мен. Sad Както са те посъветвали другите момичета - търси си правата! Дано скоро сте заедно и всичко хубаво тепърва да предстои.  Hug

Принцеската, Ив, как сте, момичета. Има ли новини? Simple Smile

За градините нашият педиатър ни посъветва да спрем баткото 1 месец преди и 2-3 след раждането!  Shocked Така като гледам няма тук такива мами, дето толкова много са спрели дечицата. А и ако няма баби или други помощници наоколо, както е при нас, просто не знам какво се случва. И аз не знам кой вариант е най-добър, но със сигурност трябва да се спре за определено време, а и сега както отново започнаха да пишат за грипна епидемия.. то е всяка година де, но все пак..

Мама Тодорова,  да не ни изненадаш и ти днес?  Hug

# 123
Кайлис и аз се присъединявам към съчувстващите ти момичета и ме е страшно яд на Бг болниците и персонал!!!! Аз ще ходя в частна клиника този път, за да имам претенции на воля! Много пари са честно, и то не за толкова много комфорт, но... така реших! Аз да ви кажа май няма да спирам баткото! Давам сиропче-витамин с клеева тинктура в него, отделно и витамин Ц и ще разчитам на имунитета му! Е разбира се ако обявят в градината няква епидмия... ще реагирам, но за сега мисля той да си продължи с ежедневието...

# 124
Днес да не сте се юрнали всички по разходки. Хич не пишете! Mr. Green

Мен ми е много скучно.

Мама Тодорова си е запазила дата за утре. Гледам и че наднича от балкона, но пък Мария нещо ми се губи. Тя май загатна че скоро, скоро ще става мама!

# 125
Кайлис дано скоро се приберете вкъщи и свърши този кошмар.  Hug
 Аз изкарах доста трудна нощ, все се будех и бях на тръни, че ще ми изтекат водите, кошмари ли бяха, някакви мисли ли, чувствах се направо сюреалистично. Малката е на градина и ми е спокойно да не я мисля поне нея, а и ще я вземат бабите, не смятам да я спирам засега. Евентуално ако имат епидемия иначе ще си ходи. Да ви питам нещо за тоновете. Досега три пъти са ми правили запис и все бяха 160/140 днес 140/120, гледа ги дежурен лекар всеки път и казва че всичко е ок и преди и сега, вие на какво мнение сте? Следващия ми час е чак др понеделник, тогава се връща и моя лекар, ако не сме се родили дотогава де, та ми е малко сега стегнато да търся ли друго мнение.  Thinking Rolling Eyes

# 126
  • гр.София
Hallo,тук съм  Simple Smile
Имах гости до сега и сядам веднага да ви нагледам.Десита  hug ,скоро,скоро ще е...ослушвайте се  yes
Много ми е жал за Кайлис ,писна ми повечето персонал(и не само в болниците) да е такъв  киселяк и едва ли не те гледат от високо и не се чувстват длъжни да обясняват.Е немогат ли да се поставят за момент на мястото на другия човек,егати.Кайлис  Hug ,кураж и скоростно изписване.
И за Елг се моля,днес да си се приберат  Praynig
Хис Принцес днес е на преглед за преносването,дали има новини или да се разпише като може.
Аз сутиени за кърмачки не съм купила,взела съм 3 от тези спортните,които обаче вече са ми омалели малко.Не ми седят като когато ги купих...а пък си представям като ми се напълнят гърдите с кърма  ooooh!  ,та нови ще трябва да се купува.
Фейс за Лефакса-а на мен ми донесоха разфасовка от 50гр.за 13лв.,ако напишеш в Гугъл,ще видиш,че доста хора в БГ предлагат,ама егати и кожодерците-50гр.за 30лв,а 100гр.за50лв  #Crazy .То бива,бива ама чак пък такава надценка да си сложиш,айде нема нужда.
Вчера пак се зачетох за капките,и пак да каже че Абоколикен,който си го има на БГ пазара е също мой фаворит.+ това не съдържа симетикон както всички други,ами Ензим лактаза, Колоцинт, Копър, глицерол и вода.Съдържанието му е като на Колийф-а(в него няма копър само),но е на по-добра цена. 14мл.Абоколикен=20лв,а 7мл.Колийф=30лв +/- .Ако не ми бяха донесли Лефакса,със сигурност щях да взема Абоколикен.
Златина нормални са ти тоновете,може би бебчо е бил по-унесен,нормата е от 120-160  Peace

# 127
..........
Десита, аз още в депресия не съм - според мен не осъзнавам какво ми предстои, все си мисля, че има време. Направо такова спокойствие ме тресе, че аз се учудвам.
........

Същата работа, чак се чудя и аз на себе си, ама аз по принцип не съм много шашкаща се.

Здравейте! Да взема да се разпиша поне в тази тема. Едва ли ще родя през нея, но не се знае...

Кайлис, много ми е мъчно като те чета. Дано скоро ви изпишат и се приберете вкъщи да се гушкате.

златина.бер, не знам числата на тоновете каква роля играят, но щом доктор ти казва, че са ок, значи е така, според мен. И аз вече три пъти ходя в бургаската болница на тонове и не подлагам на съмнение мнението на лекаря, който обикновено е д-р Душепеев, защото им казвам него да извикат, въпреки че единия път ми ги видя и една друга докторка. А кой е твоят лекар?

Сякаш и нещо друго исках да пиша, но толкова бързо ми се сменят мислите напоследък, че напълно забравих какво беше. ooooh!

# 128
Sunflower,Mariq , благодаря за загрижеността Hug ще ходим към 4ч ,така че очаквайте включване по-късно  Grinning не знам дали ще оставам и ще предизвикат раждане,но такъв е по пр планът  Peace

Ив се включва във ФБ, вс с бебчо е ок ,след ехо-то,тя ще ви сподели повече предполагам по късно  Hug

Многоо гуш на всички Hug

# 129
  • гр.София
Успех Принцеске,каквото и да решат нека е най-доброто и щадящо за теб и бебчо.Стискам палци  Praynig
Моля родилите със секцио мами,да кажат какво ядоха последно,преди операцията.Анестезиолога ми вика,ми нещо по-леко,например бисквити с кисело мляко,и до там.Ми ако не искам точно това,или нямам(не че не мога да си купя),ама до там ли се изчерпва менюто  newsm78

# 130

златина.бер, не знам числата на тоновете каква роля играят, но щом доктор ти казва, че са ок, значи е така, според мен. И аз вече три пъти ходя в бургаската болница на тонове и не подлагам на съмнение мнението на лекаря, който обикновено е д-р Душепеев, защото им казвам него да извикат, въпреки че единия път ми ги видя и една друга докторка. А кой е твоят лекар?
Кироваков ми е лекар. Всеки път попадам на различни лекари на тоновете. Аз като размислих малко се сетих, че първите пъти много буйстваше бебо, а сега спеше и явно затова бяха по-ниски, а и из нета четох, че са ок. Ми шашкам се нещо, имам моменти на свинско спокойствие и такива на паника, хормоните ме тресат явно.  Crazy

Сякаш и нещо друго исках да пиша, но толкова бързо ми се сменят мислите напоследък, че напълно забравих какво беше. ooooh!

[/quote]

# 131
Оф, пиша от телефона и нещо не ми се получи поста  Laughing

# 132
  • София
Зеленко - ще ме отчаеш с това разширяване на гръдния кош  Sad

Говори ми... След всяка бременност - при мен е още с малко. Гърдите не ми се променят особено, само се разширявам на обиколка  Tired Tired Tired НО има едно чудесно изобретение - удължител. Вече навързвам  hahaha три такива едновременно  Joy
Е, разбира се, че не при всички е така! Пък ако този потник ти е удобен, явно нямаш нужда от друго  Peace

Кайлис,  Praynig Praynig Praynig Акъл не давам - бебето е в ръцете им... Само се надявам...

mariq13
, деня преди секциото ядох лека храна по свое усмотрение. Плодове, супи. Питай лекаря до кога можеш да приемаш течности, ако е планово. Добре е да има някой наоколо ти, че понякога от глад и не-пиене на вода може да ти призлее в последните часове...

# 133
Цветно, благодаря ти за темата
Темата е със страхотно заглавие! Ще я напълним само с добри новини!
Успях да се класирам чак на 9 стр.

# 134
  • Германия
........

И накрая ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ: как да разбера дали Луиза връща "нормално" количество след хранене или дали има рефлукс? Мога да определя Луиза като лакомо бебе - суче яко, бързо, почти всеки път се дави. Между двете гърди я вдигам на рамо или на гърдите си, почти всеки път успявам да оригна. След края на храненето гледам да държа 5-10 мин изправена, но въпреки това като я сложа в легълцето, почти винаги започва да хълца. Пак вдигам и пак държа изправена извесно време, но много често въпреки всички мерки повръща, като ми се струва, че е доста. Понякога после продъжава да търси да суче, което пак ми говори, че е "върнала" прекалено много и чувства стомахчето си не достатъчно пълно... Каката не е повръщала така... Какво да предприема? На консултация сме на 23-ти януари...

Пандичке, връщането не е нещо необичайно при мъничетата. Понеже пишеш, че суче яко, бързо и почти всеки път се дави -дали не поглъща и повечко въздух покрай кърмата и оттам и връщането, в усилията да изкара въздуха. Ако не е при всяко хранене и количества по-големи от няколко лъжички, веротно е в рамките на нормалното. Разбира се, повече сигурност ще добиеш на консултацията с педиатъра. Дотогава би могла да опиташ напр. такава поза, при която Луиза е една идея по-високо /един вид да "работи" срещу гравитацията/; ако усещаш, че при слизането на кърмата струята е силна и бебката се задавя от нея- можеш да притиснеш леко гърдата с длан , или да оставиш да изтече първоначалният наплив и тогава Луиза да суче. Или пък при някои помага по-често кърмене за кратко. Ти познаваш рожбата си най-добре и ще видиш как реагира на промените. А опитвала ли си да полдолжиш под матрачето и нещо от страната на главата, така че горната част да е по-високо. Ако ползваш слинг или кенгуро- също са в помощ в такива случаи. Представи си при пълната бутилка, как въздуха отива нагоре като се изправи- така и при мъничетата често понякога помага и изправеното положение.

пп/offtopic Прекрасно име на прекрасна малка госпожица. Да ви е здрава и ..да я слушате сега, за да ви слуша тя после вас  Wink
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт