Отговори
# 105
Здравейте! Simple Smile

Аз не съм писала много, много отдавна. Тази сутрин съм кукнала от 3 часа и няма заспиване....Искам да попитам майките с две и повече деца, спряхте ли децата си от градина преди раждането? Аз ще раждам тези дни и съм в голяма дилема дали синът ми да ходи или да го спра ( за колко време?)....Предучилищна е и не ми се ще да губи(макар че той пише, смята и чете), но пък от друга страна не ми се рискува с тези вируси...

Фейсче, няколко пъти вече пиша за тези капки 10 мл. сребърна вода + 3-4 капки клеева тинктура и капеш по 3 капки в ноздра. Много ефикасно! Peace Синът ми с това го лекувам. Може и само сребърна вода да си капваш.  Hug

# 106
Здравейте,
Само да се обадя, че сме добре. Надявам се днес да ни изпишат. Вчера една педиатърка ме стресна, че бебо имам шум в сърцето и свалял грамчета. Но вечертта говорих с друг доктор и той каза, че щом ми го дават значи е ок.
Аз съм ок, само един гаден хемароид имам, но ще мине.
Като се приберем вкъщи ще пиша повече.
Стиснете по едни палци да се прибираме.
Много ви  Hug и благодаря за огромната подкрепа

# 107
Елг  Hug и  Praynig от мен!  Бързо вече да се прибирате и е много гадно това с докторите нали, единия едно, другия друго казва, всяка смяна дежурни със свое мнение! Пуууу егати болниците!

# 108
  • София
Catherine_78, честит син! Живи и здрави!

Та в тази връзка,искам да попитам момичетата родили секцио,как кърмихте като ви дадоха бебо?Не ви ли болеше операцията,и не риташе ли детето,как го държахте?За моментите още в болницата имам предвид??

Ние се събрахме след 18 ч. и първата ми работа беше именно да го накърмя. Повечето кърмачета имат нужда да усещат опора на крачетата и особено новородените рядко са особено подвижни, ако я имат. В болницата кърмих основно в поза класическа люлка и легнала поза (последните дни). В списанието "Кърменето от А до Я" има добробна статия за различни пози за кърмене.

Искам да попитам майките с две и повече деца, спряхте ли децата си от градина преди раждането? Аз ще раждам тези дни и съм в голяма дилема дали синът ми да ходи или да го спра ( за колко време?)....Предучилищна е и не ми се ще да губи(макар че той пише, смята и чете), но пък от друга страна не ми се рискува с тези вируси...

При нас така се случи, че баш за раждането имаха Коледно тържество... Айде, момата - как да е, не разбира толкоз, но батко беше пощурял. И ходиха до последно. После почиваха 2-3 седмици покрай празниците. Днес съм ги пуснала, за проба - да видим... Ние не седим само у дома, излизаме по гости и разходки още от първата седмица на Лимон, ама успяваме само по веднъж на ден да се организираме за навън, а и не съвсем всеки ден покрай тия доста продължителни мъгли...

Момичета, спешен въпрос по сред нощите! Трябва да си купувам сутиен за кърмачки - какъв номер да си взема - по-голям или колкото в момента са ми гърдите? Защото доста нараснаха по време на бременността, но ми казаха, че ще станат още по-големи като се напълнят. Та тези, които вече кърмят - моля, помощ!!!

Не е задължително, макар че много майки го намират за удобство. Други ползват обикновен памучен сутиен без банели. Има доволни и от спортните потничета. Някои кърмачки ползват сутиен само за излизане и срещи с външни хора. Особено в първите дни е много добра идея по възможност да се избягва всякакво притискане на гърдите, вкл. от бельо.
Относно размерите, "истината" обикновено лъсва седмица до две след раждането - когато попремине евентуалното първоначално препълване на гърдите. При някои майки се разширява И гръдния кош (увеличава се обиколката, не само чашката).

Iv Min^smile, как си?

~Elg~, бързо да ви пускат! Аз съм писала подробно "репортажи от мястото на събитието" в темата за болницата. Май навсякъде липсата на информация е сериозен проблем...

# 109
Честит празник момичета!   bouquet Ако има именници - да сте живи и здрави и вие и близките ви хора!  Hug
Катрин - честита рожба, да ви е жива и здрава  Simple Smile
мама Тодорова - отново благодаря за подкрепата
фейс гледай да оздравяваш бързо, пък датата не е от толкова голямо значение
Hiss Princess страхотна идея за заглавие на нова тема, не само като лодка, ами като кораб с размер Титаник се чувствам аз  Joy
Ив и аз се борих много упорито с бъбречна инфекция, дано всичко да е наред и да се оправиш бързо и най-вече дано нямаш болки , стискам палци  Praynig
tonniny аз си взех сутиен, който ми отговаряше в  момента, не посмях да си взема по-голям, явно съм сгрешила, но здраве да е .... ще ползвам някой без банели от старите ми, ако ли не ще купя друг. Кога ще ходиш при Крайселски?  newsm78
Elg дано днес ви изпишат , на този хубав празник Simple Smile Успех!
penumbra как си? как вървят нещата, дойде ли мъжът?  Simple Smile
Кайлис дано всичко и при теб е наред и скоро да се приберете с бебока у дома

# 110
Добро утро и от мен! Хубава седмица на всички ви и много бебенца на хоризонта!

За сутиените - взех си един, но като го взимах ми ставаше на момента, ако пораснат както казва Зеленкото, няма да става. Имам и един от тези тип спортните - без банели, той ми е по-удобен.Ама колко още ще растат - нещаааа smile3514 Преди си ми бяха толкова хубави, а сега като кравичка ще се разхождам.

За сведенията за бебетата от болниците - е нямам думи Confused Чак не ми се ходи да раждам, като знам че няма да имам свястна информация за детето си с дни. И явно ще се моля да не идват да ми дават сведения, щом това означава че детето ти е наред. Не е правилно въобще, особено на майки, които раждат за първи път и не са наясно с потребностите на детето си да ги шашкаш с излишни изказвания или пък още по зле - да ги лишаваш от информация. Мъжо с право отказва да им купува почерпка. Mr. Green

Елг, стискам ви палци днес да се приберете у дома. Чакаме и да разкажеш! Hug

Ивче, имаш много стиснати палчета от всички ни. Дано всичко с теб и бебчо е наред! Защо ли си мисля че и ти в тази темичка ще ни се похвалиш с новопоявилия се Владко!

Комсед ще го пропусна май, май. Намалението е голямо, но аз май си имам почти всичко. ММ каза да оставим някои неща да ни подарят. Пък и сама не ми се ходи до там. Че ще запецна посредата на магазина и като нищо ще изръся бебето там.

Аз съм вече в предродилна треска. Нещо не ме слуша главата. Хем ми е страшно, хем нямам търпение. Поставям си за задача да си сложа розовите очила и да мисля в положителна насока, че всичко ще е наред, че иначе с тая паника няма да се докарам до добър край.

# 111
Добро утро, момичета!
Преди да съм забравила - бия отбой за лекцията утре!!! Просто си знам, че няма да стигна до там лесно - иначе за престоя нямам проблеми. Така че по-добре да си кютам вкъщи и да си дебелея!!!!

Благодаря ви за отговорите за сутиените, Зеленко - ще ме отчаеш с това разширяване на гръдния кош  Sad И аз бях решила да мина само със сутиен тип потник - цяла бременност с такъв карам. Все се спирах да си взема за кърмене, защото не знам кой размер да взема точно. То аз и сега не знам кой размер съм, защото е потниче, и като застана пред щанда със сутиени настава едно чуденеее. А хич не ми се съблича да меря - зимата това не го практикувам, ужасно досадно. Та явно ще си остана с потничета.

Елг,  Hug супер новина, че се прибирате! Иначе, за да тушираш съмненията, породени от тази лекарка за бебето, може да отидеш на специалист. Знам, че д-р Ралчева в Софиямед е специалист по дихателни проблеми. Сигурна съм, че нищо му няма, обаче все пак, за да се успокоиш.

Десита, аз още в депресия не съм - според мен не осъзнавам какво ми предстои, все си мисля, че има време. Направо такова спокойствие ме тресе, че аз се учудвам. А за силите за ученето - нямам сили, обаче си ги налагам, защото знам, че после ще ми е мнооого по-трудно от сега и искам да отметна всичко докато е време.

na_ni, радвам се, че се разписа на финалната права, дано и като мама повече да пишеш  Party Иначе стискам палци бебчо да се появи тези дни на бял свят! Пусни линкче към олиото, пък да видим.

Фейсче, ама пробвай дееее с тая отвара - няма да боли  Wink

Денислава, смятам в сряда да посетя педито - веднага ще ти пиша и на теб, и на Кайлис за резултата. Уф, дано стане!

за почерпките - ММ ми твърди, че гледал май по тв или със собствени очи как между лекарите/сестрите и будките около болниците имало негласно споразумение - едните им дават бонбоните и алкохола, другите им дават пари  Joy Joy Joy Затова ми вика - дай да им купим точно това, поне да изкарат някаква полза, а тортата или питката я я погледнат, я не.

# 112
Хайде привет и от мен  Stop
Изпратих каката на градинка, изчистих си едно хубаво, изпих си и кафето и мога да заседна спокойно пред компютъра  Mr. Green
Панди, благородно ви завиждам за разходката. Днес малко се скарах на мама. Обяснявам, че ще ходим до болницата и общината и ще вземем бебка с нас в коша на количката. А тя ми вика - как ще изкараме толкова малко бебе на вън  Shocked Това ми се повтаря отдавна и аз като се ядосах и казах че никой не си е убил бебето, щото го е изкарал на 15 ден  Close Ми така де. Пък и като е в колата нито мъгла ще диша, нито ще бъде студено  Peace
Ели, дано днес ви изпишат и се приберете у дома  Hug
Алиан, гадно е това с квартирата. Дано намерите добро решение  Hug
Фейсче, да минава по-бързо и хремата
Катрин, честит син   bouquet Да е жив и здрав и много щастливо детство му желая  Hug
Ивче, и ти бързо оздравяване  Hug

Сутиен за кърмачки не съм купувала. Ако ми се наложи да излизам то е за кратко и си слагам обикновен сутиен. А в къщи си ходя със спортен такъв без банели и ми е много удобен  Peace

Мойта мома снощи не спа спокойно. Не се напъваше, не охкаше, ама проплакваше ей тъй, веднага щом легна. Спи спокойно като съм седнала до кошарата и щом опъна краката и проплаква  Confused И на разсъмване я взех при нас - да ме усеща близо и да спо спокойно, че и аз да се наспя.
А днес си имам 2 именника - да са ми живи и здрави и повечко да ме слушкат  Mr. Green

Хубав ден на всички  Hug

# 113

За сведенията за бебетата от болниците - е нямам думи Confused Чак не ми се ходи да раждам, като знам че няма да имам свястна информация за детето си с дни. И явно ще се моля да не идват да ми дават сведения, щом това означава че детето ти е наред. Не е правилно въобще, особено на майки, които раждат за първи път и не са наясно с потребностите на детето си да ги шашкаш с излишни изказвания или пък още по зле - да ги лишаваш от информация. Мъжо с право отказва да им купува почерпка. Mr. Green

Почерпка ли?Иде ми да им издера очите на всички...Нямам достъп до детето или имам минимален такъв, по веднъж на ден...Детето ми е овързано с абокати, на въпроса "защо" получавам отговор- "Така трябва"...Вливат му разни неща - белтък, глюкоза, вместо да ми го дадат да го накърмя...Ако искам да яде кърма, трябва да имя нося цедена (wtf?) а аз съм от жените, които цедят супер трудно. за 4 часа изцедих 20 мл от двете гърди общо Tired Имам коластра, но трябва стимулация, това най-добре ще го напрви бебето...Детето ми е на 4 дни, а е гушкано от мен точно 2 пъти...Другото ми дете се буди у дома през нощта и ме търси по стаите...Просто съм на ръба...Почерпка няма да видят от мен никога, не знам кога ще се въстановя психически от контакта с детско отделение. Прекъснала съм контакт с всички близки и приятели, отговарям по тел. само на мъжа ми...Искрено се надявам скоро да сме у дома, но не виждам как ще стане.

# 114
 Shocked Shocked Shocked Кайлис сърцето ми се стяга като те чета, Това е моят най голям страх, предполагам и на всяка майка, да не може да е до детето си. Аз бих вдигнала не война ми бунт, ако трябва ще звъня и на папата, да дойдат да се заемат с тая ситуация, това е напълно противоестествено и против всякакви европейски изисквания, конвенции и норми. Чесно бих вдигнала болницата с главата нагоре, докато не ми дадат достъп до детенцето ми.  Tired Cry  Това да отделиш майка от новородено е не варварство ми.....сверско е за мен,

# 115
Catherin, честит син! Да сте живи и здрави!   bouquet Хубава дата си е избрал Никола, ще са вечни празници.  Hug

Елг, стреснали са те много снощи Sad дано всичко е наред с Илиян и дано днес се гушкате вкъщи!  Hug

Мария, ние се събрахме след около 30 часа, толкос много проади тъпата причина, че трябваше да изчакам за стая.  Rolling Eyes Но не е болка за умиране. Simple Smile Като се срещнахме, повече не се разделихме, веднага се закърмихме , въобще съвместният ни живот си потръгна като по учебник!  Heart Eyes

Иви4ка, и аз се борих хем с ММ, хем с моите родители и свеки за изкарването толкова рано. Но в крайна сметка стана на моето и в последствие всички се съгласиха, че вчера (и въобще дните, които са меки, тихи, слънчеви и без мъгла, каквито често са напоследък) са подходящи за извеждане. Дано не се простудим де, че смела, смела, но дано не ми излезе през носа!!  Praynig

Тони, просто трябва да пробваш, друг начин няма. Аз миналия път специално търсих и мерих. От ползване всичките се "разшкембиха" и ги метнах. Сега ползвам дадени от сестра ми. Тя е размер по-малък от мен, но ми стават и се радвам, че този път няма да давам пари И за това временно нещо. Simple Smile

Бейбифейс, ами аз не съм спирала "да се пазя" - още откакто целият черен цикъл започна още през септември. Но не зависи от мен. Sad С кашляне, храчки и хрема бях още преди да родя. После СЛАВА БОГУ за раждането беше отшумяло, но след това всичко наново. Представяш си с прясно секцио как съм кашляла, при това така, че да мога да изхрача...  ooooh! После уж малко пак поотшумя, но преди няколко дни пак всичко наново. За Лизи не се притеснявам. В момент чрез кърмата й давам антитела и вероятно би се заразила от всеки друг, но не и от мен. Дай боже де!  Praynig За дрехите навън - боди с къс или дълъг ръквав, по-плътно гащеризонче, чорапки, които обаче задължитено се събуват вътре ... дебел космонавт, шапка, завивам с одеало и закопчавам покривалото на количката против вятър.

Деситка, чак аз се вълнувам за теб и колкото и странно да прозвучи леко ти завиждам, че всичко тепърва ти предстои, при това за първи път. Simple Smile Няма по-велик момент в живота на една жена!! Особено като знам и в ръцете на какъв прекрасен екип ще си!  Heart Eyes

Еуфория, Луиза се роди по празници и успя да прекара у дома общо около 10 дни. Според мен спри баткото ден-два преди да ви зипишат поне за седмица. Успех с раждането!!!  Hug

И накрая ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ: как да разбера дали Луиза връща "нормално" количество след хранене или дали има рефлукс? Мога да определя Луиза като лакомо бебе - суче яко, бързо, почти всеки път се дави. Между двете гърди я вдигам на рамо или на гърдите си, почти всеки път успявам да оригна. След края на храненето гледам да държа 5-10 мин изправена, но въпреки това като я сложа в легълцето, почти винаги започва да хълца. Пак вдигам и пак държа изправена извесно време, но много често въпреки всички мерки повръща, като ми се струва, че е доста. Понякога после продъжава да търси да суче, което пак ми говори, че е "върнала" прекалено много и чувства стомахчето си не достатъчно пълно... Каката не е повръщала така... Какво да предприема? На консултация сме на 23-ти януари...

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 11:00 от ♥Пандичка♥

# 116
Кайлис  smile3518 дай Боже по-бързо се махнете от там. Как може да не ти дават обяснения.. гадове.. Това си е за скрита камера, за карбовски, за новините и не знам за къде... Такива неща се чуват постоянно и докога ще продължават..

Елг, вярвам, че всичко е ок с бебчето! newsm10

# 117
Shocked Shocked Shocked Кайлис сърцето ми се стяга като те чета, Това е моят най голям страх, предполагам и на всяка майка, да не може да е до детето си. Аз бих вдигнала не война ми бунт, ако трябва ще звъня и на папата, да дойдат да се заемат с тая ситуация, това е напълно противоестествено и против всякакви европейски изисквания, конвенции и норми. Чесно бих вдигнала болницата с главата нагоре, докато не ми дадат достъп до детенцето ми.  Tired Cry  Това да отделиш майка от новородено е не варварство ми.....сверско е за мен,
Прахче, не е толкова лесно, когато детето ти е в ръцете им...Иначе аз съм постигнала няколко важни за мен победи - примерно разрешено е едно посещение на ден, а мен са ме допускали по два пъти...Веднъж ми дадоха да го накърмя там, в интензивно..да, може да звучи като нищо, като малко...Но за мен е безценно, още повече, че на толкова други майки това елементарно майчинско право им е отказано. продължавам да се боря, надявам се само реултатът да дойде по-бъро Tired

# 118
Кайлис, охххх, къса ми се сърцето...  Cry Как може 4 дни да не ти дават инфо защо е необходимо бебето да е в изолация и какво точно му се влива??? Не искам да те дразня или надъхвам повече, отколкото вече си набрала, но аз ако бях щях да вдигна луд скандал и щях да искам да говоря с някакво отговорно лице!! Завеждащ детското или интензивното? Знам ли?  newsm78 Твоят лекар не може ли да съдейства??? Колкото до кърменето, и аз като бях там имаше много майки, които цедяха и носеха в детското. Една мама с близнаци беше станала като робот и ми беше много мъчно и за нея, и за останалите. Аз съм като теб - трудно цедя и бебето ми е най-добрата "цедачка" и ако трябваше да го правя, не знам как бих успяла!!! Желая ти да постигнеш успех в битката, която водиш там, да им натриеш носовете хубавичко и много скоро всички тези ужасни перипетии да са зад гърба ви! Гуш за теб, бебо и милата кака у дома... Sad  Hug Hug

# 119
Панди  Hug Благодаря т за думите. Точно в момента много ми помагат.

Тонини, чак в депресия не съм. По скоро една треска ме тресе от непознатото.

Кайлис, много мъчно ми стана. Дано този кошмар скоро приключи и се приберете с бебчо у дома.  Hug

Ивичка, да са ти живи и здрави именниците! Hug Много да те слушат и да те радват!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт