Отговори
# 585
охх какви са тея неща дето само ми попадат за секциото..все по-ужасяващо ми се вижда..фейсчето не можела да диша..във фейса чета че една мама имала непомосимост към спиналната упойка..ужас , тръпки ме побиват. Иначе, да, то се знае, за бебето всичко ще изтърпим, ама тва не ми пречи да ми треперят гащите..

# 586
Фейсче,разбирам точно за какво говориш,защото го видях с очите си този вариант на болките след секциото и за мен думата"секцио" е страшна.Ако го бях видяла по друг начин може би нямаше да съм толкова скептична и наплашена.И аз съм твърдо "ЗА"нормално раждане. PeaceОнзи ден на тоновете имаше едно момиче до мен на леглото с контракции,много я болеше и само от гледане и аз получих болезнени контракции,но акушерката я успокои че след раждането ще и мине веднага,ав другата стая лежеше момиче след секцио-увита ,неподвижна горката.НО....всичко минава дали по-бързо или по-бавно. PeaceКураж на всички!!!
Лека вечер и  Hug Hug Hug на тумбаци и бебони!!!

# 587
Фейсче, съжалявам, че така трудно си преживяла секциото и часовете след него. Но то е индивидуално, мила. Аз мога да заявя, че втората ми операция мина сравнително по-леко от първата, както и възстановяването след това  Peace
Не ти ли сложиха маска с кислород. При мен тя като че ли доста облекчи нещата  Peace
Все пак всичко е вече минало и ви предстоят щастливи моменти с малкия Точко, който между другото има много хубаво име  Peace Heart Eyes
Прахче, бързо оздравяване и на теб  Hug
Маги, браво на бебките. Хайде по-скоро да сте си в къщи  Hug
Цветно, днес все пак е неделя и за това няма такава активност. И преди беше така  Peace А ти не се филмирай  Peace Спокойствие  Hug
Успех на бремелинките, които са на преглед или тонове утре  Peace
Мама Тодорова дано утре се похвалиш със здраво и пухкаво бебче  Peace
Кайлис, такава помощница си имам перманентно в къщи  ooooh! Ама хич не си поплювам и му казвам на ММ - аз съм с операция, като се прави майка ти на разсеяна - хвани се ти  Peace

Въпрос към ЛЛЛ - има ли такова нещо като рядка или нехранителна кърма?!? Проблема е следния...От няколко дена бебка все по-често търси да яде. Кърма имам - чувам я как преглъща. Но с по-честото сучене, започна да повръща по малко (въпреки че я държа вдигната и се е оригнала - понякога 2 и 3 пъти  Peace). Защо търси да яде, ако стомахчето и е пълно?!? Коликите и не са силни и са рядко, та надали се успокоява със сукане ?!?
Притеснява ме това, че аз не ям редовно...Нямам апетит просто. Сутрин не закусвам, а то и нямам много време (да изпратя каката на градина, да оправя стаята, бебето, прането....). Хваща ме обедно време докато ям. Следобед ако хапна към 4-5 после не ми се вечеря  Confused Но пък пия много сокове, ако това оказва влияние за кърмата?!?
Може ли от моето неядене да не е хубава кърмата ?

# 588
Фейс, и мен ме развесели с историята за "смененото бебе". Аз също съм си мислила такива неща.. май много филми гледаме.  Laughing Иначе да, секциото си боли и то не малко, но в името на щастието, което идва след него, всичко се преживява и забравя.
 А ти с пълна упойка ли беше?
 Важното е, че всичко е минало наред и сега сте добре и двамата. С всеки изминал ден ще става все по-малко болезнено. Гледай да се раздвижваш възможно по-често, да не се залежаваш много. Така по-бързо ще се възстановиш.  Peace

Мама Тодорова, успех утре  и чакаме новини.

Деси_89, успех и на теб утре на прегледа.

Лека вечер и  Hug на всички.

# 589
sunflower3, позволявам си аз да отговоря вместо Фейсчето- в софийските болници не практикуват пълна упойка при секцио. Вече говорихме за това в предните теми, че пълна правят само в другите градове, тук го смятат за отживелица, защото е по-травмираща за майката и възстановяването е по-бавно. Иначе Фейсчето е понесла по-тежко операцията заради проблемите си с дишането, от които се оплакваше в последните месеци - появяваха й се когато лежи по гръб, а по време на операция си в тази поза, та вероятно това е влошило доста усещанията й.
Фейсче, стискам палци по-бързо да минат болките. А ти браво - успяла си да кърмиш Точко  Hug
Как ли е минало секциото и при Десита-Бонита???

# 590
Тонини, тъкмо щях да пиша, че си отговорих сама, след като препрочетох поста на Фейсчето. (пише, че като са вадили бебето, почти е загубила въздуха си).
Напълно съм съгласна за пълната упойка. Вярвам, че не само в София е отживелица. И тук все по-често се прилага спинална, освен в случаите, в които родилката изрично не пожелае пълна. (което аз някак си не го разбирам, не искала да чува, да вижда..., но всеки сам избора)  Peace

# 591
Да се опитам да успокоя мамите за секцио.. Въпреки, че бях с пълна упойка ( в Пловдив, в държавните болници по-рядко се практикуват др. вид упойки ) се възстанових много бързо, мина леко Simple Smile така мога да родя и 5 пъти .. При положение, че на мен ми откриха деформация на матката, отделно ми слагали допълнително упойка .. и не мога грам да се оплача. Бях се настроила, че е много страшно, трудно, болезнено е съвсем друго излезна .. Simple Smile
  bouquet  bouquet

# 592
Фейсче миличка бързо възстановяване ти пожелавам. Смешно ми стана историята със сменените бебета, но после ми стана тъжно за теб. Гушкам те Фейсче ххх

Мама_тодорова стискам ти палци утре и чакаме новини от теб.

Цветно ще има шамарчета...я се стегни - като гушнеш малкото вързопче и всичко друго се забравя ххх

На всички тумбачета пожелавам леко раждане Simple Smile

Лека вечер от мен (поне за сега...защото обикновено съм нощна кукувица)

# 593
Деситка, Фейсче, бързо възстановяване и прибиране вкъщи със здрави и силни бебета.  Hug  Hug

И аз изнервена от чакане, още няколко дена .... мен от операцията не ме е страх. Колкото и да боли ще мине, няколко дена и толкоз. Гледам анимационни филмчета по цели нощи, че те успяват да изгонят лошите мисли.

Спокойна нощ на всички и  Hug

# 594
Da sr pohvalq malko i az  Simple Smile vchera vuv 21:50 na bql svqt se poqvi moqta ochakvana Joana 3 100 kg,53 sm -po estestven put.Prieha ni 17:30 sus 2 sm.razkritie,bolkite bqha gadni no ponosimi Simple Smile

# 595
Честито Маги да ти е жива и здрава малката принцеса ххх

# 596
Честитооо и от мен   bouquet  bouquet  bouquet Много се моля от тук нататък да чуваме хубави новини  Praynig Praynig Praynig Praynig

Днес аз сякаш съм по добре, поне гърлото не ме боли толкова, макар че си записах час при уши нос гърло, за всеки случай, после ще ходя при доки на преглед , да видим..

Хубав ден момичета и дано е бебевалежен  Wink

# 597
Добро утро момичета!!!
Росичка ,тая нощ кукуваш в мамата  bouquet
Маги Тодорова,честита Йоана,да ви е живичка и здравичка!!! Hug Hug

Момичета и все пак моя Чочи реши сам да излезе на бял свят,момче с характер.От снощи след разходката съм с болки и така цяла вечер,леко болезнени и сега на сутринта вече има леко кървава слуз.За сега всичко е по план,ще пиша повече като се обебя. newsm68 newsm17 Боже и моя ден дойде. Praynig

# 598
Успех мама_тодорова Simple Smile чакаме да пишеш ххх

# 599
Маги, честита ти малка принцеса!!! Да е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване  Hug Hug Hug

Мама Тодорова, радвам се, че и твоят ден дойде най-после след толкова чакане!!! Успех и чакаме новини  Hug

Общи условия

Активация на акаунт