Отговори
# 150
Елг поздравления и от мен за прибирането и в същност раждането е минало добре, щом са давали и да се разхождаш... голям прогрес в бг болниците! Чувала съм и от други майки за упойката при нормално раждане, че им е проблем че не усещат какво правят и се изнервят, спокойно, не си единствена, браво че екипа ти е бил мил и с отношение! Голямо бебе роди ти! Герой си!

# 151
  • София
Здравейте.
Честит празник на всички именници и именнички!!!!! Да сте живи и здрави!!!
Аз днес проспах деня, че толкова безсънни нощи имах, насъбра ми се доста. ЛЛ беше тук - преслуша ме и засега нямам нищо на белите дробове. Ще изчакаме още 1 ден преди да решим за антибиотика. Хремата е ужасно силна, кашлицата е с отхрачване - от секретите, които се стичат от носа. Най-много ме плаши кашлянето с рязан корем. Спомням си, че предния път не можех да се изкашлям, 1-2 пъти се случи и после ако ми се докашляше веднага лапах ментов бонбон. Рехабилитаторката ми показа как се кашля - с ръце притискаш раната. Но и така си болеше.
За хремата пробвах това с клеевата тинктура и сребърната вода - резултатът беше, че се отделиха доста секрети за отицателно време и после се диша по-свободно.
na_ni, ми то аз по френските календари за термин съм през февруари чак!
За сутиените - аз залагам на спортните и винаги съм го правила, още преди бременността. Имам сега 2-3 тип бюстие - като този показан на картинката от еуфория. Стават ми сега, ще ми стават и после. А мисля да си ги нося и след като спра да кърмя, защото са универсален размер.
Ивичка, честити именници и на теб!
Кайлис, много ми стана мъчно за вас с бебчо! За да ти дадат инфо трябва да намериш някакви връзки там. Много е кофти така да си сам и да няма на кой да разчиташ. Надявам се всичко с бебчо да е ок, да не е толкова сериозно.
Мишеловска:), аз и преди съм споделяла мнение тук и смятам, че разликата в цените между държавната болница (избор на екип + вип стая + почерпките) и частната не е особено голяма. Ако нямах конкретен човек, при когото да искам да родя, щях да съм в частна болница за същите пари.
Панди и аз така се пазих, ама ей на - на финала пак се оплескаха нещата. За обличането е точно както аз съм намислила да обличам. Намислила силно казано де, чета по форуми и питам, и си правя заключения. Че е много деликатна ситуация - хем да не се претопли, хем да не изстине. За чорапките четох, че се слагали отгоре, иначе задължително се събували. Малко неестетично ми се вижда, но пък важното е детето да е ок.
mariq13, мерси много за инфото за капките. Ще си го запазя този пост някъде. За храненето преди секцио, на мен също ми казаха нещо леко, но не уточниха какво. Освен това, ако секциото е сутринта, вечерта може да хапнете 2-3 бисквитки до 10 часа, а сутринта 1-2 часа преди секциото може да глътнете 2-3 глътки вода, но не повече. Пълна забрана за храна и вода е наложена, защото много хора разбирали криво информацията, че могат да хапнат 1-2 бисквити и изяждали 1-2 пакета - това ми го каза един анестезиолог. Или пък като им кажели глътка вода, разбирали бутилка.  Mr. Green
Перо, стискам ти палци всичко да мине ОК!!!!
Никито, не се коси за това секцио, може да е за добро!
Тонини, аз също се притеснявам как ще вляза във форма. С това лежане последните месеци...
Елг, радвам се за хубавите новини!!!! Болките ще ги забравиш. Радвам се и че ти е харесало в Шейново, че нали и аз съм там...
desita bonita, колко кг си вече? Ние с теб вървим еднакво. Аз вече съм 72 (+15). Може би болестта ще ме спаси да не качвам повече, че нещо апетита ми намаля. Но за съжаление трябва да хапвам повече мед и за 3 дни опосках половин буркан.

# 152
  • София
Помощ! Помагайте. С ММ имаме спор - според него бебешкото кошче за кола се слагало САМО на предна седалка. Струва ми се странно.

# 153
Помощ! Помагайте. С ММ имаме спор - според него бебешкото кошче за кола се слагало САМО на предна седалка. Струва ми се странно.
Фейсче, това което съм виждала/питала за столчето е било винаги зад шофьора, т.е. на задната седалка, но нека мамите с опит и логично обяснение да се включат! Но така или иначе казват, че мястото до шофьора е най-опасно, няма логика бебе да се слага там! newsm78 #Crazy

# 154
  • София

Не мисля че ТМ е прав, има столчета на които категорично е забранено да се слагат отпред, защото има въздушна възглавница и може детето да се задуши  Peace

Най-безопасно е на задната седалка, като моите наблюдения са, че най-често ги слагат зад шофьорската седалка. И ние мисля така да процедираме  Peace

# 155
  • София
Благодаря за отговорите! Ние сега четохме инструкции и може както на предна, така и на задна, стига да не са оборудвани с въздушни възглавници. И аз не смятам, че е подходящо на предна седалка да се слага.
Аз пък от кашляне си докарах болезнени контракции... Да не се появи бебок по-рано от предвиденото.  newsm78

# 156
Столчета може да се монтират на предна седалка, но само при изключен еърбег. Най-безопастно е на задната седалка и то с гръб на движението, поне така е описано в книжките и на двете кошници които сме монтирали-на чико преди, сега макси кози.

# 157
Лелеее, колко сте изписали.  Hug

Аз съм капнала днес, и затова само минавам и заминавам.

Фейс, много майки слагат кошчето отпред, като задължително еърбег-а трябва да е изключен. За мен обаче това е най-опасното място. Първо вратата е най-меката част и най-честите удари са в предницата. Така че аз никога не бих возила бебето отпред. Винаги отзад зад пасажера.

# 158
Да се разпиша и аз, че иначе ми е скучно. Бебка е окъпана и спи като къпана  Mr. Green hahaha ММ има гости, но не мисля да се присъединя....

Кайлис, силно стискам палци най-скоро да се гушкате с бебко и всичко да е наред. Много е гадно като не ти дават инфо защо и как.
Елг, радвам се че сте си у дома. Няма по-хубаво от това с бебче да сте в къщи при семейството  Hug На четене изглежда леко раждането, но само ти си знаеш... Hug
Фейсче и аз знам че кошницата се слага зад шофьора. Идеята е че при челен сблъсък бебето остава защитено....Слага се обратно на движението. А столчето по посока на движението  Peace
За кашлянето - аз си подпирах операцията с ръка като се прокашлях. Но да ти кажа на операционната бях с ужасна хрема. Носа затъкнат, хвана ме и задуха и дишах основно през устата. Надали са ми вливали АБ за хремата, но нали все пак са си АБ до 2 дена вече нямах нищо. Само някаква лека остатъчна кашлица  Peace
Стиснати палчето за Перо и Принцесата.
Панди, нашата кака повръщаше много като бебе, не като к-во, а често. И както описваш ти се въртяхме в 1 кръг - след сучене повръщаше и после като че ли пак търсеше да си дояде. И пак връщаше и пак наново. Беше кошмар като се обличахме да излизаме. На ден по 1-2 перални само с нейни дрешки. И това продължи до към 8-9 месец. Но педи каза че щом наддава, значи не е притеснително. И тя наистина си наддаваше доста добре. Ако имаш ел. кантар у вас, можеш ориентировъчно да я следиш  Peace

Нали смених памперсите и от седмица сме с Премиум. За тоя период, само 1 пропуснал памперс и то от днес. (А като се замисля с голямата нито веднъж не съм имала пропускане - уж подобряват памперсите, ама май ги развалят само).

И да попитам мамите кърмачки...Болят ли ви гърдите при кърмене. Не ме болят зърната, болят ме самите гърди, когато бебка засуче. И това понякога ми създава доста неприятно усещане  Confused
Утре мисля пак да подхвана плетката. Не съм плела от преди да родя. До сега все си намирах оправдание, че ката е ваканция и трябва да се оправям с двете. Днес като я изпратих на градина чистих доста основно, но от утре мога да се заема с тази задача  Hug

Лека и приятна вечер на всички  Hug

# 159
Столчето на предната седалка, както казаха с изключен еърбег и по принцип когато шофьора е сам в колата, за да не се разсейва да гледа бебето в огледалото. Бебешката кошница се монтира с гърба напред, т.е наобратно да гледа бебето.

# 160
Аз съм забравила да се запиша в тая тема и днес цял ден се чудя защо нищо не пишете  ooooh!
Е, стоплих накрая  Mr. Green

Успех на всички разраждали се  Hug

# 161
Само да предложа на преносващите да си направят салата от ананас и папая, действа като окситоцина и предизвиква контракции на матката и омекотява шийката  Wink  Whistling Wink а е и мега вкуснооооо

# 162
аз не бих правила нищо, което да предизвика раждане..особено пък, че думата преносване е малко абстрактно понятие.  Rolling Eyes Ето и моят термин е днес уж, но плацентата ми не е калцирана, а водите са ми супер. Док каза, че просто е рано, не ни е време да излизаме още Flutter

# 163
Е да ама на фона да ти набият окситоцина.......щото лекарите чакат има няма 8 днии......и толкоз  Tired следва системка, та ако върви натам работата, по добре плодова салатка  Whistling

Истината е че много ми се яде папая  Grinning Laughing днеска я гледам и се облизвам.....ама ще чакам  поне 2 седмици  Whistling

# 164
те окситоцин и без друго слагат задължително, поне там, където аз ще раждам. И покрай него има доста митове и легенди вече, а док беше така любезен да ми обясни ползите от него, понеже аз бях твърдо против да ми слагат такава система Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт