Отговори
# 225
Здравейте, мили мамчета, и честито за новите попълнения!     bouquet
И аз съм на тази опашка, терминът ми е на 28. 01. Да ви питам - има ли някой който ще ражда във Вита?

# 226
Панди, с коликите как сте. А педито какво казва за повръщането?

Фейсче ти как си?
Перо и тя се затри

# 227
Мамии, голяма скука ми е! Изгледах де що има криминален сериал. Хорейшио ми е фаворит. ММ ме бъзика, че като се роди бебо и като ме питат как ще се казва и аз ще им кажа Хорейшио. Joy
Ометох де що има за ядене и се чудя сега какво да набутам в устата още. Яко ме тресе нервата, тъй като си усещам зъбите в устата изтръпнали, а това ми се случва когато ми предстои нещо важно.

Панди, не можеш ли да звъннеш на педито, за да се консултирате за това повръщане. А иначе наддава ли на тегло, мерила ли си я?

Елг, браво че на Илето нищо му няма. Ама супер съм възмутена как може така да шашкат майките в болниците.

Кайлис, браво за хубавите новини! Браво и за избора на име. Сега всички ще са доволни, а ТМ ще е ухилен до ушите сигурно!
И не ми е ясно, след като виждат положителна промяна в бебчетата, защо продължават порочната практика да разделят мама и бебе още в първите дни?

Петя, стига си сменяла дати. Накрая бебка ще се ядоса и ще си тръгне когато тя си реши. Датата която аз знам е хубава (ако тя остава) стига си се чудила.

Честито бебче на Миика. Да и е живо и здраво!

Деси, изпуснала съм че си била в болница. Hug Дано всичко с бебчо е наред! Praynig

Роси, дано Виви започне да качва грамчетата вече! Време и е! Hug

Котке, много креативен този твой мъж. Ама поне стерилизирана тия е донесъл и запечатана при това.

А аз да питам откъде мога да си купя от онези найлонови пликове със затварящ се механизъм отгоре?

Панда7 не се ядосвай. Ама много трудно условие си ни дала. Мислих, мислих и не можах да се сетя име, което да се римува с Никола. А имена, които са от международен тип са Даниел, Виктор, Александър.

# 228
Благодаря за поздравите и специални прегръдки на Пандичка дано и при вас всичко да е добре и да сте много щастливи.
Всичко се случи много бързо в 11 ми изтекоха водите, нямах болки и контракции в 12 бяхме в болницата. Първо решиха да ми стопират раждането и да ми бият кортикостероид за белите дробове на малките. Но започнаха контракции и то на 2 минути. Оказа се, че съм с почти пълно разкритие и няма как да се спре раждането. Иначе самото то беше кошмар, крещящи лекари, акушерки ииии много нерви. Един идиот ми скачаше по ребрата сега ме боли гръдния кош. Аз бях притеснена, че не ми бяха направили клизма и се стисках и не напъвах както трябва, та ме овикаха всички, абеее не искам да си спомням. За щастие всичко приключи бързо и в 1,20 се роди първата Ивайла, втората излезе 3 минути по-късно казва се Милица. За сега са добре, в кувьози са, но съм сигурна, че ще се стабилизират и скоро ще си ги гушкам. Аз сигурно в петък ще се прибирам, гонят ме от тук, но за бебетата не знам.
Това е на кратко, желая на всички прекрасни емоции  Hug Hug Hug

# 229
Здравейте мамчета!
Честито на обебелите се мамчета,да са им живи и здрави!Бързо възтановяване и скорошно завръщане у дома!
На болните бързо възтановяване!!!Стига с тези сополи и кашлици !!!
Аз се побърквам,от няколко дни само ви чета и не ми се пише,радвам се и се ядосвам с вас.
Desita bonita такива има и в Джъмбо и са сравнително по евтини и са качествни-изпробани!!Бяхме купували и от Метро,по-лесно се скъсаха ,а тези от Джъмбо са още здрави!

Аз се побърквам,защото немога да си избера количка.по-точно заради избора на гуми,знам че сте дъвкали тази тема преди доста време,рових се неможах да намеря къде,но както и да е.Сега си я избирам ,защото сега имам възможността да си я закупя.Голяма грешка,че се порових по-рано,когато нямах възможност да я купя сега съм влюбена в 1 модел,който незнам нито дали ще влезе в асансьора(мерих го трябва маневра,а без количка немога да преценя дали ще стане)а за багажника да не говорим,ако тя е вътре няма да има място за нищо друго.Охх извинявайте че ви занимавам но не е инвестиция за 2 3 -20-50лв а са си стотици левове почти цяла кола.А искам и на човека да му е удобно и да е стабилна возилката.
Стига съм мрънкала оставям ви Sad

# 230
#Crazy А затрила съм се...на училище бях. И то 2 в 1. Не знам кои бебетата бяха кандидати за тарикратските бебета на групата, ама мойта хитруша върти женски номера, щом и лекарката излъга. Добре че аз си слушам интуицията...Не че не полудявам от разкази на жени около мен как родили без да усетят...

Тъй че тук съм, сег аще ви чета и имам да домакинствам. С контракцийки съм си де.. Hug

# 231
Елена93,какъв е модела количка?

# 232
mama Todorova спряла съм се на 4 модела  Embarassed затова  можеби съм толкова затруднена - BEBETTO-FABIO,MAGELAN,Expander а другата е на Adbor-Bartolino .А тази в която се влюбих първоначално е BEBETTO-FABIO.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 17:11 от Elena93

# 233
Честит имен ден на всички именнички и техните близки  smile3525    smile3525    smile3525

Аз спах до 12 днес, след това се оправих и отидохме на ресторант с нашите, че 2-ма именника си имаме - баща ми и ММ. Довечера пак същото ни чака. Голям ден е днес за семейството ни Laughing Laughing Laughing Аз хич и не протестирам, не ми се стои вкъщи!!!
Днес си получих и помпата на Авент и съм сууупер щастлива.
Сега сядам да ви чета, че 2 дена не мога да ви насмогна. Имам и 4 мами да добавям на 1-ва стр, а вече и повече може да са  Blush Blush Blush
Много ми се искаше днес да е и моя ден ама не ме огря. Вчера бях на тонове, супер са си. Ама на мойто момче не му се излиза, само се моля да не пренося  Praynig Praynig Praynig
Като ви изчета пак ще пиша  Hug Hug Hug За сега толкоз от мен  Peace

# 234
Момичета, не знам дали пандата наддава, защото нямам с какво да я премеря. Обмислям да повикам педиатъра хем да я прегледа, хем да донесе везна, че не знам дали ще издържа до 23-ти, когато трябва да сме на консултация... За коликите - и това се опитвам да установя - дали са точно колики. Тя НЕ плаче, само охка, пъшка, напъва се. Докато не се потвърди, ще давам само Биогая, че ме е страх от запичане.

Абе вярно,каква е тази "мода" да не разбереш, че ти е започнало раждането?  #Crazy Аз мислех, че не е възможно и все ви успокоявах с думите "спокойно, няма как да не разберете, когато дойде моментът", а то...  newsm78

Магииии  Hug браво бе майче, ти дори си ги родила по естествен път!!   bouquet А къде роди и не беше ли с избор на екип? Как така всички са били отврат? И почти пълното разкритие е било на лице ПРЕДИ или СЛЕД започването на контракциите? Тоест усети ли докато се получаваше разкритието??

Деситка, и аз умирам от скука, дори писах във фейса, че май прекарвам лека депресийка. Ти гледаш кримита, а аз се чудя кой сериал да си дръпна. Още преди да доря много се рових по сайтове за хубави американски сериали, но нощичко не си харесах. Свалих си Туин пийкс, за да си го припомня, но от него сънувам глупости.  Shocked Гледа ми се нещо тип "Отчаяни съпруги" или "Сексът и градът", но не се сещам за нещо подобно...  newsm78

Sevi_to, добре дошла! Toniny и още няколко мами ще раждат във Вита.  Peace

# 235
  • София
Лимон май се обзаведе с колики вече  Tired Не мож' го сбърка това почервеняване на личицето, измъченото свиване на крачетата и нещастно пъшкане и скимтене... Засега помагат гушкането, топло на коремчето и тигър на клонче. Да видим дали ще минем без лекарства...

П.С. при нас ситуацията е по-добре, днес дори една лекарка ми каа "Добре, че си настоявала и сме направили компромис, защото в състоянието на детето има драстична промяна"

Tired Tired Tired Дойде им на ум, а  Tired Tired Tired

miika, честит син! Живи и здрави!

Пандичка, сигурно ти е попадала тази статия Повръщане и рефлукс при кърменото бебе? Дано сте от “щастливо повръщащо”-то бебе...

Никито, аз не съм крила, че съм от онези мами дето кърменето не им е от първостепенна важност. Т.е ако има добре, ако няма има си ам. И сега и с каката правя и ще направя всичко необходимо, за да поема кърма. Но само крмене не ми е приятно. Не мога да го крия. Боли, бебето не захапва правилно, зърната се разраняват. Затова сега ще се цедя. Определено помпата ми прави по голям вакум отколкото бебо.
Та в тази връзка, ще бъда много благодарна Зеленкото ако има инфо за изцеждането да го пусне.

Кърменето е танц за двама. Ако на едната страна не е приятно, просто няма как да се случи. Никой не е в позиция да те укорява за решение, което само ти, като майка, си в правото си за вземеш. Само който е цедил и е хранил бебе по този начин може да знае колко по-трудно и ангажиращо е това на фона на обичайното кърмене от гърда. Така че - адмирации за решението и положените усилия да предлагаш кърма на детето си! Ако прецениш, че имаш желание, все пак може да ти е полезна консултация на живо с Ла Лече Лига лидер. Понякога се оказва, че нещо съвсем дребничко трябва да се "намести" и ситуацията драстично се подобрява.
А ето и няколко линка, които може да са ти от полза за храненето с изцедена кърма:
Указания за съхранение на кърма
От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?
Когато кърменото бебе се храни от шише

# 236
Елена93,за мен е Експандера.Фабио е с ненужно огромни гуми,а останалите две не са им хубави рамите виждала съм ги наживо,огромни тежки.Не те ангажирам ама Експандера е най-добрия вариант от тея 4-те.

# 237
И да попитам мамите кърмачки...Болят ли ви гърдите при кърмене. Не ме болят зърната, болят ме самите гърди, когато бебка засуче. И това понякога ми създава доста неприятно усещане  Confused

Някои кърмещи майки усещат доста интензивно слизането на млякото. Мислиш ли, че е възможно да е това?

Може и това да е, но създава доста неприятно усещане през половината време от кърменето - когато струята е по-силна и бебка е гладна и суче бързо....
Е засега си имам кърма и ще си я кърмя.
В началото и аз като Елг цедях и давах, но то създава още повече работа - мий, стерилизирай, подсушавай....
Честити бебенца на родилите мамчета - да са им живи и здрави .
Ще пиша после, че бебка е гладна

# 238
Лимон май се обзаведе с колики вече  Tired Не мож' го сбърка това почервеняване на личицето, измъченото свиване на крачетата и нещастно пъшкане и скимтене... Засега помагат гушкането, топло на коремчето и тигър на клонче. Да видим дали ще минем без лекарства...

Ето че може.  Tired Все си мислех, че за да има колики, трябва да има рев и безсънни нощи, но явно не е така.  newsm78 С каката въобще не бяхме сигурни дали наистина имаше колики и за това и сега ми е много трудно да преценя. Апропо, Луиза дори не пръцка. Единствено когато я кърмя и гушкам понякога усещам къркорене на черва, но не често и не фрапиращо... Благодаря за линка за рефлукса!  Hug

# 239
sevi_to Аз също ще раждам във "Вита" с термин 31.01 съм, но според лекарката ще съм към 21-22.01. Добре дошла между другото! Ти при коя лекарка си от там, ние с tonniny сме при една и съща.
Elena93 според мен тази количка Експандер е най-добрата от предложените
Десита Бонита и аз засядам тази вечер над Хорейшио, ММ му вика "оня рижия"  Joy, така че и мен ме тресе CSI вълна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт