Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 700
  • 194
  •   1
Отговори
# 105
Гласувах за 25-35г., като визирам за мен най- подходяща възраст 25-30г., самата аз на 25 изпитах силното чувство да бъда майка и сигурност в себе си най- вече. Смятам, че ранното раждане има и плюсове, но и минуси, има неща, които жената трябва да изживее преди да роди.

# 106
Аз се почувствах готова да имам дете едва на 30 години. Преди това нямаше и от кого да го имам. Срещнах бащата на детето си на 28. На 30 вече знаех какво искам, имах стабилна работа, със стабилни доходи, бях сигурна и спокойна. Детето е важно, но не на всяка цена.

# 107
След като срещнеш човека, от когото искаш дете, след имаш емоционална и материална сигурност, след като усетиш нуждата от дете... И колкото по-рано се случи това, толкова по-добре.

# 108

За възрастта 18-22 г. - родиш ли тогава, трябва ясно да си дадеш сметка, че ти и детето ти ще сте нечии финансови (най-вече, нематериалната помощ е по-лесна за осигуряване) паразити поне няколко години. Ако нямаш осигурен гостоприемник, защото на тази възраст повечето жени нямат реален трудов стаж и ще получават социално майчинство в размер на стотина лева месечно в продължение на година, положението е доста брутално и не съвсем в полза на детето.
[/quote]

Ето с това не мога да се съглася! Родих детето си на 21, като първата година от майчинството съм взимала около 450-500лв майчинство, според мен това е далеч мисълта, че с детето ми сме паразити за някой!  А относно това кога е нормално си е до човек, когато го почувства!

# 109
  • Бургас

За възрастта 18-22 г. - родиш ли тогава, трябва ясно да си дадеш сметка, че ти и детето ти ще сте нечии финансови (най-вече, нематериалната помощ е по-лесна за осигуряване) паразити поне няколко години. Ако нямаш осигурен гостоприемник, защото на тази възраст повечето жени нямат реален трудов стаж и ще получават социално майчинство в размер на стотина лева месечно в продължение на година, положението е доста брутално и не съвсем в полза на детето.

Ето с това не мога да се съглася! Родих детето си на 21, като първата година от майчинството съм взимала около 450-500лв майчинство, според мен това е далеч мисълта, че с детето ми сме паразити за някой!  А относно това кога е нормално си е до човек, когато го почувства!
[/quote]

Ти си изключение, но в повечето случаи си е точно така освен ако бащата няма доста стабилен доход, което при толкова млади родители клони към нула. За да получаваш обезщетение за майчинство трябва да си работила две години. Да родиш на 20-21 и да получиш такова е малко вероятно, освен ако не си започнала работа веднага след завършване на гимназия и то на добро работно място, където са те осигурявали на висок доход. Въобще ако ти и партньора ти сте малко над 20г. не виждам от къде ще имате толкова високи доходи и събрани пари, с които да си позволите покрив над главата, пък камо ли дете. Естествено всяка съдба и случай е субективен и никой не може живот не може да бъде поставен в някакви рамки  Peace

# 110
Ако си млада майка - директно си паразит ли  Mr. Green  като родих за първи път бях на 22 с близо 4 години трудов стаж, осигурявана на реален доход. Има доста такива жени, впрочем, поне в моето обкръжение.

Според мен е до лично усещане кога да се появи детето. Няма такова нещо като "нормално" или "ненормално" щом е желано.

# 111
Ако си млада майка - директно си паразит ли  Mr. Green  като родих за първи път бях на 22 с близо 4 години трудов стаж, осигурявана на реален доход. Има доста такива жени, впрочем, поне в моето обкръжение.

Според мен е до лично усещане кога да се появи детето. Няма такова нещо като "нормално" или "ненормално" щом е желано.

В днешно време няма много 22-годишни жени с близо 4 години трудов стаж, че и с трудов договор. Преди 20-30 години е имало, ако не са следвали висше, директно са започвали работа в предприятия, но сега на 19 години стават абитуриенти, тепърва учат, защото висшето се счита за направо задължително от работодателите...
Ако наистина сте били от тези жени, сте по-скоро изключения, отколкото правило. Неслучайно все повече се вдига възрастта за първо раждане. Просто много хора не могат да си го позволят по-рано.

# 112
Неслучайно все повече се вдига възрастта за първо раждане. Просто много хора не могат да си го позволят по-рано.
Именно. Според мен ранната бременност не е толкова планирана, колкото случайно (или не толкова) сбъдната необмислена мечта. Планираната бременност не е да решиш, че днес няма да ползваш презерватив, а на първо място да имаш работа и да направиш най-малкото сметка колко пари ще ти излизат памперсите седмично и можеш ли да си го позволиш. На 18, още дори незавършила средно, каква работа, освен сервитьорка на ниска заплата и най-вероятно осигурена на половин заплата и на половин ден...

# 113
Не ми се спори, това са си мои наблюдения.

Но все пак повечето млади хора, които не следват в родния си град се самоиздържат, съответно работят от 18-19-годишни и това не е някакъв прецедент,а  въпрос не желание да учиш или не  Peace
Преподавателите ни го смятаха за немислимо, защото техните родители са ги издържали докато завършат университет.  Peace
Но съм съгласна, че без работа и осигуровки на 20 е лудост да имаш бебе.

# 114
Самоиздържат се до някаква степен доста студенти, които не следват в родния град, вярно е. Обаче повечето и да работят, работят за много ниски заплати, защото живеят в общежитие за 30 лева с включени консумативи в тия 30 лева, родителите също пращат някой лев, може и някой буркан, и работодателите го знаят това и предлагат смешни заплати. Айде, сега вече има кол-центрове, разни ИТ-фирми, които предлагат сравнително добро заплащане, но при повечето е смешно даже да си мислиш, че ще вземеш добро майчинство при масово предлаганите заплати и осигуровки. Има и хватки като изпитателни трудови договори и всякакви врътки, с които накрая се оказва, че духащ супата.

# 115
Здравейте!
23-31 е възрастовият интервал,/ но избирам най близкия по усмотрение който се покрива с мнението ми от дадените възможности - 25-35 Simple Smile /  който аз смятам за най-широко разпространен и за най-удачен спрямо моите виждания и положение. Визирам семейно положение, времето необходимо да си приключил с образователната система/ поне в началните и най-натоварени етапи Simple Smile /; да се опознаеш достатъчно с човека до теб, да изградите спокойна и хармонична, пълноценна връзка; като най-важен по значение за зачатие според мен е именно фактора - съзряване. По една или друга причина смятам / съдейки по себе си/ че желанието да си имаш бебче е в етап от живота когато си доста наясно не само с това какво, как и кога искаш, но и да си предприел вече няколко крачки по реализирането на нещата. Така поне аз действам и реално чувството за готовност и желание за малко човече се появи на 24 при мен Simple Smile Стабилността / която винаги може да се разглежда като абстрактно и относително чувство Simple Smile / е основополагаща според мен въпреки относителността си Simple Smile

# 116
Ще се въздържа от гласуване в анкетата.
Аз забременях на 21, родих на 22, планирано. За мен, нормално е майката да е млада. Така го разбирам, така го направих.
Редно е всеки да има дете, когато го иска. А не "защото така трябва".

# 117
Едно браво от мен, hailie   bouquet

# 118
  • Бургас
По-назад бяхме писали за искането на деца и връзката му с наличие на финансовите възможности и емоционална зрялост. Като оставим финансовия фактор не бих казала, че едно буквално дете на 20-22г. може трезво и правилно да преценя хората и в частност - мъжете. Доста от познатите ми, които се ожениха и родиха на тази възраст, няколко години по-късно вече бяха разделени/разведени с мъжете си.

# 119
 Избрах 25-35, причините са, че смятам тази възраст за период,  в който жената изживява своя връх като такава. Въпреки, че тялото ни е подготвено да роди дете още в много ранна възраст, мозъкът ни не е. Естествено винаги има изключения, някои хора съзряват по-рано, заради начина на живот, който им се налага да водят.
 Изхождайки от себе си, в този период, жената вече не е под въздействието и на  хормоналните  блъсканици от периода на половото съзряване и себеосъзнаване, което естествено води до по-високо ниво.
 Не само  ментално, но и  физически тялото навлиза в нов период. При мен усещанията се засилиха - в секса беше най осезателна промяната.

Общи условия

Активация на акаунт