Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 702
  • 194
  •   1
Отговори
# 90
За мен отговори като 'над 35г.' са неприемливи..

yollava, задала си въпрос 'Кога е нормално да забременееш в днешни дни?', защо да не е приемливо и след 35? Не си конкретизирала за първо дете ли мислиш или по принцип. А и не се получава винаги забременяване, след взето решение на определена възраст.

Аз родих на 20, учех, гледах си детето и кариера правех.

# 91
  • Бургас
yollava , аз записах право, защото това си мечтаех да работя от малка. Обаче не си права, че за юристи и икономисти винаги има работа. Нито има работа, нито е лесно да се изучи и работи такава професия. Може да ти звучат като практични професии, но всъщност никак не са практични, защото за да почнеш да печелиш като юрист например, да не ти изброявам през какви неща трябва да минеш.

# 92
Когато една жена се почувства готова за това и, когато по възможност намери човекът, който иска да направи баща на децата си! За едно е 20, за други 30.

# 93
За мен идеалната възраст, при благоприятни условия, е около 25.
Към края на студентството или след първите 2-3 години,  които си работил.
Раждаш млад, гледаш си 2-3 год детето и след това си все още много млад, за да имаш шанса и енергията да се реализираш професионално. Без да ти се налага да правиш прекъсвания от по 2-3 години, когато тъкмо си започвал да се доказваш или да си гледаш детето по между другото.
Пък и на 27-8 години обикновено човек е много по- ориентиран какво и как да постигне, отколкото на 22, току-що завършил ВУЗ.
Относно работата- и аз завърших нещо, което си дадох сметка, че няма да ми е лесно да работя/ не заради ниско заплащане, по- скоро заради прекалено слабо търсене/. Осъзнах се в последната година от следването , когато започнах да си търся евентуална работа. Тогава кандидатствах отново, наравно с току- що завършващите средно образование, бях приета и завърших съвсем различна специалност, която е по- суха и скучна, но пък е търсена и ти дава възможност да си докарваш прилични доходи.
На 19 избирах професия според интересите си, на 23- с разума. И малко ме е яд, че съм пропиляла 4 години в учене на нещо не особено перспективно. Как беше " памперсите струват пари" ?! а и не само те.

Подписвам се с двете си ръце под мнението ти, но аз пък си завърших платеното, но нетърсено висше, а второ все още не мога да избера.

# 94
Когато една жена се почувства готова за това и, когато по възможност намери човекът, който иска да направи баща на децата си! За едно е 20, за други 30.
Съгласна съм, но смятам че едно е 30-35, а друго 35-40.

# 95
То и 18 е различно от 28, но понякога се случва да забременееш след 35 по една или друга причина. Това не прави бременността по-лоша.

# 96
То и 18 е различно от 28, но понякога се случва да забременееш след 35 по една или друга причина. Това не прави бременността по-лоша.
Вярвам, че никой тук не коментира такива случаи.
Приемаме, че всичко се развива при идеални условия- наличие на партньор и способност да се забременее.

# 97
По-лоша не, но по-рискова и за двете страни - да. Много по-голяма е вероятността да се зачене трудно, от рискове за износването и дори за болести, които са пряко свързани с възрастта на родителите.  Пак казвам - ако искате да имате дете не поставяйте кариера на първо място, времето си върви и си има естествени природни процеси. Успех и кураж на всички, на които им предстои най-важното решение в живота!
" По-добре късно отколкото никога" и "По-добре рано, отколкото късно"

# 98
  • Бургас
По-лоша не, но по-рискова и за двете страни - да. Много по-голяма е вероятността да се зачене трудно, от рискове за износването и дори за болести, които са пряко свързани с възрастта на родителите.  Пак казвам - ако искате да имате дете не поставяйте кариера на първо място, времето си върви и си има естествени природни процеси. Успех и кураж на всички, на които им предстои най-важното решение в живота!
" По-добре късно отколкото никога" и "По-добре рано, отколкото късно"

Никой няма как да знае как ще му протече бременността. Дай да тръгна да правя опити за бебе, когато нямам два лева в джоба, защото евентуално може да не забременея веднага. Ами ако забременея веднага какво правим  Thinking
Годините не са за пренебрегване, но ако си под 35г /че дори и 40г/ не виждам какъв е проблема да забременееш и родиш, ако нямаш здравословни проблеми, разбира се. Примерите за жени около мен родили преди 26г. никак не са хубави. Всичките се скъсаха да лежат по болници. Едната повръщаше през цялото време, беше кожа и кости в 9-тия месец. Другата и тя с повръщане, бъбречни кризи и параноя от раждането. Третата и двете бременности беше на легло - 9м. беше затворник в къщи и единственото й движение беше от леглото до тоалетната. За сметка на това друга моя близка, бременна на 33г. с близнаци се шматкаше без проблеми наляво и надясно, така че възрастта въобще не ми е критерий.

# 99
Защо ако възрастта не е критерий изследвания за Даун се правят след определена възраст задължително? Да не задълбавам и аз в други примери...

# 100
Аз пък не мога да си представя как ще чакам до 35 години, за да гушна свое си детенце.
Никога преди децата не съм била детешарка и не са ме вълнували,но от една възраст нататък така ми се
прииска да имам свое, направо все едно някакъв часовник ми задрънча  Laughing

То и от мъжа зависи,ако той си има някакви теории за изчакването и отлагането и ги набива в главата
на жената постоянно,тя какво може да направи...

# 101
  • Бургас
Защо ако възрастта не е критерий изследвания за Даун се правят след определена възраст задължително? Да не задълбавам и аз в други примери...

След коя възраст е задължително изследването? Аз доколкото съм чувала това изследване не е задължително, макар че повечето бременни го правят. Едно е да е препоръчително, друго е да е задължително.
То и личните лекари карат всички жени над 50г. всяка година да си правят мамография, но е факт, че голяма част от заболелите са млади жени.
Сори за отклонението  Blush

# 102
  • София
Ако "нормално" значи това, което правят повечето жени, то за мен е нормално да се роди между 25 и 35. Лично аз смятам, че по-удачно е това да се направи между 23 и 25, защото считам, че по този начин майката може да е от полза доста по-дълъг период от време на детето си.

# 103
miss july
Скрит текст:
Вярно, че не е задължително, но на една позната (роди на 39) и бяха промили яко мозъка в Шейново за това изследване. Ето за възрастта и Даун:
http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/13990-sindrom-na-daun-ris … ini-izsledvaniya/

# 104
miss july
Скрит текст:
Вярно, че не е задължително, но на една позната (роди на 39) и бяха промили яко мозъка в Шейново за това изследване. Ето за възрастта и Даун:
http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/13990-sindrom-na-daun-ris … ini-izsledvaniya/
Въпросното изследване е с препоръчителен характер и всяка бременна може да си го направи ако реши, но на свои разноски. ЗК поема напълно този тест когато става въпрос за жени над 35 г., тъй като при тях рискът е по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт