Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 704
  • 194
  •   1
Отговори
# 75
За 40г. човек без деца времето е достатъчно да се образоваш, да си намериш добра работа или най-малкото да спестиш стабилна сума пари.
Именно. И аз се чудя на такива, които се женят на 35 години и нямат ни жилище, ни един лев спестен.

# 76
Чудете се! Ние младите да му мислим, които тепърва започваме да се сблъскваме с живота.. А няма пари, няма и работа!!! Конкретно за мен ще ви кажа, че уча в сферата на изкуството, а няма никаква перспектива за хора като нас... А вие юристите и икономистите сте лесни, за вас работа ще има винаги Crossing Arms Но има и не толкова доходоносни професии, затова не слагайте всички под един знаменател! Едва ли не на 40 трябва да имаш всичко и ако го нямаш - си никой... Не знаете кой през какво е минал и колко талантливи хора не могат да преуспеят, въпреки желанието си и усърдията, които полагат Stop Чудете се, явно до там сме стигнали, че да ни съдят, че няма работа за нас  newsm78

# 77
Чудете се! Ние младите да му мислим, които тепърва започваме да се сблъскваме с живота.. А няма пари, няма и работа!!! Конкретно за мен ще ви кажа, че уча в сферата на изкуството, а няма никаква перспектива за хора като нас... А вие юристите и икономистите сте лесни, за вас работа ще има винаги Crossing Arms Но има и не толкова доходоносни професии, затова не слагайте всички под един знаменател! Едва ли не на 40 трябва да имаш всичко и ако го нямаш - си никой... Не знаете кой през какво е минал и колко талантливи хора не могат да преуспеят, въпреки желанието си и усърдията, които полагат Stop Чудете се, явно до там сме стигнали, че да ни съдят, че няма работа за нас  newsm78

Учиш нещо, за което си твърдо убедена, че няма никаква перспектива от него и че няма да можеш да издържаш дори себе си от него? Как точно планираш да гледаш детето или децата си? За няколко години е разбираемо, ако родителите ти помагат, ама в такъв случай става въпрос за десетки години. Дано да имаш финансово стабилен мъж или някакво по-голямо наследство. Иначе не те виждам.

# 78
  • Бургас

Е, какво си се закахърила - нали имаш родители да помагат  Laughing Не се обиждай - просто се шегувам  Peace
Изборът на професия също се основава на това до колко може да се издържаш от нея и е въпрос на личен избор. Колко мъже, които като деца са си мечтали да работят шофьор на боклукчийски камион, работят това като възрастни  Laughing Всеки сам си е виновен, че си е избрал недоходоносна професия без перспективи. А относно хората на изкуството - не е вярно, че не се печели, но всичко опира до пробивност и други качества, които често нямат общо с това колко си талантлив. Мое бившо гадже се занимава с рисуване. Отиде да учи в Канада изкуства и в момента прави изложби и продава картини, демек е много добре. Така че пак е относително.

# 79
Сори, ама мисля, че е по-добре да правиш нещо, което обичаш, отколкото да вършиш нещо по задължение и само защото има пари там! Мен не ме мисли, всеки си има план в живота, казвам само, че не е приятно да съдите някого, заради това, че е избрал да прави нещо, което му е присърце!! Образованието, каквото и да е било, никога не е излишно! Crossing Arms

# 80
Ако искам и аз мога да отида в чужбина, но говорех за България и доколко можеш да се реализираш тук  Whistling

# 81
Конкретно за мен ще ви кажа, че уча в сферата на изкуството, а няма никаква перспектива за хора като нас... А вие юристите и икономистите сте лесни, за вас работа ще има винаги Crossing Arms Но има и не толкова доходоносни професии, затова не слагайте всички под един знаменател!

Извинявай, но човек сам избира какво ще учи и работи  Peace
И аз искам да творя авангардни картини, но съм наясно, че това може да ми бъде хоби, но не и сигурен начин за изкарване на пари. Предполага се, че когато сте взимали решение за своето бъдеще, сте били наясно със ситуацията в страната и работния пазар.

По темата  - никога през живота си дори за миг не ми е минало през ума да имам дете преди да стана на 30. За мен периодът 20-30 г. е бил време за учене, време за пътуване, за забавление, за професионално разтитие и емоционална зрялост. В момента все още не обмислям подобна крачка и вероятно ще отложа с още няколко години  Peace

Разбирам, че много жени са точно обратното - искат да родят в ранна възраст, чувстват този порив и желание. Важно е само човек да носи отговорност за собствените си постъпки и да не вини близките си, обществото и света за тях.

# 82
В днешно време е лукс да се занимаваш с това, което обичаш, т.е работата ти да бъде хоби! И аз не се забавлявам много с моята работа, но пък ми носи високи и сигурни приходи и не се чудя как да свържа двата края! И аз исках да се занимавам с изкуство, но родителите ми разумно ме спряха и съм им доста благодарна за грешката, която щях да направя. Е сега мога да си позволя рисуването да бъде просто мое хоби, но в никакъв случай начин на живот и работа Simple Smile
А относно това кога  е нормално да забременееш: Тогава, когато си напълно финансово независим ( т.е ти и твоя партньор), безотговорно е да разчиташ на баби и дядовци, все пак когато съсздадеш семейство, то е твоя отговорност и избор! За мен лично създаването на семейство се определя главно от финансовото състояние, тъй като лишенията в никакъв случай не са за мен, а и не съм мазохистка Simple Smile

# 83
Сори, ама мисля, че е по-добре да правиш нещо, което обичаш, отколкото да вършиш нещо по задължение и само защото има пари там! Мен не ме мисли, всеки си има план в живота, казвам само, че не е приятно да съдите някого, заради това, че е избрал да прави нещо, което му е присърце!! Образованието, каквото и да е било, никога не е излишно! Crossing Arms

Да, ама памперсите са с пари Simple Smile Надявам се, че не си бременна. Ако си оправен човек, със сигурност ще успееш да правиш нещо, което харесваш, и ще изкарваш пари да преживявате ти и семейството ти. Няма просто друг филм - другото си е оправдание. Аз лично никога не бих се решила на мисълта за дете, ако съм толкова убедена, както си ти, че никога, ама никога, няма да изкарвам достатъчно пари, за да се покрие екзистенц-минимумът на едно дете. Всичко се случва - и близките умират, и мъжът може да си бие камшика...

# 84
За мен лично създаването на семейство се определя главно от финансовото състояние, тъй като лишенията в никакъв случай не са за мен, а и не съм мазохистка Simple Smile

Сигурно съм егоист, но и аз така мисля - не искам да правя избори от типа - да купя пюре за детето или хляб за нас  Stop
Всичко се случва в живота, има обрати, но когато реша да имам дете искам да е с ясното съзнание, че в момента съм направила възможното да живеем без лишения. Другото е авантюризъм, който не е за мен  Simple Smile

# 85
Понеже тук всеки разказва за някого и аз се сетих за една история с наш близък. Накратко - имаше си човека 7г. приятелка, не се женеха и нямаха деца защото трябваше да завършат и да правят кариера, после да купят жилище и тн..Та човека на 7-та г. си намери едно момиче, след 3м, се ожениха и набързо им се роди първото дете... Изведнъж беше забравил за причините да отлага много неща.  Струва ми се, че много често " кариера" и "учене" са само оправдания или самозалъгване.

# 86
Конкретно за мен ще ви кажа, че уча в сферата на изкуството, а няма никаква перспектива за хора като нас... А вие юристите и икономистите сте лесни, за вас работа ще има винаги Crossing Arms Но има и не толкова доходоносни професии, затова не слагайте всички под един знаменател! Едва ли не на 40 трябва да имаш всичко и ако го нямаш - си никой... Не знаете кой през какво е минал и колко талантливи хора не могат да преуспеят, въпреки желанието си и усърдията, които полагат Stop Чудете се, явно до там сме стигнали, че да ни съдят, че няма работа за нас  newsm78
Добре де и защо го учиш? Смяташ, че нямаш перспектива, но си готова да прекараш няколко години от живота си по този начин.
Има два варианта :
1. Ужасно ти харесва и си готова на всякакви жертви за да се занимаваш с това.
2. Учиш го прост за да учиш нещо, а после ще му мислим

Който и да е отговорът защо се оплакваш. Някъде четох за поколението Y, доста интересен материал, за съвременнта младеж (не че аз съм много дърта), която иска да получава всичко, но не иска да се напряга.

# 87
Понеже тук всеки разказва за някого и аз се сетих за една история с наш близък. Накратко - имаше си човека 7г. приятелка, не се женеха и нямаха деца защото трябваше да завършат и да правят кариера, после да купят жилище и тн..Та човека на 7-та г. си намери едно момиче, след 3м, се ожениха и набързо им се роди първото дете... Изведнъж беше забравил за причините да отлага много неща.  Струва ми се, че много често " кариера" и "учене" са само оправдания или самозалъгване.

Е, такива истории много. Както и такива, в които младите на 20 много се обичат, създават дете и хоп, разделят се, а детето се подмята между баби и лели  Wink В този живот гаранция за нищо няма, затова човек трябва да си го живее според собствените си разбирания, но и по начин, който не ангажира останалите

# 88
За мен идеалната възраст, при благоприятни условия, е около 25.
Към края на студентството или след първите 2-3 години,  които си работил.
Раждаш млад, гледаш си 2-3 год детето и след това си все още много млад, за да имаш шанса и енергията да се реализираш професионално. Без да ти се налага да правиш прекъсвания от по 2-3 години, когато тъкмо си започвал да се доказваш или да си гледаш детето по между другото.
Пък и на 27-8 години обикновено човек е много по- ориентиран какво и как да постигне, отколкото на 22, току-що завършил ВУЗ.
Относно работата- и аз завърших нещо, което си дадох сметка, че няма да ми е лесно да работя/ не заради ниско заплащане, по- скоро заради прекалено слабо търсене/. Осъзнах се в последната година от следването , когато започнах да си търся евентуална работа. Тогава кандидатствах отново, наравно с току- що завършващите средно образование, бях приета и завърших съвсем различна специалност, която е по- суха и скучна, но пък е търсена и ти дава възможност да си докарваш прилични доходи.
На 19 избирах професия според интересите си, на 23- с разума. И малко ме е яд, че съм пропиляла 4 години в учене на нещо не особено перспективно. Как беше " памперсите струват пари" ?! а и не само те.

# 89
Има една приказка: Като бях млад си мислех,че парите са най-важното нещо на този свят,
сега,като остарях,съм сигурен,че е така.

Не спорете,българинът намира начин да си изгледа и образова децата,колкото и да е беден.
Въпросът е,как да се спрат циганите да раждат по една дузина и да ги натирват по улиците после...

Общи условия

Активация на акаунт