Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 711
  • 194
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Момичета - правете разлика между кариера и финансова възможност за покриване на основни битови нужди  Peace
Едното включва в себе си, интелектуално развитие, самоусъвършенстване и развиване на професионалните умения, респективно израстване в йерархията, а другото е въпрос на оцеляване. Едва ли има родител, който съзнателно да иска да лиши детето си от елементарни неща. Всеки иска да даде най-доброто за своето дете, но на всеки може да се случи да попадне в трудна ситуация.

За да покриваш основните си битови нужди /които не са никак малка цифра/ трябва да имаш финансова възможност. Не винаги тя е свързана с кой знае каква кариера и високи постове. Аз съм пример за това - мъжът ми се занимава с търговия, няма висше образование, но пък печели два пъти повече от мен - магистъра по право.
Относно трудните ситуации - всеки изпада в трудна ситуация, но тогава гледаш да се измъкнеш с повече работа, а не с раждане на дете, което да споделя мизерията, в която си затънала. Едно е да имаш дете и тепърва да ти се случи финансов крах, а съвсем друго да си баталясала финансово и да тръгнеш да раждаш. В първия случай детето вече е налице, а във втория - не е.
И моята приятелка все ми повтаря "Парите не са най-важното" обаче когато трябва да се плаща градината на детето или антибиотиците му, ела да видиш дали не са важни, като дребното е с 40 градуса температура и се чуди кой път да хваща, защото таткото нямал пари за лекарства "щото му се развалила колата".

# 61
ела да видиш дали не са важни, като дребното е с 40 градуса температура и се чуди кой път да хваща, защото таткото нямал пари за лекарства "щото му се развалила колата".
Той може да взима 5 000 на месец, и лекартсвата на детето пак да са му ненужен разход.

# 62
Значи така - 30-40 години е (според вас) идеалното време за раждане!?!? Ами тогава майките ни да започнат да раждат и те, та тотално да се състари нацията. При тези темпове на 80 години ще имате правнуци  Naughty Не ви разбирам мисленето, съжалявам! В чужбина са свикнали да раждат на по 40-50 години и все повече деца са с увреждания.. Както и да е, всеки с разбиранията си!  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 14:17 от yollava

# 63
Значи така - 30-40 години е (според вас) идеалното време за раждане!
Интересно, ако родиш първото си дете на 35-40 и искаш второ дете, не веднага след първото какво става... Раждаш на около 50 ли  Rolling Eyes И това за някои е нормално, защото имаш кариера, пари, собствено жилище, а на 25 нямаш нищо - ако родиш тогава си безотговорна, защото не можеш да осигуриш нищо на детето си ...  ooooh!

# 64
  • Бургас
Значи така - 30-40 години е (според вас) идеалното време за раждане! Ами тогава майките ни да започнат да раждат и те, та тотално да се състари нацията. При тези темпове на 80 години ще имате правнуци  Naughty Не ви разбирам мисленето, съжалявам! В чужбина са свикнали да раждат на по 40-50 години и все повече деца са с увреждания.. Както и да е, всеки с разбиранията си!  Rolling Eyes

Ако се върнеш назад и прочетеш 70% са за раждане в интервала 25-35г. Само 5 човека са посочили графата над 35г.  Peace
Трудни бременности и увреждания могат да се получат на всяка възраст.

Dafi`, а нима не е безотговорно и егоистично да родиш, когато си толкова зле финансово, че не може да издържаш дори себе си, защото такива примери има много. За мен е безотговорно и егоистично да родиш, когато нямаш пет лева в джоба, защото видиш ли - много ти се е приискало да родиш дете. Ами то и аз искам да карам Мазерати .............

Вуйна ми например като стане въпрос за раждане на деца ми вика "Какво толкова се притесняваш. Ние едно време как сме ви изгледали". А едно време вуйна ми живееха по разни тавани под наем и я питам "Ти питала си ли си някога децата си дали им е било хубаво да ги влачите по тавани и мазета". То по тази логика и циганите си гледат децата.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 14:24 от miss july

# 65
Интересно, ако родиш първото си дете на 35-40 и искаш второ дете, не веднага след първото какво става... Раждаш на около 50 ли  Rolling Eyes
Първото на 35, а второто на 40 например. Може и да не иска второ. Има много варианти. Какво толкова ви вълнуват чуждите желания и избори?

# 66
 Интересно, ако родиш първото си дете на 35-40 и искаш второ дете, не веднага след първото какво става... Раждаш на около 50 ли  Rolling Eyes И това за някои е нормално, защото имаш кариера, пари, собствено жилище, а на 25 нямаш нищо - ако родиш тогава си безотговорна, защото не можеш да осигуриш нищо на детето си ...  ooooh!
[/quote]

Абсолютно съм съгласна  bouquet Пари за бебо винаги се намират, ще се лишиш от нещо, за да му дадеш! Но да чакаш да дойде подходящото време е... меко казано глупаво! А какво ще стане, ако то не настъпи и станеш на 40 - имаш образование, но пак нямаш стабилен доход? Ще чакаш и чакаш... А родителите са за това - за да помагат, мъжа е за това - за да помага и да те подкрепя! Не можеш да разчиташ на двете си ръце, особено в България!  Wink

# 67
Аз пък искам да ме возят с Ферери-червено,много ясно Mr. Green

А родителите са за това - за да помагат-те са си отгледали своите деца-каква помощ,какви пет лева? Ако ги няма или нямат възможност?
Според мен всеки носи отговорност за своите деца,да се разчита на друг или други е безотговорно.

# 68
Кога ще станеш родител е индивидуално при всеки, в зависимост от различни фактори...най-вече финансови. Аз лично смятам, че около 30-те е идеална възраст, натрупал си опит, добра кариера, собствено жилище и финанси.....ако си постигнал всичко това по-рано е супер!

# 69
То по тази логика нашите родители са били безкрайно безотговорни, че са ни създали на по 20-25 г.
А тези приказки за кариерата и собственото жилище вече ми идват в повече. Има хора, които и на 50 г. нямат собствено жилище и живеят под наем, това значи ли, че не трябва да имат деца... Може да си стабилен финансово и без голяма кариера и без собствено жилище.

# 70

Абсолютно съм съгласна  bouquet Пари за бебо винаги се намират, ще се лишиш от нещо, за да му дадеш! Но да чакаш да дойде подходящото време е... меко казано глупаво! А какво ще стане, ако то не настъпи и станеш на 40 - имаш образование, но пак нямаш стабилен доход? Ще чакаш и чакаш... А родителите са за това - за да помагат, мъжа е за това - за да помага и да те подкрепя! Не можеш да разчиташ на двете си ръце, особено в България!  Wink

Стабилен доход за мен е доход, който ти покрива екзистенц-минимума и който е редовен. Под "редовен" нямам предвид да го получаваш всеки месец на 10-то число, а просто, когато и да го получаваш, да ти стига за периода. Не например веднъж на 3 месеца да получаваш доход, който ти стига за месец, и останалите 2 месеца да лапаш мухите. Стабилен доход не е да имаш финансовите възможности за 3 жилища, 4 луксозни возила, 5 бавачки и скъпоплатено образование в световноизвестен университет - това е нещо повече, това е лукс. Ако на 40 нямаш стабилен доход, значи ти си виновен - за чий ще ти е тогава да раждаш деца и да ги обричаш на мизерия. Родителите не са "за това" - да помагат. Ако го правят, го правят абсолютно доброволно и защото имат възможността. Ужасно е нагло да очаквате, че родителите са длъжни да издържат вас и децата ви.

# 71
ООО я стига !! Има хора, които са супер талантливи и надарени; имат 2 висши и пак не могат да си намерят работа - това не е проблем на отделния човек, това е проблем заради икономическото състояние на държавата, а ако чакате то да се подобри... ще си отчакате  Money

# 72
Родителите не са "за това" - да помагат. Ако го правят, го правят абсолютно доброволно и защото имат възможността. Ужасно е нагло да очаквате, че родителите са длъжни да издържат вас и децата ви.
thumbsup

# 73
кукумицинка, екзистенц-минимум е доста широко понятие. За някои хора и 3000лв. не стигат, за да покрият основните им нужди. ooooh!

# 74
  • Бургас
Да ми помагат родителите ми, които са в предпенсионна възраст, а аз съм здрава, права, млада и образована  ooooh! На това му викам чист "паразитизъм", който за съжаление доста млади семейства практикуват. Нали затова си родила дете - за да се грижиш за него, а не да хленчиш и мяучиш на майка си и баща си като тийнейджърка да ти дават пари, за да издържаш детето, което ти сама си взела решение да родиш.

Относно нестабилните 40 годишни - ако 40г. са ти били малко да се закрепиш финансово, то горко му на детето с такъв родител. За 40г. човек без деца времето е достатъчно да се образоваш, да си намериш добра работа или най-малкото да спестиш стабилна сума пари.

ООО я стига !! Има хора, които са супер талантливи и надарени; имат 2 висши и пак не могат да си намерят работа - това не е проблем на отделния човек, това е проблем заради икономическото състояние на държавата, а ако чакате то да се подобри... ще си отчакате  Money

Типичното оправдание на неудачниците. Аз съм умен, талантлив и образован, но никой не ме наема на работа, държавата ми е виновна, нямам късмет, нямам връзки и пр. Ако си професионалист в работата си, повярвай ми, няма да останеш без работа. След като сума ти бездарници си намират работа и то хубава, талантливия и амбициозен човек ли няма да може. Ако си наистина добър в работата си няма да останеш без хляб.

Общи условия

Активация на акаунт