Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 724
  • 194
  •   1
Отговори
# 150
Именно, защото приоритетите и нуждите на всеки са различни, затова и не трябва да се обобщава.
Късмет в бъдеще и дано всичко се нареди.

# 151
  • London
Miss July, пожелавам ти успех другата година и освен жилището и едно пухкаво тумбаче, което да обитава едно малко човече. Hug

# 152
Mimitootvr, без да се обиждаш, обаче си прочети последния пост и предишния за собствения бизнес и ще видиш колко ти е пресилен.
Вижте сега, не върви да начуквате канчето, на някой, който е инакомислещ за вас, с намеци за баби в детската градина, с обобщения как не са готови, когато вие са били, обаче в същото време, нали - мизерийка голяма, обаче всеки проблем си имал решение. Всеки проблем си има решение, да, ама някои проблеми може никога да не възникнат, ако помислиш малко преди това.

# 153
Да, де, то ако кола те блъсне, въобще може никакви проблеми да нямаш.

А това за бабите в детската градина не е от националния фолклор. То си е действителност. И ако някой не е ок с това, не мисля, че е проблема в младите майки или в децата. Те децата често казват на някоя пълничка жена или шишкав чичко, че е бременен/бременна, ама дали децата са виновни или родителите, че не са си възпитали децата Laughing

# 154
  • Бургас
Miss July, пожелавам ти успех другата година и освен жилището и едно пухкаво тумбаче, което да обитава едно малко човече. Hug

Мерси  Hug
Аз корем, ти с едно малко сладурче на ръце  Grinning

# 155
Абсолютно си е индивидуално кога човек ще е готов.  Peace

Моите причини бяха емоционални и необмислени, но точно отговарящи на нуждите ми. Действах по интуиция и след време си обясних защо са се развили така нещата. Хората се стремят към това, от което се нуждаят.

Финансовият фактор не винаги е водещ. Дете се гледа и с малко и с много, стига родителите да са щастливи и сплотени.

# 156
Абсолютно си е индивидуално кога човек ще е готов.  Peace

Моите причини бяха емоционални и необмислени, но точно отговарящи на нуждите ми. Действах по интуиция и след време си обясних защо са се развили така нещата. Хората се стремят към това, от което се нуждаят.

Финансовият фактор не винаги е водещ. Дете се гледа и с малко и с много, стига родителите да са щастливи и сплотени.

Ей сега ще ти обяснят как това изобщо не е така. Не им се връзвай Laughing . Кучетата си лаят, кервана си върви...

# 157
Аз пък нищо лошо не виждам в това
родителите да помагат в отглеждането на децата,ако имат желание,разбира се.
На мен са ми помагали страшно много,и то от сърце и
след време и аз ще помагам,ако имат нужда и не ме отсвирят  Wink
Не мога да си представя да се дистанцирам като чужд човек от децата си
след като станат пълнолетни и да не ми пука имат ли нужда от помощ в отглеждането на техните деца.
Напътувала съм се по широкия свят,находила съм се,с какво толкова мога да се заема важно
като остарея,че да смятам за ужасно обременяващо
ако ме занимават с внуците?

# 158
  • Бургас
Под помагане от родители от сорта на това да оставиш детето при тях за малко, да го изведат на разходка, да му купят нещо и пр. дребни прояви на внимание и помощ, съм съгласна, че е нормално. Обаче има хора, които се бият в гърдите, че са родители, искали са много дете с претенцията, че имат финансовата и психологическа стабилност, а в крайна сметка се получава така, че детето им бива денонощно гледано от баби и финансово издържано от тях. Просто в Бг и никъде по света го няма това дундуркане до пенсия на децата, барабар с тяхното поколение. Да не говорим, че не всяка баба и дядо се умиляват от внучетата си и изгарят от желание да ги гледат дори и за час-два.

А пък финансовия фактор не винаги е водещ. Като ги има мама, тати, баба, свеки да ти пълнят хладилника, да ти плащат сметките, лекарствата, градината и облеклото на детето, парите никога не са фактор. Ама ако всички тези разходи чакат на теб и няма кой стотинка да ти даде дали заплатата от 600лв няма да ти се струва като смъртна присъда. Все пак темата е за гледане на дете в днешни дни , а всички знаем колко струва в днешни дни да си платиш тока, да си напълниш хладилника, да купиш адаптирано мляко на детето, пюрета, лекарства и пр. За излизания навън, теглене на кредити и почивки дума да не става. В сегашно време дори елементарните разходи вече не се покриват и с на пръв поглед сносни доходи.

# 159
Цитат
Да не говорим, че не всяка баба и дядо се умиляват от внучетата си и изгарят от желание да ги гледат дори и за час-два.
В такъв случай явно родителите сами си гледат децата, а се справят те си знаят как и не мисля, че на някого му е работа да ги съди и укорява!
Цитат
Все пак темата е за гледане на дете в днешни дни , а всички знаем колко струва в днешни дни да си платиш тока, да си напълниш хладилника, да купиш адаптирано мляко на детето, пюрета, лекарства и пр. За излизания навън, теглене на кредити и почивки дума да не става. В сегашно време дори елементарните разходи вече не се покриват и с на пръв поглед сносни доходи.
Отново доста субективно! Защо не можеш да си представиш, че има хора, които просто не излизат навън и това изобщо не им е перо в бюджета? И примерно, че не виждат кой знае какво трагично във факта, че тази година няма да ходят на море, или им е по-приятно да отидат на палатка в планината(не струва кой знае колко)? И тн..."Баба знае и 2 и 200" и " Всеки се простира според чергата си" са измислени отдавна. Има изключително много случаи на "бедни и неуспяващи" според теб семейства, на които децата им са отличници, добре възпитани и повод за гордост на родители с ниски доходи (600 за много хора е мечта)! Много яростно се опитваш да защитиш позицията си, но няма как да успееш, просто защото хората са различни и имат различни потребности (най-малкото). Дете се гледа на първо място с любов, търпение и желание. Но има един фактор и той е наречен "природа", от него още никой не  е успял да избяга!

# 160
  • Бургас
Въобще не ме засяга кой с колко пари е решил да си гледа детето, нито се опитвам да убедя някой в нещо си. То си има статистики /справка КНСБ - праг на бедността - 214лв; необходим доход за 4-членно семейство - 563лв/човек/. Това не съм го измислила аз. Никъде не съм писала, че почивките и излизанията са задължителни. Написала съм, че в днешно време елементарни разходи като ток, храна, дрехи и лекарства не могат да се покрият с на пръв поглед нормални доходи. Ние сме двама с мъжа ми и само за сметки /без наема/ плащаме сума ти пари - 200лв ток /зимата/, 100 лв - телефон, кабелна, интернет, 200-300лв. храна. Ето ти ги едни 500-600лв, без наеми, кредити, почивки, излизания по заведения, дрехи, лекарства и други извънредни разходи. На черното не може да кажеш бяло.
А ако някой е ок детето му да живее в лишения и ограничения - ок. Дано и децата ви да са на същото мнение  Thinking

# 161
един виц по темата:   

- Кажете, защо приятелят ви се ожени толкова късно?
- Вижте, преди да се реши да направи тази сериозна стъпка, той искаше да има сигурен и постоянен доход.
- А сега има ли го?
- Да, навърши години за пенсия.

# 162
И пак е субективно кое е лишение, кое необходимост и кое - лукс.
Защото, за едно семейство може да жизнено необходимо децата им да с телефони по 1200 лв, а за други - съвсем обикновен телефон да е излишен.

# 163
Колкото и да е субективно, има един минимум, под който, ако си под него, е престъпление да раждаш деца. Не са 1 и 2 темите във форума, където майки около 20-те, повечето от тях и с мъже, просят от непознати дрехи, храна и памперси, под претекст, че вече няма и от кого да вземат заем. Че някои са родили и повече от едно, въпреки че и за първото нямат достатъчно възможности да го отгледат. Кусур тия скъпоценни гени да не останат непохарчени. Нещо не съм видяла 40-годишни майки да пускат подобни теми.

# 164
Ето, тук също не съм съгласна. Защото е много по-нормално и човешко една жена/ семейство да потърси помощ за отглеждане на дете, от колкото да се цоца Здравната каса за ин витро, че и не само едно. Ми що не си го плащат сами? Нали затова са решили да имат деца на по един куп години - напечелили са ги, що искат други да им ги дават?

Или пак двойни стандарти? Младите майки не заслужават помощ, 'щото са безмозъчни и "сами са се забъркали, сами да се оправят", а много умните и интелигентните, с големите сметки в банките - заслужават?

И да не се заядете за думата, както предполагам, че ще стане Mr. Green , въпросът е принципен.

Общи условия

Активация на акаунт