Лидл ::37::

• 68 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Понеже аз подхванах въпроса с корите, ами аз чета етикети от доста години и трябва да ви кажа, че до преди година-две, да речем, корите си бяха брашно-вода-сол.

# 631
То почти не останаха вече продукти без добавки от този сорт, освен био храни, а и за тях не съм на 100% сигурна  newsm78

# 632
Понеже аз подхванах въпроса с корите, ами аз чета етикети от доста години и трябва да ви кажа, че до преди година-две, да речем, корите си бяха брашно-вода-сол.

Според мен просто контролът беше занижен тогава и си пишеха, каквото си пожелаят по етикетите.

# 633
  • Варна
купих сиренето Пилос от 800гр., въпреки че доста му се зачудих - в съдържанието има посочен стабилизатор калциев хлорид. сега прочетох в нета, не пише лоши неща, ползва се предимно в млечната промишленост за по-добро съсирване. погледнах новото сирене Пилос в червена опаковка, Софрата, Ливади...не пише да има стабилизатор. и сега идва въпроса доколко може да се вярва на етикетите, и дали посочват изчерпателно всичко  Rolling Eyes

Няма начин да има вино, без да е стабилизирано  Wink  Всеки дето прави вино си го стабилизира, иначе ще пие оцет. Значи няма проблем да се стабилизра и сиренето, и киселото мляко. Иначе няма как да се разпространи в търговската мрежа без да вкисне на третия ден. Стабилизатора не е консервант.

Въздействие върху човека:

Известни са много положителни действия на Е 509 върху човешкия организъм. В медицината калциевият хлорид се използва при дефицит на калций, необходим за предаването на нервните импулси и мускулните контракции. Той влияе върху работата на миокарда, съсирването на кръвта и формирането на костната тъкан. Благодарение на веществото е възможно да се предотврати развитието на възпалителен процес и да се повиши устойчивостта на човешкия организъм към различни инфекции.

Още за: E509 - Калциев хлорид (Calcium chloride) | Е-тата Framar.bg
от framar.bg

не е проблема точно в стабилизатора, а защо на другите видове сирена не го пише, след като най-вероятно го има, при срок на годност по няколко месеца...? тоест може освен стабилизатора да спестяват и други неща, не само в сиренето, а в хранителните стоки по принцип

# 634

Според мен просто контролът беше занижен тогава и си пишеха, каквото си пожелаят по етикетите.
И аз така мисля.

# 635
Ами то и сега контрола не е особено завишен.Не е въпросът само да присъстват добавки разрешени за употреба в храните, а да бъдат в необходимите безопасни количества.А това почти не се изследва.Но това е въпрос на друга тема. Peace
П.С. За българския стандарт ЛИДЛ не е евтин магазин.

# 636
  • Русе
Е, как иначе ще се разболяваме и ще им купуваме хилядите разновидности на хапчета от аптеките ако всичко си е натурално и чисто? Не може така, трябва да ни тровят.
Както някой писа по-горе - четене на състава му е майката и дано не ни спестяват някоя добавка!
Да ти кажа, за стандарта на Ловеч си идва евтин. За сравнение само - хляб в магазина 0,90 лв., в ЛИДЛ 0,64 лв.

# 637

А кои са евтини магазини за българския стандарт? Питам от любопитство, не се заяждам

# 638
Аз веднъж бях взела кисело мляко, но сигурно е било Чуден и изобщо не ми хареса. Сега взех пак да пробвам, щото толкова го хвалите, но само Пилос. Вие сигурно за него говорите.

# 639
  • оттам, откъдето започва България
Аз веднъж бях взела кисело мляко, но сигурно е било Чуден и изобщо не ми хареса. Сега взех пак да пробвам, щото толкова го хвалите, но само Пилос. Вие сигурно за него говорите.
Да, аз лично много харесвам Пилос, а Чуден ми е едно лигаво.  no

# 640
И аз харесвам Пилос!

# 641
  • Варна
Тези дни имаше намалени обикновени бисквити, дали са още намалени?  Crazy Прияде ми се една бисквитена тортичка.

# 642

А кои са евтини магазини за българския стандарт? Питам от любопитство, не се заяждам

Ами май няма такива.При положение, че на едни и същи стоки цените в ЛИДЛ са еднакви в България и Германия, за какво говорим.... Rolling Eyes Изключвам разните измислени промоции, при които отново си плащаме реалната цена, та и отгоре.

# 643
Хареса ми киселото мляко Пилос. Взех една кофичка за проба. А сметаната Пилос в червените кутии си я харесвам отдавна.

# 644
  • Sofia

откритите пазари и борсите

Общи условия

Активация на акаунт