Детска стая ИКЕА

• 123 396
  • 468
  •   1
Отговори
# 165
Възглавниците за под са разкошни. Аз поръчах за синът ми http://media.snimka.bg/s1/3731/033706820.jpg?r=0
Сега чакам да ми направят и за дъщеря ми, нищо, че още е много малка.  И за да съм по темата, аз също се спрях на мебели Хенсвик на малката и съм много доволна. За над леглата и на двамата съм планирала по един рафт от Икеа от тесните и да поръчам нещо такова  http://10fingers.bg/site/products.php?product=30885. Няма да ги слагам на стената а върху рафтовете, като омръзне сменям.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 15:29 от Мартичка

# 166
  • София
Ама така да ми харесват белите мебели Хенсвик  Embarassed Когато мм сглобяваше аз ревах като магаре,защото не ги искам,а сега им се любувам  Heart Eyes Мислех си за лампата,исках синята с облачетата,но тя май ми отпада като вариант,защото решихме да правим nautical nursery.Дайте идея каква лампа да сложим.Бяла кръгла  newsm78 newsm78
Ние сме с тази: http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=18775.
Здравейте,

Ориентирала съм се към покупка на легло FLAXA - ето това:
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=86816
Който го има може ли да ми каже от къде и какви прегради се слагат към него за да не изпадат децата.
Благодаря.

За преградата - може да пробвате тези дървените им прегради за детски легла. http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30099293/. Аз съм много доволна от тях.

# 167
  • София
Наканили сме се и ние да вземем за детето ново легло и тъй като не ни устройва да е голямо, се спряхме на Икеа - това или може би това. Въпросът ми е за матрака. Размерите не са от обичайните, които се продават навсякъде и ще е най-удобно да си купим матрака заедно с леглото; но ето, Мигла има оплакване от запарване. Мигле, този ли е вашият?
Други впечатления, от други матраци?
Размер 160/70 например намирам като алтернатива само някакъв български кокосов... А не ми се занимава със специална поръчка...

# 168
Не знам къде да си пльосна въпроса, та почвам от тук, ако вие знаете по-подходящ форум, моля насочете ме  Praynig  Hug
Обзавеждам детската стая с някои неща от Стува. Сега стигнах до леглото/леглата. Имам 2 момчета, голямото е на 4, малкото е още бебе на 4 месеца. Бебето естествено си е в кошара и в нашата спалня, но все в някой момент (към годинка и нещо) ще се пробвам да го преместя при баткото. Та се чудя и мая какво легло да взема за баткото, така че по-късно лесно да допълня с ново легло за малкия. Стаята не е малка - около 13 квадрата, но аз не искам да се превърне в спалня, искам да остане пространство. Сега съм на вълна леглата тип сандвич това http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=86816 плюс изтеглящото се долно събратче http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=86466. Много ми е симпатично, ще мога да го използвам от самото начало, да си полягвам там, когато приспивам баткото или за гости. Дори и да остана на този вариант, не съм сигурна, че ще взема икейското, защото 90/200 ми се струва много голямо легло. Но като цяло колебанията ми са въобще дали този тип легло е подходящо за 2 момчета. ММ не е съгласен, децата трябвало да имат отделни легла, щели да се карат за тези. Двуетажните също не са вариант на този етап.
Моля за вашите съвети, препоръки, мнения!  Praynig Наистина се чувствам вече много объркана.  Shocked

# 169
  • sofia
ilexa, 90х200 е съвсем нормален размер.
Леглата на моите са 80х200. Още са ти малки дечурлигата и затова ти изглеждат огромни, но на практика не са.
И аз лично не харесвам тези изтеглящите се. Подходящи са инцидентно спане, но не и да се дели от две деца. Още повече, че имате място. Всеки трябва да си има "територия".

Едно познато дете е с такова легло. На 3 години е, спи си горе без проблем, а отдолу са му играчките.

# 170
ilexa, 90х200 е съвсем нормален размер.
Леглата на моите са 80х200. Още са ти малки дечурлигата и затова ти изглеждат огромни, но на практика не са.
И аз лично не харесвам тези изтеглящите се. Подходящи са инцидентно спане, но не и да се дели от две деца. Още повече, че имате място. Всеки трябва да си има "територия".

И аз съм на това мнение. Леглото е съвсем нормално като размер.
Колкото до изтеглящите се, наистина пестят място, но имам чувство, че е изключително неприятно да се спи на такова, все едно някой си е легнал над теб.

# 171
Благодаря ви момичета, vesi1 и PаganeHug   bouquet Тотално се разубедих значи за варианта с изтеглящите се легла.

Следващата ми алтернатива са тези разтегаемите легла http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=89266 от серията SUNDVIK. И аз с въпрос като лято!: разтегнатият вариант, разбирам, е с матрак 80/200, ами малкия, неразтегнат размер на матрака какъв е, някой знае ли? И дали мога да си слагам какъвто аз искам матрак или трябва задължително да е от разгъваемите на Икеа? И тази подматрачна рамка нещо ме притеснява http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=25158, дават я със съвсем друг размер newsm78...

А тези възглавници за под от Мартичка наистина са разкошни, очите ми останаха в тях.  Simple Smile

# 172
Офффф, мислих, мислих и от разтегаемите легла се отказах. Вариантът с тях беше да ги сложа в ъгъл, като едното трябва да е в свит вариант, за да се събере до вратата. Обаче с тези парапети, които има, трудно ще се излиза от това легло. Таблата на другото ще го затапва неприятно.
Двуетажните са ми просто притеснителни, не мога да се престраша. То вярно, че ако е писано да се трепе на легло, може и от 20 см. да се нарани, но въпреки това ме е страх. Може би, когато станат по-големи момчетата...
Пак се връщам на варианта с изтеглящото се долно легло. Имам близо година, в която бебето ще е при мен в спалнята. После можем да преместим бебешкото легло, което си е голямо (70/140) в детската стая при баткото и така да спи още година-две. И после вече, ако не се разберат да спят и двамата на леглото тип "сандвич", можем да купим още една Flaxa, но с чекмеджета отдолу, като ruf4i. Малко на магия трябва да се съберат на едната стена, че е точно 418 см. Ще дялкаме някой ъгъл  Mr. Green А през това време и след това ще си имаме винаги едно допълнително легло за гостенчета, за баба и пр.
Отивам сега в Икеа за последно да ги огледам и да реша. Тези легла обаче там винаги са декорирани като за момичета и ми е трудно да си ги представя по-момчешки... Дано да го измисля най-накрая, за да мога да поръчам в петък, заради безплатния транспорт http://www.ikea.bg/files/pdf/Brochure_EDSN.pdf
Усмихнат ден!   bouquet

# 173
На каква възраст бебето се слага в легло,а не в кошара?  newsm78

# 174
  • София
На каква възраст бебето се слага в легло,а не в кошара?  newsm78

Няма определена възраст. Синът ми спа в детското легло до 5 г. (леглото е 70/140). На около 2 г. махнахме трите пръчки и можеше да влиза и излиза свободно, след това махнахме и решетката, не е падал. Сега като гледам малката как се върти, докато спи, май скоро няма да остане без решетка, но и все още не сме й отворили дупката Wink

# 175
Ето още малко вдъхновения с модела детски легла MINNEN:

Хареса ми червения скрин от първата снимка.Знаете ли от коя серия е? Не го намирам...

# 176
Мерси за отговора Catty!   bouquet
Значи скоро няма да сменяме кошарата,което е добре.
Много си харесах столче Антилоп,само че в тъмно син цвят.Намирам го в украинската Икеа,в нашата-не.Дали го има в магазина,виждали ли сте го?В сайта го няма.

# 177
  • София
Мерси за отговора Catty!   bouquet
Значи скоро няма да сменяме кошарата,което е добре.
Много си харесах столче Антилоп,само че в тъмно син цвят.Намирам го в украинската Икеа,в нашата-не.Дали го има в магазина,виждали ли сте го?В сайта го няма.

Аз лично не съмг о виждала в друг цвят освен бял.

# 178
Здравейте, мацки  Hug

Детската стая почти я привършихме, остана да сложим дреболийките и малко я закъсах. Имам 2 питания, дано някой ми помогне:
1/ На 69 стр. от каталога има две правоъгълни възглавнички с дудълс рисунки. Дали ги има още в магазина, в сайта не ги открих  newsm78?
2/ Дайте идея за кутии за съхранение на играчки, но с височина 22 см.
10х  bouquet

# 179
  • на североизток
Малко късно отговарям, но отдавна не бях влизала...
Та, моите легла са FLAXA, но когато ги купувахме все още бяха ODDA Simple Smile И отдолу нямам чекмеджета а именно второто издърпващо се легло, за което се чуди ilexa. Но аз ги използвам като чекмеджета където събирам всички неизползвани за момента дрехи.  Матраци не съм купувала за тях, но имат подматрачни рамки, та във всеки един момент могат да се превърнат в допълнителни легла  Simple Smile
Чаршафите ми са също от Икеа, серията VITAMINER, която за съжаление вече не поддържат. Много беше хубава и със свежарски цветове, които подхождат и на момчешка и на момичешка стая. Но имам и от Лидл няколко комплекта, които на белите мебели се връзват идеално Simple Smile

ВНИМАНИЕ!!! На въпроса за преградите за тези легла ще отговоря с моя опит. Тези икейските VIKARE не стават!!! за легло FLEXA . Имам две чисто нови прегради, които купих за всеки случай, но за съжаление не стават на широката рамка на това легло. Те са за малките легла от детските серии. Само си развалих ръба на леглото от пробите ooooh! Но и да беше станало сигурно пак щях да ги махна, защото всеки път като сядаш трябва да се съобразяваш с тях. А така се пльоскаш със засилка в/у мекото легло  Mr. Green Досега са падали само два пъти за три години и нищо страшно не се е случило, слава Богу! По-скоро бих препоръчала да сложите нещо меко отстрани до леглото вечер докато се спи, а през деня да се използва за игри, например това. А за да могат да се качват сами децата някое детско столче от онези за баня или столче-стълба.

ilexa, моя съвет е отсега баткото да му вземеш голямо легло 90/200, а за бебето може след две-три години. Аз моята малката я сложих на 2 години да спи на голямото легло - от кошарата направо на него Simple Smile Иначе за баткото имах и едно междинно легло, дето сега се чудя къде да го дяна. Нито става за продаване, нито за изхвърляне, освен да го подаря. И още един много голям плюс за тези легла, според мен: това, че са по-високи е идеално за кръста на майката Peace Всяко преобличане и преповиване дори е много по-удобно. Да, има повивалници, но те се ползват докато бебето не започне да се върти, някъде докъм годинката, а след това? Дори и само да се наведеш да го целунеш за лека нощ детето, пак е сто пъти по-удобно Wink

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 14:23 от ruf4i

Общи условия

Активация на акаунт