Детска стая ИКЕА

• 123 397
  • 468
  •   1
Отговори
# 150
Момичета,въпреки огромното ми желание да открием перфектния гардероб и етажерка към кошарата и масичката за повиване Сниглар,така и не успяхме.Следователно мебелите на дребоса ще са Хенсвик-белите мебели,да.Още не мога да си го представя.
Може ли да помоля да ми дадете идеи как да декорирам детската.Не мога да си представя белите мебели и всичките колички,камиончета и играчки на дребното-някак си не ми се връзват с тези бели нежни мебели.Стените на детската са в бледо жълто,цвета се нарича "ванилия",тавана и дограмата са бели.Пода е тъмносин,пердета още нямаме.
Благодаря ви предварително.   bouquet

Стените ти са много хубав цвят, може да се твори на воля Simple Smile. Варианти за декорация според мен има много - може да избереш стикери, фототапет, тапетчета частично или пък фриз. Ние чакаме един тапет и два фриза - фризовете ще обиколят цялата стая, а тапета ще го сложим само на скоса. На стените също може да се сложат лавици /ъглови или на стена/, джобчета за играчки, снимки в рамка, детски картини /в рамка, на канаваца и т.н./ или рисунки на детето /ако вече рисува Simple Smile/. Над леглото можеш да спуснеш балдахин, икейските са много сладурски Simple Smile, в някой ъгъл да сложиш голям пуф или масичка със столче за рисуване. Варианти има още много, ама без големина на стая и разпределение на мебели ми е трудно. Пиши кое ти допада и пак ще го мислим Simple Smile. За белите мебели хич не съжалявай, после много ще си ги харесваш. Големия ми мъж има такъв гардероб и много си го харесва. Относно пердетата - бих заложила на нещо в цвета на стената или ако поръчваш тапети по каталог, обикновено имат предложения и за перденца в същия десен. Гледах такива на Есприт и още поне в 3-4 каталога Simple Smile. Повечето детски пердета, които са по магазините са ми направо ужасни - нито материите, нито картинките са хубави.
За връзка с тъмносиния под бих избрала някакви сладурски фигурки - примерно морячета Simple Smile.

# 151
Korali,много ти благодаря.Стаята не е голяма-14 квадрата е.
Относно декорацията-засега единственото нещо,което знам,че ще го сложа със сигурност е една рамка със снимки от първия месец на малкия до годинката.Като цяло искам да избягам от Туити,Колите,Мечо Пух и подобните по стените и пердетата.  newsm78

# 152
  • Sofia
И ние ще сме с легла сниглар, само че от тези за деца 3-7 год.  Спряхме се на шкафое Беста, и  даже гардеробчета им направих от варианта висок 192 см. Има възможност за безброй комбинации и с най-евтините вратички не е скъпо. В същото време, ако съсипят някоя вратичка, просто купуваш нова Simple Smile
 Ние сме с момче и момиче и декорацията също ми е много голям проблем. За сега само чаршафи им взех  с Дора и колите, че лесно се сменят. Другото трябва да е неутрално.

# 153
Тази лампа дали се съчетава добре със серията Хенсвик?Много ми харесва.

# 154
Цитат
Повечето детски пердета, които са по магазините са ми направо ужасни - нито материите, нито картинките са хубави.
За връзка с тъмносиния под бих избрала някакви сладурски фигурки - примерно морячета Simple Smile.

На същото мнение съм, затова в нашата детска сложих съвсем ненатрапчиви леки завески на нежни звездички. От 100% памук. Ето ги:

Ако ти харесва такова решение, има ги и в бяло в Textura.
От друга страна, тъмно синият под и белите мебели просто "плачат" за декорация на морска тема... Видях наскоро в един магазин такива детски пердета, в които ми останаха очите. Ако те интересуват, пиши ми на лични да ти обясня къде са.

# 155
Korali,много ти благодаря.Стаята не е голяма-14 квадрата е.

Дам, стаята хич не е голяма  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Момиче, имаш да твориш на воля, дерзай смело! Аз ще натъпча две деца в стая 8 кв.м., всяко на отделно легло + гардероб + скрин  Mr. Green. Декорацията е задължителна, на човеците трябва да им харесва Simple Smile.
Експериментирай смело, личното ми верую е, че на децата им е необходимо разнообразие и на 3-4 години трябва да има промяна. Сега можеш да избереш тема и да подчиниш на нея детайлите в стаята. Аз много исках морска тема, но баткото толкова е луднал по разните му там коли, че просто няма как да е друга декорацията Simple Smile. Ще пусна снимки като е готово.

Лампата ми харесва, но ако е различна от гамата на синьото на пода, може много да не се върже.

Момичета, дайте идеи какви кутии могат да се съберат под легло Гъливер, трябват ми за съхранение на играчките.

# 156
Ние не напредваме,пердета още не мога да харесам.Всъщност харесах едно десенче,но плата е адски плътен и не става за пердета.Перде на моряче не видях по интернета  Sad Sad
Темата решихме да е морска,разгледахме примери от интернет и си харесахме някои неща.Аз искам стаята да не е претрупана,да е подредена и без излишни неща,защото мястото е тясно.
Искам пердетата да са на вертикално райе - бяло и тъмно синьо,също и музикална въртележка с корабчета.Засега друго не съм измислила.Хич ме няма в бебешките декорации,помагайте.Гледах едни много сладурски картинки-китчета,котви и подобни в бели рамки,но тия неща ги има в Америка,тук не съм срещала подобни.

това е мечтаното ми перде

# 157
Еееее да ви се оплача,мм днес взе гардеробчето и шкафчето и липсва един елемент от шкафчето.А не сме в София,да отидем и да си вземем липсващото нещо Sad разочаровах се

# 158
  • ту тук, ту там
Обадете им се по телефона и обяснете! На момиче от форума така бяха изпратили някакви липсващи елементи за своя сметка!

# 159
Здравейте,

Ориентирала съм се към покупка на легло FLAXA - ето това:
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=86816
Който го има може ли да ми каже от къде и какви прегради се слагат към него за да не изпадат децата.
Благодаря.

# 160
Ама така да ми харесват белите мебели Хенсвик  Embarassed Когато мм сглобяваше аз ревах като магаре,защото не ги искам,а сега им се любувам  Heart Eyes Мислех си за лампата,исках синята с облачетата,но тя май ми отпада като вариант,защото решихме да правим nautical nursery.Дайте идея каква лампа да сложим.Бяла кръгла  newsm78 newsm78

# 161
Ама така да ми харесват белите мебели Хенсвик  Embarassed Когато мм сглобяваше аз ревах като магаре,защото не ги искам,а сега им се любувам  Heart Eyes

Браво! Много се радвам, че си ги харесваш!  Hug
Честито и със здраве!

# 162
  • sofia
Гледах едни много сладурски картинки-китчета,котви и подобни в бели рамки,но тия неща ги има в Америка,тук не съм срещала подобни.
Скрит текст:

това е мечтаното ми перде
Защо не пробваш да си направиш сама декорациите?
Намираш картинка от нет-а (детските за оцветяване са много подходящи), разпечатваш и оцветяваш с хубави бои. Слагаш в рамка и готово.

https://www.etsy.com/market/nautical_wall_art - ето малко идеи с морска тематика
http://www.makeit-loveit.com/2014/07/giraffe-nursery-art.html - Ето как се прави. Тук е на дърво, но на твърд картон също ще стане. Може и на платно - в лидл, чат-пат пускат евтини платна опънати на рамка.

# 163
За декорация има страхотни стикери на БуБуБ. Можеш да допълниш с някоя възглавница за под, например, ето примери.

# 164
Мноооооого благодаря!   bouquet  bouquet Страхотни идеи ми давате!!

Общи условия

Активация на акаунт