Интериорен стил по аматьорски 19

• 57 617
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • София
Записвам се в новата темичка, с обяснение защо се слага килим под масата в трапезарията (у нас няма грам килим и няма и да има, аз имам алергичен ринит към домашен прах и полени, а малкия ми син е с астма): защото краката на столовете драскат лака на паркета. Това го видх нагледно на невероятно душеме на моя приятелка в къщата им във Флорида - страхотно дърво на пода, страхотен лак и хоп, килим под масата. А там е топло и не им трябва килим да им е топло на краката, та аз  Shocked, а тя обяснява: "Като почнем да местим столовете да сядаме, и на пода хич не му се отразява добре"...

Иначе моите столове на тези въздушните на Иймс от най-горната снимка, но в цвят горчица, а масата е кръгла, не елипсовидна.

# 32
  • София
На нас ни е студено на краката като се застоим на масата, защото сме с теракот. Без килим няма как да оцелеем.

На мен драмата ми е по-сериозна: кухнята е голяма и имам нужда от два килима- за под масата и за около кухненските шкафове. Бебето все там се застоява да играе и искам да му е топло на дупето. Лошото е, че по Нова година бенгалският огън опърли единия килим . Е, гостите бяха решили да си го палят на новия паркет в хола, та по-добре килима да даде фира. Но сега трябва да купувам два, за да са еднакви.

Дали не бих могла да си имам два различни килима? Без да става много еклектично, разбира се.

# 33
Здравейте, не пиша много в темата, но редовно ви следя. Ето и един сайт, който  разглеждам в момента http://www.mjsinteriors.com/penthouse.html надявам се да ви хареса Peace

# 34
Намерих един сайт, явно нов, дано не излезе като реклама.
Та, интересни интериорни решения от България уж. Не знам до колко са оригинални или просто са копирани от някъде.  Rolling Eyes
Ето снимка с един "наш" килим, в унисон с темата.

Тук е целия сайт.
Скрит текст:

# 35
цлете, ако дадеш контакт много ще съм ти благодарна!!! Точно така искам аз - да си поръчам килим по избор и да ми го произведат мейд ин бг!!! (Персийският е само вариант, защото е без пари  Laughing)

# 36
........: "Като почнем да местим столовете да сядаме, и на пода хич не му се отразява добре"...

Еее, това е несериозно Laughing, ми има тапички. По-скоро съм съгласна с Барба за стъргането по пода. Иначе и ние сме с килими (два - под масата и пред дивана, че стаята е холо-всичко си и е доста голяма), въпреки трите деца (две от които бебета), двете кучета и котарак отскоро. Просто последно си купих леки вълнени килими, не особено качествени, но ги пера в пералнята, а като пораснат децата ще ги хвърля. Иначе ей тук имаше килими на добри цени: http://kilimi.bg/?page=carpets.
Търся си удобни столове, помогнете ми, моля!

# 37
Записвам се в новата темичка, с обяснение защо се слага килим под масата в трапезария, защото краката на столовете драскат лака на паркета. Това го видх нагледно на невероятно душеме на моя приятелка в къщата им във Флорида - страхотно дърво на пода, страхотен лак и хоп, килим под масата.
Има едни падчета, летят се на краката на столове/ маси/ дивани/шкафове. Пазят паркета от надиране, а и стъргане не се чува.

# 38
Моят мъж си прави чипровски по поръчка. Бяха купили евтино вълна, основа и платиха само за труд и бои. Могат да ти направят всякакви откачени цветове. Аз преди да си купя белия килим, много исках бял чипровски и само мрънках. Да работят хората, това е такъв труд!

# 39
  • София
Ооо, аз само обяснявах защо се слага килим под масата (аз никога не бих сложила килим заради алергиите и астмата, по-скоро бих сменила подовата настилка), далеч съм от мисълта аз да уча моята приятелка (която е архитект, между другото) кое как да си прави в нейния дом.

# 40
Има любимото дизайнерско решение на Барба. Grinning килим на стената.

# 41
Чудя се защо не пишете... Вие що не казвате, че сте се преместили в нова къща Crossing Arms

Има едни падчета, летят се на краката на столове/ маси/ дивани/шкафове. Пазят паркета от надиране, а и стъргане не се чува.
Ама цапат при суркането насам-натам и няма почистване после.

Камина, декорирана с книги
Скрит текст:
и библиотека - с картини
Скрит текст:

За Ема, за кухнята на село
Скрит текст:

# 42
  • Пловдив
Ама цапат при суркането насам-натам и няма почистване после.
Не, текстилни са. Кече. Аз имам от икеа, от бриколажа, от алати, от къде ли не - еднакво добри са. Понякога падат, аз си лепя нови. Общо взето издържат няколко месеца и лепя нови. Обаче изпитвам подозрения, че ако не ги ползват моите деца може и да държат повече.

# 43
Според мен килима създава уют,аз харесвам шарените Simple Smile!

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 16:39 от milla.v

# 44
*Янтра издържат и повече Grinning от опит. На мен са ми удобно, защото са много удобни за местене на тежки мебели. Леглото на детето е двуетажно със скринове отдолу. Благодарение на тези подложки, го местя сама, защото те се плъзгат много леко по настилката.

Някой дали знае, дали си имат име тези камини?

Виждам ги почти навсякъде в интериори от скандинавски тип и ми е интересно да прочета повече за тях. Hug

Общи условия

Активация на акаунт