Интериорен стил по аматьорски 19

• 57 602
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Брей Титина, много смело! Помислих, че стената е със специална мазилка, а то какво било Laughing! Аз обаче като Птица - не бих издържала с този цвят Embarassed.
Ванилия, много ти е хубав бъдещият хол, честито Simple Smile!
Дорис, взимай витринката, без пари е, във Варна е и не изглежда прекалено ангажираща, или поне иди я виж, и прецени на място. Аз съм за по-семпла визия на дамаската. Достатъчно форми има по сета.
Вече не смея да кажа, че нещо не ми харесва. Точно като погледнах цвета на 2014 и си помислих, че е най-грозното лилаво, но знам ли дали няма да попадна на някоя "стая с лилави стени", в която ще потъна и ще се влюбя. Покрай тази тема толкова ми се промениха възприятията, че и плюша взех да харесвам и кой знае дали скоро Юлиан Тахов няма да стане любимия ми дизайнер Shocked. Това е в категория "Ужаси".
Иначе, кой по Богиня, кой по Ема, а аз забелязах, че съм по Пина Hug. От доста време нейното мид сенчъри (с и без модерн) ми е влязло под кожата и някой ден, може би........... Много ми харесва! Баба ми имаше точно такива мебели, пу, да бях знаела!
Вчера, докато разглеждах витринката на Дорис и видях това
http://prodavalnik.com/masivno-starinno-kreslo-i40327297. Познайте кого си представих с книга в ръка?
П.П. Сега видях поста на Птица, ами гении, можеш ли да ги разбереш? Някой композират на 5, други рисуват. Барба, купи маслени бои на детето!

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 13:40 от Stef4o

# 721

Ванилия, дивана да не се цапа, ако е много близо до камината? Иначе защо не, даже си представям как бих се сгушила в това ъгълче с книга в ръка Simple Smile

Точно така си го представям и аз, може би дори ще сложим етажерки там за няколко книги. Диванът вероятно ще се цапа, но той така или иначе все ще се цапа  Crazy О! Да, освен това, Ема, мъжът ми много хареса тази снимка, той още по-трудно от мен си представя нещата, а това много му допадна и каза, че наистина ще е добре да се получи подобно пространство!
Вече се спряхме на дюшеме, сега ще потърсим от къде точно да го вземем и какъв материал, аз мисля за бук, стълбите също са бук. Ще го омаслим, няма да лакираме, че като лакирахме стълбите направо   ooooh! И като видим как стои пода, ще изберем нюанса на сивото за стените. Освен, разбира се, ако не ме хване саклета и не намажа стените първо и после да се чудя що тъй не ми седи "баш" както искам  Joy  
(Така че спрямо показана по-горе дневна, дървеният таван слиза на пода, тъмния под се качва на стената а белите стени ще се преместят на тавана... друготио си е 1:1   Crazy Mr. Green )

ПП: Стефчо, мерси! Заслугата е на Ема  Laughing А креслото - ако не е тюркоаз, или поне грапа - не вАжи!  Naughty  Joy

# 722
  • София
....ако промениш виенски сет според дадените съвети - дървените части в бяло, а тапицерията с крещящо шарени дамаски просто вече няма да е виенски...

И какво от това. Тя няма да прави музей у тях, да представя епохите нагледно вкъщи.

Много ми харесва идеята за това лъскаво синьо, което показа Барба, както и дамаска-шиноаз, но после става по-трудно за цялостния интериор. Ако намеря нещо подобно в бяло с цветна дамаска, ще онагледя.

Ванилия, дивана да не се цапа, ако е много близо до камината? Иначе защо не, даже си представям как бих се сгушила в това ъгълче с книга в ръка Simple Smile

Такъв сет се купува именно защотото е ТАКЪВ - в случая виенски. Ако е просто за да има в къщи маса и столове, едва ли би си го купила, а и едва ли си няма. Ако идеята е да се " помодернизира " би будила недоумение и съжаление, и недооценяване...Пак мое мнение.
Доста съфорумки са писали против белия цвят - защо цитираш само мен?

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 14:20 от Vayana

# 723
Пък аз, като видах, че последният пост е твой, помислих, че си пуснала нова тема и ни каниш в нея.

# 724
  • София
Показанато от птица е наистина впечатляващо! Детето е талант - те просто се раждат такива, подчиняват света и нас...Може би това са новите Индигови деца.

# 725
  • Sofia
лелее, чудна тема!!! Поздравления! Ще ви следя с удоволствие, а току виж се включа и скоро   bouquet

# 726
Ваяна, теб ли съм цитирала? Извинявай, ако това ти се е сторило обидно, исках да подчертая какво е моето мнение относно съхраняването на автентичния вид и твоето мнение ми се стори най-подходящо. Ако е нещо изключително ценно, старо - да, струва си да се запази в оригиналния си вид, но иначе не.

И да вметна, като в никакъв случай не искам да обидя Дорис, но тя мисля, че не би се обидила Wink, във вида, в който е този сет в момента, изобщо не ми харесва и не бих го понесла в дома си, но преобразен, осъвременен, модернизиран - веднага го взимам.

И към всички нови - добре дошли сте всички! И пишете, включвайте се наистина, а не с по един пост и дотук. Темата не е ничия, така че не очаквайте специална покана от някого Simple Smile

# 727
Аз по- хубави виенски витринки подарявах преди 2 години Simple Smile Взе ги една съфорумка, дали ги е преправила вече...  Thinking  Много искам да ги видя какво са станали. И един бюфет, и една маса, ех... никой не показа...

# 728
Ванилия, прекрасно ще се получи холчето. И аз съм "за" диванът да влиза в нишата до камината. Чудно местенце за четене. Може там небрежно да метнеш едно одеалце за разкош да попокрие дивана, че около камината си хвърчи пепел понякога като се отвори и падат чернилки. Нали ще е затворена горивната камера? Направи вратата да се отваря отдясно, т. е. отляво са пантите /откъм дивана/, че понякога и въгленчета хвърчат. А за стените и пода да ти кажа по принцип първо се боядисва, пръскаш си спокойно по пода Simple Smile, после се полага подовата настилка с первазите и воала - чистичко ти е без чистене. Обратно е доста по-труден процесът.
А това дете...гений! Само божия дарба е това...на 11 г.!

# 729
  • София
Eма, не съм се обидила  Simple Smile
Аз съм живяла сред такава обстановка в детските си години - къщата на баба беше изцяло с виенски мебели, дори " изписани " директно от там. Не сме ги запазили, освен една холна маса. И сигурно от респект мисля и написах мнение, че не трябва да се променят. А всъщност моя вкус изобщо не е такъв - аз съм скучна черно-бяла и модерна  Joy

# 730
На мен не ми харесва дивана нс Ванилия да е до стената. Сигурно сте живели в стая с камина, ама ако някой не е наистина много се цапа Sad На мен много ми харесва диванчето и не ми се иска да замине.Може би обаче ако точно този модул стане по приемащ мръсотия цвят бих го приела  newsm78 Иначе на мен много ми харесва точно това да има различни кътове в хола.
Да питам аз пак за моята спалня Simple Smile Как мислите, като се отказах от тапета, така дали ще стане :
http://www.pinterest.com/pin/458170962061124020/ Имам предвид цвета на стените?

# 731
И аз имам в хола две огромни черни колони Jamo. И толкова ме е яд на тях, и така ме дразнят, че най-брутално го ползвам за цветарници, масичка и какво ли още не Laughing Но никакви уговорки да бъдат махнати не работят Tired

Според мен виенският сет трябва да е тъмнокафяв, мат, с някакво дискретно райе. Разбира се, всичко зависи и от контекста Peace

Червеното е страхотно, но и аз не бих го понесла вкъщи.

# 732
  • Варна
О! Ема как ще се обидя, та аз досега го държа в гаража и чака свободно време и концепция Simple Smile

Купих го сета защото ми харесва, изящен, изработката е перфектна, по принцип обичам нещата с история, Импулсивна покупка, както когато си купя цвете или обувки, при мен няма много организираност и планова икономика, все пак съм риби Simple Smile

Ако не може да възвърне на нещо оригиналния му вид (реставрация), бих го променила може би и с малка доза виц дори, или мога да му променя предназначението. Понякога пък ми харесва точно защото е очукано и нащърбено и оживяло стотици години, както стария тезгях от твоята снимка, респективно остатъци от хамбар, между другото би излязла страхотна плъзгаща врата. Нещо като от чаши или гевгир - лампа или от стар велосипед цветарник. Е, понякога се получава фиаско, но пък удоволствието остава Simple Smile

редизайн

# 733
# 734
Брей Титина, много смело! Помислих, че стената е със специална мазилка, а то какво било Laughing!

А то си има специална грапава мазилка отдолу, и си мисля, че точно заради нея боята стои на петна. Исках нещо плътно.

Общи условия

Активация на акаунт