Интериорен стил по аматьорски 19

• 57 697
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Аха, сауни и парни бани имаш впредвид. А какво дърво се използва за тях? Едва ли са цитираните и обсъждани преди 1-2 стр. чам, ПДЧ, МДФ...за които съм го написала.

Но и едва ли е екзотична дървесина от амазонските гори. Grinning Аз залагам на иглолистно някакво или бреза.
Да, бг производители ги правят от смърч, бял бор, липа...

# 541
Аха, сауни и парни бани имаш впредвид. А какво дърво се използва за тях? Едва ли са цитираните и обсъждани преди 1-2 стр. чам, ПДЧ, МДФ...за които съм го написала.

Но и едва ли е екзотична дървесина от амазонските гори. Grinning Аз залагам на иглолистно някакво или бреза.

Не съм се интересувала. Гост22 знае всичко - да сподели  Simple Smile
Чак пък всичко... Да кажем, че преди години търсех евтин материал за шкафче (рафтчета) в обикновена баня и си направих тестове. Да, може и с чам, ама що да им подливам вода на майсторите — тоук виж утре съм застанал от тяхната страна на масата.  Wink

# 542
Обикновено дърво, чам например, обработен добре с масла тип Осмо също е влаго и водоустойчив Peace

Това рафтче ако го сложа в душ кабина колко ли ще издържи? newsm78 Или да търся бамбуково?

# 543
Нашият шкаф за банята е ПДЧ, но цената му е толкова смешна, че може да се сменя според мъжа на всеки две години - това във връзка се цената на Богиня, която е малко ненормална според мен  Shocked.
При нас няма как да се мокри, защото сме с душ кабина. Парите са си вътре.
Което ни позволи и да сложим дървена врата на банята от друга страна.    

Шкаф за баня от дърво:
http://www.woodland-bg.com/index.php?m=320&lang=1&cat_me … amp;zona_mebeli=1
http://www.casaart.bg/mebeli/2012-05-05-16-01-02/shkaf-za-banya- … 9-12-12-04-detail

Не знам корабният лак дали се ползва за такива цели. Ние имаме дървено стълбище, лакирано с корабен лак. Постоянно се чисти с вода и не само, децата си джапат от морето директно върху него с мокри крака - вече години наред, му няма нищо.

# 544
  • Варна
Грета, сега ти видях плочките. Жестоки са! Леко дори ме е яд, че вече си сложих моите и не мога да ги сменя с тези.
Тези ми напомнят за Византия, за Ренесанс, нещо пищно и красиво.

А това е шкаф, подобен на това, което искам аз

# 545
Винтиджа в баните ми е доста спорен !Много по-скъпо е а и не знам дали ще стои толко добре!На снимки е различно... Wink

# 546
  • Варна
Който както си го направи.

# 547
Като ползваща дърво за банята и за външни мебели, давам моя принос в дискусията. ВСЯКО дърво, омаслено с Осмо за външно ползване, позволява не само да стоят мебелите във влажна среда, но и директно да ги мокри вода.
Дървесина, която е подходяща за мокро - тик, бамбук, акация, дъб, лиственица, бял бор, ела... чам /горе-долу подредени по якост и по цени в низходящ ред/.
В моите бани има бамбук, чам и тик /тикът е подложен на постоянно мокрене и не е обработен с нищо/, бамбукът е омаслен, а чамът е боядисан рехаво.
Ако някой знае или види случайно стенен шкаф, дървен, ама красив и евтин, да ми каже! От години търся /явно не много усърдно/, защото искам тоя кютук, наречен "колона за баня" да го разкарам и да го заменя с шкаф на стената. Не ми се занимава да поръчвам, искам да го видя някъде готов и да го грабна. Яд ме е много, защото изпуснах едни съвсем прилични в Бау /макс или хаус/. Когато сварих да отида до там, вече бяха останали само за под мивка и тип "колона".

# 548
Аз пак за ..плюша  Laughing Няма ли вариант за тъкан, с подобно излъчане, но да е в по-малка степен прахосъбираща  Thinking Кадифе? Сякаш самите му власинки са по-късички  Rolling Eyes Впрочем,
на първия линк излиза точно кадифе (или думичката за кадифе и плюш на англ. е една и съща  newsm78)

Кадифе то е по-хубаво от плюша, плюша е този лигавият плат за мен. Видях, че му го наричат velveteen. Неправилна употреба на термини и взехме да ги взаимозаменяме. Кадифе! Това ми харесва.

Дорис, мерси много, записвам.

# 549

Имам въпрос: някой правил ли е ПДЧ водоустойчиво? И дали изобщо е възможно? Дърводелците ми вкарват едни цени за шкаф в банята, че направо не е истина Shocked Някои хора коли си купуват за толкова. Та искам да ги заобиколя  Mr. Green с пароустойчиво ПДЧ /все пак там вода директно няма да се лее/

Брат ми прави, някъде из Варна му го пръснаха с авто боя. № години +2 малки деца, не е мръднал.

# 550
  • Варна

Имам въпрос: някой правил ли е ПДЧ водоустойчиво? И дали изобщо е възможно? Дърводелците ми вкарват едни цени за шкаф в банята, че направо не е истина Shocked Някои хора коли си купуват за толкова. Та искам да ги заобиколя  Mr. Green с пароустойчиво ПДЧ /все пак там вода директно няма да се лее/

Брат ми прави, някъде из Варна му го пръснаха с авто боя. № години +2 малки деца, не е мръднал.
О, супер! Значи съм на прав път за единия шкаф /там ми е мързеливо да го омаслявам/

# 551
  • София по рождение
Vayana,
къде е този магазин x-tra.
Аз все пак си търся пвц - бял шкаф - прост. Предишния от мдф се разкапа. Срещу душа е и се мокри. А пък ваната е бяла и тоалетната бяла.

# 552
И аз имам нужда от шкаф за банята, но засега ще почака.

Щастлива съм, защото днес се сдобих с табла за спалнята.Пускам една снимка с тапета  Joy Все пак някой може да размисли  Joy

https://plus.google.com/u/0/photos/100444153909119227212/albums/ … 44153909119227212

# 553
Връщам си думите назад, ако съм обидила Ема или Богинята.
Онагледих много добре какво е влиянието ви в темата, без да преекспонирам или натрапвам.
Надявам се не намерихте "драма" в това.

# 554
  • София
Винтиджа в баните ми е доста спорен !Много по-скъпо е а и не знам дали ще стои толко добре!На снимки е различно... Wink

Какъв винтидж? Моите плочки са модерни, от нова колекция са. Държах на изпитана марка и просто си намерих новия и каталог. Е, някой може и да помни драмата ми с шестоъгълните плочици по 240 лв метъра, но устоях на изкушението.

Ще снимам сега с шампоаните, да се види добре, че си е една модерна баня.

Общи условия

Активация на акаунт