Интериорен стил по аматьорски 19

• 57 700
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Vayana,
къде е този магазин x-tra.
Аз все пак си търся пвц - бял шкаф - прост. Предишния от мдф се разкапа. Срещу душа е и се мокри. А пък ваната е бяла и тоалетната бяла.

Nadyk, ето къде са магазините им:

http://www.x-tra.bg/Contact.php

Ние купихме нашия от магазина в ж.к." Дружба " -2.  

# 556
  • София
baibibi, имам въпрос към теб във връзка с поста ти - с това масло Осмо ако се омасли вътрешната страна на интериорна врата на баня няма да има проблем с влагата и пръските вода, т.е. няма да се получи ефекта като с шкафовете от ПДЧ - правилно ли съм те разбрала? Благодаря!

# 557
Връщам си думите назад, ако съм обидила Ема или Богинята.
Онагледих много добре какво е влиянието ви в темата, без да преекспонирам или натрапвам.
Надявам се не намерихте "драма" в това.

Чудо, няма драма и никого не си обидила, напротив даже Hug

Vayana, ако вратата е дървена и е от хубав материал, нищо няма да ѝ стане. В нашата баня, понеже не е много голяма, ежедневно вратата се пръска с вода и си е окей. Даже не е с масло, а с най-обикновена блажна боя и да не казвам на колко е години.

# 558
  • София
Ема, подозирам, че е от ПДЧ с някакъв пълнеж - трябва да си припомня. Засега й няма нищо, бяла е и боята няма поражения, но като днес говорихме за това реших да питам, да не се наложи и нея да сменяме като шкафа.

# 559
От водата дървото се подува, измята и какво ли още не. Т.к. в няколко от апартаментите ни баните са малки съм решила проблемът със завеси за баня.

# 560
Като става въпрос за дърво,мога ли да сложа дървен плот на около 10 см над малък радиатор,отдолу е ненамазано с нищо дърво,трябва ли с нещо да го обработвам,едва ли ще му стане нещо от топлия въздух?

# 561
Апартамент капсулира времето в Париж:

Годината е 1942 г. Градът е Париж. Епохата - тежка. Разгарът на Втората световна война. Една богата актриса и светска дама напуска апартамента си, за да избяга от нацистите в южната част на Франция. Името е мадам Де Флориан. Тя така и никога не се връща...

Повече инфо:

# 562
Vayana, маслото ще "работи" само ако вратата е масив дърво.
Моята врата е от най-простите - рамка от иглолистна дървесина и отгоре някакво платно, което е фолирано. Подложена е само на овлажняване /директно върху нея не пръска вода/ и седма година си е О.К. Фурнированите врати в друг апартамент дадоха фира - фурнирът се подкожуши и напука. В трети апартамент вратите бяха масив /чам/, но лакирани, а не омаслени. Пръскаше там вода от душа и отдолу вратата на банята беше започнала да почернява /явно лакът се е напукал, а след това влагата е прониквала в дървото/, но не се беше изметнала като цяло за 10 години ползване.
Това е моят опит с врати на бани досега.

# 563
  • В кошера...
Дорис, точно това е дизайнерката -Ина Дамянова и току що прочетох, че е първата жена на Кольо Карамфилов... Мир на праха му! Сейфнала съм си нейна лампа, точно с крилцата, но не намирам снимката в нета.

Сега относно моята дилема за цвета на стола Поанг - бял, черен или цвят:
Ето цветовете у нас
+ една стена в холна секция в бяло и дървесно:

Аз, мисля, че и от двете течения в темата има блестящи попадения.
Създаването на интериор за мен е като рисуването - трябва талант и потребност да правиш точно това, ако го нямаш - копираш.

Относно плюша аз имам ужасни спомени от плюшена холова гарнитура и сиамка в детството си. Всяка събота с четка и вода бяхме наказани със сестра ми да я чистим. Не, благодаря!
Ако е само акцент някъде - да, но за цяла мебел НЕ! Ще се радвам на вашите!

# 564
  • Варна
Връщам си думите назад, ако съм обидила Ема или Богинята.
Онагледих много добре какво е влиянието ви в темата, без да преекспонирам или натрапвам.
Надявам се не намерихте "драма" в това.
СТига, бе. Шегуваме си се.  Hug
 Heart Eyes

Е, кажете сега, това не е ли грозно? http://www.x-tra.bg/мебели-за-баня-PVC?c=31

Медунка, много ми е монохромно у вас. Аз бих направила от стола силен акцент - мисля си, че масленозелено ще стои много добре.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 19:32 от Приятно ми е - Богиня!

# 565

Е, кажете сега, това не е ли грозно? http://www.x-tra.bg/мебели-за-баня-PVC?c=31

Много. То, ако струваше 50-100 лв, да го преглътне някак човек. Ама за хилядарка и нагоре...

# 566
Ние имаме ПДЧ в банята. Светотатство.  Laughing За 3 месеца все още нищо не му е станало. И да му стане, ще си купя пак - същия.  Laughing Не струваше много пари, така че ми е все едно. Важното е, че докато е в кондиция няма да ме дразни и ми харесва. И има дърво в него, па макар и трески.  Laughing
ПВЦ-то не ми харесва, не си го представям в банята си. Искам да ми е някак уютно, а двете неща за мен са взаимно изключващи се.
Въпрос на усещане, на предпочитания или каквото там подтиква хората си купят пластмасови шкафове за баня.

# 567
Ами ако не с масло, а с яхтен лак се лакира дървото? Дали ще работи за баня?
(В дискусията за баня няма да участвам, че ми е много тъжна тема - моята е с дизайн на тоалетна на барче от началото на века. Но пък е напълно здрава и бюджет за промяна не се предвижда  Tired )

Аз съвсем се омотах какво правя у дома... сега правя още калъфи за дивана, ама единия цвят така съм го избрала, че май няма да седи хич добре. Отделно от това харесах едно свежо и цветно за възглавници, но хич няма да стои с пердетата... май голяма греда с тез' пердета. Така е, като се почва отзад напред... Ще показвам скоро.

tzuntzurka, ти направо нарежи тапета по дължина и го залепи с тиксо на цялата стена, така ще се ориентираш най-добре  Joy И аз така - като не мога да визуализирам и направо купувам и слагам на място... После подарявам  Joy

PP: medunka, много ми харесва у вас, антренцето е чудесно! Харесва ми как сте "хакнали" пластмасовите шкафове за обувки, директно ще препиша идеята за една позната!

И понеже сега си разгледах отново платовете за дивана... ами то на домашната светлина изглежда лилаво, не сиво  ooooh! Изобщо.... Ако искате, може да си организираме една среща за кафенце, и аз ще домъкна всичките парчета, които насъбрах, ако някой си харесва нещо  Crazy

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 21:59 от Ванилия Мадагаскарска

# 568
Дорис, точно това е дизайнерката - Ина Дамянова...
На мен нещо не ми харесаха лампите й. Нали за лампите с крилцата говорите? Интересно като идея, но е изпуснала мярата, според мен.

За стола и аз съм за цвят!

Според Гугъл, разликата между кадифето и плюша била в дължината на лицевото мъхесто покритие, при плюша било с по-дълги власинки. А аз си мислех, че е обратното и че кадифето е по-нетрайно и ронливо.
Плюшена дамаска и ние сме имали, тежкарски стоеше, но и всички боклуци събираше.
Явно модата в интериора е като модата в модата Wink - добре забравеното старо Laughing

Никакво шкафче (грозно, хубаво) не виждам.

# 569
За любителките на килимите, чак лейъринг има: http://www.apartmenttherapy.com/how-to-layer-rugs-design-lessons-199254

Общи условия

Активация на акаунт