мами в Италия?

• 32 311
  • 385
  •   1
Отговори
# 150
Ей, Миленче, недей тъй де! То лошо няма да си говорим само, стига да не влизаме в действие!

# 151
Деси!
Точно от такъв обяд се връщам! ( Дирок, извинявай, не мога да не споделя!)
Днес родителите на моя мъж празнуват 50г от връзката си, та се ожениха!
След ритуала, ходихме на ресторант. Мамма мия. беше безумно направо
1/  сандвичета препечени с някви сиренца, и саламчета
2/ фетучини - количеството не искам да го описвам, към 500- 600 гр имаше, докато не ги погълнаха не се спряха))) аз се усетих да поспра още в началото, все едно пречуствах кво ме чака.
3/ пържола огромна, мисля че се казва фиорнетина , салата , пържени картофи -огромно количество
4/ долче. - няколко вида кексоподобни, реване-подобни и тн. десерти
накрая кафе
аз наблегнах на номер 3 - но до тогава те се бяха наяли с пастата и като се зачудиха как така си изяждам всичко))

навръщане в моята кола се качи свекър ми  - едва дишаше тоя човек, как не ... да ни е жив и здрав - оставих го у тях  * но сериозно се притеснявах да не получи някой инфаркт , според мен ще спи 2 дена

аз в ,момента релаксирам с едно кафе дълго. но наистина е много тежко!
а дори не ядохме сирена и плодове, защото и те май би трябвало да влязат в бройката.....

# 152
  • Italia
Деска,аз само се майтапя  Wink Тази година и аз Ще си садя отново на терасата краставица. Преди 4 години имах невероятна реколта хем балкон4ето ми беШе  1,5 м / 2,5 м а толкова много краставици обрах и Що таратор си изпапках  Blush А тая година като имам и пове4е място ехееее току виж и доматки съм боднала.  Wink
Лени само като си представих фету4ините и....огладнях  Embarassed Wink

# 153
Дирок , а ти семена от БГ ли си взимаш?
щото според мен за домати ( а аз тва искам) е задължително хубав разсад да имаш от хубави ( ломски за предпочитане) доматки  Grinning ( тия неща как се пренасят по летищата)))? 
повече не знам. мечтая си и за една лехичка ягодки също така)

# 154
  • Italia
Дирок , а ти семена от БГ ли си взимаш?
щото според мен за домати ( а аз тва искам) е задължително хубав разсад да имаш от хубави ( ломски за предпочитане) доматки  Grinning ( тия неща как се пренасят по летищата)))? 
повече не знам. мечтая си и за една лехичка ягодки също така)

Лени,семената са 100% made in Bulgaria Директно от градинката на баба ми в Симеоново  Hug Wink За вкуса мога да гарантирам,4е е великолепен. Говоря за крастави4ките. С домати оЩе не съм експериментирала,но се надявам да е успеШен опита и там  Blush Peace

# 155
Хе, и ягодки си имам! Купих си ги на разсад преди 3 години от Венеция, чак от там си ги мъкнах по самолета, бяха около 12, сега имам.... не знам колко, ама голяма реколта стават. Но доматите ми хич не станаха, сигурно много се опичат, тук си е бая жега лятото... Пробвах и с италиански семена, и с български, ама на! А няма проблем пренасянето на семена, аз поне никога не съм имала.

# 156
  • Italia
Деска,а ягодките в саксийки ли ги оставяШ или?

# 157
Ми не, в лехичките са посадени, но първата година бяха в сандъчета, и пак си раждаха

# 158
  • Italia
Ми не, в лехичките са посадени, но първата година бяха в сандъчета, и пак си раждаха

Зна4и и при мен би станало  Wink

# 159
Не сте сами в аграрния сектор  Peace
Зад гърба си вече имам пълна реколта от огромни бели репи (малеее какъв разкош със стърган морков, зехтинче и оцетче). А с ракийка как влизат .... Sunglasses
100% бергамски репи от моята градина, екологични  Mr. Green
А ако се осмелите и към една такава салата да прибавите яко количество настъргано пармиджано ..... това е вече разкош. Мъжът ми случайно откри хубавата комбинация и сега е негова запазена марка  Mr. Green
Друго което отгледах това лято в моята градинка са 3 лехички с люти чушки, малко чесън и малко целина. морковите не ми поникнаха, ама нито един newsm78
Аз така ... да споделя ....  Blush

Таргета за следващото лято е марули и домати.

# 160
Момичета, четох една нова тема тук за БГ културни институти
Интересувам се дали знаете БГ посолство тук /или и аз не знам кой/ дали публикуват събитията ( примерно турне не Мистериите, изложби, концерти...) , така че да се ориентирам какво преминава през Болония?
.....

# 161
Само Вески, къде си? Иринка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА си жива и здрава, и много, много щастлива!

# 162
а Бобет
Само Вески, къде си? Иринка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА си жива и здрава, и много, много щастлива!

Мерси, Деси.Да ти се врьща  HugЛуднала сьм с Мишо, но изпращаме много поздрави на Бобето(Бебето) Heart Eyes

# 163
Благодаря! Опитвам се да ти се обадя, ама телефона ти е изключен.

# 164
момичета! не унивайте)))
темата ни падна на втора страница, това не може да остане така!
днес бях в равена - егаси мъглите са там!
при вас какво е времето?

Общи условия

Активация на акаунт