мами в Италия?

• 32 311
  • 385
  •   1
Отговори
# 255
eх Лени, ама как така до летището по нощница, това направо ме разтреля. Тук иначе незнам защо но всички вечер(като и3ли3ат) са много поддържани, никой не ходи по дънки-незнам дължи се на това, че целия град е доста богат ли що ли, но никой не е как да е облечен...много кофти, защото аз почти нямам никакво време ни да се гиздя ни нищо. ина4е бях се замислила да отслабвам, но след проклетата пнеумония която изкарах още съм на кортизон и познайте ако продължавам така как ще се закръгля....като медената пита. макар 4е предложението да се видим е мое, мисля, че няма да мога да мръдна ако не дойде свеки, че иначе малкия е до 16.00 ч. на дом4е( ако е здрав) а мъж ми все работи и го виждам само късно вечер.

# 256
Огромно благодаря на Мкдирок за подробното инфо по моята тема  bouquetа знаеш ли мила дали е възможно студенти да работят и учат едновременно?Ако някой може да пише нещо за университетите в Болоня (дали ще е нахално.....?)Събирам всякаква инфо защото все още избираме най - подходящото място за живот и учене а пък аз си умирам от страх защото тя ще е сама там....А бе въобще мйченски работи .А пък сега на 4.02. тя заминава на олимпййските игри и на обмен в Косато но това е организирано от у-щето и незнам дали ще успее да събере достатъчна представа за живота в Италия.Аз все още не съм убедена че това е най-добрия вариант за нея но тя е луднала на тема Италия и всичко итал. и в никакъв случай не ще и да чуе да остава в Б-Я .Вие какво ще ни посъветвате и още веднъж извинявайте че така нахълтах при вас 

# 257

неви, ето сайта на университета в Болония. Не че си го рекламирам, но Умберто Еко е професор тук))) хехехе

http://www.unibo.it/Portale/default.htm

# 258
Ленилаф целуфки и благодарности от мен и Ави

# 259
  • Italia
Огромно благодаря на Мкдирок за подробното инфо по моята тема  bouquetа знаеш ли мила дали е възможно студенти да работят и учат едновременно?Ако някой може да пише нещо за университетите в Болоня (дали ще е нахално.....?)Събирам всякаква инфо защото все още избираме най - подходящото място за живот и учене а пък аз си умирам от страх защото тя ще е сама там....А бе въобще мйченски работи .А пък сега на 4.02. тя заминава на олимпййските игри и на обмен в Косато но това е организирано от у-щето и незнам дали ще успее да събере достатъчна представа за живота в Италия.Аз все още не съм убедена че това е най-добрия вариант за нея но тя е луднала на тема Италия и всичко итал. и в никакъв случай не ще и да чуе да остава в Б-Я .Вие какво ще ни посъветвате и още веднъж извинявайте че така нахълтах при вас 

Неви,не само,4е е възможно,но по4ти задължително дори и за италианските студенти. Не са много тези дето мама и тати им плаЩат вси4ко,4е и джоб пара им дават. Wink

# 260
  • Italia
Това за среЩата е супер  Hug
Медейка аз никога не съм била в Тоскана и мъжа ми искаШе да организира ходене до Пиза ( не съм гледала картата вие дале4 листе оттам  newsm78 ),но не сме реШили оЩе кога. Rolling Eyes
Деске,би било 4удесно да се видим във Венеция за карнавала ама не е ли голяма луденица бе  #Crazy Ама за Верона не е лоШа идеята. Я пиШи по_подробно къде ,кога и как та да взема да го организирам някак с Паоло. newsm78 Wink
Дребосъ4е,на мен и Комо и Лугано са ми ОК,само казвай къде и кога  Hug

# 261
  • Пловдив
Здравейте мамета! HugАз не живея в Италия, но в началото на другия месец ще ходя при сестрами която живее там.Ще ражда средата на март и аз ще и помагам.Искам да Ви помоля за разяснение как точно протича раждането там и т.н. каквото се сетите.Разбрах, че секцио пожелание неправили!Защото аз я навивам да ражда така мисля, че по-добрия вариан и за майката и за бебето!Предварително Ви благодаря!И се надявам да ме приемете във Вашата малка Италия тук! Grinning Hug

# 262
Здрасти Сиси,
Къде в Италия живее сестра ти? И къде ще ражда, в държавна болница, или в частна клиника? Защото не е вярно, че не правят секцио по желание, повечето италианки раждат така по желание. Мисля, че в часните клиники поне е така. Във въпросните клиники всъщност се плаща само престоя /като хотел/, упойката ако е секцио и самия гинеколог според неговата си тарифа. Не знам как протича раждането в болниците.
Миленче, мислехме най-вероятно в петък 24-ти следобяд да идем до Верона, но нищо не е уточнено.
Покрай Болоня само ще мина в сряда около обяд, далече ми е и от Венеция, и от Наполи иначе.

# 263
Здравейте и от мен   bouquet
Десита аз сам чувала, че по карнавала е голяма лудница във Венеция newsm78
за съжеление ние нямаме възможност по него време да мърдаме, но ако решите да дойдете до Триест може да се видим Peace
Лени то аз в много рядки случаи се гримирам /маскарата и гланца за усни не ги смятам за грим/ Crazy
Ходя предимно с панталон или дънки, защото ми е по удобно за мотора  Mr. Green  отвреме на време и се издокарвам като излизаме с моята половинка  Mr. Green
Спортно облекло и маратонките и отгоре якето  са много удобни като ходя на детски площатки или на планина с моя малък принц Laughing
Мойто малко аморе все намира  начин да ме нацапа!  Twisted Evil
За фетнеса си признавам, че си ме мързи, но понякога се качвам на колелото като ми остане време и аморето ме остави на мира  Tired
Е това е за сега, това се сетих newsm78
Приятна вечер  Peace

# 264
Mиленче, Тоскана е много хубава, няма да съжеляваш че си била път да я видиш. В Пиза имам една много близка приятелка( също като вас женена за италианец) и тъкмо повод да се срещна и с нея. Та казвайте кога смятате да ходите натам.
Деси, лятото обаче със сигурност ще сме в Наполи , че и от там много покани имам, но пусто като нямам на кой да разчитам за детето, а да пътуваме с него е доста неудобно

# 265
  • Пловдив
Здрасти Сиси,
Къде в Италия живее сестра ти? И къде ще ражда, в държавна болница, или в частна клиника? Защото не е вярно, че не правят секцио по желание, повечето италианки раждат така по желание. Мисля, че в часните клиники поне е така. Във въпросните клиники всъщност се плаща само престоя /като хотел/, упойката ако е секцио и самия гинеколог според неговата си тарифа. Не знам как протича раждането в болниците.
Привет от мен! Grinning
Живее в Пескара.В държавна болница ще ражда.Нещо такова ми каза и тя, че само в частна клиника може пожелание-секцио

# 266
  • временно във Пицеландия
здравеите и от мен
радвам се да се присъединя към вас,и преди посеЩавах форума,но отпреди Нова година си бяхме в БГ и така съм пропуснала на4алото на италианската теми4ка
ами да замолим да ни впиШете и нас.за протокола и ние сме в Триест под ние имам впредвид аз,бебе Гергана(днес навърШва 7 месеца) и тати + 2 броя баби  Confused подвизавам се заедно и със Зай4енцето тука(и добре 4е бях аз да те светна за форум4ето  Wink   love001 ) всъЩност има и оЩе 3 мами,поне толкова познаваме,но те не могат да пиШат-липса на интернет.
и мяркам неЩо за гости пиШете,предлагам да дойдете първо при нас,понеже сме 2 тука и Заи4енце прави много вкусни питки,а мъжът е майстор на пиците,гладни няма да останем  Grinning
Сиси а заЩо препоръ4ваШ секцио на сестра ти? и да тук и при нас пове4ето раждат така и то по желание,но си има много минуси,един от който 4е можеШ да си прецакаж и кърменето,имаШ по дълъг период на възстановяване,все пак си е операция това,и друго но сега не се сеЩам. родих нормално,даже малко ми се 4удиха после в отделението сестрите,до толково много раждат секцио.друг вариант за най-приятно е раждане е във вода,но това ве4е струва.
хаиде да ви по4ета малко писанията 4е да вляза в 4ас  Stuck Out Tongue

# 267
  • временно във Пицеландия
веднага да си кажа мнението за киселото мляко-вярно най-близкото по вкус е това от Лидъла,но наШата баба(свекървата де) си кваси и става много хубаво.сиренето-има подобно от скоро пак в Лидъла,освен Фатата грека,но му забравих заглавието,6те свирна като се сетя.
от България поръ4вайте и кори за баница,ако правите такава,аз този път носих и .....боза  Laughing но като знам как му се пие на 4овек,а няма и се смилих над близките си тук.после в поръ4ките винаги влизат вестниците(заради кръстосливиците)ракии и вино задължително,фафли Мура,Морени,Карамел и про4ие.....

# 268
Здравейте!
Привет на Пикола, увеличава се Северняшката група.
Сиси, секциото има колкото плюсове, толкова и минуси. Вярно, че става бързо и безболезнено, но все пак си е операция, а всяка операция има своите рискове. Както казва Пикола, възможен е по-дълъг възстановителен процес. За кърменето обаче няма проблем, няма никакво значение как е родено бебето, стига в рамките на първите няколко часа да се сложи на гърда.
Аз държах на естествено раждане, но бебето дни след термина нямаше никакви намерения да излиза, и моя гинеколог каза - секцио. Не се противопоставих, и аз бях вече уморена да чакам. Стана безпроблемно, възстанових се много бързо /на третия ден ходих на мотор да го записвам в общината/, кърмих до 11-тия месец.... Доста майки от курса на който ходих започнаха нормално раждане, но после се наложило секцио...(
Абе, всеки сам си решава.
Медея, ще те чакам, да знаеш!

# 269
Ей ме на  Crazy
Как така теми4каата от 18 страници стана 14  newsm78 или аз съм преуморена и съм забравила, или наистина е така?!
Радвам се,4е има нови попълнения;)
Мкдирок,в Пиза няма кой знае какво за гледане(освен Piazza dei miracoli естествено),така че ако идвате  насам направете маршрут4е....Винчи(селцето на Леонардо) също е наблизо!
Относно секциото...хм...всеки организъм е различен и не е шега работа,това 4е не се чувства болка при самото изваждане не значи,4е после не боли!Аз съм със секцио по спешност (след доста часове контакции) и ме вдигнаха 5 часа след операцията,НО имаше момичета,които не стваха от леглото в ппродължение на 4дни!За кърмата според мен дори и да си със секцио ако я има,я има....аз Марко 4ак след 48 4аса го сложих на гърдата(заради обезболяващите) и той кат се зака4и оттогава, та още не се е пуснал  #Crazy
Мен май ще ме изстрелят по-рано в Бг,4е ще по4ва ремонта!

Отивам да се опъна малко,4е зъбите са го почнали и е нервен  Tired

Весела събота и неделя  Hug   

Общи условия

Активация на акаунт