мами в Италия?

  • 31 669
  • 385
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 3 425
Отнесох се тия дно,но ви 4етях  Crazy
За яденето е същата история и при нас...зеленчуци в сурово състояние дразнели стомаха  Thinking , но поне готвени и задушени се хапват доста   Party
За темата за свекитата...хм.... и моето е на 100% италианско свеки  #Cussing out ,но ве4е лека полека свикнах....не е лоша жената,а е просто МАМОNA... #Crazy аз съм помолила да ме подсетят КАКВА СВЕКИ НЕ ИСКАМ ДА БЪДА  Joy
За lievito има сухо за пица и обикновено,но има и куб4ета...аз за хляб взимам от тези на прах с по-дълго втасване,но и куб4етата са супер;)За бакпулвера и аз се чудех...има една мая за сладкиши,но дали е тази???
Содата е Bicarbonato di sodio puro , поне така пише на моята...тук я ползват  и за доста дуги неща!
4ао от мен засега   bouquet
 

# 91
  • Мнения: 6 167
здравейте  и от мен.
В момента гледам Монстер ин лоу и се сещам за темата за свекървите)))) ех, като го гледам този филм ,  Джей Ло не е по-глупава... и тя може да ги върти номерата)) тоест май  тва е поуката))  моята да не ме предизвиква))))))))))) Joy


Кажете малко за подправките
как се казва например синапено семе ( това пък как го измислих Shocked)
джинджифил
куркума
кимион...
сигурно повечето са си горе-долу така...
бакпулвер.....

  chef

# 92
  • Мнения: 1 049
Бакпулвера е това lievito a polvere  Peace
А содата bicarbonato di puro sodio Flutter
Тук е пълно със сърби така че се намира и кисело зеле а му викат сарми WinkMr. Green
Само българско сирене и луканка ми носят от BG Hug

# 93
  • Мнения: 1 545
искам и аз кисело зелееееее. Тук няма такива екстри.
за подправките Лени, тия дето си ги изброила, не ги знам и на бьлгарски как се ползват, само кимиона, а него си го нося от Бг. Бакплувера е това лиевито за сладки6и, но не стават добре, не бухват както трябва. Маика ми отдавна сама си прави бакплувер с лимонена киселина и бикарбонат 1:2. Ама тук не знам има ли лимонена киселина, аз пак от Бг си я нося. В Лидл сьм виждала немски бакплувер, но не сам го пробвала.

# 94
  • Мнения: 2 379
Аз пък си слушам Domenico Modugno Party
(Май съм много извън темата за маята и киселото зеле Crazy)
Стари песни, обаче са страхотни, според мен!
Много се забавлявам и с мелодиите, и с текстовете, които в по-голямата си част са на неаполитански диалект, ама dialetto stretto Laughing
А аз нали вече писах, че си падам по диалектите Crazy

Един поздрав специално за Dessita Wink
http://www.vsf-bg.com/str/06-OCcafe.mp3

(Поне текстът на песента е с леко кулинарен уклон Sunglasses)


P.S. Dessita, това е намек, че след като ти изядем пицата, и кафе ще ни вариш tooth

Последна редакция: нд, 15 яну 2006, 14:41 от piccolina

# 95
  • Мнения: 6 167
аз щото да ви кажа в момента .. чета тука във форума с рецептите за здравословна кухня та е пълно с някви рецепти с куркума, синапено семе , джинджифил.... и незнам си още кво))) 
за синапеното семе знам, че е много полезно, на една моя приятелка баща й го яде, но не знам как...
аз си нося от БГ чубрица, джоджен... и май тва е))
исках и сирене и кори да взема, обаче на летището 8 кг багаж трабваше да разтоваря, та оставих за следващия път... трябва да си направя един БГ списък какво да си нося тук, че го няма. 
Къде е това кисело зеле? В ЛИДЛ? ще хвръкна натам тутакси)))
аз както в Б-я на киселото зеле му се мръщя, знаете ли как сега го оценявам....
 Laughing

# 96
  • Мнения: 500
E тук и да се пукна немога да намеря кисело зеле, носят ми го от Бг, но и на който от приятелите ни да съм го предложила, не го е харесал/ иначе знам поне 100 вида мусака и всички си умират за нея Laughing

# 97
  • Мнения: 1 049
искам и аз кисело зелееееее. Тук няма такива екстри.
за подправките Лени, тия дето си ги изброила, не ги знам и на бьлгарски как се ползват, само кимиона, а него си го нося от Бг. Бакплувера е това лиевито за сладки6и, но не стават добре, не бухват както трябва.
Не знам как да помогна за киселото зелееееее Rolling Eyes
Тук го продават в едни торби Shocked
Аз едва таз година разбрах че се продава в един единствен магазин в Триест  #Crazy
Лиевито за сладки ползвам немското не лошо Wink
А аз всички италянци ги уча да ядат bg манжи досега няма оплаквания освен от свекито но и аз нехаресвам как готви така че гледам да не засягам и под притекс че сам на диета пробутвам чинията на маж ми Wink Laughing

# 98
  • Мнения: 6 167
С нашата 'вкусна ' тема непрекъснато съм гладна!   261uu

Малко ще изляза от нея, за да попитам знаете ли колко струва да се изпрати колет  ( например до 5 кг) до София по най-евтиния и нормален начин? Отворих сайта на италианските пощи, но там не мога да се ориентирам добре.
Освен това ме интересува и обратния вариант (колет от София). И за колко дена стига до БГ горе -долу?
smile3525
В сайта на бг пощи има цени, но там пък не виждам в коя зона кои страни влизат!
Нищо чудно нашите юнаци изобщо да не са публикували зоните.  smile3516

  bouquet

# 99
# 100
# 101
  • Мнения: 1 072
Za4enze, а ти кьде си, гледам си се регистрирала. Heart Eyes

# 102
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Лелееее аз докато сколасам да вляза и вие сте изяли пицата на терасата на Десита,и на руколата не сте и простили, за десерт гледам и кисело зеленце е имало а и подправ4ици тук там.  Wink Бравус,много оправни булки сте   chef bowuu  bouquet
Тук при нас няма кисело зеле ( освен ако някой не си го прави в къЩи,но аз не съм "надуШвала" оЩе такива хора  Wink ) Гледах и в Esselunga дали няма кори за баница ама нъцки. В Лидл и Ин'с откакто съм тук не съм ходила  Embarassed а все се заканвам да ида,заЩото мъжа на братов4едка ми беШе купил преди време консервирани 4уШки българско производство та си облизахме пръстите. Blush
По4ти вси4ки български продукти ми ги праЩат наШите по познати,които пътуват насам: сирене,каШкавал,кори за баница,луканка,суджук,пастърма,кисели крастави4ки,майонеза Олинеза,лЮтеница,консервирани 4уШки,вафли Мура,Морени и Меденки  Embarassed Rolling Eyes

# 103
  • Мнения: 1 049
Za4enze, а ти кьде си, гледам си се регистрирала. Heart Eyes
Trieste ами ти откаде си  Flutter

# 104
  • Мнения: 714
Лелееее аз докато сколасам да вляза и вие сте изяли пицата на терасата на Десита,и на руколата не сте и простили, за десерт гледам и кисело зеленце е имало а и подправ4ици тук там.  Wink Бравус,много оправни булки сте   chef bowuu  bouquet
Тук при нас няма кисело зеле ( освен ако някой не си го прави в къЩи,но аз не съм "надуШвала" оЩе такива хора  Wink ) Гледах и в Esselunga дали няма кори за баница ама нъцки. В Лидл и Ин'с откакто съм тук не съм ходила  Embarassed а все се заканвам да ида,заЩото мъжа на братов4едка ми беШе купил преди време консервирани 4уШки българско производство та си облизахме пръстите. Blush
По4ти вси4ки български продукти ми ги праЩат наШите по познати,които пътуват насам: сирене,каШкавал,кори за баница,луканка,суджук,пастърма,кисели крастави4ки,майонеза Олинеза,лЮтеница,консервирани 4уШки,вафли Мура,Морени и Меденки  Embarassed Rolling Eyes

Аре бе, нямало кисело зеле, тръш!!!   Naughty  Simple Smile
Има!!!! И чушки печени червени белени в буркан има!!!
И кисели краставици, дето са същите като българските!
Ама няма да ви кажа къде, нъцки, хехе.
Айде от мен да мине .....
Точно в събота си хапнах кисело зеленце с оризец и пуешко бутче ... като имате предвид че си нямам никой, който да ми го носи от БГ.
И чушчици печенки със зехтинче и оцетче, и с бяло надробено сиренце поръсени ....
Има кисело зеле, дето макар да не е от кацата на баща ми, си е баш кисело зеле за мене и си го ям със кеф. (Дали пък дългото отсъствие от БГ не дава деформации на вкуса??? Close
Продава се в големи консерви по 1,49 евро. Около нас има два огромни супермаркета и в двата го има, което ще рече че не е рядка стока. Изчезна ми латиницата, та ще напиша имената на български, единия магазин е ИПЕР, а другия АУШАН (или ОШАН?), този с червеното пиле.
Консервата е бяла, с нарисувана разполовена зелка, пише КРАУТИ. Нарязано е на много ситно, ама става, вкусът е 99 %, за готвене е идеално, с месо, с ориз, с боб ....
ей го на как изглежда:

http://www.zuccato.it/fotoarch/fotojpg/crauti850.JPG

Айде, да ви е сладко   chef

Общи условия

Активация на акаунт