мами в Италия?

• 31 668
  • 385
  •   1
Отговори
# 75
Хех, като виждам как кулинарно го даваме...
исках да ви кажа, че почнах да пробвам мъжа ми на манджи ( първата беше грах с месо)  и вчера сготвих обикновено пиле с ориз. ако щете вярвайте но той след като каза колко е било хубаво пя цяла вечер. и сутринта. а аз не бях спазила пропорцията ориз/вода много точно, та...нищо особено не беше.

просто , извеждането от тия клишета тук - паста, паста и паста се отразява положително на отношенията ни (( както се казва, освен през еди къде си, любовта минавала и през стомаха))), сутринта си мислех за това.

а за пицата! да, ние също един път седмично сме на пицария. така се сдробряваме със себе си, но вече рядко ходим на неаполитанска, защото и двамата имаме нужда от диетааааа, та  ходим на една до нас, където пицарката е жена , около 200 кг. , която прави уникални, тънички пици.. да не ми се обажда съвестта след това...

Благодаря за рецептата ))) това си иска специално настроение и време- запазвам си я в любими))))

bouquet

# 76
http://www.borissov.it/downloads.htm

ето нещо, което ще нахрани някои други сетива.....

препоръчвам Захир и Венеция серениссима
....

извинявам се, че давам линк към друг сайт ( това разрешено ли е?  newsm78), но става в-с за изкуство....

# 77
Сколасах и аз да се включа във "вкусната" тема. За зеленчуците - и тук е същата работа, много рядко ги ядат сурови, но доста често готвени, всякакъв вид вид сосове за паста. ДОматките тия хубавите малките ги правят на салата с моцарела. Моя мъж явно е изключение от правилото, защото винаги с удоволствие е ял български манджи, че и салати се научи. Е, не в кой знае какви количества, но яде. Че и сами си ги произвеждаме, построи ми специално на покрива на банята лехички и стават страхотни марулки и краставички, и люти чушлета.
Тая рукола аз пък хич не я харесвам, нито фриярелите им /не знам има ли ги на север, тек много ги ядат - от рода на броколите, ама само листата. Горчи ми и това си е/
А за пицата - ама тя, за да е хубава, ТРЯБВА да е с много тъничка тестяна част. Иначе не е пица, а фокача. Каня всички ви на пици на моята тераса - имаме си пещ и честичко си правим, гарантирам ви, че са по-хумави от по пицариите!!!
Хайде, кой ще е първи?????

# 78
Аууу, Dessita, завидях Crazy
Имате си пещ и си печете пици на терасата - кеффф!
Я издай тайната как се прави тестото за пица? До сега или не знаят, или не щат да си признаят Confused Само брашно и вода ли? Мая?

# 79
Дессита,
Веднага щом се сафирясам, че съм тук  и 'живота' ми тръгне в Италия ще дофтасам.
Освен това си имам фотоапарат  и ще направя снимки на твоята градинка върху баня.......Тук имам маааалко пространство, ако разкарам малко трева и направя 2-3 лехички.. мен ако ме питате може да я изкопая тая дължина с друга цел, ама .. твърде революционно е тук да имаш басейн с изкуствена вълна , мъжа ми каза да спра да гледам Е! чанел))) Whistling
хех, искам лаленца, ама сега ми е само до лаленца да ви кажа)))
ние нямаме двор, т.е само това, което огражда къщата в разрешените метри до следващата ограда...но има едно място... което според мен може да бъде направено на градинка или си представям някви столчета, маса и чадър... гости от БГ Мамма))) хех размечтах се. Имаме голяяяяма и висока магнолия и няколко дървета нар,  хубавко е.... зеленичко.. моята централно-софийска глава е свикнала на мръсотия и шум, та не е много по земеделие , но цветенца тук искам да има)))
Хайде....

# 80
И мая, разбира се. Аз го правя като майка ми, и тук всички приятели и братовчеди много го харесват, дори повече от това на пицариите. ТА в хладка вода /леко топличка/ се размива маята, с пэлэвин лъжичка /или една/ сол и една захар. С брашното се замесва до кашица, и се оставя двайсетина минути да всатва, после се дозамесва мекичко  тесто и пак се оставя двайсетина минути /все покрито с кърпа и на топличко, напр. във фурната/ накрая ако има нужда пак леко се позамесва, трябва да е меко. После в тавите - домати, моцарела, босилек, сол, пармиджано и олио - и пъхаш в пеща. После си ближеш пръстите.

# 81

Dessita, а как се нарича "мая" на италиански? Embarassed
И в какъв вид я продават? На кубченца като в Бг или на прах, течна? Да знам какво да търся Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 яну 2006, 14:33 от piccolina

# 82
http://www.borissov.it/downloads.htm

ето нещо, което ще нахрани някои други сетива.....

препоръчвам Захир и Венеция серениссима

Доста трудно го свалих. Интернетът ми нещо не е в ред днес...
Но си струваше! Много красиво!
Лени, благодаря, че сподели!

# 83
пиколина, мммдаааа.
аз обичам фотографията та за тва
ето и още нещо.
photo-forum.net
там има една секция 'статии' ( вляво)
където има презентации
има много красиви, не само на борисов.
препоръчвам една на нсираков , която е България... която ни храни , .. и тн.
красота е!
има едно за наводненията в Ихтиман, също много силно...

# 84

И в какъв вид я продават? На кубченца като в Бг или на прах, течна? Да знам какво да търся Simple Smile
Цитат
Нека аз да ти отговоря, мая е lievito.Виждала сьм само на куб4ета, но може и друга да има.

Олеле, тьжно ми става за вас, 4е сте си без другар4ета ни за ракийка, ни за салатка... Wink Mr. Green

# 85

lievito - на куб4ета нормална, има и на прах, ама не я харесвам.

# 86
da, imenno na kubcheta ' az si vzeh onzi den edno paketche s 2 vutre
shte napravja testoto na desi tija dni da vidim  chef

a moga li da popitam tova, koeto nie znaem kato bakpulver tuk kak se kazva i kyde da go tursja, a taka susto i soda bikarbonat???

leka vecher na vsichki  chef

# 87

На маята за хляб викат lievito Party

# 88
Да се включа и аз макар и малко късно. Виждам, че темата с документите вече е изчерпана, освен да пожелая лесна адаптация, друго не ми иде на ум. На мен за съжеление този процес ми отне цяла година, хем учих , дойдох с мъжа ми и изобщо бях достатъчно заета за да се замислям

# 89

Олеле, тьжно ми става за вас, 4е сте си без другар4ета ни за ракийка, ни за салатка... Wink Mr. Green
Цитат

Ха де, аз си имам другарче Wink, ама пусто като и двамата сме въздържатели  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт