мами в Италия?

  • 31 668
  • 385
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 6 167
Хех, като виждам как кулинарно го даваме...
исках да ви кажа, че почнах да пробвам мъжа ми на манджи ( първата беше грах с месо)  и вчера сготвих обикновено пиле с ориз. ако щете вярвайте но той след като каза колко е било хубаво пя цяла вечер. и сутринта. а аз не бях спазила пропорцията ориз/вода много точно, та...нищо особено не беше.

просто , извеждането от тия клишета тук - паста, паста и паста се отразява положително на отношенията ни (( както се казва, освен през еди къде си, любовта минавала и през стомаха))), сутринта си мислех за това.

а за пицата! да, ние също един път седмично сме на пицария. така се сдробряваме със себе си, но вече рядко ходим на неаполитанска, защото и двамата имаме нужда от диетааааа, та  ходим на една до нас, където пицарката е жена , около 200 кг. , която прави уникални, тънички пици.. да не ми се обажда съвестта след това...

Благодаря за рецептата ))) това си иска специално настроение и време- запазвам си я в любими))))

  bouquet

# 76
  • Мнения: 6 167
http://www.borissov.it/downloads.htm


ето нещо, което ще нахрани някои други сетива.....
 
препоръчвам Захир и Венеция серениссима
....

извинявам се, че давам линк към друг сайт ( това разрешено ли е?  newsm78), но става в-с за изкуство....

# 77
  • Мнения: 1 545
Сколасах и аз да се включа във "вкусната" тема. За зеленчуците - и тук е същата работа, много рядко ги ядат сурови, но доста често готвени, всякакъв вид вид сосове за паста. ДОматките тия хубавите малките ги правят на салата с моцарела. Моя мъж явно е изключение от правилото, защото винаги с удоволствие е ял български манджи, че и салати се научи. Е, не в кой знае какви количества, но яде. Че и сами си ги произвеждаме, построи ми специално на покрива на банята лехички и стават страхотни марулки и краставички, и люти чушлета.
Тая рукола аз пък хич не я харесвам, нито фриярелите им /не знам има ли ги на север, тек много ги ядат - от рода на броколите, ама само листата. Горчи ми и това си е/
А за пицата - ама тя, за да е хубава, ТРЯБВА да е с много тъничка тестяна част. Иначе не е пица, а фокача. Каня всички ви на пици на моята тераса - имаме си пещ и честичко си правим, гарантирам ви, че са по-хумави от по пицариите!!!
Хайде, кой ще е първи?????

# 78
  • Мнения: 2 379
Аууу, Dessita, завидях Crazy
Имате си пещ и си печете пици на терасата - кеффф!
Я издай тайната как се прави тестото за пица? До сега или не знаят, или не щат да си признаят Confused Само брашно и вода ли? Мая?

# 79
  • Мнения: 6 167
Дессита,
Веднага щом се сафирясам, че съм тук  и 'живота' ми тръгне в Италия ще дофтасам.
Освен това си имам фотоапарат  и ще направя снимки на твоята градинка върху баня.......Тук имам маааалко пространство, ако разкарам малко трева и направя 2-3 лехички.. мен ако ме питате може да я изкопая тая дължина с друга цел, ама .. твърде революционно е тук да имаш басейн с изкуствена вълна , мъжа ми каза да спра да гледам Е! чанел))) Whistling
хех, искам лаленца, ама сега ми е само до лаленца да ви кажа)))
ние нямаме двор, т.е само това, което огражда къщата в разрешените метри до следващата ограда...но има едно място... което според мен може да бъде направено на градинка или си представям някви столчета, маса и чадър... гости от БГ Мамма))) хех размечтах се. Имаме голяяяяма и висока магнолия и няколко дървета нар,  хубавко е.... зеленичко.. моята централно-софийска глава е свикнала на мръсотия и шум, та не е много по земеделие , но цветенца тук искам да има)))
Хайде....

# 80
  • Мнения: 1 545
И мая, разбира се. Аз го правя като майка ми, и тук всички приятели и братовчеди много го харесват, дори повече от това на пицариите. ТА в хладка вода /леко топличка/ се размива маята, с пэлэвин лъжичка /или една/ сол и една захар. С брашното се замесва до кашица, и се оставя двайсетина минути да всатва, после се дозамесва мекичко  тесто и пак се оставя двайсетина минути /все покрито с кърпа и на топличко, напр. във фурната/ накрая ако има нужда пак леко се позамесва, трябва да е меко. После в тавите - домати, моцарела, босилек, сол, пармиджано и олио - и пъхаш в пеща. После си ближеш пръстите.

# 81
  • Мнения: 2 379

Dessita, а как се нарича "мая" на италиански? Embarassed
И в какъв вид я продават? На кубченца като в Бг или на прах, течна? Да знам какво да търся Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 яну 2006, 14:33 от piccolina

# 82
  • Мнения: 2 379
http://www.borissov.it/downloads.htm

ето нещо, което ще нахрани някои други сетива.....
 
препоръчвам Захир и Венеция серениссима

Доста трудно го свалих. Интернетът ми нещо не е в ред днес...
Но си струваше! Много красиво!
Лени, благодаря, че сподели!

# 83
  • Мнения: 6 167
пиколина, мммдаааа.
аз обичам фотографията та за тва
ето и още нещо.
photo-forum.net
там има една секция 'статии' ( вляво)
където има презентации
има много красиви, не само на борисов.
препоръчвам една на нсираков , която е България... която ни храни , .. и тн.
красота е!
има едно за наводненията в Ихтиман, също много силно...

# 84
  • Мнения: 1 072

Dessita, а как се нарича "мая" на италиански? Embarassed
И в какъв вид я продават? На кубченца като в Бг или на прах, течна? Да знам какво да търся Simple Smile
Цитат
Нека аз да ти отговоря, мая е lievito.Виждала сьм само на куб4ета, но може и друга да има.

Олеле, тьжно ми става за вас, 4е сте си без другар4ета ни за ракийка, ни за салатка... Wink Mr. Green

# 85
  • Мнения: 1 545

Dessita, а как се нарича "мая" на италиански? Embarassed
И в какъв вид я продават? На кубченца като в Бг или на прах, течна? Да знам какво да търся Simple Smile

lievito - на куб4ета нормална, има и на прах, ама не я харесвам.

# 86
  • Мнения: 6 167
da, imenno na kubcheta ' az si vzeh onzi den edno paketche s 2 vutre
shte napravja testoto na desi tija dni da vidim  chef

a moga li da popitam tova, koeto nie znaem kato bakpulver tuk kak se kazva i kyde da go tursja, a taka susto i soda bikarbonat???

leka vecher na vsichki  chef

# 87

Dessita, а как се нарича "мая" на италиански? Embarassed
И в какъв вид я продават? На кубченца като в Бг или на прах, течна? Да знам какво да търся Simple Smile
На маята за хляб викат lievito Party

# 88
  • Мнения: 500
Да се включа и аз макар и малко късно. Виждам, че темата с документите вече е изчерпана, освен да пожелая лесна адаптация, друго не ми иде на ум. На мен за съжеление този процес ми отне цяла година, хем учих , дойдох с мъжа ми и изобщо бях достатъчно заета за да се замислям

# 89
  • Мнения: 500


Олеле, тьжно ми става за вас, 4е сте си без другар4ета ни за ракийка, ни за салатка... Wink Mr. Green
Цитат

Ха де, аз си имам другарче Wink, ама пусто като и двамата сме въздържатели  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт