КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 50 300
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
  • Сф
Извинявай, чета по диагонал от телефонът.
Тайничко ти завиждам  Hug
Утре пиши дали ти е харесал чаршафът (повече няма да ти казвам, довечера ще ме разбереш Wink)

# 151
Преди две години бяхме в ЛВ и Гранд Каньон, върнахте ми невероятни спомени.  Heart Eyes

# 152
Key Largo е супер за гмуркане, а на Islamorada се кефят рибарите. Има много частни зони, както и свободни, но не са качествени.

Това местенце ми пратиха за деца в Islamorada, а тук за престоя в Key Largo. Мъжът ми се гмурка, аз, откакто имаме деца, съм много внимателна и най-вероятно ще пътувам само в лодката със стъклено дъно и ще зяпам оттам.  Blush

Ние специално за плажовете ще ходим друг път и в района между Нейпълс и Тампа, няма да е сега. Иначе роднинската ни среща е точно в Key West. Та съм и сантиментално настроена.

Блед, пускай снимки, ако искаш, но ние няма да сме тази година в Лас Вегас, ходехме миналата. Каньона го видяхме само през едно непрокопсано самолетче с мръсни прозорци и наистина другия път с по-големи деца ще се разглежда с кола. Но пък за Вегас и Хувър Дам си струваше. Пускайте направо тема за Америка извън Флорида, като гледам колко сме много почитателите..   Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 12:08 от Ли Лу

# 153
Голяма красота от високо, но мен няма жива сила, която да ме качи на такова хвъркащо нещо. Страх ме е и това е. ММ колко ме увещаваше, но аз не. Накрая бъхтахме 5 часа в посока от Лас Вегас го Гран Каньон с автобус.  ooooh!

# 154
  • Сф
Bled, до къде стигнахте с обиколката? Как ти се видя LOVE? Интересно ми е да споделиш твоите впечатления  Hug

# 155
  • София
Bled, до къде стигнахте с обиколката? Как ти се видя LOVE? Интересно ми е да споделиш твоите впечатления  Hug

Miraj*
Много е дълго за описване, пътешествието продължава с пълна сила...
След прекрасна почивка на Маями бийч…+ малък и голям круиз !

И Невероятни дни в Ню Йорк…

Последваха Бермудски острови и Азорски острови…..

За по-смелите вече  става за плаж освен Флорида и около Европа…

Ние  се пробвахме на плажовете на Португалия и Испания, след това Италия.
Поздрави…Пътешествието продължава…В момента вече пиша от Рим, минахме Атлантика...
Времето малко се развали днес ???

Разбира се, че ще разкажа, но когато спрем…пътешествието продължава и времето за писане липсва.
Специално за
Beatles LOVE - Cirque du Soleil
Думи нямам, но те бяха много шоу програми, всяка вечер, но друг път...
  bouquet  Hug

# 156
  • Сф
Егати якото...Направо завидях, Блед. Много обичам  Щастите и нямам търпение да се върна там някой ден.
Приятен край на пътуването, като се върнеш ще ни разказваш  photo  grinning039 smile3549

# 157
  • София
Miraj* Благодаря много. Пожелавам ти от сърце, да се връщаш многократно.
А ако трябва някаква информация винаги съм насреща...
 Hug

# 158
  • Milano
Aу-у-у-у. Laughing

Сърцето ми става трепетлика, като видя или чуя нещо, свързано с града на втората снимка. Laughing

Още няколко дни и идваааам пак.

Точно по време на моето посещение откриват Обсерваторията на One World Trade Center (Freedom Tower) и успях да купя билети.

https://oneworldobservatory.com/

През 2017г. ще открият най-голямото виенско колело в света - в Стейтън Айлънд - ок.190м.

http://www.viagginewyork.it/2015/04/15/la-ruota-panoramica-di-new-york/

Офф, колко го обожавам този град. Heart Eyes

Блед, нали ще ме извиниш за спама?

# 159
Привет от вкъщи! Вчера пристигнахме повече от благополучно и бързам да споделя впечатленията си, докато са "топли". Simple Smile

За Hertz: както винаги останахме много доволни. Ще изчакам сметката от кредитната карта с въпросния Tall by Plate, но съм сигурна, че всичко ще е наред. Единственото нещо, което ми се видя по-скъпо от други страни е застраховката; около 700 долара за месеца, но нямаше как да вземем по-ниско покритие, тъй като вече знаехме от приятели и роднини, че да караш на въпросните кисове е авантюристично.

Първият полет беше Lufthansa, върнахме се с Austrian Airlines. Като че ли за нашите деца е по-добре да летим така, че единият полет да не надвишава осем-девет часа. Спят поне седм от тях. Simple Smile Другият път ще взема и двата полета с бърза връзка до САЩ и там вътрешен до крайната цел.

Останахме в Хилтън първата нощ, беше ок, но няма нищо наоколо и консумацията е изцяло в хотела.

Маями: повече ми хареса от Маями Бийч. Основният език там като че ли испански, беше изненада Simple Smile За два дни Маями и два дни Маями Бийч не мога да кажа, че съм видяла кой знае колко много, но това не беше целта на това пътуване, та го преглътнахме лесно. Което обаче видяхме, ни хареса. Та в града: разходихме се по Coco Walk и Coconut Grove , а полсе, докато децата спяха, обиколихме с колата по Coral Gables  и Calle Ocho. Най-хубавите ни преживявания а от Villa Vizcaya  и Childrens Museum . Следобеда хвърлихме поглед на пристанището, но за десетна минути и тръгнахме за Virginia Key  и буквално само за един сладолед до Key Biscayne . Време за повече нямаше. Иска ми се другия път само Маями да разгледам- и от нощния живот искам да почерпя опит Simple Smile

Маями Бийч: страхотен плаж, но ние попаднахме на медуза и втория ден бяхме повече в басейна. Ако ти се случи нещо такова, security ти носи безплатно мазила и помагат много. Наистина са адски дружелюбни! Обслужването в хотела (Miami Beach Resort and Spa) беше много добро, но за тази цена (32 долара за паркинг и 215 на нощ) не е кой знае какъв добър избор. Интересно също, че тук си има екстра Service Charge в сметката, та не е нужно да се отавя допълнително 20% бакшиш. Имахме и разходка по Lincoln Road и после естествено Ocean  Drive ; цените са поносими, но само с такси се придвижвахме.

Orlando: с-т-р-а-х-о-т-н-о! Пак ще ходим, но за водните паркове. Имахме пет дни и не стигнаха за всичко. Един ден прекарахме в разходки, един в шопинг и басейн, един в Magic Kingdom, един ден за Disney Holliwood, един ден за моя любим Universal. Express Pass задължително! Чакахме по около пет минути.. Хотелът е Staybridge Suites-Lake Buena Vista, хареса ни.

Най-вълнуващо за нас беше в Kennedy Space Center. Не ми се удава много писменото слово, не знам как да го разкажа.. Място, където се пише истинската човешка история. Взехме bus tour, за съжаление пропуснахме да направим резервация за обяд с истински астронавт, но ще ходим пак, ясно!

След това имахме две нощи в Discovery Beach Resort, директно на Cocoa Beach. За мен най-хубавият хотел и плаж (след любимия ми в Айламорада, но за него след малко). Имахме дневен излет до Vero Beach, бива, но има много миди и парчета корали и не е за деца.

Тръгнахме за Кисовете и прекарахме останалото време там. Много красиво, много различно от другите места, на които сме били в Америка.

Първо останахме в Key Largo. Оттам направихме tour в Everglades и прекарахме почти целия ден там. Много вълнуващо, на децата толкова им хареса, но не се престрашихме да караме сами с колелета, малко пеша и три часа с отворен малък автобус. Много ни хареса и пътуването Glass Bottom Boat. Ние не искахме да се гмуркаме и това все пак ни даде представа за животът на дъното.

Основното време беше в Islamorada. Честно казано, тук ми хареса и най-много. Jacobs Aquatic Center посетихме поне три пъти Simple Smile А моят любим плаж и въобще престой беше във Founders Park. Плажът е много хубав и почти празен (плаща се за парка) и има и много чист басейн с отделение за детски игри. Harry Harrys Парк е ок, но плажът не ми хареса толкова, та много кратко бяхме. Нещо много вълнуващо е: Tarpon feeding. Много вълнуващо, забавно.. и вкусно! History of diving се оказа не само за нас, но и за децата много интересно. Имаше и изготвяне на керамични съдове, но не ни стигна времето, както и не успяхме да влезем в Turtles Hospital за съжаление.
Sunsetand Grille ни беше любимомто заведение, тъй като не само, че атмосферата е много ваканционна и готвят супер, но има и басейн! Има и една част с пясък и шезлонги.
Друг любим плаж е Marathon (Sombrero Beach). Тук бяхме също неведнъж, петъците вече се пълни, но понеделник например почти нямаше хора.

И най-после видяхме и Key West: много се изненадахме, че е такъв купонджийски район. Никога не бяхме виждали туристи по улиците с чаши коктейли в ръка, нали е забранено.. Но тук тази забрана не се спазва; хората след девет са в голямата част вече пияни, не знам дали друг в темата е бил толкова учуден като мен.. но както и да е... Взехме оранжевия Bus Tour, разходка по улиците, къщата на Хемингуей, Truman Little White House, залеза на слънцето. Опитахме известния Key Lime Pie и Conch Fritters, много ни харесаха, особено паят! Хотелът Blue Marlin e ok и е средна цена за стая за района - на нощ 190 долара и е почти на плажа, но честно казано повече от две вечери не бих останала там. Естествено цената е добра и беше водещ фактор, тъй като под триста долара на вечер почти не намерихме. Иска ми се да бяхме още време, но не може всичко за един месец, когато искаш и да прекараш спокойно време на местна почва. Определено беше много хубава и вълнуваща почивка!

Обобщено: САЩ продължава да ни харесва като дестинация- особено с малки деца.

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 21:52 от Ли Лу

# 160
Ли Лу - добре сте се върнали!  bouquet Записвам си всичко, че обмисляме 10-на дни по Коледа отново във Флорида.  Party

# 161
Чудесно, Смърфиетка!
Ще следя и аз за отзиви. Ние въобще не стигнахме до стараната на Залива, тъй като искахме последната седмица да почиваме изцяло и само на плажове и басейни ходехме и не ни се караше повече колата.

Забравих някои неща:
Postcard Inn са наистина много мили и пускат и хора, извън хотела, на плажа и басейна; там също могат да се упражняват всякакви водни спортове;
Времето беше страхотно, нито един ден не валя (две-три нощи може би).
Overseas Highway на повечето места е една лента и се кара с 45 мили и от петък до неделя вечерта има много задръствания.
Lake Eola Park в Орландо е много красив и с много лебеди, гъски, катерици, всякакви птици, както и затворена много хубава и почти празна детска площадка.

# 162
  • Сф
Лилу- страхотно!  Пак да отидеш и да ни разкажеш   bouquet

# 163
Miraj*, благодаря, дано!  Hug
За август сме планирали две седмици Франция, та май няма да има друго презокеанско тази година. Но може би ще успеем другата година. Вече ще имаме ученик и ще се информирам за екзотично място, където можем да бъдем юли или август, без да е дъждовен период.

# 164
И кой е пътувал до Аруба? Какво можете да ми кажете?

Общи условия

Активация на акаунт