КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 49 640
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, много ви благодаря! bouquet
Блед, както винаги - страхотна!  Hug
Шарки - ще сме в Орландо и околностите м/у 19-26.12., като на 26-ти летим за Сан Хуан, откъдето на 27.12. ни тръгва круиза. Ако искате да пийнете по една бира с двама готини българи Flutter, живеещи в Латинска Америка, драсни едно съобщение да ти дам някакви координати.  Wink

Смърфиетка
Това не го бях видяла, нареждам се и аз на опашката, ще бъде супер.
Скоро...

# 241
  • Сф
Блед,имаш ли блог, който списвал или само тук в мамата разказваш за тези красоти?

Може ли да ме осиновиш? Хахха Embarassed Hug

# 242
  • София
За всички спорещи да кажа, че се качваме на 4ти круиз (все Кариби) на NCL и нямам никакво намерение да им изневерявам, изключително съм доволна от обслужването, забавленията, храната. Ще изчета внимателно препоръките, много благодаря, че се отзовахте на молбата ми bouquet.

Смърфиетка, Блед,  в Маями сме на 23 и 26, в Орландо 23ти вечерта, 24ти и 25ти, с удоволствие бихме пили по биричка в някой мексикански грил (леле, луда съм по мексиканска храна, хем хич не мога да ям люто, питайте ме как се издържа в България, където нито стека е стек, нито има мексиканска кухня).

Титина
, май ще те тормозя на л.с., че нещо (още) ми се върти имот във Флорида в главата и ще се нуждая от съветите ти. 

# 243
Ех, Шарки, засега се разминаваме. Но още програмата не е готова и си мисля, че евентуално на 24-ти може да се засечем някъде. Ние сме в Маями на 25-ти. Преди това все в Орландо, мислим до Кенеди спейс центъра кога да мръднем.  newsm78
Не разбрах, Блед, ако и вие сте в района, драсни едно лс, ще се видим, разбира се.  Peace

# 244
  • София
Ние на 23ти сутринта тръгваме от Маями за Кенеди Спейс Центъра, а на 25то вечерта пристигаме в Маями. Не че има някакво значение, с коли ще сме - едното семейство с кола под наем, а ние с колата на големия ми син, така че ще сме мобилни Simple Smile

# 245
  • София

Смърфиетка, Блед,  в Маями сме на 23 и 26, в Орландо 23ти вечерта, 24ти и 25ти, с удоволствие бихме пили по биричка в някой мексикански грил

Не разбрах, Блед, ако и вие сте в района, драсни едно лс, ще се видим, разбира се.  Peace

Възможностите да сме в района през 2016 са две...
Трябва да открия полет/+-199 евро/ в едната посока и круиз/Трансатлантик/ +- 399 евро в другата посока.
Това може да се случи март-април или октомври-ноември.
Желая ви страхотно изкарване и незабравими моменти.  Hug

# 246
  • София
Един от най-мощните урагани Matthew вилнее в момента на красивите острови...

За съжаление днес не подмина отново и най-бедната страна не само в района, Хаити.
http://edition.cnn.com/2016/10/04/americas/hurricane-matthew/
Опустошавана много често от подобни бедствия няма шанс да се съвземе.

Hurricane Matthew

Дано последствията са възможно най-малко.

# 247
За съжаление щетите и жертвите са много.Работех в района години.Не е първи няма да е последен път.Но живота продължава.И Карибите все са пълни с туристи.

# 248
  • Sofia
Бях на Бахамите в началото на септември - Насу както го наричат местните. Останах със смесени чувства. Услугите са ок, по американски любезни, но...местните дори в хотела задават много въпроси и искат да знаят всичко. Извън хотелите не е много приятно като си бял - особено жена. Част от града прилича на гето, има и доста приятни райони. Бели хора слизат от круизите само за 1-2 часа - предимно уикенда и по тази причина дори заведенията на крайбрежната алея не работят всеки ден. Тъмните местни хора определено не гледат с добро око на белите - колкото и любезни да бяха си показват кога те харесват и кога не. Водата - кристално чиста, ситен пясък.

# 249
  • София
И в Ямайка е така...

# 250
A някой може ли да разкаже впечатления за Панама? Доколкото знам има плюсовете на останалите карибски държави, без ураганите, които явно стихват към Панама. От известно време сме се замислили и вече започнахме да проучваме възможността за живот там. Имаме познат, който живее от няколко години там, но той е млад и несемеен и не може да даде отговори на основните неща, които засягат семейство с деца Simple Smile
Доколкото четох по американски форуми, частното образование там е на доста добро ниво, за сметка на държавното. За нас това е един от основните въпроси - да има добро образование за децата. Явно допреди няколко години и къщите са били по-евтини, имало увеличение на цените в последно време...
Много ми е странно, как процедират по принцип хората като се местят (визирам американци/канадци, които съм гледала в едно предаване за хората, избиращи да се преместят в Карибите). Всички разполагат с бюджет за жилище от порядъка на 400-500-600 000$, а повечето са даже млади хора. Това спестени пари ли са или се закупува на кредит...  newsm78 До колкото знам, в САЩ живеят на кредит, т.е. не използват парите от евентуално продадената къща или не е така?

# 251
Ние до преди половин година живяхме в Колумбия и сме ходили няколко пъти в Панама. Откъм урагани и тайфуни е доста по-спокойно, но вали много. От дъждовете се пълни Панамския канал. Иначе е горещо, има тропически комари и оттам разните тропически трески като зика и денге. Самата Панама е безмитна зона и огромна пералня за пари. Цените на имотите както за покупка, така и за наем са много високи, заради многото "сиви" пари там. Образованието и здравната система са прилични, но зависи с какво сравняваш и най-вече какво по-нататъчно образование се цели. Говоря за частните такива, държавните не стават. Като цяло, образованието в Латинска Америка няма за цел да развива индивида, нивото е ниско, сравнено с Европа, пък дори и в най-добрите колежи. Задръстванията в Панама сити са безумни, нямат добър градски транспорт. Цените на всичко са котирани в американски долари, затова и са скъпи. Естествено има и голяма корупция. Като цяло важи приказката "не бъркай туризма с имиграцията". Най-добре е да отидете на място за кратък период от време и да се ориентирате. Не мисля, че кой знае колко млади хора отиват да живеят там. По-скоро са такива след пенсия, които бягат от тежките зими в Щатите и Канада. Има доста и руснаци, които разполагат с много пари и си живеят на топло. Мога да направя доста сравнения в Колумбия и те не са в полза на Панама.   

# 252
За образованието, че е на високо ниво, може би съм останала с такова впечатление от прочетените сравнения на американци, живеещи там. А в САЩ нивото си е доста ниско, не се бях замислила за това.
Мъжът ми имаше възможност за работа на Сейнт Китс, но не се получиха нещата. Аз реших, че Панама може бни е по-добрият вариант от някой остров (като нямам предвид Хаити, Куба, Доминиканската република и най-бедните). То така от разстояние е много трудно и наистина, мен също ме притеснява да не се увлечем по романтичната страна на живота в Карибите, който виждаме по ТВ.
 Ти какво мислиш? Струва ли ти се, че е по-добре живота на някой от о-вите като Сейнт Китс, St. Croix, Dominica, Puerto Rico ( за последното бях чела за добри у-ща, но както казваш ти, зависи сравнено с кое са по-добри).
Нас основно ни привлича слънцето, топлото време, съответно децата ще са повече време навън, по-спокойният живот за децата, а и за нас.

# 253
Mmmmm
не знам какво работи М. но ти какво ще правиш , по цял ден на някой от островите! Работа малко и ограничена с преференции за месното население Wink
Островите са опция за стари кокали и вечно слънце.

Смърфиетка  Hug завиждам благородно, не знам какво работи и твоето М. ама си пак на суперска дестинация.
Разкажи малко как е като живееш там?
Леки сравнения  bouquet

# 254
Може би, аз самата не мога да направя много добро разграничаване и да усетя разликите между живот в Панама и на някой о-в. И двете ми се виждат супер, големи сме фенове на вечното слънце и нямам против да се мотаем по цял ден навън Simple Smile А и с двама малчугани, винаги има, какво да се прави. Много са изобретателни, да са ми живи и здрави  Laughing
За Панама знам, че има дъждовен период, не ни притеснява ( 2 години сме живели в Танзания и там беше същото). Успокоява ме, че няма урагани, защото е много гадно всичко, което си градил да бъде пометено за часове, да не говорим за нещо по-лошо. Някак Панама ми се вижда по-близо до сегашният ни живот. На о-в ми изглежда малко като фантазия и ме притеснява да не се окаже, че наистина бъркаме туризма с имиграцията, както каза и Смърфиетка.
Познати на познати  Mr. Green миналата година се върнаха да живеят на Карибите, но не знам, в коя д-ва точно. Били са година и нещо в БГ, но на голямото дете (родено май в Канада) - на 3 години, не са му понесли БГ климата (постоянно затворен) и отношението в детските ни градини. В даден момент решили и се върнали на Карибите, където детето било супер по-спокойно, без анемия (която имал тук).

Общи условия

Активация на акаунт