КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 49 641
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • София
Вече се виждат, мерси!  smile3509

# 92
  • София

Смърфиетка
Прекрасни снимки, желая ти невероятно изкарване, попътен вятър     bouquet

# 93
Дами!  Hug

Нашето пътуване вече стана официално, вчера взех билетите за Маями, един месец ще е престоят ни във Флорида, както планирахме, през май. Не мисля да отварям цяла тема, тъй като в тази тема ще намеря достатъчно помощ.
Седмицата в Нейпълс отпада и ще прекараме въпросната в Кий Уест (роднинска среща). Иначе нямам кой знае какви фиксирани дати, май писах по-напред, че ни интересуват: задължително три дни в Дисни (надявам се опашката да е поносима, поне както в калифорнийския) и Universal, Кенеди Спейс и разбира се Евърглейдс. Иначе в Маями Art Deco, Ocean Drive, Calle Ocho, South Beach, Coral Gables и др. Освен града ще пообиколим Fort Lauderdale, Fort Mayers и поне десетина дни ще ни останат за Кей Уест и Co. За Сарасота и околността може би няма да стигне времето.

Имам конкретен въпрос: ще пристигнем късно и искаме поне първата нощ да е в хотел до летището. Дали някой би ми препоръчал нещо? След близо двайсет часа на път не смеем да се качим на кола- автоматик, а и нощем Simple Smile Това направихме на последната почивка и никога повече.

Та това ми основният въпрос:
Къде да отседнем? Първата нощ в Маями и последната седмица в Кий Уест.
За другите дестинации ми е по-лесно да избера. С две деца сме.

# 94
За Маями сме били в Софител и Хилтън, двата са един до друг до летището.
Това е Софител http://www.sofitel.com/gb/hotel-0889-sofitel-miami/index.shtml
Това е Хилтън http://www3.hilton.com/en/hotels/florida/hilton-miami-airport-MIAAHHH/index.html
Мисля, че и двата хотела имат безплатни шатъли за гостите си от летището до хотела. Нас ни посрещаха колеги на ММ.

За Кий Уест не мога да ти препоръчам. Ние бяхме за три дни, но спахме в един хотел, уж три звезди, ама не знам дали и за две отговаряше. Но майката на наш приятел работи в него и ни уреди супер изгодни цени. Като цяло Кий Уест е малко, няма кой знае колко хотели. Там винаги е висок сезон и цените на хотелите са убийствени. Хубавите хотели са около кея и от двете страни на Кий Уест около плажовете. Колкото по-рано се запази, толкова по-изгодна е цената. Ние също бяхме месец май, но започнахме да търсим хотел 3 седмици преди това. На много места вече нямаше места, а промоции в последната минута изобщо нямаше. Иначе хотелът имаше някакъв шатъл из Кий Уест, който използвахме от/до хотела, защото беше в самото начало на градчето. Има някакви автобусчета и влакче, но това, което трябва да се види е на пешеходно разстояние.

# 95
Благодаря!
Така ще направим, да.
Всичко ще резервираме по-рано, за да няма неприятни изненади.
Мисля, до края на януари да сме готови с всички хотели, билети и задължително колата, най-вероятно пак на Hertz.

# 96
Ли Лу, Обърни по-специално внимание на Sofitel-модерен, чист хотел с много добри цени. Тази година през лятото бяхме там на цена от 120 евро на стая. Намира се до летището. Много сме доволни.

# 97
Благодаря, Sofia BG!
Ще погледна офертите на booking.com за този хотел.

На Кий Уест и в района предполагам плажовете са хубави или да гледам хотелът да е с басейн?

# 98
# 99
Здравейте  прочетох ,че  рент   а кар  в Маями  е  задължителен,ако  никой  от пътуващите  не  е  шофьор  как  стават  нещата,не  може  ли кола  с шофьор  да  се  наеме? newsm78

# 100
Миналото лято летяхме до Маями от София, но сега се замислям да е от Истанбул. Били по-изгодни билетите, става въпрос за юни месец. Какво ще  ме посъветвате.

# 101
  • София
Емили*
Когато сме тръгвали, дори не само за Маями, проверявам билетите и от Истанбул.
Пътували сме от там 3 пъти, но по-други причини, примерно когато нямаше ниски цени на билети за Дубай от София.
Да, цената е по-ниска, но трябва да сметнеш и разходите до там и обратно.
Ако остане малка разлика, не си струва...
Но ако е повече, да. В момента ти проверих цени до Маями за юни, разликата е около 200 евро на човек/в двете посоки/.
Може да се замисли човек ???

angel ME
Да, има такава услуга, но е предимно за скъпи коли.
За обикновен клас, трябва да направиш запитване.
Ние винаги сме си карали колата сами, задължително с навигация.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 23:53 от Bled

# 102
Bled Благодаря   bouquet

На мен София и Истанбул са ми приблизително на еднакво разстояние. Simple Smile
Май ще се наложи да гледам полети не до Маями а до Орландо или Тампа. Където е по-евтино.
Ще пътувам с дете на 11 год. Но нейния билет предния път беше съвсем малко по-евтин от моя.

# 103
Миналото лято летяхме до Маями от София, но сега се замислям да е от Истанбул. Били по-изгодни билетите, става въпрос за юни месец. Какво ще  ме посъветвате.
Това е хай сезон и цените са еднакви на Турските авиолинии и на Луфтханза или Еър Франс например.
Пътуването до Истанбул е дълго, а след това и презокеански полет ( по-дълъг отколкото от др европейски град). След 3 такива полета, не бих си го причинила отново.

# 104
Честита Нова Година, дами!

Днес поръчах билетите за Disney и Universal, като си спестих Universal Adventure, защото е за по-големи деца.
Само за Kennedy Space Center се чудя още. Какво мислите, има ли много мъници там? На сайта са публикували доста примамливи снимки...

Общи условия

Активация на акаунт